marta1806 Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Czy to prawda ze koniunkcja jowisza do wenus daje szczescie w grach liczbowych i ogolnie przyplyw gotowki? Cytuj
Gwiazdologia Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Niekoniecznie. Teoretycznie Jowisz daje więcej szczęścia, ale mocniej się to objawia w aspekcie ze Słoncem lub Księżycem. Jeśli zaś chodzi o Wenus/Jowisz, to zdaje się, jest to najczęściej "szczęście w miłości". Rozumiane dwuznacznie, tzn może dawać więcej powodzenia, ale jednocześnie to powodzenie (nadmiar) bywa powodem zguby. Zależy jeszcze, czym Wenus dysponuje. Jowisz/Wenus to może być równie dobrze efekt wygórowanych oczekiwań, ale również szczęście w dziedzinach związanych z urodą, gotówką. Może to być też nadmiar tłuszczyku . Ważna jest też pozycja Wenus/Jowisz w domach. Jeśli jest w XII może uchronić przed ukrytymi wrogami, w domu I może zawyżać samoocenę, w X dawać czynności, albo profesje poprzez znajomości, albo fuksa. Choć też może to być chęć kształcenia się, lub rozwoju w szerokim sensie. Wszystko zależy od całokształtu kosmogramu. Pzdr. 1 Cytuj
marta1806 Napisano 20 Lipca 2013 Autor Napisano 20 Lipca 2013 Dziekuje za odpowiedz. Moja Wenus jest w 17 stopniu Raka w VII domu (Jowisz natalnie w Bliznietach VI dom) wiec mysle ze gdzies we wrzesniu bede miec ten tranzyt i bylam ciekawa co moze sie stac. Mam jeszcze jedno pytanie, znasz sie moze na synastriach? Cytuj
Gwiazdologia Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Znam się. Najczęściej sporządza się cztery rodzaje technik, by wydać odpowiedni sąd: indywidualny horoskop/indywidualny horoskop synastria horoskop kontaktowy horoskop relacyjny czasem też wchodzą w grę: horoskopy pytaniowe (horarne) elekcje ślubów i związków (początków) czasami też Tak. Niczym film - "to skomplikowane" Pzdr. 1 Cytuj
Tarocistka_doradca Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Sama koniunkcja Jowisza do Wenus to troche za malo, no chyba ze bedzie w domu V, ktory miedzy innymi reprezentuje sprawy hazardowe, wowczas moze dac jakies szanse na tym polu. Pozdrawiam, Barbara. Astrologia profesjonalna - Strona główna Cytuj
Varinn Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Myślę, że sama koniunkcja Wenus z Jowiszem (planeta "małego szczęścia" wraz z planetą "dużego szczęścia") może dać przypływ gotówki. Aczkolwiek, aby wygrać np. szóstkę w lotto, to ten aspekt sam w sobie raczej nie wystarczy (a nawet pokuszę się o stwierdzenie, iż na pewno nie wystarczy ). Warto pamiętać, iż wygrane dużej ilości pieniędzy, to radykalna zmiana w życiu. Transformacja dotychczasowych spraw. Dlatego też przy wygranej, która zmieni życie myślę, iż musi uczestniczyć również pozytywny tranzyt z Plutonem. Myślę tego, że zarówno w V domu, jak również w II oraz w XI domu nie powinien wtedy przebywać Saturn (V dom, jak wspomniała przedmówczyni sprawy hazardowe, II dom - kasa, XI dom - spełnienie marzeń). Do tego myślę powinien uczestniczyć harmonijny tranzyt z Uranem, gdyż Uran odpowiada za nagłe zmiany, a przecież większa wygrana jest niczym wybuch bomby albo uderzenie piorunu - zmienia w ułamku chwili i wywraca do góry nogami całe życie. Mam nadzieję, że pomogłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi