Skocz do zawartości

Mój dzisiejszy spór w pracy

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Weszłam dziś w ostry spór z szefem,który zaczął się mnie czepiać o to, że ciągle chodżę na ranne zmiany..Jest to nieprawdą, co mu wyjaśniłam.Przy okazji padło trochę za duzo słów z mojej i jego strony, powiedziałm mu co czuję, że zawiodłam się na nim i, że niesprawiedliwie mnie traktuje...W ostateczności do porozumienia nie doszliśmy....Zadałam kartom 2 pytania:

Czym zakończy się mój spór z szefem?

10 mieczy 9 kielichów Paź Buław 4 mieczy i dołozony Rydwan i Słońce suma całości Słońce/Koło/Mag, HB Śmierć/Cesarz

wydaje mi się, że atmosfera się oczyści,bądź już w tej chwili oczyściła, co oczywiście nie da mi pełnej satysfakcji, ale widąć pogodzenie się w 4 mieczy jak i mój odpoczynek na urlopie...

Dlaczego się mnie tak dzis czepiał?

Umiarkowanie As Buław As mieczy 4 buław suma Sąd/Kapłanka HB to samo:)

Nie wiem, dojrzewał do momentu, az ze mna pewne kwestie wyjaśni? MOże chodzi o to, że on tez potrzebuje odpoczynku, nie tylko ja?

Napisano

Spór ten wyjaśnił wiele między Wami. Może byc jeszcze jakaś rozmowa po której nastąpi spokój i porozumienie miedzy Wami.

Natomiast drugie pytanie - myślę, że coś zburzyło Jego spokój w domu. Może miał z kimś bliskim jakąś kłótnie i emocje przeniosły się z domu do pracy.

Napisano

Mi się wydaje, że przynajmniej na chwilę zniknie dobra atmosfera w pracy..ale po Twoim urlopie wszystko nabierze tempa, zapanuje zgoda między Tobą, a szefem i znów będzie dobrze.

Wydaje mi się, że przygotowywał się do tej rozmowy już jakiś czas, w umiarze widać raczej jego cierpliwą i opanowaną postawę...Chyba chciał zdążyć z tą rozmową przed Twoim urlopem, a bał się, że potem już nie będzie okazji..Widać, że w jakiś tam sposób Cię osądził, podsumował Twoją aktywność zawodową, ale ogólnie karty nie pokazują, żeby czepiał się złośliwie albo chciał się po prostu na Tobie wyładować..

• Maestro
Napisano
Spór ten wyjaśnił wiele między Wami. Może byc jeszcze jakaś rozmowa po której nastąpi spokój i porozumienie miedzy Wami.

Natomiast drugie pytanie - myślę, że coś zburzyło Jego spokój w domu. Może miał z kimś bliskim jakąś kłótnie i emocje przeniosły się z domu do pracy.

Masz rację wg mnie z tym, ze coś zburzyło jego spokój w domu. On prowadzi firmę razem z zoną i z tego co widac gołym okiem za bardzo im sie nie układa (ogromna róznica temperamentów, ona zimna s...., on wybuchowy i bardzo emocjonalny).

Napisano

10 mieczy 9 kielichów Paź Buław 4 mieczy i dołozony Rydwan i Słońce suma całości Słońce/Koło/Mag, HB Śmierć/Cesarz

było minęło, afera "rozejdzie się po kościach"

Miał dzis nastrój wybuchowy. Te Asy miedzy stabilnym Umiarkowaniem i 4 buław kojarzy się mi "wytracony z równowagi"

Napisano

Mnie też się wydaje, że będzie ok.

10 mieczy spór - mze od jakiegos czasu coś wisiało w powietrzu i stało się! Nie na darmo 10 mieczy. Ale finał wg mnie ok. Szef nawet nie che konfliktu.

Tak jakby ktoś mieszał. I wkradło się poczucie niepewnosci, trochę sie moze wkkurzył.? Szef postanowił to wyjaśnic. I wyjasnił. On nie widzi problemu obecnie. Ktos chyba chciał namieszać.

