Skocz do zawartości

Jeszcze jedno odnosnie pracy..

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Zadałam pytanie ot tak...

Czy szef mnie wywali z pracy?

Cesarzowa Koło 2 monet Mag suma Cesarz HB Wieża/Rydwan

wydaje mi się, ze moja pozycja mimo konfliktu nie jest zagrożona, natomiast wydaje mi się, że może pojawić się w moim życiu opcja zmiany pracy, nowa droga..Podsuma HB radzi, żebym jednak wybrała nowy kierunek (co zresztą czuję, ale w tej chwili jeszcze nie czuje sie dostatecznie silna)

Napisano

Ostaniesz się na stołku ;) ale przez jakiś czas mozesz czuć się troche niepewnie

Napisano

Do tej pory miałaś ugruntowaną pozycję w pracy, ale koło mówi, że zrobi się lekko niepewnie-musisz unikać błędów, bo mogą Cię sporo kosztować..2 monet to też praca dwuzmianowa, jeśli wymagania są, żebyś pracowała na obydwie zmiany, będziesz musiała tego pilnować..Widać, że jesteś świadoma swoich kompetencji i umiesz bronić swojego punktu widzenia..Ale szef to szef..i musisz się starać wyglądać dobrze w jego oczach..

Niestety czasem jest tak, że totalny leń, za którego robotę odwalają wszyscy inni, umie się tak ustawić, że szef ciągle go widzi ciężko pracującego, mydli mu oczy i opowiada, jak on to się nie stara, w efekcie czego szef go lubi i docenia wysiłek..A prawdziwy pracuś, który zamiast rozpowiadać na lewo i prawo jakim to on nie jest super pracownikiem, skupia się na swojej robocie i pozostaje niezauważony..

Życzę Ci żeby wszystko skończyło się pomyślnie !!!

• Maestro
Napisano
Do tej pory miałaś ugruntowaną pozycję w pracy, ale koło mówi, że zrobi się lekko niepewnie-musisz unikać błędów, bo mogą Cię sporo kosztować..2 monet to też praca dwuzmianowa, jeśli wymagania są, żebyś pracowała na obydwie zmiany, będziesz musiała tego pilnować..Widać, że jesteś świadoma swoich kompetencji i umiesz bronić swojego punktu widzenia..Ale szef to szef..i musisz się starać wyglądać dobrze w jego oczach..

Niestety czasem jest tak, że totalny leń, za którego robotę odwalają wszyscy inni, umie się tak ustawić, że szef ciągle go widzi ciężko pracującego, mydli mu oczy i opowiada, jak on to się nie stara, w efekcie czego szef go lubi i docenia wysiłek..A prawdziwy pracuś, który zamiast rozpowiadać na lewo i prawo jakim to on nie jest super pracownikiem, skupia się na swojej robocie i pozostaje niezauważony..

Życzę Ci żeby wszystko skończyło się pomyślnie !!!

No własnie, tak jest..Co do 2 zmian, to prawda jest taka., ze przychodnia czynna jest w godz. 8.00 - 19.00, w zwiazku z czym sa 2 zmiany : 7.30 - 15.30 i 11.00 -19.00. Ja jako, że mam najdłuższy staż i doświadczenie,ponadto sporo pracowałam na popołudnie,poza tym inna sprawa, że mam dziecko w wieku szkolnym i najdalej mieszkam, ale to na marginesie, to uważam, że mam ten przywilej zmian porannych (żeby nie było,to raz w tygodniu zawsze jestem na popołudnie). Szef mnie zaskoczył dzisiaj, tym bardziej, że dogadujemy się co do tego między sobą!!

Napisano

Kurcze..pisałaś, że jego żona to zimna s... i że razem prowadzą biznes..Może jej się to nie spodobało..?

• Maestro
Napisano
Kurcze..pisałaś, że jego żona to zimna s... i że razem prowadzą biznes..Może jej się to nie spodobało..?

