Skocz do zawartości

Moja współpraca z kartami

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Mam dwie talie kart, ale myslę juz o jakiejs odmianie. Chciałabym zakupic sobie coś nowego:

1. Jak mi się będzie współpracowało z Osho Zen Tarot (wczoraj obejrzałam każdą z kart w internecie i naprawdę mnie zaskakują)

3 monet Umiarkowanie Śmierć 10 mieczy suma Kochankowie HB Cesarz

nieeee, ta talia mimo wszystko nie jest dla mnie...widać, że musiałabym poczytać trochę o nich, o znaczeniach poszczególnych kart, ale chyba w efekcie n ie kupię jej

2. Jak mi się będzie współpracowało z Tarotem Seksualnej Magii?

Kapłanka 8 buław Ksiezyc Królowa Kielichów suma Księżyc HB Koło/Mag

te karty pobudzą moją intuicję, chyba dosyć mocno, mogę ją mocno poczuć

3. Jak mi się będzie współpracowało z talią Cosmic?

Król Buław Świat Kochankowie Królowa Denarów suma Mag HB Pustelnik

widać, ze tu może być współpraca i to nawet zarobkowa

Napisano
1. Jak mi się będzie współpracowało z Osho Zen Tarot (wczoraj obejrzałam każdą z kart w internecie i naprawdę mnie zaskakują)

3 monet Umiarkowanie Śmierć 10 mieczy ---> VI Kochankowie, HB IV Cesarz

Tu nie poczujesz jej na tyle, zeby moglo byc wg Ciebie rozwojowo. Do pewnego momentu bedziesz sie starac, ale w pewnym momencie dasz sobie spokoj i zajmiesz sie zupelnie inna talia. Takze praktycznie to nie Twoja talia.

Kapłanka 8 buław Ksiezyc Królowa Kielichów ---> XVIII Ksiezyc, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Tu bedziesz czula intuicyjnie. NIewiele wysilku, chociaz bedziesz musiala odrzucic gotowe schematy z rozmow z innymi taliami i po prostu wejsc w tej talie calkiem z czystym, pustym umyslem. Pozwolic jej do Ciebie przemowic.

Król Buław Świat Kochankowie Królowa Denarów ---> II Kaplanka, HB IX Eremita

Do talii podejdziesz z zapalem duzym, bedzie Ci odpowiadac pod kazdym wzgledem. Wspolpraca bedzie ukladala sie bardzo ladnie. Otwieranie sie na tresci plynace z kart... praca sercem. Konkretna wiedza i od razu praktyczne wykorzystanie tych kart... jak rowniez opieranie sie na wlasnym doswiadczeniu bardziej niz na gotowych opisach kart. ;)

Duzo bedziesz czasu spedzac z ta talia, aby szlifowac swoje umiejetnosci.

Takze wg tych rozkladow...

1. Cosmic

2. Sexual Magic

3. Osho

;) Udanego wyboru Inezko :)

• Maestro
Napisano
Tu nie poczujesz jej na tyle, zeby moglo byc wg Ciebie rozwojowo. Do pewnego momentu bedziesz sie starac, ale w pewnym momencie dasz sobie spokoj i zajmiesz sie zupelnie inna talia. Takze praktycznie to nie Twoja talia.

Tu bedziesz czula intuicyjnie. NIewiele wysilku, chociaz bedziesz musiala odrzucic gotowe schematy z rozmow z innymi taliami i po prostu wejsc w tej talie calkiem z czystym, pustym umyslem. Pozwolic jej do Ciebie przemowic.

Do talii podejdziesz z zapalem duzym, bedzie Ci odpowiadac pod kazdym wzgledem. Wspolpraca bedzie ukladala sie bardzo ladnie. Otwieranie sie na tresci plynace z kart... praca sercem. Konkretna wiedza i od razu praktyczne wykorzystanie tych kart... jak rowniez opieranie sie na wlasnym doswiadczeniu bardziej niz na gotowych opisach kart. ;)

Duzo bedziesz czasu spedzac z ta talia, aby szlifowac swoje umiejetnosci.

Takze wg tych rozkladow...

1. Cosmic

2. Sexual Magic

3. Osho

;) Udanego wyboru Inezko :)

Dzięki:) O talii Cosmic mysle już od bardzo dawna, często oglądam ją w internecie, Tarot Seksualnej Magii tez mnie kusi swoją zmysłowością :) Natomiast Osho zaskoczył mnie nazwami poszczególnych kart (np. 2 mieczy - schizofrenia, Kapłan - pustka itp.), ale możliwe, że faktycznie bym go nie czuła jak powinnam:)