Napisano

emilr

Tak jakby ktoś mieszał

tez pomyślałam, ze ktoś szepnął szefuńciowi coś do ucha

Sąd/Kapłanka
Gość SooYoung
Napisano

1. Myślę że na jakiś czas sprawa ucichnie ale potem w Kole widzę powrót do niej i próby wykorzystania tego na Twoją niekorzyść. Możliwe że wyciągnie to przy jakiejś innej sytuacji :/

W Cesarzu Szef będzie narzucał Ci swój pogląd na to jak pracujesz.

2. Czepiał się bo jest tu wpływ osób trzecich. Sorry ale nie dziwne jakby ktoś chciał się Ciebie pozbyć albo zaszkodzić Ci na tyle żebyś sama odeszła.

W Umiarkowaniu widzę ciągłość takiego działania tzn że od dłuższego czasu ktoś ci szkodzi.

W Sądzie to pasuje na kogoś z rodziny choć Sąd to też grupa, wspólnota więc może być to osoba z firmy, w każdym razie to kobieta.

Napisano (edytowane)

mysle,ze cos sie jeszcze moze zdazyc (10 mieczy)...nie wiem co,ale to sie szybko wyjasni i skonczy... i ten facet do Ciebie wyciagniagnie reke cos w stylu "Zacznijmy wszystko od nowa" (takie odnioslam wrazenie z podsumowania).

Wydaje mi sie,ze ktos tam zbyt krytycznie i idealistycznie podchodzi do czegos-tak jakby ich zdaniem wszystko mialo chodzic w tej firmie jak w zegarku i nie ma samowoli. Bardzo mozliwe,ze to wlasnie przez jakas kobiete (sad przy kaplance).

Edytowane przez panna.marta
Napisano

10 mieczy 9 kielichów Paź Buław 4 mieczy i dołozony Rydwan i Słońce suma ---> XI Sprawiedliwosc, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Ja mysle, ze po tej klotni teraz nastapi tzw. zawieszenie broni i powoli, powoli takie dochodzenie do siebie. Pojedziecie na urlopy, wrocicie do pracy i bedzie wszystko znowu w porzadku.

Umiarkowanie As Buław As mieczy 4 buław suma XX Sad, HB XX Sad i II Kaplanka

Tam jest osoba, ktora mu jest zaufana i szepta mu "dobre" slowo do uszka. Podejrzewam, ze nie od dzis. Taka "dobra" duszyczka, co dziurki nie zrobi a krew wypije. Mam taka jedna tez w rodzinie. Jak sie pojawi to wszystko cacy, ale rodzica idzie na noze. Wyjezdza... i nikt nie wie, skad taka afera byla. W kazdym razie szeptala mu, szeptala, az w nim to wszystko przelalo sie i znalazlo ujscie. Tu widac jakis konkretny impuls (informacyjny), ktory dopelnil wszystkiego i pan postanowil to "wyjasnic". Stad ta cala afera. Z podsumow tez wynika, ze jest to osoba bliska mu.

Moze rzeczywiscie ktos z rodziny, ale tez moze byc ktos z firmy, kogo darzy zaufaniem, ewentualnie kto ma mozliwosc mu rzeknac to czy tamto... i kto ma do niego blizszy dostep niz reszta pracownikow... natomiast Ciebie nie lubi (ta osoba, nie szef), niekoniecznie wprost, moze bardziej w taki zawoalowany sposob, bo Umiarkowanie nie pokazuje tu wroga otwartego... raczej moze nawet taka osobe, co na co dzien jest nijaka, badz nawet szeroko sie usmiecha. A po kryjomu pod Toba dolki kopie.

