Skocz do zawartości

Rozklad na wróżenie zarobkowe.

Caliel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogólnie, chodzi mi o to czy jestem gotów na wróżenie zawodowe;)

takie za które pobierane będzie wynagrodzenie:

Za:

Król mieczy, 3 pucharów, 4 mieczy, 2 buław

Przeciw:

6 buław, 4 buław, 8 mieczy, 3 mieczy, Rycerz monet.

jak bedzie wygladala moja działalność wróżebna?

Diabeł, 6 kielichów, Paź denarów, Cesarzowa

O rany ale galimatias:D

Za

jestem w stanie byc obiektywny, odciac sie od wróżb.

Duzo satysfakcji daje mi pomoc innym, ulżenie im.

A takze lubie jak sie otwieraja przede mną nowe perspektywy.

Przeciw:

Sodówa?:D Moge spoczac na laurach... Moja dzialalnosc moze byc nieoficjalna (czarno),

do tego glownie pisanina (co niezbyt mi odpowiada) oraz dlugie przestoje i niepewny zarobek.

Ogolnie nie wyglada to za ciekawie, otwieram sie na jakies energie, a na dodatek moga do mnie ciagnac uzaleznieni ludzie,

ktorzy boja sie podejmowac wlasne decyzje, obciazajac mnie tym.

Jednak moze to juz od dziecka we mnie drzemalo?

Widac ze jeszcze duzo nauki przede mna, ale ta Cesarzowa... hmmm...

czyzbym mial byc zadowolony?

Napisano (edytowane)

Za:

jak najbardziej jesteś na to gotowy i w pełni profesjonalny aby to robić ale musisz w końcu wykonać pierwszy krok ...

Przeciw:

możesz wpaść w rutynę i ograniczyć sie do pewnych schematów myślowych, czasami mozesz czuć sie wypalony wieć wiesz BHP sie pilnuj

ograniczać Cię moża jakaś inna praca , mysle że wróżenie tak ale jako dodatkowe zajęcie

Edytowane przez anais_33
  • Lubię to! 1
Napisano

Za:

Król mieczy, 3 pucharów, 4 mieczy, 2 buław ---> VI Kochankowie, HB IX Eremita

Przeciw:

6 buław, 4 buław, 8 mieczy, 3 mieczy, Rycerz monet. ---> XVI Wieza, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Diabeł, 6 kielichów, Paź denarów, Cesarzowa ---> VI Kochankowie, HB VI Kochankowie

Po tych kartach powiedzialabym, ze to jeszcze nie czas. To kwestia przyszlosci, nawet niedalekiej... i wtedy Ci sie to uda. Teraz jeszcze nie. Masz zapal, owszem, ale nawet jezeli sie za to zabierzesz, szybko to odlozysz i zajmiesz sie czyms innym zupelnie.

Byc moze rowniez bedziesz chcial jeszcze doszkolic swoj warsztat jakos... i wtedy powrocisz znowu, juz z pelnym sukcesem... ale to jak pisalam juz... za jakis czas. Na ten teraz jeszcze nie.

PS... Az z ciekawosci sama sobie machne... jak to wyglada... Super rozkladzik :)

• Lubię to! 1
Napisano

Za:

Ładnie zaczniesz, będziesz się bardzo angażował emocjonalnie co może spowodować takie trochę wypalenie i zawieszenie działalności - zaczniesz się zastanawiać czy podjąłeś prawidłową decyzję

Przeciw:

Zbyt szybko poczujesz się pewny w tym co będziesz robił - ale tutaj jest przestroga, to może spowodować, że staniesz się za bardzo sztywny - taki zamknięty w dotychczasowej wiedzy i doświadczeniach - to z kolei spowoduje Twoją frustrację, poczucie że stoisz w miejscu - niestety energii nie za wiele uda Ci się wykrzesać

Diabeł, 6 kielichów, Paź denarów, Cesarzowa - po uporaniu się ze swoimi ograniczeniami postanowisz się udzielać się jako doradca - tutaj jest zachęta, aby pogłebiać swoją już niemałą wiedzę - a w ostateczności czeka Cię zadowolenie i spełnienie

Reasumując- możesz zarobkować w ten sposób - ale musisz dystansować się do potencjalnych klientów i ich problemów - ciągle się dokształcać w tej dziedzinie - racjonalnie gospodarować energią - wtedy jest szansa

Powodzenia

• Lubię to! 1
Gość Nayala
Napisano

ja Ci zara powiem....

