Skocz do zawartości

Energetyka za reszta :D

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie zasoby energii mam w sobie

XVII Gwiazda, 3 Kielichow, VI Kochankowie ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc

Czy ja wiem... to chyba roznie bywa. Czasem szastam energia i wtedy wypalam sie ostro. Czasem mam jej za duzo. Jak sobie nia pozarzadzam tak i mam. Powinnam wiecej tu rownowazyc zapewne i unikac szarpania sie.

Jak aktualnie prezentuje się moja skuteczność pomagania energią innym

10 Mieczy, XIX Slonce, XIII Smierc + XXI Swiat ---> XIX Slonce, HB IX Eremita

Aktualnie jestem skupiona na swoim zyciu codziennym i w ludzi angazuje sie tylko wtedy, gdy naprawde widze, ze cos jest konieczne. Inaczej skupiam sie na zyciu swoim, rodzinie.

Napisano

XVII Gwiazda, 3 Kielichow, VI Kochankowie ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwosc

jestes niewatpliwie uzdolniona ezoterycznie, ale musisz uwazac by za bardo sie nie angazowac, unikac pokus,

i poswiecania sie za bardzo. Widac po ostatnich rozkladach, ze masz problem z odmawianiem, a i dajesz z siebie bardzo duzo, co moze skutkowac zniecheceniem,

albo zboczeniem na jakis czas.

Niemniej... bardzo dobre karty jak dla mnie, zazdroszcze ze sam takich ladnych nie mam:D

Niemniej to bedzie proces dosc dlugotrwaly (w sumie jakby nie patrzec to proces na cale zycie), a u ciebie bedzie przechodzil plynnie, stabilnie i jednostajnie...

ak aktualnie prezentuje się moja skuteczność pomagania energią innym

na razie sie nie pokazuje, poniewaz widac ze wlasnie skupiasz sie na dzieciach, rodzinie, tym co najblizsze sercu i chyba na domie/ogrodzie...

Moze masz tam jakis wiedzmi kacik w tym ogrodku ;) na razie jeszcze nie czas na pomaganie innym, bo musisz samej sobie pomoc,

jest powiedzenie, ze najlepsi uzdrowiciele sa tymi, ktorzy duzo cierpieli, ale musza najpierw wyzdrowiec, by moc pomagac innym.

Niemniej widac, ze wkrotce zakonczysz ten etap, bo masz same arkana wielkie;) 10 mieczy na poczatku jeszcze podkresla bardziej ten fakt...

• Lubię to! 1
Gość Daffne
Napisano

Potężne pokłady energii masz w sobie, zapewne czujesz ją dość mocno, wiele też dajesz jej innym od siebie co wynika z potrzeby serca, ktore czysto i z równowagą niemal mnicha buddyjskiego potrafisz okazywać. Stara dusza jesteś niewątpliwie...jedno albo kilka wcieleń miałaś w miejscach gdzie buddyzm propagują...silnie to czuć..wszystkie doświadczenia jakie zdobylaś pieknie przyswoiłaś i wykorzystujesz z korzyścią nie tylko dla siebie, ale także dla innych....a może nawet głównie dla innych....jest tyle tej energii w Tobie, że mimo, iż dajesz jej sporo...to nie czujesz zubożenia...jakby się mnożyła...posiadasz wsparcie Sił Wyższych (Gwiazda) i dzieki temu tyle energii :))

aktualnie naprzemiennie koncetrujesz się na doładowywaniu siebie i koncetracji na dzieciach ( 10 mieczy) (słońce) by później znów otworzyć sięna pomaganie...Siła twórcza w Tobie jest silna...umiejętność..odkrywania niejasności..przekazywanie jasności innym...oświecasz dosłownie drogę innym...jak Eremita z latereczką pojawiasz się wśrod ludzi będących w półmroku i świecisz...dzięki czemu sami widzą jaśniej...silne pokłady w Tobie. Sądzę nawet że to forma połowania w Tobie...i myślę, że czujesz to...:slonko:

Napisano

ogromne :) jest źródełko (Gwiazda), potencjał, który jest stale obecny i w zależności od sytuacji oraz od kierowania i ukierunkowania swojej energii większy, bądź mniejszy; dużo energii przychodzi od Ciebie z otoczenia, od ludzi, z którymi przebywasz; 3 kielichów może sugerować córy, które są takimi iskierkami, które dają Ci energię w kryzysowych momentach; już któryś raz takie połączenie Ci wychodzi (Gwiazda+3 kielichów)

sporo zmian przede wszystkim, odcinanie się od jednych spraw, rozpoczynanie nowych i ta energia gdzieś tam krąży, póki co nie jest ona ukierunkowana, bo jest na tym etapie w główniej mierze potrzebna Tobie; kiedy zakończy się to nad czym się teraz skupiasz, wtedy możesz pomagać; dla mnie Śmierć przy Świecie to zamykanie się na to, co nie istotne, nie rozpraszasz swojej energii na błahostki

