Skocz do zawartości

dylemat w sprawie ewentualnej nowej talii kart

Erza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

właściwie nie ma problemu, żebym miała każdą z talii, jednak chodzi mi o współpracę z nimi, dogadanie się

jak będzie mi się współpracowało z talią?

1. Tarot 78 drzwi?

2 mieczy, 3 monet, 7 buław ---> suma Głupiec/Cesarz

o lipa chyba, niby talia bardzo wymowna w obrazkach, jednak będzie wymagała ode mnie sporo wysiłku, pracy i systematyczności

2. Pagan Tarot?

Cesarzowa, Królowa mieczy, 7 buław ---> suma Księżyc/Pustelnik

tu widać efekty, bardzo kobieca talia, samopoznawcza raczej niż dywinacyjna; martwi mnie jednak ta 7 buław po raz drugi...

3. Osho Zen Tarot (już się zakochałam w kartach)?

Rycerz monet, 7 kielichów, 3 monet ---> suma Cesarzowa

chyba ok, także czeka mnie dużo pracy, medytacji z kartami

4. Initiatory Golden Dawn

wypadł Księżyc, a dalej Wisielec, Sąd, Słońce ---> suma Cesarzowa

o kurka! tego się nie spodziewałam! same AW! koniecznie muszę ja mieć! :zeby:

5. Crowley

Kapłanka, Król monet, As buław, 2 kielichów ---> suma Wisielec/Cesarzowa

tu też rewelacja! miłość od pierwszego spojrzenia, rozwinie moją intuicję, ale też widać korzyści z tego płynące - dalsza inspiracja i rozwój

Napisano
właściwie nie ma problemu, żebym miała każdą z talii, jednak chodzi mi o współpracę z nimi, dogadanie się

jak będzie mi się współpracowało z talią?

1. Tarot 78 drzwi?

o lipa chyba, niby talia bardzo wymowna w obrazkach, jednak będzie wymagała ode mnie sporo wysiłku, pracy i systematyczności

2. Pagan Tarot?

tu widać efekty, bardzo kobieca talia, samopoznawcza raczej niż dywinacyjna; martwi mnie jednak ta 7 buław po raz drugi...

chyba ok, także czeka mnie dużo pracy, medytacji z kartami

o kurka! tego się nie spodziewałam! same AW! koniecznie muszę ja mieć! :zeby:

5. Crowley

tu też rewelacja! miłość od pierwszego spojrzenia, rozwinie moją intuicję, ale też widać korzyści z tego płynące - dalsza inspiracja i rozwój

Ja Ci trochę inaczej odpowiem

1. SS Wynalazca przeprowadza laboratoryjny eksperyment - tutaj trzeba będzie eksperymentować - będzie to wymagało od Ciebie sporego wkładu pracy - chociaż eksperymenty nie kończą się porażką - czasem trzeba wszystko zaczynać od nowa z nowym planem

2. SS Chemik przeprowadza eksperyment dla swoich uczniów - podobne znaczenie - chcesz wypróbować czegoś nowego - talia bardziej zrozumiała dla CIebie bo możesz dzielić się jej mądrością z innymi - jednak dużo pracy Cie czeka i poszukiwań

3. SS -Panna młoda z zerwanym welonem - to wizerunek ujawnienia, odsłonięcia i odkrycia -

Ta talia przemówi do CIebie - odkryje przed Tobą swoja arkana - tu bym widziała podjęcie przez Ciebie życiowej decyzji - zarobkowanie dzieki tej tali kart

4. SS Dziewczyna bierze pierwszą lekcję tańca - dzięki tej talii zaczniesz dosłownie i w przenośni tańczyć z energiami kart - wyczuwalny doskonały balans energetyczny - płynny przekaz będzie współbrzmiał z Twoim intuicyjnym wyczuciem

5 SS Pracownicy linii telefonicznych zakładający nowe połączenia - poszerzysz swoje horyzonty myślowe - wzbogacisz się o nowe doświadczenia dzięki wymianie poglądów i doswiadczeń - doskonałe zrozumienie, komunikacja, idealny i szyb=ki przekaz

Życzę właściwego wyboru

Napisano

Bardzo dziękuję Kędry!

jestem w szoku! :)

na dobrą sprawę z każdą z tych talii pracowałoby mi się dobrze i każdą na chwilę obecną mogę mieć, jednak każda dałaby mi coś innego

4 i 5 rewelacja :)

niebawem się zaopatrzę w te talie i powiem co i jak :)

jeszcze raz dziękuję :)

Napisano

1. Tarot 78 drzwi?

2 mieczy, 3 monet, 7 buław ---> suma 0 Glupiec, suma HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Ja tu widze taka sytuacje... ze siadasz z kartami i nastepuje wymiana, ostra, przenikliwa... karty bardzo silne dla Ciebie, moze byc tak, ze moglabys miec z czasem odczucie jakby byly silniejsze od Ciebie. Moglyby Ci nieco mieszac w energetyce. (Mialam tak z Thothem na poczatku).