• Maestro
Napisano

Dziękuję SacralNirvana:)

To może być jego zona, moja szefowa. Ona jest b.zimną kobietą, ja ją drażnię od samego początku..Czym? Ano tym, że mam świetny kontakt z pacjentami ("...pani się za bardzo spoufala z pacjentami.."), mam znajomych, którzy się ze mną kontaktują, raz się zwolniłam 3 godziny wcześniej, bo miała przyjechać moja koleżanka z Niemiec, oczywiście te godziny odrobiłam następnego dnia (..."pani ma bardzo bujne zycie towarzyskie..."), gdy się smieję, ona wzdycha, sama nie ma przyjaciół, znajomych, ludzie jej nie lubią...

Napisano

No to bardzo mozliwe, ze zona... tak Ci opinie u szefa urabia.

• Maestro
Napisano

Co mnie teraz nagle naszło....ksiegowa...Kobieta blisko zwiazana z szefem (z racji wieloletniej pracy), miła, serdeczna, ale...plotkara. Kurcze, jak mogłam o niej zapomnieć, wszak kilka lat temu, też kilka razy coś na mój temat szepnęła szefowej, czy szefowi...Ostatnio chodzi słodka koło mnie, bo załatwia u mnie wizyty dla kręgu znajomych, nawet w przypływie szczerości poskarżylam jej się jakiś czas temu, na niesprawiedliwe traktowanie przez szefową, na co ona przyznała mi racje i sama wylała trochę żali...Rano połozyłam karty na pytanie Czy ktoś mi szkodzi (zamieściłam je tez w tym moim drugim wątku) 3 mieczy 3 buław Kapłanka...Pani księgowa wyjechała na urlop, stąd 3 buław...Inna kwestia, że ja przecież mam plan pracy w księgowości (na co szef się swego czasu zgodził..), czyli eliminacja ew.konkurencji, może za dużo bym wiedziała...

Napisano

To tez mozliwe. Ogolnie to osoba nie rzucajaca sie swoim wrednym charakterem w oczy. Moze byc nawet na zewnatrz mila, lub probowac taka udawac...

Napisano
Weszłam dziś w ostry spór z szefem,który zaczął się mnie czepiać o to, że ciągle chodżę na ranne zmiany..Jest to nieprawdą, co mu wyjaśniłam.Przy okazji padło trochę za duzo słów z mojej i jego strony, powiedziałm mu co czuję, że zawiodłam się na nim i, że niesprawiedliwie mnie traktuje...W ostateczności do porozumienia nie doszliśmy....Zadałam kartom 2 pytania:

wydaje mi się, że atmosfera się oczyści,bądź już w tej chwili oczyściła, co oczywiście nie da mi pełnej satysfakcji, ale widąć pogodzenie się w 4 mieczy jak i mój odpoczynek na urlopie...

Nie wiem, dojrzewał do momentu, az ze mna pewne kwestie wyjaśni? MOże chodzi o to, że on tez potrzebuje odpoczynku, nie tylko ja?

Spór między Wami zakończy się zmianami i dystansem miedzy Wami.

Wpływ na jego zachowanie miała kobieta a On to planował od dawna taką rozmowę aż nadarzyła się okazja. Myślę że to jego żona a powodem miedzy innymi/ na podstawie kart, które wyciągałaś/ były zbyt dobre stosunki z mężem , musiał za dobre mieć o Tobie zdanie.

byłaś dla niej rywalką /to jest moje odczucie/.

• 1 miesiąc temu...
  • Maestro
Napisano

Mogę częściowo zweryfikować:)

Sytuacja między mną a szefem poprawiła się, tzn. zrobił się dla mnie na nowo miły,ale ja w głebi serca się zdystansowałam i nie mam ochoty nawet z nim rozmawiać o niczym...On stara się być miły, nawet dzisiaj zdziwił się, czemu siedzę w pracy, skoro nie ma pacjentów (taaaa,a niedawno słyszałam gadki, że skoro 8 godzin pracujemy, to tyle mamy siedzieć) , odparłam, że siedzę w pracy jak na porządnego pracownika przystało. Skoro chciał, to wyszłam sobie troszkę wcześniej;) Ostatnio też kilka razy pokazałam im (tzn. jemu i jego zonie) że mogą na mnie liczyć w sytuacjach stresowych (kontrole itp.)...