Skocz do zawartości

Nów od 8 lipca

Erza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.Co trzeba odpuścić?

6 mieczy

ucieczki, odcinanie się od pewnych spraw; dziwne, myślałam, że to będzie właściwe, że jak odwrócę się i zostawię wszystko za sobą, to będzie ok

2. Co trzymać jak najbliżej?

Królowa buław, 10 monet ---> suma Głupiec/Cesarz

sprawy finansowe, trzymać się ustalonego planu, ale być też elastyczna i otwarta na nowe możliwości w finansach (uwaga! postanowiłam oszczędzać :zeby:)

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem?

9 kielichów

moja własna samodzielność, samostanowienie o sobie

4. Jak świat wpływa na mnie?

Król mieczy, Królowa monet, As mieczy, 6 buław --> suma Wisielec/Cesarzowa

no właśnie... jestem nastawiona anty na facetów, odcinam się od tego towarzystwa, bo już to dla mnie wiele :( staram się pracować nad sobą (Królowa monet) i odcinać się od niewygodnych spraw - kończyć relacje, które nie nadają niczego oprócz łez

5. Co możesz i musisz dać innym?

Królowa mieczy

albo będę przez ten czas chłodną i złośliwą babą :zeby: albo pomogę komuś realnie i obiektywnie spojrzeć na jakieś sprawy

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca?

Moc, Rycerz mieczy, Paź mieczy, 7 buław ---> suma Pustelnik

właściwie to nie wiem, czy już się nie zaczęło, decyzja o uporaniu się ze sprawami niewygodnymi i spychanymi na boczny tor

7.Lekcja, którą muszę wynieść z pierwszych 6. punktów?

Mag

umiejętność zachowania równowagi żywiołów

rozkład robiłam wczoraj i teraz wydaje mi się, że on jakiś taki nie adekwatny do tego, co jest

Napisano

1.Co trzeba odpuścić?

6 mieczy

Ucieczka. Uniki. Rezygnacje z siebie i swoich pragnien.

Oszczedzanie powinno ci sie udac :D Krolowa bulaw jest dosc przedsiebiorcza, a 10 monet to calkiem mila karta na finanse...

Moze nie bedzie to super kwota, ale przy zachowaniu konsekwencji (Glupiec->Cesarz) moga sie pokazac calkiem mile kwoty;)

9 kielichów

Umiejetnosc bycia z sobą. Samowystarczalnosc. Ale tez bronienie swoich racji pod naporem innych, nawet kosztem dezaprobaty.

Rozwiazesz jakis problem za pomoca swojej obiektywnosci (Krol mieczy), intelektu(As mieczy), organizacji (krolowa monet),

odnoszac sukces...

Królowa mieczy

Chyba przytrzesz komus noska:P

Chyba diabel w Ciebie wejdzie :D bedziesz walczyc o swoje jak lwica, i pare osob moze poznac ostrość Twojego języka;)

Mag

Nauczyc się kreatywnosci, odwagi i dzialania, wykorzystujac je na codzien;)

• Maestro
Napisano

1.Co trzeba odpuścić?

6 mieczy

odcinanie się od spraw męczących, uniki, wyjazdy, ucieczki..

swoją energicznośc w pracy, dbaj o siebie, jakbyś była królową piękności, dbaj tez o swoje wnętrze dla samej siebie

9 kielichów

wakacje, urlop:)) Radośc z życia, zabawa na całego,cieszenie się każdym dniem

jak facet taki chłodny, to Ty masz go gdzieś, phi..Odcinasz się zatem od niego i zajmujesz budowaniem własnego ego, własnego wizerunku, niech patrzy i podziwia:)

Królowa mieczy

bądź niedostępna, na zasadzie : nie dla psa kiełbasa:lol:

jakies podjazdy męzczyzny w Twoim kierunku,zaczepki słowne, ktoś może próbować do Ciebie dotrzeć, ale Ty go będziesz hamowała, karty wyżej radzą, żebyś była jak królowa mieczy

Mag

nauczysz radzenia sobie z nieznośnymi podrywaczami:)

Napisano

dziękuję Calielu :)

wiele osób już na mój cięty język :D nie wiem komu to jeszcze przypadnie poznanie go bardziej :cwaniak:

Napisano

o Inez:

9 kielichów

wakacje, urlop:)) Radośc z życia, zabawa na całego,cieszenie się każdym dniem

właśnie, przecież ja za tydzień idę na urlop :zeby:

dzięki :slonko:

• Maestro
Napisano
o Inez:

właśnie, przecież ja za tydzień idę na urlop :zeby:

dzięki :slonko:

Bezruch:lol::lol::lol:Wiesz o co chodzi:))))

Napisano

1.Co trzeba odpuścić?

6 mieczy

ucieczki, odcinanie się od pewnych spraw; dziwne, myślałam, że to będzie właściwe, że jak odwrócę się i zostawię wszystko za sobą, to będzie ok

Pozostawiania za sobą rzeczy które nie do końca są rozwiązane... a ty samym poszukiwania nowych lądów-to nie ten czas. Problemy same nie znikną bo człowiek się odetnie i ucieknie. 6 to karta bramy wiec sa nadzieje,ze problemy rozwiazesz jeżeli staniesz na wysokości i podejmiesz ten trud,byc moze i nawet bolesny dla Ciebie,ale oczyszczający

sprawy finansowe, trzymać się ustalonego planu, ale być też elastyczna i otwarta na nowe możliwości w finansach (uwaga! postanowiłam oszczędzać :zeby:)

Twoje dążenie i determinacje na temat tego co chcesz osiągnąć w życiu. Trzymaj również to,że twoja samoocena wzgledem samej siebie wzrosła. Myślę również,że ostatnimi czasy bardzo poznałas siebie,swoje emocje,wartości i tego,że jesteś wiele warta.

9 kielichów

moja własna samodzielność, samostanowienie o sobie

Twoja atrakcyjność,pewność siebie,,

no właśnie... jestem nastawiona anty na facetów, odcinam się od tego towarzystwa, bo już to dla mnie wiele :( staram się pracować nad sobą (Królowa monet) i odcinać się od niewygodnych spraw - kończyć relacje, które nie nadają niczego oprócz łez

Postanowiłaś pokazać facetom swoje pazury.. Jakbyś miała pragnienia pokazać kto tu rządzi i dyktuje warunki.. Również mam wrażenie jakbyś próbowała jednemu facetowi pokazać,że już na niego nie czekasz i przecinasz dotychczasowe relacje które was łączyly..

Królowa mieczy

albo będę przez ten czas chłodną i złośliwą babą :zeby: albo pomogę komuś realnie i obiektywnie spojrzeć na jakieś sprawy

Jak dla mnie Królowa Mieczy nie odsłania wszystkich swoich kart na stół,trzyma asy w rękawie których nikt sie nie spodziewa, nie pokazuje emocji. Może to co musisz zrobić to nie pokazywać tego jak jesteś pewna siebie i jak potrafisz przecinac(oczywiscie jest to zwichrowany obraz na pokazac -to bardziej takie aktorstwo by było-aby cos udowodnić..

właściwie to nie wiem, czy już się nie zaczęło, decyzja o uporaniu się ze sprawami niewygodnymi i spychanymi na boczny tor

Tutaj nie bedziesz miała wpływu na jakis chaos ,czy nawet mała awantre.. bedziesz skutecznie obstawiała przy swoim- podsuma mówi by podejsc do tego wszystkiego ze spokojem i opanowaniem,nie dac sie sprowokować..

Mag

umiejętność zachowania równowagi żywiołów

zgadzam sie z tym w 100%

rozkład robiłam wczoraj i teraz wydaje mi się, że on jakiś taki nie adekwatny do tego, co jest

• Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję GTI :*

bardzo trafnie ujęłaś ten rozkład :)

Postanowiłaś pokazać facetom swoje pazury.. Jakbyś miała pragnienia pokazać kto tu rządzi i dyktuje warunki.. Również mam wrażenie jakbyś próbowała jednemu facetowi pokazać,że już na niego nie czekasz i przecinasz dotychczasowe relacje które was łączyly..

zgadza się, powiedziałam mu po prostu, żeby "spi... spadał" :D

Jak dla mnie Królowa Mieczy nie odsłania wszystkich swoich kart na stół,trzyma asy w rękawie których nikt sie nie spodziewa, nie pokazuje emocji. Może to co musisz zrobić to nie pokazywać tego jak jesteś pewna siebie i jak potrafisz przecinac(oczywiscie jest to zwichrowany obraz na pokazac -to bardziej takie aktorstwo by było-aby cos udowodnić..