Podsumy wskazuja na to, ze udana wspolpraca z ta talia jest jak najbardziej mozliwa, jednak potrzeba by tu czasu a i przemyslenia i zmiany sposobu pracowania z nimi, dogadywania sie. Bo widac, ze zaczniesz jakby nie z tej strony. Takze tu potrzeba by czasu, aby wspolpraca rzeczywiscie sie z tymi kartami ulozyla.

2. Pagan Tarot?

Cesarzowa, Królowa mieczy, 7 buław ---> suma XVIII Ksiezyc, suma HB X Kolo Fortuny i I Mag

Tu takze widze, ze dosc silna dla Ciebie karta. Moglabys nieco z nia poplynac. Wazne tu, abys pracujac z nia nie bala sie dzialac po omacku i ufala w swoj potencjal. Bo nie raz wlasnie takie dzialania intuicyjne, intuicyjna praca bylaby tu najbardziej wskazana. Takze talia, ktora wymagalaby czasu, ale tez masz do niej potencjal.

Rycerz monet, 7 kielichów, 3 monet ---> suma III Cesarzowa, HB X Kolo Fortuny

To Twoja talia. Od samego poczatku. Widac, ze od razu ja poczujesz. I bedziesz z radoscia zarowno z nia pracowala, jak i ja dalej poznawala. Tez kocham ta talie.

wypadł Księżyc, a dalej Wisielec, Sąd, Słońce ---> suma III Cesarzowa, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Tu talia bardzo ladna i nawet ci sie spodoba, ale bedziesz miala moment, ze oprocz podziwiania jej, stwierdzisz, ze nie dogadujesz sie z nia tak, jakbys tego chciala. Owszem, czytac czytasz, ale nie idziecie do przodu razem.

Potencjal jest, ale wymagaloby to sporej pracy nad tym i w moim odczuciu nie bedzie to takie latwe. Co nie znaczy, ze niemozliwe.

5. Crowley

Kapłanka, Król monet, As buław, 2 kielichów ---> suma XII Wisielec, HB V Papiez

Tu talia, ktora od razu poczujesz i widac, ze bedziesz duzo z nia pracowala, ale dopiero od pewnego momentu poczujesz rzeczywiscie impuls, po ktorym Ty i talia zaczniecie rzeczywiscie ze soba sie dogadywac. W podsumach tez jest wskazane, ze bedzie moment, ze trzeba bedzie nieco odwrocic w tej wspolpracy, zeby osiagnac oczekiwane efekty... ale bedzie z czasem bardzo ladnie.

Podsumowujac...

w moim odczuciu...

1. miejsce - Osho.

2. miejsce - Thoth

3 miejsce - Initiatory Golden Dawn

4. miejsce - tu na rowni stawialabym i Pagan Tarot i 78 drzwi

To tak z tego, co ja czuje... :)

• Lubię to! 1
Napisano

Sacral, dziękuję bardzo. :)

biorę sobie Twoje uwagi do serca :)

w Osho urzekły mnie zarówno obrazki, jak i nazewnictwo. Jakby mi ktoś otworzył oczy. Wlał do głowy całą wiedzę z tych kart. A widziałam je tylko w galerii w necie. Już nie mogę się doczekać pierwszego kontaktu z nimi.Thota już kiedyś sobie sprawdzałam, jak układałaby się ewentualna współpraca i też wynik był podobny. Także to są moje priorytety, aby te talie mieć i rozpocząć z nimi współpracę. :)

Napisano

Tak... kazdy inaczej czuje karty... Wazne, zeby znalesc te swoje karty... z ktorymi pogaduchy ida jak najbardziej naturalnie, bez zgrzytow, bez spianania sie... Ot.. gladka rozmowa... ;)

Napisano

Ja stawiam na:

3-Odkryją przed toba pokłady wiedzy których całkowicie się nie spodziewasz,wzbogadza Cie bardzo duchowo.

4-Tutaj chyba nie do końca byłas pewna czy sa odpowiednie- karty mówiąc,że w odpowiednim czasie przyniosą dobre plony i nauke:)

5-Tu stawiam,ze fajna współpraca.

• Maestro
Napisano

1. Tarot 78 drzwi?

możesz za bardzo główkować nad obrazkami,za bardzo zaczniesz włączać rozum,co w końcu zacznie Ciebie denerwować, tak jakby te karty nie obudziły Twojej intuicji

2. Pagan Tarot?

z początku możesz być dumna i zadowolona, ale ja tu tez widzę bardziej główkowanie niż postrzeganie intuicyjne

widać w pierwszej karcie,że mimo wszystko kupisz tę talie (wysłałam Ci a propos tego wiadomość tam gdzie zwykle;)), zaczniesz ją czuć i dzieki temu wzmocnisz swój warsztat tarocisty

Ksiezyc może mówić o tym,że nieświadomie zaczniesz odczuwac przekazy z tej talii, niezależnie od faktvcznych znaczeń wyciaganych kart, te karty mogą obudzić u Ciebie nawet jasnowidzenie, możesz miewać pod ich wpływem wizje

5. Crowley

tu widać, ze to Twoja talia, kupisz ją na pewno i będziesz zadowolona, bo widać porozumienie z przekazami z tej talii:)

Dla mnie : 3, 4 i 5:)

Napisano

dziękuję GTI i Inez :bukiet:

wezmę sobie Wasze spostrzeżenia do serca :)