Skocz do zawartości

wersja ćwiczebna - obrona pracy licencjackiej

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój starszak przystąpił dziś do obrony. Katował się na kilku kier na raz i przy tym jeszcze "dorabia w wolne dni od wykładów". Jedną obronę dokonał w czerwcu. Dziś, podejście do drugiej.

Kilka dni temu - jak każda troskliwa mama, martwiąc się, że tyle sobie wziął na barki, z obawy, że może polec na polu walki - zrobiłam wgląd Tarotem na sytuację.

Zadałam kartom pytanie

"Jaki skutek przyniesie dla mojego M podejście do obrony z (....) w dniu (...)"

wyjęłam:

Cesarz Diabeł 9 denarów

W związku z tym, że sprawozdanie zostało mi zdane natychmiast po fakcie, zostawiam karty do interpretacji chętnym na poćwiczenie.

Pozdrawiam

• Maestro
Napisano

Cesarz Diabeł 9 denarów suma Wieża

wydaje mi się, że promotor przesunął mu termin na wrzesień

Napisano

"Jaki skutek przyniesie dla mojego M podejście do obrony z (....) w dniu (...)"

wyjęłam:

Cesarz Diabeł 9 denarów

W związku z tym, że sprawozdanie zostało mi zdane natychmiast po fakcie, zostawiam karty do interpretacji chętnym na poćwiczenie.

Pozdrawiam

Jaki skutek przyniesie ...

Widać tutaj w cesarzu osobę promotora i za razem całą ta otoczkę papierowo-formalną. Od tego cesarza wychodzi Diabeł, a zatem jakies pzreszkody nieoczekiwane wynikajace z chyba trochę zbyt lekkiego podejście do sprawy (Cesarz+Diabeł-> Słońce). Co niesie za sobą Diabeł? 15 + 9 monet -> 12 wisielec zatem przeciągnięcie się sprawy i jej zawieszenie... Podsuma to wieża a zatem plany legły w gruzach jakby jeszcze smierć była to często u mnie zdany egzamin ( bo przecież zakończenie czegoś) a tak to niestety ktoś sobie fałszywe przekonania budował i to poleciało dodatkowo 9 monet + wieża -> śmierć - tutaj więc widać że sprawa sie zakonczy w innym terminie. Ja myślę, że w tej 9 monet to trochę nawet taka ulga/ coś w rodzaju ulgi że jednak trochę więcej czasu będzie miał na przygotowanie się do obrony i wtedy doprowadzi sparwy do końca.

Napisano

rozwiązanie:

Oceniony na 4.

Był bardzo zły,że nie na 5 :) Wszedł spięty i czuł się niegotowy. Ale, ma już za sobą.

Przyznać muszę, że ja też interpretowałam te karty negatywnie.

Napisano

Niespodziewałabym sie po tych kartach, że egz się odbył i to tak pozytywnie (przecież 4 to ocena dobra). Dobrze dla chłopaka :)

Napisano

No ja też się nie spodziewałam, bo mało czasu temu poświęcił. Angażował się bardziej na innym kierunku.

Dlatego wrzuciłam tu....

Jakoś tak mi ostatnio Tarot cyframi/liczbami rzuca. IV - Cesarz.

Ostatnio miałam 67 km - Kochankowie i 7 kielichów..

Napisano

Kurcze... a ja patrzylam na to i mi te karty mowily, ze zdal, tylko mloda musialam klasc spac. 9 Monet dla mnie jest wskazowka na zadowolenie a Wieza w podsumie to sytuacja, gdzie pokonuje sie trudnosci jakies.

Napisano
Kurcze... a ja patrzylam na to i mi te karty mowily, ze zdal, tylko mloda musialam klasc spac. 9 Monet dla mnie jest wskazowka na zadowolenie a Wieza w podsumie to sytuacja, gdzie pokonuje sie trudnosci jakies.

a Diabeł, że zaraz po obronie pójdzie z grupa w "tango" :piwo:

Diabeł, często o niej mówimy, że to karta ograniczeń. Gdzieś czytając nt. 9 denarów (karta brama), że to karta wyzwolenia...

Mój M zwykle na 4 łapy spada ( Wieża) nawet jak coś zaniedba.

Ale łatwo sobie karty tłumaczyć po fakcie.

Napisano

No mi te 9 Monet tak sugerowalo... Szkoda, ze wtedy tego nie napisalam... :)

Cesarz wydawal mi sie, ze jego wiedza i przygotowanie do egzaminow... Diabel to jakies trudnosci, moze trema w trakcie.

I 9 Monet, ostatecznie jako to, ze zdaje.