Maestro Inez2503 Napisano 8 Lipca 2013 Maestro Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Miałam dziwny sen dzisiejszej nocy..Śniło mi się, że spałam w łóżku (tak naprawdę, to to łóżko było w domu mojej mamy, w pokoju babci) i jedną ręką obejmowałam węża.Nagle dotarło do mnie, ze to wąż (był ciemno szary i twardy), odsunęłam się ze wstrętem i miałam wrażenie, że on sobie nadal w tym łóżku leży i wysuwa ten swój wężowy języczek...Syczenia nie słyszałam...Brrr... S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 9 buław chyba fakt, że jestem teraz zestresowana, bo kończę naukę, mam przed sobą ostatni egzamin,ale widzę, ze na tej końcówce jestem potwornie zmęczona 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? As Pucharów 9 mieczy suma Sąd/Kapłanka tak, wczoraj musiałam się wypłakać, tak jestem zmęczona (każdy wieczór praktycznie z notatkami, a jeszcze przecież mam inne obowiazki) 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 3 monet Koło 2 pucharów suma Śmierć/Cesarz być może czeka mnie nieoczekiwane spotkanie, które przyniesie na pewno jakieś zmiany w moim życiu 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? 2 pucharów Królowa Pucharów 6 pucharów suma Wieża/Rydwan chyba chciałabym czuć się bezpieczna, szczęśliwa i kochana 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? paź monet 8 kielichów 6 buław suma Księżyc/Pustelnik widać, że kończę naukę, że ta nauka wywołuje we mnie skrajne emocje, bo raz się cieszę, a za chwilę mam już dosc, widąc sukces na horyzoncie 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 3 mieczy Słońce 9 monet suma Słońce/Koło/Mag że powoli wypala się poczucie zranienia, wychodzę na swoje 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 4 pucharów 4 mieczy 9 pucharów suma Diabeł/Kochankowie powinnam odpocząć, bez dwóch zdań 7-przed czym ostrzega sen? 5 monet Cesarzowa suma Księżyc/Pustelnik żebym nie zapominała o tym, że jestem kobietą świadomą siebie i powinnam do końca zachowywać klasę 8-do czego zachęca sen? 2 buław 7 mieczy 8 pucharów 4 monet suma Słońce/Koło/Mag żebym tak kombinowała, używała swojego sprytu, zeby w efekcie wyjśc na swoje Edytowane 8 Lipca 2013 przez Inez2503 Cytuj
Gość Linkinia Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 S-sygnifikator snu, który przybliży nam faktyczną tematykę snu - 9 buław Jesteś zmęczona, masz dużo pracy i obowiązków, zbliżasz się powoli do końca szkoły. Może tez chciałabyś mieć trochę spokoju. 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem, które już miało miejsce?- As Pucharów 9 mieczy suma Sąd/Kapłanka Tak. To ostatnie wydarzenia. Tak jak piszesz siedzenie nad notatkami przed pójściem spać, dużo nerwów. 2 - czy ten sen odnosi się do tego, co dopiero ma sie wydarzyć? 3 monet Koło 2 pucharów suma Śmierć/Cesarz Wydaje mi się, że sen odnosi się do najbliższej przyszłości, bo jest Koło. Może to ukończenie szkoły wyszło? 3 - jak należy rozumieć symbolikę snu? 2 pucharów Królowa Pucharów 6 pucharów suma Wieża/Rydwan Chciałabyś mieć dobre relacje z kimś, kto jest dla Ciebie bardzo ważny, może by były takie jak dawniej. Żebyś czuła się kochana, zadowolona, doceniana i żebyś mogła liczyć na wsparcie tej osoby. 4 - jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? paź monet 8 kielichów 6 buław suma Księżyc/Pustelnik Oj tak, widać, że chodzi o edukację. Uczysz się, jesteś już na finiszu (6 buław), ale to wiele Ciebie kosztuje energii, czasu, wyrzeczeń. Masz sprzeczne emocje, bo i totalnie dość i ulgę, że już mało zostało. 5 - co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 3 mieczy Słońce 9 monet suma Słońce/Koło/Mag Masz uzbroić się w jeszcze trochę cierpliwości i nadziei, bo nauka (3 mieczy) skończy się i będziesz mogła wypocząć. I będzie dobrze (Słońce). Albo karty pokazały, że zranienie/rozczarowanie, którego doznałaś odchodzi na dalszy plan, nie będziesz o tym pamiętała. Zobaczysz, że po złym czasie nadejdzie pogodny i da zadowolenie. 