Napisano

Osho jest moje hehehehe :czarodziej:

dużo pracy byłoby przed Tobą, zarówno tej fizycznej, czyli oglądania kart, przekładania, tłumaczenia (czucia) znaczeń, jak również tej duchowej (medytacje z kartami, wyczuwanie nowych znaczeń); myślę, że efekty byłyby naprawdę fajne, jednak długa droga przed Tobą i tutaj od Ciebie zależy, czy zdecydujesz się na tą talię; Śmierć to transformacja, wielka przemiana duchowa, jaka może Cię czekać w związku z pracą z tymi kartami, natomiast 10 mieczy widzę jako nowy początek

bardzo dobrze; ta talia świetnie sprawdziłaby się jako talia do pracy nad sobą, swoim głosem wewnętrznym, swoją naturą kobiecą

tutaj widać znaczny rozwój, to talia dla Ciebie, która zarówno świetnie sprawdzi się w dalszym Twoim samorozwoju, jak i w pomocy innym

w zależności od tego, co chcesz osiągnąć, to zarówno 2 i 3 są świetnym wyborem, Osho natomiast wymagałoby sporego wkładu, może nawet codziennej pracy i współpracy, systematyczności, z 2 i 3 od razu złapałabyś wspólny język :)

• Maestro
Napisano

dużo pracy byłoby przed Tobą, zarówno tej fizycznej, czyli oglądania kart, przekładania, tłumaczenia (czucia) znaczeń, jak również tej duchowej (medytacje z kartami, wyczuwanie nowych znaczeń); myślę, że efekty byłyby naprawdę fajne, jednak długa droga przed Tobą i tutaj od Ciebie zależy, czy zdecydujesz się na tą talię; Śmierć to transformacja, wielka przemiana duchowa, jaka może Cię czekać w związku z pracą z tymi kartami, natomiast 10 mieczy widzę jako nowy początek

bardzo dobrze; ta talia świetnie sprawdziłaby się jako talia do pracy nad sobą, swoim głosem wewnętrznym, swoją naturą kobiecą

tutaj widać znaczny rozwój, to talia dla Ciebie, która zarówno świetnie sprawdzi się w dalszym Twoim samorozwoju, jak i w pomocy innym

w zależności od tego, co chcesz osiągnąć, to zarówno 2 i 3 są świetnym wyborem, Osho natomiast wymagałoby sporego wkładu, może nawet codziennej pracy i współpracy, systematyczności, z 2 i 3 od razu złapałabyś wspólny język :)

Jak tylko zaliczę ostatni egzamin,to w ramach nagrody kupię Tarota Seksualnej Magii, a potem Cosmic, he he:)))Dzieki:)

Napisano

I moje...

Jak pierwszy raz zrobilam rozklad (tymi kartami) na siebie to sie prawie poryczalam, tak trafnie karty opisaly to, co tam mnie dotyczylo. Osho wdziera mi sie wglab mojej duszy... :bukiet:

Tarot Magii seksualnej... piekna i bardzo, bardzo ciepla talia. Tez jedna z moich ukochanych talii. ;)

Napisano

Jeszcze jedno... Osho jest zenowski... Zen jest mi bardzo bliski... te okreslenia tam sa zenowskie bardzo...

i znaczenia niby podobne a jednak rozne. Np. taki Rycerz Chmur... to inna jakosc niz Rycerz Mieczy... chociaz i tu i tu chodzi o powietrze... Osho wyluskal z kart zupelnie inne, wlasnie zenowskie, esencje.

Chociaz jak pracuje sie z Thothem... to on takze juz o to zahaczyl gdzies... tantrycznie, karmicznie itd... Osho... idzie glebiej w kierunku zenowskim... talia samopoznawcza wspaniala... do wrozb rozwojowych wspaniala.

Moj znajomy wrozy nimi... i w tych kartach widzi jedynie, co ktos ma zrobic, zeby sie oswiecic... i do tego te karty mu sluza.

Do innych wrozb... jestem ja... bo on tylko te tematyke rusza osobiscie, wlasnie ta talia m.in.

Napisano

a mnie jest chyba taka talia potrzebna, żeby właśnie dojść do samopoznania

nazwy poszczególnych kart są niesamowite i intrygujące, ponadto grafika jest bardzo symboliczna

mi się przyda taka odmiana, bo praca wciąż z tymi samymi kartami powszednieje i nie można iść dalej

mnie w Osho urzekł Mag, czyli dosłownie życie - w nowiu nam jako lekcje właśnie Maga, czyli życie :)

Napisano

1-niet

2-chciałabys ale myslę,że współpraca z nimi na dłuższą mete by Cie nieco rozczarowała i odłozyłabys je do półki na jakis czas..

3. dla mnie to strzał w dziesiatke,widać dobry wybór i fajna współprace.

Gość ANEZ
Napisano
Mam dwie talie kart, ale myslę juz o jakiejs odmianie. Chciałabym zakupic sobie coś nowego:

nieeee, ta talia mimo wszystko nie jest dla mnie...widać, że musiałabym poczytać trochę o nich, o znaczeniach poszczególnych kart, ale chyba w efekcie n ie kupię jej

te karty pobudzą moją intuicję, chyba dosyć mocno, mogę ją mocno poczuć

widać, ze tu może być współpraca i to nawet zarobkowa

Każda z tych talii jest inna i każdą powinnaś mieć tylko w innym czasie, na ten moment moim zdaniem poz.2.

Napisano

Cosmic bierz... zobaczył i sie zakochałam PIĘKNA:poklon:

• Maestro
Napisano
Cosmic bierz... zobaczył i sie zakochałam PIĘKNA:poklon:

Wiem, że piekna:) Czasem jak chcę odczytać więcej, to patrzę na kartę w Cosmicu:) Jak zaliczę wszystkie egzaminy, to kupuję:)