Napisano

XVII Gwiazda, 3 Kielichow, VI Kochankowie ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwość

Masz ogromne pokłady energii - które znajdują się w centrum Twojej duszy - w miejscu mocy - dlatego z radościa też obdarowujesz nią innych - Twój impuls niesienia pomocy płynie prosto serca dlatego przekaz energetyczny może mieć większą skuteczność - podsumy mówią, żeby ciągle harmonizować się wewnętrznie, żeby nie wytworzyły się deficyty energetyczne lub ich zwyżka - z kolei sporawiedliwość mówi, abyś otrzymywała od ludzi jakieś zadośćuczynienie

Jeszcze musisz coś uporządkować - definitywnie zakończyć - wtedy dopiero z jasnym jak słońce wnętrzem i głęboko przeobrażonym będziesz obdarowywać energią otoczenie - podsum zachęca do wchodzenia w głąb siebie, oczyszczania się po tego typu zabiegach (mam na myśli zachowanie pogody ducha, cieplej energii)

Ładnie tu wychodzi

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Kochanie pieknie za interpretacje...

Caliel... :bukiet:

jestes niewatpliwie uzdolniona ezoterycznie, ale musisz uwazac by za bardo sie nie angazowac, unikac pokus,

i poswiecania sie za bardzo. Widac po ostatnich rozkladach, ze masz problem z odmawianiem, a i dajesz z siebie bardzo duzo, co moze skutkowac zniecheceniem,

albo zboczeniem na jakis czas.

Niemniej... bardzo dobre karty jak dla mnie, zazdroszcze ze sam takich ladnych nie mam:D

Niemniej to bedzie proces dosc dlugotrwaly (w sumie jakby nie patrzec to proces na cale zycie), a u ciebie bedzie przechodzil plynnie, stabilnie i jednostajnie...

na razie sie nie pokazuje, poniewaz widac ze wlasnie skupiasz sie na dzieciach, rodzinie, tym co najblizsze sercu i chyba na domie/ogrodzie...

Moze masz tam jakis wiedzmi kacik w tym ogrodku ;) na razie jeszcze nie czas na pomaganie innym, bo musisz samej sobie pomoc,

jest powiedzenie, ze najlepsi uzdrowiciele sa tymi, ktorzy duzo cierpieli, ale musza najpierw wyzdrowiec, by moc pomagac innym.

Niemniej widac, ze wkrotce zakonczysz ten etap, bo masz same arkana wielkie;) 10 mieczy na poczatku jeszcze podkresla bardziej ten fakt...

Tak wlasnie jest, ze ciezko jest mi odmawiac i jezeli poruszy mnie czyjs problem, chce pomoc na calej linii. Na razie skupiam sie wiec tylko na takich sytuacjach, gdzie rzeczywiscie ktos prosi o cos waznego.

Nie wroze teraz duzo. Moja cala energie pochlaniaja moje dzieci i sprawy rozwodowe.

I tak, 10 Mieczy rzeczywiscie moglo pokazac, ze powoli koncze te sprawy. Bo rzeczywiscie pewien porzadek w tym powoli osiagam.

Daffne... :bukiet:

Potężne pokłady energii masz w sobie, zapewne czujesz ją dość mocno, wiele też dajesz jej innym od siebie co wynika z potrzeby serca, ktore czysto i z równowagą niemal mnicha buddyjskiego potrafisz okazywać. Stara dusza jesteś niewątpliwie...jedno albo kilka wcieleń miałaś w miejscach gdzie buddyzm propagują...silnie to czuć..wszystkie doświadczenia jakie zdobylaś pieknie przyswoiłaś i wykorzystujesz z korzyścią nie tylko dla siebie, ale także dla innych....a może nawet głównie dla innych....jest tyle tej energii w Tobie, że mimo, iż dajesz jej sporo...to nie czujesz zubożenia...jakby się mnożyła...posiadasz wsparcie Sił Wyższych (Gwiazda) i dzieki temu tyle energii :))

aktualnie naprzemiennie koncetrujesz się na doładowywaniu siebie i koncetracji na dzieciach ( 10 mieczy) (słońce) by później znów otworzyć sięna pomaganie...Siła twórcza w Tobie jest silna...umiejętność..odkrywania niejasności..przekazywanie jasności innym...oświecasz dosłownie drogę innym...jak Eremita z latereczką pojawiasz się wśrod ludzi będących w półmroku i świecisz...dzięki czemu sami widzą jaśniej...silne pokłady w Tobie. Sądzę nawet że to forma połowania w Tobie...i myślę, że czujesz to...