Za:

masz wiedze karcianą i można powiedzieć, że jesteś "profesjonalistą." no ale właśnie - król mieczy dla mnie jest osobą, która wybitnie trzyma się rzeczywsitości zatem odnoszę wrażenie, ze możesz zbyt mocno trzymać się pewnych książkowych schematów- bo uznajesz je za autorytet, a przez to też owszem odnosisz sukcesy...ale jednak w tej 2 buław to wciąż przyglądanie się, i twoje planowanie widać, ze chcesz się tym zajmować, ale czy robisz wystarczająco dużo? 2 jest często karta bezruchu - raczej planowania, myslenia o czyms. mam wrażenie,ze te karty po rpostu pokazuja,ze mas ztakei odchodne od kart na jakiś czas zwłaszcza w 4 mieczy to widać... jakbys potrzbowal odpocząć od tego wszystkiego...porzucał to na jakiś czas,...albo własnei etraz jesteś w takim momencie.

Przeciw:

no to co mowie, wracasz i dochodzisz od kart a tu jakby one chciały zaznaczyć więcej więcej.. no,ale ja uważam,ze co za dużo to nie zdrowo. Ty tez bardzo ambitny jesteś i nawet jak ktoś powie,ze cos tam nie bardzop to mam wrazenie,ze bardzosie tym przejmujesz...

odnoszę wraazenie,ze ktoś Ci bedzi epomagał ,może jakas kobieta, jest przed Toba szansa...:)

Napisano

Wlasciwie okres wypalenia powoli sie konczy,

ale ni bede robic az tylu rozkladow i wrozb innym co kiedys.

Nauczylem sie szanowac swoja energie.

Staram sie wlasnie nie trzymac ksiazkowych schematow,

raczej staram sie polaczyc intuicje z dedukcja ;)

znalezc wspolna nic laczaca karty i dojsc do klebka;)

jednak ten glosik intuicji czasami jest zbyt cichy, albo na tyle malo przekonujacy, ze ciezko mi za tym podazyc ;)

Co do dzialalnosci - na razie wrozylem na wrozbach online, dostalem propozycje od portali, potem drugiego... ale jakos sie to rozmylo ;)

na razie czekam na odpowiedz z wrozbtv.eu, ale obawiam sie ze jakis szwindel moze byc... :/

Napisano

tak mnie wlsnie tknelo - planuje jeszcze jakis czas troche sie szkolic, w koncu Rzym nie od razu zbudowano,

a ja jeszcze malo wiem ;)

a chce ludziom pomagac, nie szkodzic ;)

Gość gość5
Napisano

Za:

Król mieczy, 3 pucharów, 4 mieczy, 2 buław- potrafisz trafnie wyciągąć wnioski, a przy okazji odizollować się emocjonalnie od tego co widzisz,

Przeciw:

6 buław, 4 buław, 8 mieczy, 3 mieczy, Rycerz monet.- tez w pierwszym momencie pomyslałam,że sodówka- myślę, ze zamknięcie w 4 sćianach może prowadzić do braku rozwoju, a co za tym idzie konsekwencji i popełniania błedów. W tych 8 i 3 mieczach masz jeszcze trochę przeszkód do pokonania.

Diabeł, 6 kielichów, Paź denarów, Cesarzowa- dałaby Ci satysfakcje i spełnienie, wróciłbys do robienia tego co lubisz, co Cie pociaga- chyba aż zanadto czasami ( Diabełek na poczatku)

Za

Przeciw:

Sodówa?:D Moge spoczac na laurach... Moja dzialalnosc moze byc nieoficjalna (czarno),

do tego glownie pisanina (co niezbyt mi odpowiada) oraz dlugie przestoje i niepewny zarobek.

Ogolnie nie wyglada to za ciekawie, otwieram sie na jakies energie, a na dodatek moga do mnie ciagnac uzaleznieni ludzie,

Gość Daffne
Napisano

Za:

Za jest to, że potrafisz doradzić kierując się zarówno intuicją, ale też wykorzystując rozsądek, logiczność myślenia oraz własne doświadczenia życiowe. Przynosi Ci to skuteczność niesienia wsparcia innym skutecznie ;). Jednakże wróżebne zarobkowanie odbywałoby się z doskoku, czyli taki boom i dużo wróżenia, a potem odpoczynek ( 4 miecze) i doglądanie spraw (2 buław)

Przeciw:

Przeciw może być zakładanie, że zarobi się większe pieniążki niż dotychczas albo że profity będą szybkie, a w rezultacie takie podejście może nieść rozczarowanie czy zawód, jednak widać, że i tak wróciłbys do tej formy wróżenia, ale już z innym nastawieniem, pełen wytrwałości i chętny pomagać ;)

początkowo mieszane emocje, po ich okiełznaniu (ewentualnie poukładania sobie wnętrza z powodu spraw życiowych które miałyby wpływ na wróżenie) pokazujesz się jako ciepły wspierający facet i to byłaby dobra droga dla Ciebie bo pięknie pokazuje się radość i satysfakcja z współpracy z ludźmi. Byłyby stałe osoby, których zaufanie zdobyłeś wciąż powracający do Ciebie:))

Napisano

Duża wiedza i skuteczność a do tego racjonalizm i rozsądek. Bardziej za niż przeciw.

Gość ANEZ
Napisano

Za:

Przeciw:

Za

Przeciw:

Moim skromnym zdaniem to jeszcze nie ten czas, brak stabilnej równowagi między ciałem, duszą i umysłem. Praca nad emocjami.

Napisano

Za:

spora wiedza na temat kart, zarówno ta książkowa, jak i intuicyjna (Król+3 kielichów), ponadto umiejętność odcięcia się od problemu z jakim przychodzi pytający (4 mieczy) - to bardzo ważna umiejętność i potrzebna, aby nie przenosić na siebie żadnych problemów, a mówiąc dosadniej syfu energetycznego z jakim ktoś może przyjść; 2 buław mówi natomiast o równym traktowaniu pytającego, jako partnera w dywinacji, co jest istotne w nawiązaniu porozumienia

Przeciw:

przeciw może przemawiać brak dalszego rozwoju w związku, spoczęcie na laurach, niedoszkalanie się

coś z tego może być :) i to na lata' masz potencjał ku temu, aby w dalszej przyszłości mieć samodzielną działalność wróżebną, a niedaleka przyszłość wskazuje na nawiązanie współpracy czy to z portalem oferującym wróżby, czy też nawet program w tv :) ja będę "paczeć" :zeby:

Napisano

Noooo mialem propozycje juz, ale jakos nic nie wiadomo ;)

Napisano
Noooo mialem propozycje juz, ale jakos nic nie wiadomo ;)

może to jeszcze nie to :)

ale pojawi się coś konkretniejszego niebawem :)

Napisano

na skarbówke uwazaj lepiej działalnosc zalozyc zeby solidnie d nie namoczyc

po kartach jakbys miał odpoczynek sobie od tego zrobic

• Lubię to! 1
Napisano

niie zamierzam podpadac skarbowce ;)

w zyciu sa pewne tylko smierc i podatki, jak to ktos pisal ;)

a ze ejszcze mam staz w ksiegowosci i wiem jaki urzad skarbowy jest upierdliwyt, to wole z nim nie zadzierac...

pytanie tylko czy potencjalny pracodawca jest uczciwy;)

zobaczymy, na razie niby mailem te poferty i ani widu ani slychu :(

co do odpoczynku od kart - chwilowo wracam do formy, ale nie zmaierzam tak szalec jak na poczatku;)