6 - co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 4 pucharów 4 mieczy 9 pucharów suma Diabeł/Kochankowie O jeju, jaka Ty jesteś zmęczona. Powinnaś mieć czas dla siebie, na odpoczynek, na takie nic nie robienie, po prostu leniuchowanie. 7 - przed czym ostrzega sen? 5 monet Cesarzowa suma Księżyc/Pustelnik Sen ostrzega przed tym, żebyś nie była chłodna w stosunku do bliskich, żebyś nie przelewała na nich swojej frustracji (tak mi się skojarzyło, wiem, że tak nie robisz). Dlatego właśnie masz uważać 8 - do czego zachęca sen? 2 buław 7 mieczy 8 pucharów 4 monet suma Słońce/Koło/Mag Do ufnego patrzenia w przyszłość, kombinowania, by wyjść na swoje. Mimo że to będzie trochę sprzeczne z Twoimi poglądami/zasadami, ale da Ci odpoczynek, skupienie na sobie. Cytuj
Kędry Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Kochana Inezko Otóż sen o wężu - w łóżku... Pokój babci - musisz wrócić do czasów swojego dzieciństwa, wczesnej młodości Wąż - symbol falliczny - wiąże się z męską energią seksualną - czy aby w tym czasie nie doszło do pierwszego zetknięcia się z seksualnością płci przeciwnej i to pozostawiło w Tobie niezbyt przyjemne doświadczenia - które być może nieuświadomione drzemią w Tobie i wbrew Twoim chęciom blokują Twoje pełne otwarcie na kobiecość - coś tu może powodować jakieś ograniczenia. Może byłaś jako osóbka bardzo młoda świadkiem jakiś burzliwych ekscesów w rodzinie - Druga opcja snu - może powinnaś obudzić w sobie energię kundalini - i pozwolić jej wnosić się w górę niczym wąż Takie mam skojarzenia - przepraszam jeśli za bardzo weszłam w prywatne sprawy. 1 Cytuj
Gość Mana Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Ogólnie rzecz biorąc wąż to ciekawe stworzenie ^^ w necie możesz o nim jako o symbolu poczytać... np. gryzący własny ogon symbol początku i końca, symbol transformacji, falliczny etc etc.... nie wiem czy mogę tu link do innego forum o troszeczkę podobnej tematyce wstawić, gdzie możesz poczytać właśnie chociażby o wężu S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 9 buław mówi o zmęczeniu jakąś sytuacją... coś co do tej pory nawet bardzo nie przeszkadzało i byłaś w stanie to ścierpieć zmieniło w Twych oczach swój wydźwięk i teraz czekasz aż zniknie to z Twego życia... choć ślady są jeszcze widoczne 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? As Pucharów 9 mieczy suma Sąd/Kapłanka całkiem możliwe, że dotyczy to Twych egzaminów i tego wszystkiego co ze sobą niosą... wraz z niezłą dawką emocji. I choć nieraz możemy być dobrze przygotowani i 'zarywać' noce nie zawsze efekty są takie jakie byśmy tego oczekiwali 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 3 monet Koło 2 pucharów suma Śmierć/Cesarz być może karty chcą wskazać, że na wszystko mamy wpływ i to co sobie zapracujemy, dowiemy się zawsze kiedyś może nam się przydać... 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? 2 pucharów Królowa Pucharów 6 pucharów suma Wieża/Rydwan może powinnaś przyjrzeć się swoim emocjom, także relacjom międzyludzkim, ale przede wszystkim emocjom i tym co masz w środku... swoim pragnieniom, obawom, lękom i strachom i może najwyższy czas zacząć nad pewnymi sprawami pracować (?)/Rydwan - trzymanie sterów swojego życia we własnych rękach 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? paź monet 8 kielichów 6 buław suma Księżyc/Pustelnik uczysz się, pracujesz... być może nie masz dużo czasu dla siebie...ale jesteś blisko upragnionego celu... nie zapominaj dlaczego obrałaś właśnie taką drogę a nie inną... 