Z tymi wcieleniami powiazanami z buddyzmem to fakt. To wraca w snach.

Jezeli chodzi o opieke sil wyzszych... Jest.

I w buddyzmie jest taka zasada, ze jezeli dzialasz dla dobra wszystkich czujacych istot, wtedy masz wsparcie wszystkich istot, ktorym zalezy, abys dzialala... i zyla.

Takze dajac otrzymujesz wsparcie, caly czas i caly czas. Rowniez mam przyjaciela, ktory stale praktykujac dla mnie wspiera mnie.

Baamisjanka... :bukiet:

ogromne :) jest źródełko (Gwiazda), potencjał, który jest stale obecny i w zależności od sytuacji oraz od kierowania i ukierunkowania swojej energii większy, bądź mniejszy; dużo energii przychodzi od Ciebie z otoczenia, od ludzi, z którymi przebywasz; 3 kielichów może sugerować córy, które są takimi iskierkami, które dają Ci energię w kryzysowych momentach; już któryś raz takie połączenie Ci wychodzi (Gwiazda+3 kielichów)

sporo zmian przede wszystkim, odcinanie się od jednych spraw, rozpoczynanie nowych i ta energia gdzieś tam krąży, póki co nie jest ona ukierunkowana, bo jest na tym etapie w główniej mierze potrzebna Tobie; kiedy zakończy się to nad czym się teraz skupiasz, wtedy możesz pomagać; dla mnie Śmierć przy Świecie to zamykanie się na to, co nie istotne, nie rozpraszasz swojej energii na błahostki

Tak, cory sa dla mnie sila napedowa. I to prawda, ze odcinam sie od wszystkiego, co bezsensownie ciagnie moja energie, czyli rozne blahostki, intrygi, rzeczy bezsensowne.

Kedry... :bukiet:

XVII Gwiazda, 3 Kielichow, VI Kochankowie ---> XIV Umiarkowanie, HB VIII Sprawiedliwość

Masz ogromne pokłady energii - które znajdują się w centrum Twojej duszy - w miejscu mocy - dlatego z radościa też obdarowujesz nią innych - Twój impuls niesienia pomocy płynie prosto serca dlatego przekaz energetyczny może mieć większą skuteczność - podsumy mówią, żeby ciągle harmonizować się wewnętrznie, żeby nie wytworzyły się deficyty energetyczne lub ich zwyżka - z kolei sporawiedliwość mówi, abyś otrzymywała od ludzi jakieś zadośćuczynienie

Jeszcze musisz coś uporządkować - definitywnie zakończyć - wtedy dopiero z jasnym jak słońce wnętrzem i głęboko przeobrażonym będziesz obdarowywać energią otoczenie - podsum zachęca do wchodzenia w głąb siebie, oczyszczania się po tego typu zabiegach (mam na myśli zachowanie pogody ducha, cieplej energii)

Ładnie tu wychodzi

Z tym sercem to racja. W duzej mierze pracuje czakra serca.

I tak, staram sie duzo pracowac nad soba a takze przebywac sam na sam z soba, swoim wnetrzem.

Dziekuje ogromnie za piekne interpretacje i cenne uwagi :bukiet:

Napisano (edytowane)

Są i to spore, dajesz ludziom radość życia ale nie do końca wiesz o tym , potrzebujesz jeszcze czasu a właściwie odpowiednich warunków - spokoju aby w pełni nia emanować

wiesz co ja widze też tutaj że jest w Tobie enrgia miłości , nadzieja na nowy zwiazek, na wielką miłośc to da Ci spełnienie

obecnie nie pomagasz, jesteś wypalona enegetycznie i przytłoczona swoim życiem i problemami codziennymi dopiero po przyjsciu " transformacji " mozesz otworzyć sie na świat, ludzi i zaczać im pomagać dajac radośc sobie i innym z tego co robisz .... to będzie wymagało od Ciebie czasu i znalezienie własciwej drogi do osiągniecia takiego stanu aby pomagać innym

aby pomagać inny najpierw musisz pomoc sobie

Edytowane przez anais_33
  • Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje anais... :bukiet:

Są i to spore, dajesz ludziom radość życia ale nie do końca wiesz o tym , potrzebujesz jeszcze czasu a właściwie odpowiednich warunków - spokoju aby w pełni nia emanować

wiesz co ja widze też tutaj że jest w Tobie enrgia miłości , nadzieja na nowy zwiazek, na wielką miłośc to da Ci spełnienie

obecnie nie pomagasz, jesteś wypalona enegetycznie i przytłoczona swoim życiem i problemami codziennymi dopiero po przyjsciu " transformacji " mozesz otworzyć sie na świat, ludzi i zaczać im pomagać dajac radośc sobie i innym z tego co robisz .... to będzie wymagało od Ciebie czasu i znalezienie własciwej drogi do osiągniecia takiego stanu aby pomagać innym

aby pomagać inny najpierw musisz pomoc sobie

Duzo racji jest w tym, co piszesz. Osoby, z ktorymi mam kontakt czesciej, twierdza, ze moja osoba wplywa na nich kojaca, uspokajajaco, uzdrawiajaco. Same slowa po prostu... :) rozmowa ze mna.

Co nieraz mnie zaskakuje, bo nigdy nie myslalam o sobie w tych kategoriach.

Co do serca. Jak pisalam wyzej. Bardzo mocno angazuje tu (w sposob naturalny) czakre serca. Glownie nia pracuje. I tak... milosc jest dla mnie bardzo wazna. Dodaje mi skrzydel.

Natomiast co do pomagania sobie...

Na ten czas jest porzadkowanie mojego zycia. Jestem osoba, ktora nie buduje nic tam, gdzie nie ma czystego gruntu. Najpierw sprzatam ruiny, potem buduje stabilne nowe.

I co jeszcze? Pomagam na ten czas duzo swoim dzieciom... przede wszystkim srednia cora mnie zajmuje. To bardzo ciagnie po energii... ale jest dla mnie najwazniejsze.

Dlatego wroze tylko wtedy, jezeli ktos usilnie mnie o cos prosi... i wiem, ze to wazne jest. Od reszty sie na ten czas odcinam.

Energia potrzebna mi jest na ten czas na zupelnie inne sprawy. :)

Dziekuje :bukiet:

• Maestro
Napisano

akie zasoby energii mam w sobie

ładne, dajesz nadzieję, radośc i ukojenie serca, ale trochę tez tę energię niepotrzebnie rozpraszasz

uwalniasz ludzi od problemów,oświecasz ich umysły, sprawiasz, że się otwierają na świat, zmieniaja pod wpływem Twojej energii na plus:)

• Lubię to! 1
Napisano

Pokładów masz sporo tak sporo, że byłabym ostrożna w pomaganiu innym bo jest tyle w Tobie mocy, ze nią zwyczajnie powalasz (10 mieczy) :)))

Napisano

Selenit... A to ciekawa interpretacja... Bardzo ciekawa... jezeli chodzi o te 10 Mieczy...

Napisano

10 mieczy to wielka moc w magii, to duża niekontrolowana energia. pod względem energetycznym to jest potężna karta.

Napisano

Fakt... ze przygody z elektronika... ale i nie tylko... to potwierdzaja.

Taka ciekawostka...

Jak wsiadam do windy... nie rusza sie... dopiero jak rusze reka w kierunku zamkniecia to sie zamyka... Ciekawie to wyglada.

Jak tego ruchu nie wykonam to winda stoi.

Nie moj wymysl tylko tak jest... i rozne osoby to widzialy. :) Przy innych sie normalnie zamyka. U mnie na ruch reka...

Napisano

Czy ja wiem... to chyba roznie bywa. Czasem szastam energia i wtedy wypalam sie ostro. Czasem mam jej za duzo. Jak sobie nia pozarzadzam tak i mam. Powinnam wiecej tu rownowazyc zapewne i unikac szarpania sie.

Aktualnie jestem skupiona na swoim zyciu codziennym i w ludzi angazuje sie tylko wtedy, gdy naprawde widze, ze cos jest konieczne. Inaczej skupiam sie na zyciu swoim, rodzinie.

Energia jest ale tak jakby była rozkładana w czasie, nie zawsze jest jednakowa, tak jakbyś ją dawkowała zależnie od sytuacji, trochę

za mało naturalności, spontaniczności.

Praktycznie tej skuteczności pomagania innym nie ma, skupiłaś się na sobie i swojej rodzinie, chcesz uporządkować swoje życie i nadać mu kierunek.

Napisano

Dziekuje Anez... :bukiet:

Tu nie chodzi o spontanicznosc czy jej brak a o rozsadne rozlozenie energii. Dlaczego? Pisalam wyzej. Sprawy dzieci, rodzina na ten czas.

Co do skutecznosci... ograniczam sie, ale jezeli cos robie, jestem skuteczna. To tak dla wyjasnienia jeszcze. Wtedy moja pomoc jest skuteczna. Ale robie tego zdecydowanie mniej niz zazwyczaj.