Wiesz co, nie wiem...Nadal nie mam pojęcia co się dzieje? Pracuje z nimi od 9 lat, zawsze byłam cenionym pracownikiem, tym bardziej, ze rano jest więcej pracy, przychodzą kurierzy itp., a dziewczyny sobie słabo radzą z nadmiarem pracy... Kurde, mi to powoli zaczyna zakrawać na mobbing, a oni oboje maja chyba odpowednio : jedno menopauzę, drugie andropauzę:lol:

Napisano

Haha, może tak być ;-) Ale z kart widać, że wszystko się ułoży po Twoim urlopie..a kiedy wybywasz na odpoczynek? :-)

• Maestro
Napisano
Haha, może tak być ;-) Ale z kart widać, że wszystko się ułoży po Twoim urlopie..a kiedy wybywasz na odpoczynek? :-)

29 lipca na 3 tygodnie :)

Napisano

Spokojnie - o pracę możesz być spokojna - moze jakieś niespodziwane , niezbyt przyjemne wydarzenia się pojawiły i jest zdenerwowany - moze jakaś niepodziewana kontrola PIPU była i przyczepili się do grafiku - wszystko jednak wróci do normy -= widzi że wykonujesz odpowiedzialną pracę w tym cesarzu i świetnie sonbie z nią radzisz w magu - ale to całe zajście spowoduje, że zaczniesz rozgladać się za czymś innym

• Maestro
Napisano
Spokojnie - o pracę możesz być spokojna - moze jakieś niespodziwane , niezbyt przyjemne wydarzenia się pojawiły i jest zdenerwowany - moze jakaś niepodziewana kontrola PIPU była i przyczepili się do grafiku - wszystko jednak wróci do normy -= widzi że wykonujesz odpowiedzialną pracę w tym cesarzu i świetnie sonbie z nią radzisz w magu - ale to całe zajście spowoduje, że zaczniesz rozgladać się za czymś innym

Wiesz, ja juz o tym myslę i powoli rozpuszczam info wśród znajomych...

Napisano

"Wywalenia" to ja tu nie widzę. Ale może na drugich zmianach bywać będziesz częściej.

Napisano

wywalic raczej Ciebie nie wywali- konfliktu w tych kartach raczej nie ma. Mysle,ze Ty sama bedziesz myslala o tym,by te prace zmienic (kolo f. i 2 monet) . Cesarz HB Wieża/Rydwan w moim odczuciu wskazuje na to,ze moze sie zdazyc taka sytuacja,ze przestaniesz sie tam dobrze czuc/stabilnie i bedziesz musiala podjac meska decyzje czy nie znalezc czegos innego.

pozdrawiam:*

Gość SooYoung
Napisano

Wiem że wszyscy widzą to optymistycznie a ja sorry... patrząc na karty oraz na te na kłótnię z szefem jednak myślę że czeka Cię zmiana pracy.

Rydwan to wyruszenie w drogę, a poprzedzony Wieżą czyli coś zmusi Cię do odejścia. I znowu pojawia się karta Koła, bardzo możliwe że jest to Ci pisane.

Widać upartego szefa który musi postawić na swoim - Cesarz, a w Cesarzowej widzę jego żonę i to ona dosłownie zakręci Kołem Losu.

Przez pewien czas będziesz miała spokój, potem zaczną Cie naciskać, może w sprawie zmian, czy czepiać się jak pracujesz -a 2 monety to jak na huśtawce, Mogą coś wyczarować na niekorzyść - Mag i stracisz tam poczucie bezpieczeństwa, dojdzie do kolejnej kłótni po której sama odejdziesz.

Myślę że chcą żebyś sama odeszła, powodem mogą być pieniądze.

A dlaczego to Cię spotkało - przez czyjeś plotki, może były jakieś anonimy - w poprzednim rozkładzie miałaś Kapłankę.

W tej sytuacji dobrze że zaczęłaś już szukać czegoś nowego, no i nie daj im się sprowokować.

• Maestro
Napisano

Wiem że wszyscy widzą to optymistycznie a ja sorry... patrząc na karty oraz na te na kłótnię z szefem jednak myślę że czeka Cię zmiana pracy.

Rydwan to wyruszenie w drogę, a poprzedzony Wieżą czyli coś zmusi Cię do odejścia. I znowu pojawia się karta Koła, bardzo możliwe że jest to Ci pisane.

Widać upartego szefa który musi postawić na swoim - Cesarz, a w Cesarzowej widzę jego żonę i to ona dosłownie zakręci Kołem Losu.

Przez pewien czas będziesz miała spokój, potem zaczną Cie naciskać, może w sprawie zmian, czy czepiać się jak pracujesz -a 2 monety to jak na huśtawce, Mogą coś wyczarować na niekorzyść - Mag i stracisz tam poczucie bezpieczeństwa, dojdzie do kolejnej kłótni po której sama odejdziesz.