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 3 mieczy Słońce 9 monet suma Słońce/Koło/Mag że nie jest Ci łatwo. Czasami jeszcze możesz czuć się jak w potrzasku i jakby obok Ciebie działy się rzeczy niekoniecznie takie jakbyś chciała... ale wszystko zmierza ku dobremu... 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 4 pucharów 4 mieczy 9 pucharów suma Diabeł/Kochankowie możesz chwilami czuć się trochę samotna... obładowana natłokiem spraw i obowiązków... czas chwilę odetchnąć, zregenerować siły 7-przed czym ostrzega sen? 5 monet Cesarzowa suma Księżyc/Pustelnik przed skupieniem się na niewłaściwych rzeczach i na swych brakach zamiast zauważać pozytywy 8-do czego zachęca sen? 2 buław 7 mieczy 8 pucharów 4 monet suma Słońce/Koło/Mag do iścia do przodu, wyboru tego co istotne dla Ciebie i nie odpuszczanie tego, walczenie o to co swoje... i wybór co dalej Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 9 buław 9 Bulaw to karta u Crowleya nazwana jest weselem pomiedzy niebem (meska energia) a ziemia (zenska energia). Jest to idealne, harmonijne polaczenie tych obu energii. 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? As Pucharów 9 mieczy ---> XX Sad, HB X Kolo Fortuny i I Mag Czy aby jakis mezczyzna nie poruszyl w Tobie teskoty za idealnym polaczeniem mezczyzny i kobiety? Mysl o drugiej polowce, do ktorej darzy kazdy z nas? Ewentualnie masz taki impuls w sobie i szukasz tego w kazdym mezczyzne. Tego idealnego, z ktorym moglabys sie idealnie zespolic i stac na kazdym poziomie jednoscia. 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 3 monet Koło 2 pucharów ---> XIII Smierc, HB XV Diabel i VI Kochankowie Tak, oczywiscie. Impuls sie pojawil. Teraz bedziesz darzyla, aby to sie urzeczywistnilo. Kolo przeznaczenia zostalo puszczone w ruch. Powstala mysl... i ona bedzie kreowala Twoja rzeczywistosc. Zmiany przed Toba i bardzo mozliwe, ze relacja w przyszlosci z mezczyzna, ktory bedzie Twoim uzupelnieniem. 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? 2 pucharów Królowa Pucharów 6 pucharów ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Moc Ze zanim bedziesz mogla otworzyc sie na uczucie i pojsc za swoimi marzeniami, musisz stac sie ich swiadoma. W pelni swiadoma. I nie bac sie isc za nimi. Czego pragniesz, walcz o to a nie przeciw temu. 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? paź monet 8 kielichów 6 buław ---> XVIII Ksiezyc, HB XIV Umiarkowanie i V Papiez Masz ogromna potrzebe bliskosci i duza zmyslowosc w sobie. A jednak nie dajesz temu do konca wyrazu. Byc moze czujesz, ze mezczyzna obok... nie jest tym, na ktorego mozesz sie w pelni otworzyc i zaufac. Czujesz, ze gdzies tam na ziemi chodzi ten, przy ktorym moglabys byc w pelni soba i byc przy nim, jaka jestes... 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 3 mieczy Słońce 9 monet ---> XIX Slonce, HB IV Cesarz Zebys zajela sie w calej pelni soba i swoimi potrzebami. Odczuwaniem wszystkiego na biezaco. Pokochaj siebie w pelni, docen to, co juz masz... 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 4 pucharów 4 mieczy 9 pucharów ---> XV Diabel, HB XVII Gwiazda i VIII Sprawiedliwosc Zeby nie bujac w oblokach, ale i nie poprzestawac na tym, co jest, jezeli to nie zadowala. Praktycznie podarzac za swoimi pragnienimia i dawac im zarowno wyraz, jak i starac sie je ujawnic... nie kryc sie z tym... Zaakceptowac to jako czesc siebie. 7-przed czym ostrzega sen? 5 monet Cesarzowa ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Moc Zeby nie uzalac sie nad soba, bo nie masz powodow tak naprawde i nie biadolic, ze masz malo, bo potencjal i mozliwosci masz duzo a jedyna osoba, ktora Cie ogranicza jestes Ty sama. Od Ciebie zalezy czy poczujesz sie spelniona czy nie. 8-do czego zachęca sen? 2 buław 7 mieczy 8 pucharów 4 monet ---> XIX Slonce, HB XXI Swiat i III Cesarzowa Zeby korzystac z tego, co masz... pozwolic sobie wyjsc poza wlasne ograniczenia, rozpoznac, jak bardzo masz mozliwosci, by jednak cieszyc sie... tym czego pragniesz... wlasnie... radowac sie, cieszyc.. wszystkim co masz... i zamiast marzyc, wcielac marzenia w zycie... Rowniez te dotyczace zmyslowosci, fizycznosci... bo mysle, ze tu o to chodzi... masz potrzeby wieksze niz sobie pozwalasz na ich realizowanie. Pozwol sobie byc soba. Zyje sie tylko raz (przynajmniej w tym ciele konkretnym). 1 Cytuj
