Skocz do zawartości

Romans w pracy

Fall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, moja przyjaciółka ma romans w pracy, chciałaby wiedzieć, czy wpłynie to negatywnie na jej sytuację zawodową..

Jak romans A. wpłynie na jej sytuację w pracy?

paź buław - 9 buław - umiarkowanie --> papież

Myślę, że jakoś specjalnie źle to nie wpłynie na jej pozycję zawodową..Chociaż widać w tej 9 buław, że może trochę braknie czasem zaufania między nią, a tym Panem (Pan jest nad nią, ale nie jest jej zwierzchnikiem-oboje mają wspólnego szefa),może będzie zmuszona do obrony swojego stanowiska, poglądów, opinii..Tak jakby sama oczekiwała, że coś niefajnego z tego wyniknie..Ale sądząc po umiarkowaniu żadnych poważnych reperkusji raczej nie będzie..

Co myślicie?

Napisano

Paz Bulaw to ktos kto lamie rozne zasady. Wlasnie taki romans w miejscu, gdzie w zasadzie nie ma na to miejsca, w pracy przykladowo.

Mysle, ze jezeli bedzie to oficjalnie to otoczenie w pracy bedzie patrzylo na nia jak na osobe dosc niepowazna, przez pryzmat wlasnie takiego romansu firmowego... i moze byc do niej nieufne, patrzec tak na to z dystansem lub nutka sceptycyzmu. Moze byc potrzeba wiekszego wykazania sie z jej strony w roznych obszarach zawodowych... zeby ludzie zaczeli na nia patrzec nie tylko przez pryzmat, ze jest o czym gadac, bo pewno takie romansidlo zasila ludzkie jezyki solidna dawka materialu plotkarskiego.

W podsumie jest tak czy siak Papiez... Tu moze pokazac sie nastawienie otoczenia wlasnie takie nie do konca to tolerujace... i to, ze pani jednak bedzie musiala sie chwile napracowac, zeby wykazac sie, ze potrafi cos wiecej niz szybko i poprzez lozko trafiac do wyzej stojacych pracownikow. Niestety, takie mamy spoleczenstwo.... i romans w miejscu pracy raczej nigdy poklaskiem sie nie cieszyl.

Takie moje osobiste odczucie tych kart.

Napisano

MyStErIoUs_WoMaN , SacralNirvana -pięknie Wam dziękuję :-)

Napisano

Romansu w pracy nie da się ukryć. Mogą ją zaboleć komentarze rzucane za plecami i lepiej by to nie doszło do jej przełożonego. Bo to jakiś bardzo bardzo zasadniczy gość. Może mu się to nie spodobać

Gość Nayala
Napisano

ja mysle,ze ludzie to przemilcza raczej. 9 baczy z pod byka,ale nie ma w niej działań, może miedzy sobą cos,ale to raczej nie pojdzie dalej,nie spodziewałabym się zadnych komenatarzy, chyba,ze macie dobre neizdystansowane stosunki w pracy bo to tez od ludzkiej kultury zależy.

Napisano

nie sądzę aby ten romans mial jakies negatywne odniesienie jesli chodzi o jej sytuacje zawodową, raczej nie

mogą byc lekkie komentarze za plecami, takie bardziej na zasadzie domysłow, bo oni raczej nie bedą sie z tym obnosić

tak ogólnie to nie widać tu typowego "zlego wpływu"

Gość Daffne
Napisano

nie wpłynie negatywnie na sprawy zawodowe, ewentualnie troszkę zaniedbywać będzie obowiązki.

Napisano

Dziękuję Daffne, no właśnie moja A. mówi, że ciężko się skupić na pracy, skoro wiele rzeczy musi załatwiać z osobą, która nie jest jej obojętna..Rozmowy mimowolnie schodzą na prywatne tematy, człowiek chodzi troszkę z głową w chmurach i myśli bardziej o tym, co będzie robił po pracy, a nie o tym, co jest jeszcze do zrobienia.

Napisano

tu troszke widac takie dmuchanie na zimne ;) ale beda umieli dzielic zycie uczuciowe z praca