Myślę że chcą żebyś sama odeszła, powodem mogą być pieniądze.

A dlaczego to Cię spotkało - przez czyjeś plotki, może były jakieś anonimy - w poprzednim rozkładzie miałaś Kapłankę.

W tej sytuacji dobrze że zaczęłaś już szukać czegoś nowego, no i nie daj im się sprowokować.

Dzięki za spojrzenie...To, że powodem są pieniadze, to tego jestem w 100% pewna..Bardzo możliwe też, że odejscie z pracy jest mi pisane, już 2 lata temu wrózka mi o tym pisała, ale w kontekście, że nowa praca sama się pojawi, czyli, że nie będzie to poprzedzone jakby moimi usilnymi staraniami. Ja, oczywiście powoli zaczynam się rozglądać za czymś nowym i satysfakcjonujacym. NIe wiem o co chodzi w obecnej pracy, zawsze byłam ceniona zarówno przez personel jak i pacjentów.

Spytałam rano kart : czy ktoś mi szkodzi w pracy?

3 mieczy 3 buław Kapłanka suma Siła

tak, jakby kobieta oddalona ode mnie, z daleka, nie wiem w tej 3 mieczy zraniona, może uważa, że ją spotkała niesprawiedliwość? Dodam, że nigdy nikomu nie wyrządziłam krzywdy, dlatego nie może to być osoba skrzywdzona przeze mnie..

Napisano

Tzn. ja to widze tak. Do tej pory to Ty tu mialas duzo do powiedzenia w Cesarzowej... a teraz on moze zaczac miec wymagania.

Moze w tym Cesarzu stac sie konkretny i wymagajacy i mozliwa przed Wami jeszcze rozmowa, ktora to wszystko niejako jasno wyklaruje. Rzeczywiscie moze chodzic np. o te zmiany, tak sobie mysle. Mag to tez jego chec postawienia na swoim (np. co do tych 2. zmian).

Ewentualnie w tym Magu pokazaly sie Twoje dzialania, ktore mialyby na celu ponownie Cie ugruntowac i upewnic na Twojej pozycji w firmie. Tez tak moze byc.

Wywalic nie powinien wywalic... ale pewne sprawy moze jeszcze raz chciec przewalkowac.

• Maestro
Napisano

Bardzo możliwe, że będzie chciał jeszcze pogadać, tym bardziej, że z kart dołożonych w poprzednim rozkładzie miałam Rydwan i Słonce i to odczułam też jako chęć wyjaśnienia...Ja i tak planowałam z nim rozmowę, żeby przypomnieć mu o mojej pracy w księgowości, co mimo wszystko zamierzam zrobić..Może jak zacznę robić inne rzeczy, to się wyciszy..

Gość Linkinia
Napisano

Wydaje mi się, że pracę utrzymasz, ale będą zmiany. Pójdziesz na ustępstwa, np. częściej będziesz chodziła na popołudnia itp. Szefostwo pokaże, że do niego należy decydujące zdanie, podkreśli swoją pozycję.

Ewentualnie sama odejdziesz, bo znajdziesz inną ofertę...

Trzymam kciuki, żeby sprawa przyjęła jak najbardziej pomyślny dla Ciebie obrót ;*

Napisano

wydaje mi się, ze moja pozycja mimo konfliktu nie jest zagrożona, natomiast wydaje mi się, że może pojawić się w moim życiu opcja zmiany pracy, nowa droga..Podsuma HB radzi, żebym jednak wybrała nowy kierunek (co zresztą czuję, ale w tej chwili jeszcze nie czuje sie dostatecznie silna)

Da Ci do zrozumienia że przyszedł czas na zmiany i dlatego powinnaś/już to robisz/ pomyśleć o innej pracy.

• 1 miesiąc temu...
  • Maestro
Napisano

Szef mnie z pracy nie wywalił, nie czepia się grafiku, jest ok.Ja wyszłam w Cesarzowej, w Kole dokładnie obserwuję sytuację, Sacral pisała, ze Koło jest uważne i tu się zgadzam, wykorzystuję nadarzające sie okazje, żeby się wykazać,podsuma HB Wieża/Rydwan mówi, żeby wziąć sprawy w swoje ręce i tak jest:)

Oczywiscie nie wiem co będzie dalej, na razie się wszystko poprawiło:)