Gość Mana Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Znalazłam jeszcze w książce Katarzyny Ostrowskiej "Sny klucz do podświadomości" symbol węża... kilka info tutaj przepiszę "energia kundalini, wzrost energii w ciele; powrót do zdrowia (symbol zdrowia); seksualność; popęd; działanie instynktowne; kierunek pewnych instynktownych pragnień; (...)człowiek niebezpieczny, przebiegły, zwykle mężczyzna; lęk przed ojcem; symbol wewnętrznej przemiany; lęk przed zmianami; nowa świadomość; odnowa; zwierzę mocy; podobne znaczenie ma smok (...) wąż może symbolizować również tą sferę życia bądź wzorzec, z którymi się zmagamy, zwykle dotyczy zepchnięcia do podświadomości potrzeb seksualnych (...)" Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 8 Lipca 2013 Kochana InezkoOtóż sen o wężu - w łóżku... Pokój babci - musisz wrócić do czasów swojego dzieciństwa, wczesnej młodości Wąż - symbol falliczny - wiąże się z męską energią seksualną - czy aby w tym czasie nie doszło do pierwszego zetknięcia się z seksualnością płci przeciwnej i to pozostawiło w Tobie niezbyt przyjemne doświadczenia - które być może nieuświadomione drzemią w Tobie i wbrew Twoim chęciom blokują Twoje pełne otwarcie na kobiecość - coś tu może powodować jakieś ograniczenia. Może byłaś jako osóbka bardzo młoda świadkiem jakiś burzliwych ekscesów w rodzinie - Druga opcja snu - może powinnaś obudzić w sobie energię kundalini - i pozwolić jej wnosić się w górę niczym wąż Takie mam skojarzenia - przepraszam jeśli za bardzo weszłam w prywatne sprawy. Kędry, juz Ci napisałam, daląś mi bardzo duzo do myslenia i naprowadziłaś je na właściwe tory:) Pokój babci...Moja babcia była osobą,która mnie bardzo kochała, aż za bardzo,była nadwrażliwa,lękała sie o każdego wokół. Niestety, nieświadomie zaszczepiła we mnie lęki i postawiła blokady, które dopiero od czasu jej śmierci (2 lata) próbuję zwalczać. Zwalczam je sama, bo moja najbliższa rodzina (tzn. mama, czy mąz) kompletnie mnie nie rozumieją i kazda rozmowa na ten temat wywołuje niepotrzebne spięcia. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 8 Lipca 2013 S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 9 buław 9 Bulaw to karta u Crowleya nazwana jest weselem pomiedzy niebem (meska energia) a ziemia (zenska energia). Jest to idealne, harmonijne polaczenie tych obu energii. Czy aby jakis mezczyzna nie poruszyl w Tobie teskoty za idealnym polaczeniem mezczyzny i kobiety? Mysl o drugiej polowce, do ktorej darzy kazdy z nas? Ewentualnie masz taki impuls w sobie i szukasz tego w kazdym mezczyzne. Tego idealnego, z ktorym moglabys sie idealnie zespolic i stac na kazdym poziomie jednoscia. Tak, oczywiscie. Impuls sie pojawil. Teraz bedziesz darzyla, aby to sie urzeczywistnilo. Kolo przeznaczenia zostalo puszczone w ruch. Powstala mysl... i ona bedzie kreowala Twoja rzeczywistosc. Zmiany przed Toba i bardzo mozliwe, ze relacja w przyszlosci z mezczyzna, ktory bedzie Twoim uzupelnieniem. Ze zanim bedziesz mogla otworzyc sie na uczucie i pojsc za swoimi marzeniami, musisz stac sie ich swiadoma. W pelni swiadoma. I nie bac sie isc za nimi. Czego pragniesz, walcz o to a nie przeciw temu. Masz ogromna potrzebe bliskosci i duza zmyslowosc w sobie. A jednak nie dajesz temu do konca wyrazu. Byc moze czujesz, ze mezczyzna obok... nie jest tym, na