Twoja interpretacja coś mi uświadomiła, otóż od jakiegoś czasu próbuję na chłodno przyjrzeć się temu, co dzieje się u mnie w pracy, jakie relacje tak naprawdę istnieją w niej i jakie zasady, wczoraj rozmawiałam na ten temat z szefem, był w szoku, że wiele rzeczy zauważam a on nie

Gość Daffne
Napisano

1.Co trzeba odpuścić? 6 mieczy.

odpuścić stosowanie uników na zasadzie skrajności czyli albo myślę krytycznie logicznie, albo całkiem odcinam rozsądek, przez co gdy się już nawarstwi spraw z powodu unikania wglądu trzeźwym okiem sprawa staje się na tyle nieciekawa iż nieogarniasz i najlepszym wyjściem wówczas wydaje się unik, ucieczka. Potrzebne by tu było zrównoważone sięganie do rozsądku by mocniej stawać regularnie na nogach dostrzegając sprawy takimi jakie one są. W przeciwnym wypadku sytuacje będą się powtarzać. Odpuścić skrajność - dążyć do równowagi rozsądkowo-uczuciowej by się to przeplatało spójnie ze sobą.

2. Co trzymać jak najbliżej? Królowa buław, 10 monet ---> suma Głupiec/Cesarz

jak najbliżej trzymać poczucie bezpieczeństwa, własną zaradność oraz otwartość na nowe...:)

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem? 9 kielichów

Twoje zadowolenie z siebie, to że potrafisz cieszyć się sobą, mając bardzo dobre samopoczucie i sama być takim słonkiem dla innych :slonko:

4. Jak świat wpływa na mnie? Król mieczy, Królowa monet, As mieczy, 6 buław --> suma Wisielec/Cesarzowa

wpływa na Ciebie mobilizującą, a wszelkie trudności jakich doświadczasz rozwijają Ciebie i sprawiają że zbliżasz się do własnego szczęścia coraz bardziej...o dziwo właśnie te przykre wydarzenia sprawiają, że zaczynasz analizować siebie (as mieczy) (Wisielec)...przeglądając się w sobie...docierasz do setna i potem wiesz co zrobic by to zmienić ( 6 buław).

5. Co możesz i musisz dać innym? Królowa mieczy

powinnaś obiektywnie na siebie spojrzeć, oceniać sytuacje takimi jakie one są w istocie bez emocji,na chłodno. I dawać od siebie innym tyle ile dają dany ktoś zachowując asertywność energetyczną :)

6. Co zacznie się w twoim życiu wraz z nową fazą Księżyca? Moc, Rycerz mieczy, Paź mieczy, 7 buław ---> suma Pustelnik

zaczniesz czuć swoją siłę wnętrza, pojawią się emocje, walka z samą sobą...ale i determinacja by dokonać spójności tego co jest w Tobie sprzeczne z wlasnymi pragnieniami. Dąż do realizacji własnych marzeń ale mądrze (pustelnik)...zaczynając najpierw od samej siebie, retrospekcji oraz usuwania własnych wewnętzrnych konfliktów, ktore domagają sie zrównoważenia. Walcz ze sobą o siebie...:)

7.Lekcja, którą muszę wynieść z pierwszych 6. punktów? Mag

uzmysłowić sobie, że potrafisz osiągać swoje pragnienia...:) Niepowodzenia jakie miały miejsce nie wynikały z sytuacji zewnętrznych, wynikały z nieprzepracowanych spraw w Tobie samej. Bądź Magiem, który potrafi świadomie kontrolować swoje wnętrze obserwując je jak w lustrze a wówczas im lepiej zrozumiesz siebie tym lepiej będzie Ci osiągać to czego pragniesz. Najważniejszy by zlikwidować sabotujące zachowania z własnej postawy czy myśli :buziak:

Napisano

Daff

Odpuścić skrajność - dążyć do równowagi rozsądkowo-uczuciowej by się to przeplatało spójnie ze sobą.

rozmawiałyśmy o tym :zeby:

7.Lekcja, którą muszę wynieść z pierwszych 6. punktów? Mag

uzmysłowić sobie, że potrafisz osiągać swoje pragnienia...:) Niepowodzenia jakie miały miejsce nie wynikały z sytuacji zewnętrznych, wynikały z nieprzepracowanych spraw w Tobie samej. Bądź Magiem, który potrafi świadomie kontrolować swoje wnętrze obserwując je jak w lustrze a wówczas im lepiej zrozumiesz siebie tym lepiej będzie Ci osiągać to czego pragniesz. Najważniejszy by zlikwidować sabotujące zachowania z własnej postawy czy myśli

rewelacja! wczoraj, zasypiając o tym myślałam :)