ktorego mozesz sie w pelni otworzyc i zaufac. Czujesz, ze gdzies tam na ziemi chodzi ten, przy ktorym moglabys byc w pelni soba i byc przy nim, jaka jestes... Zebys zajela sie w calej pelni soba i swoimi potrzebami. Odczuwaniem wszystkiego na biezaco. Pokochaj siebie w pelni, docen to, co juz masz... Zeby nie bujac w oblokach, ale i nie poprzestawac na tym, co jest, jezeli to nie zadowala. Praktycznie podarzac za swoimi pragnienimia i dawac im zarowno wyraz, jak i starac sie je ujawnic... nie kryc sie z tym... Zaakceptowac to jako czesc siebie. Zeby nie uzalac sie nad soba, bo nie masz powodow tak naprawde i nie biadolic, ze masz malo, bo potencjal i mozliwosci masz duzo a jedyna osoba, ktora Cie ogranicza jestes Ty sama. Od Ciebie zalezy czy poczujesz sie spelniona czy nie. Zeby korzystac z tego, co masz... pozwolic sobie wyjsc poza wlasne ograniczenia, rozpoznac, jak bardzo masz mozliwosci, by jednak cieszyc sie... tym czego pragniesz... wlasnie... radowac sie, cieszyc.. wszystkim co masz... i zamiast marzyc, wcielac marzenia w zycie... Rowniez te dotyczace zmyslowosci, fizycznosci... bo mysle, ze tu o to chodzi... masz potrzeby wieksze niz sobie pozwalasz na ich realizowanie. Pozwol sobie byc soba. Zyje sie tylko raz (przynajmniej w tym ciele konkretnym). Zgadzam się w całej rozciągłości:) Ja te karty widziałam podobnie, a jednak odczytałam je inaczej, świadomie, bo nie chciałam przyjąc do wiadomości tego,co mi pokazały...Tak, wiem, że jest ktoś, kto jest moim uzupełnieniem i na niego czekam:) A, czy sie doczekam, to już zycie pokaze:) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 8 Lipca 2013 Znalazłam jeszcze w książce Katarzyny Ostrowskiej "Sny klucz do podświadomości" symbol węża... kilka info tutaj przepiszę "energia kundalini, wzrost energii w ciele; powrót do zdrowia (symbol zdrowia); seksualność; popęd; działanie instynktowne; kierunek pewnych instynktownych pragnień; (...)człowiek niebezpieczny, przebiegły, zwykle mężczyzna; lęk przed ojcem; symbol wewnętrznej przemiany; lęk przed zmianami; nowa świadomość; odnowa; zwierzę mocy; podobne znaczenie ma smok (...) wąż może symbolizować również tą sferę życia bądź wzorzec, z którymi się zmagamy, zwykle dotyczy zepchnięcia do podświadomości potrzeb seksualnych (...)" Dziękuję Kochana:) Mialam własnie zamiar poszukac w necie:) Cytuj
Gość Daffne Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Inez a co czułaś zanim uświadomiłas sobie że masz w ręku węża? Jaka panowała atmosfera w pokoju? Był półmrok czy ciemno? Co poczułaś (oprócz odrazy) dostrzegając węża? Strach? Lęk? Czy tylko odrazę? chyba już wiem o co chodziło w tym śnie, ale chcialabym sie upewnić ) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 9 Lipca 2013 Inez a co czułaś zanim uświadomiłas sobie że masz w ręku węża? Jaka panowała atmosfera w pokoju? Był półmrok czy ciemno?Co poczułaś (oprócz odrazy) dostrzegając węża? Strach? Lęk? Czy tylko odrazę? chyba już wiem o co chodziło w tym śnie, ale chcialabym sie upewnić ) Przypominam sobie, że to była noc, tzn. nie było super ciemno, ale półmrok, jak się obudzilam to byłook, dopiero,gdy do mojej świadomości dotarła informacja,że to wąż, to poczułam wstręt.Pościel była biała. Strachu nie czułam, raczej wstręt. Cytuj
Gość Daffne Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Przypominam sobie, że to była noc, tzn. nie było super ciemno, ale półmrok, jak się obudzilam to byłook, dopiero,gdy do mojej świadomości dotarła informacja,że to wąż, to poczułam wstręt.Pościel była biała. Strachu nie czułam, raczej wstręt. napisze interpretacje na PW jeśli pozwolisz Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 9 Lipca 2013 napisze interpretacje na PW jeśli pozwolisz Jasne, że tak:)))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi