Skocz do zawartości

Moja sytuacja materialna w niedalekiej przyszłości

x-latek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! :icon_smile2:

Jest to mój pierwszy post na tym Forum. Mógłbym więc coś powiedzieć o sobie w związku z tym, tyle, że dużo do powiedzenia nie mam. A to temu że Tarotem interesuję się zaledwie 6 miesięcy i jakoś jeszcze nie wypracowałem jakiegoś takiego swego sposobu na interpretację kart, czy pewnego podejścia do tych spraw w ogóle. Jak na teraz to podpieram się książkową wiedzą i informacjami z internetu, a jak już z internetu to głównie z tego Forum. Nawet ciekawe to zajęcie jest jak na zbliżającą się już moją jesień życia hehehe. Żarty żartami ale jednak żałuję tego że nie zdarzyła się taka okazja wcześniej w moim życiu która by zwróciła me zainteresowanie ku kartom.

Chyba przejdę do sedna sprawy po tej mej części wstępnej, bo jak pisałem wcześniej, nie mam dużo do powiedzenia w tej dziedzinie. A odkąd tu piszę, to znaczy, że tu jestem.

Więc sprawa wygląda tak. W książce Alicji Chrzanowskiej znalazłem taki rozkład >Wyrocznia< Rozłożyłem karty z celem dowiedzenia się czegoś więcej o mej finansowej sytuacji, jak będzie ona przebiegać dalej do niedalekiej przyszłości. Jednocześnie w tym zawarte było też pytanie czy renta zostanie mi przyznana. Kilka miesięcy temu odmówiono mi jej a ja znowu złożyłem papiery. I to tyle co moglem zrobić w tej sprawie jak na razie. Fakt też taki jest że zdrowie moje niebardzo pozwala mi na to by podjąć jakąś regularną pracę. Niebardzo też chcę tu opisywać mą chorobę. Jest paskudna.

1 problem

2 tak powstał ten problem lub sytuacja

3 tak czuję się dzisiaj

4 tego boję się najbardziej

5 to wyniknie w przyszłości

6 przed tym ostrzega wyrocznia

7 karta-rada, rozwiązanie

1 As Mieczy w pozycji odwróconej

2 10 Mieczy w pozycji odwróconej

3 Sąd Ostateczny w pozycji odwroconej

4 5 Pentakli

5 3 Miecze

6 8 Pentakli

7 2 Pentakle

1 Problem to wiadomo już jaki problem. Szkoda czasu nad tym rozmyślać. Mi ważne jest co będzie później.

2 Nie wiem jak to przedłożyć na tę kartę ale to też nie jest mi ważne. To już się stało to już było.

3 Czuję tak że nie ma widoków na lepsze.

4 Hehe przyznam że sam spodziewałem się takiej karty na tej pozycji. No i masz:) Boje się kończyć jak dziad, na ulicy, zostać bezdomnym.

5 Myślę że renta nie zostanie mi przyznana i zostanę na lodzie. Chociaż tak na 100% nie rozumiem tej karty. W jednym z opisów tej karty tu na forum przeczytałem tak: pomyślna karta dla realizacji dobrze obmyślanych planów. Obmyślanych planów? Hehe dobre sobie. To żaden wielki plan jak złożenie papierów na rentę i chodzenie do lekarzy. Chyba na siłę pocieszam siebie. Gdzieś słyszałem taką interpretację że miecze mówią nam o stratach. W dodatku ten nieprzyjemny obrazek na karcie. Wygląda na to że nic z tego nie będzie. Ani renty ani pieniędzy skąd indziej.

6 I przed czym ma ostrzegać mnie wyrocznia? Żeby mimo wszystko jakoś poszukać pracy i zacząć zarabiać czy żeby przy jakiś niespodziewanych ofertach pracy powstrzymać się od podjęcia takich bo może mi to zaszkodzić (memu zdrowiu lub szans na rentę). Jak na przykład na dziś to dla mnie ani w tą, ani we w tą. Jak na teraz to nie mogę pracować. Wiem tyle, sytuacja patowa. Chyba że polepszyłoby mi się za niedługo.

7 Tu też nie rozumiem. Mam dwie sroki łapać za ogon jednocześnie czy co? Trzeba mieć najpierw takie możliwości. Balansować jakoś między jednym a drugim? Tylko czym a czym?

Właściwie to zastanawiają mnie 3 ostatnie karty w rozkładzie. Choć co do renty to myślę że nie zostanie mi przyznana, tak patrząc na kartę na pozycji 5. w rozkładzie.

Jeśli ktoś miałby czas i chęci do udzielenia swej opinii na ten temat i wprowadzenia ewentualnych korekt w mym pojmowaniu to proszę bardzo. Z ciekawością poczytam interpretacje innych :icon_smile2:

Napisano
Witam! :icon_smile2:

Jest to mój pierwszy post na tym Forum. Mógłbym więc coś powiedzieć o sobie w związku z tym, tyle, że dużo do powiedzenia nie mam. A to temu że Tarotem interesuję się zaledwie 6 miesięcy i jakoś jeszcze nie wypracowałem jakiegoś takiego swego sposobu na interpretację kart, czy pewnego podejścia do tych spraw w ogóle. Jak na teraz to podpieram się książkową wiedzą i informacjami z internetu, a jak już z internetu to głównie z tego Forum. Nawet ciekawe to zajęcie jest jak na zbliżającą się już moją jesień życia hehehe. Żarty żartami ale jednak żałuję tego że nie zdarzyła się taka okazja wcześniej w moim życiu która by zwróciła me zainteresowanie ku kartom.

Chyba przejdę do sedna sprawy po tej mej części wstępnej, bo jak pisałem wcześniej, nie mam dużo do powiedzenia w tej dziedzinie. A odkąd tu piszę, to znaczy, że tu jestem.

Więc sprawa wygląda tak. W książce Alicji Chrzanowskiej znalazłem taki rozkład >Wyrocznia< Rozłożyłem karty z celem dowiedzenia się czegoś więcej o mej finansowej sytuacji, jak będzie ona przebiegać dalej do niedalekiej przyszłości. Jednocześnie w tym zawarte było też pytanie czy renta zostanie mi przyznana. Kilka miesięcy temu odmówiono mi jej a ja znowu złożyłem papiery. I to tyle co moglem zrobić w tej sprawie jak na razie. Fakt też taki jest że zdrowie moje niebardzo pozwala mi na to by podjąć jakąś regularną pracę. Niebardzo też chcę tu opisywać mą chorobę. Jest paskudna.

1 problem

3 tak czuję się dzisiaj

1 As Mieczy w pozycji odwróconej

2 10 Mieczy w pozycji odwróconej

3 Sąd Ostateczny w pozycji odwroconej

4 5 Pentakli

5 3 Miecze

6 8 Pentakli

7 2 Pentakle

1 Problem to wiadomo już jaki problem. Szkoda czasu nad tym rozmyślać. Mi ważne jest co będzie później.

2 Nie wiem jak to przedłożyć na tę kartę ale to też nie jest mi ważne. To już się stało to już było.

3 Czuję tak że nie ma widoków na lepsze.

4 Hehe przyznam że sam spodziewałem się takiej karty na tej pozycji. No i masz:) Boje się kończyć jak dziad, na ulicy, zostać bezdomnym.

5 Myślę że renta nie zostanie mi przyznana i zostanę na lodzie. Chociaż tak na 100% nie rozumiem tej karty. W jednym z opisów tej karty tu na forum przeczytałem tak: pomyślna karta dla realizacji dobrze obmyślanych planów. Obmyślanych planów? Hehe dobre sobie. To żaden wielki plan jak złożenie papierów na rentę i chodzenie do lekarzy. Chyba na siłę pocieszam siebie. Gdzieś słyszałem taką interpretację że miecze mówią nam o stratach. W dodatku ten nieprzyjemny obrazek na karcie. Wygląda na to że nic z tego nie będzie. Ani renty ani pieniędzy skąd indziej.

6 I przed czym ma ostrzegać mnie wyrocznia? Żeby mimo wszystko jakoś poszukać pracy i zacząć zarabiać czy żeby przy jakiś niespodziewanych ofertach pracy powstrzymać się od podjęcia takich bo może mi to zaszkodzić (memu zdrowiu lub szans na rentę). Jak na przykład na dziś to dla mnie ani w tą, ani we w tą. Jak na teraz to nie mogę pracować. Wiem tyle, sytuacja patowa. Chyba że polepszyłoby mi się za niedługo.

7 Tu też nie rozumiem. Mam dwie sroki łapać za ogon jednocześnie czy co? Trzeba mieć najpierw takie możliwości. Balansować jakoś między jednym a drugim? Tylko czym a czym?

:

Zapytam bo chcę wiedzieć czy karty dobrze rozumiem. Czy Twoja choroba jest wynikiem wypadku lub nieudanej operacji? Czy przykuła Cię do wózka?

Oczywiście jeśli poruszam zbyt prywatne kwestie nie odpowiadaj.

Choć przyznam, ze wtedy łatwiej byłoby mi zinterpretować 2 pierwsze karty…

Póki tego nie wiem zostawiam je niejako. Pociecha z tych trudnych kart szczególnie drugiej jest jedna – to co najgorsze już przyszło, już się wydarzyło. Odtąd może być lepiej

Czujesz, ze jesteś w nowym etapie życia, że niejako do niego wróciłeś ale jednocześnie jest to gorzkie przebudzenie co więcej nie masz na nie sił. Życie pchnęło Cię w pewien nowy etap tymczasem Ty sam do konca nie czujesz się żywy, na pewno zaś mniej lub bardziej świadomie odczuwasz lek przed zmianami, co zresztą jest normalne.

Boisz się biedy, nędzy, niedostatku na każdym polu zycia raczej klarowne przesłanie tej karty.

Co niesie przyszłość – 3 mieczy, nie ominie Cię jeszcze cierpienie, żal trzeba też przepracować bo nie sposób ruszyć dalej. Pocieszenie z tej karty jest takie, że keidy już przejdziesz przez trdny czas w swoim życiu wtedy nagle powstaje nowy grunt, na którym można budować. O Tym też mówi ta karta trzeba poddać się zniszczeniu tego co jest dla oczyszczenia ternu pod to co przyjdzie.

Faktycznie, karta która ostrzega Cię 8 monet mówi o pracy. Jednak w tym aspekcie myślę, że chodzi o zbyt poważne traktowanie obietnic i pewnych opcji co może przynieść rozczarowanie.

Do tej ostatniej karty 2 monet dociągnęłabym kartę jeszcze bo jakoś niepelny wydaje mi się ten rozkład. 2 monet czasem mówi o pomocy krewnych w osiągnięciu celu dzieki czyjejś fachowości i kompetencji. Osoba, która żongluje monetą jest sprawna w tym co robić, dlatego się jej to udaje. Radą może być udanie się do osoby/instytucji gdzie ktoś mógłby Ci doradzić jakieś rozwiązanie. Jednak karat 2 monet sama w sobie nie daje odpowiedzi bo ona mówi o pewny przepływie i zmienności losu. Jeśli jesteś sprawnym życiowym graczem przyjmiesz „dołek” i jakoś prześlizgniesz się znowu na „górę”. Dlatego tak bardzo potrzebna by była choć jeszcze jedna karta. Co jednak czuję patrząc na 2 monet w tym miejscu? Myślę, że karty mówią że gotowego rozwiązania nie ma, a co więcej tak jakby chciały zasygnalizować że teraz znajdując się w dołku wykazać się powinieneś cierpliwością i sprytem gracza, który da się ponieść falom życia znów na „górę” (Bazuję na talii Ridera-Waite’a) w tle na tej karcie widać również okręt niesiony po wzburzonym morzu. I cóż ten okręt może zrobić jeśli nie poddać się falom życia? Gdyż zawsze dobija bezpiecznie do brzegu .. właśnie wspina się do krytycznego punktu wysokiej fali, zaraz jednak ją minie wypływając na spokojniejsze fale. Odnoszę wrażenie, że ta karty trochę mówią abyś dał się nieść falom życia jednak zachowując czujność i spokój.

Reasumując widzę człowieka po ciężkich przejściach, „dobitego” ale również takiego który daje się pożerać własnym lękom ( to też mogło mieć przełożenie na karty) oczywiście nic w tym dziwnego, że trudno odpędzić się od lęków skoro masz ciężko sytuację. Przyszlość najbliższa finansowa może równez przynieśc zawód i roczarowanie ale to być może dlatego, że w tej chwili nie dostrzegasz innej możliwości niż ta renta ( 8 monet).

Może zapytaj kart co możesz zrobić aby poprawić swoja sytuację?

Napisano

Przede wszystkim dziękuję za szybką odpowiedź:icon_smile2:

Zapytam bo chcę wiedzieć czy karty dobrze rozumiem. Czy Twoja choroba jest wynikiem wypadku lub nieudanej operacji? Czy przykuła Cię do wózka?

Oczywiście jeśli poruszam zbyt prywatne kwestie nie odpowiadaj.

Mogę odpowiedzieć. A cóż tam, i tak nikt mnie nie zna tutaj. Ani osobiście ani z widzenia. To właśnie jest jedno z tych dobrodziejstw internetu że istnieje do pewnego stopnia ta anonimowość użytkownika. Ważna jeśli mówi się o pewnych niewygodnych, czy wręcz wstydliwych rzeczach. To są sprawy psycho-mentalne.

Z kartami narazie dam spokój. Jakoś odszedł ostatnio mi nastrój do wróżenia. Ale dołożę te parę kart jeszcze do tej dwójki Pentakli. Chyba zrobię to jutro. Przy tym jeszcze parę osobistych rozkładów w tym temacie. Dam znać jak wyszło:icon_smile2:

Napisano

Masz ciekawy styl pisania. Kogos mi przypomina... hehe...

Ale przechodzac do interpretacji...

1 problem

3 tak czuję się dzisiaj

1 As Mieczy w pozycji odwróconej - Problem tkwi w Tobie. Straciles wole dzialania, wole walki. Opadles z sil.

2 10 Mieczy w pozycji odwróconej - Wskazuje na sytuacje, w ktorej wlasnie popadles w taki a nie innych impas finansowych. Ruina, bieda... sam tego nie wybierales, ale i nie miales na to wplywu. Mozliwe, ze wlasnie poprzez utrate pracy lub chorobe lub jedno i drugie.

3 Sąd Ostateczny w pozycji odwroconej - Nie wiesz, czego chcesz. Nie umiesz spojrzec prawdzie w oczy i zobaczyc zycia na te chwile, jak ono rzeczywiscie wyglada. Oszukujesz sam siebie i tworzysz przed soba samym nieprawdziwe wizje rzeczywistosci.

4 5 Pentakli - Boisz sie biedy, boisz sie, ze ten stan sie utrzyma na stale.

5 3 Miecze - Spojrzysz prawdzie w oczy i zobaczysz swoja sytuacje w calej rozciaglosci. Sytuacja bolesna... ale samooszukiwanie siebie (odwrocony Sad) w wyjsciu z niej Ci nie pomoze.

6 8 Pentakli - Ostrzega Cie przed tym, abys za bardzo nie uzalal sie nad soba. Bo wtedy mozesz nie widziec mozliwosci, ktore stoja przed Toba otworem. Cien tej karty mowi o tym, ze stoi sie przed lasem a nie widzi znajdujacych sie w nim drzew. Cuz... samo nic sie nie naprawi. Musisz postawic przed soba jasne cele, wziac sie w garsci, spojrzec prawdzie w oczy i nie uciekac od tego... i zobaczysz sam, ze wszystko nie jest takie czarna i straszne, jak Tobie sie na te chwile wydaje.

7 2 Pentakle - Przed Toba konkretne zmiany. 2 Monety same w sobie to w takich sytuacjach karta zmian.

Podsumuje calosc rozkladu, zobaczymy, jaka rada jest dla Ciebie w rozkladzie.

Wiec kwintesencja calego rozkladu wg HB to XIII Smierc i IV Cesarz... Tu tez wskazowka zmian... podobnie jak 2 Monet na koncu rozkladu. Stoisz przed powaznymi zmianami i nie uciekaj od nich. Stara struktura musi umrzec, aby mogla sie narodzic nowa, stabilna i przede wszystkim dajaca Ci poczucie bezpieczenstwa struktura.

Nie boj sie wiec zmian, dzialania i wiecej ufnosci w swoje mozliwosci. Wiem, ze latwo nie jest... ale masz mozliwosci i potencjal, aby tak sie stalo. Prawdopodobnie jestes pracowitym czlowiekiem i jezeli sobie na to pozwolisz, kroczek po kroczku znowu bedziesz mial szanse dojsc do stanu, ktory bedzie dla Ciebie zadowalajacy.

Gość Daffne
Napisano

Na przyszłość pamiętaj by karty zamieszczać obok opisów by ułatwić pracę interpretatorkom ;)

1 problem As Mieczy (odw)

problemem są trudności, ale i Twoje nastawienie. Z jednej strony mogło się nawarstwić więcej spraw, ktore teraz...domagają się załatwienia, uregulowania. Czuć może natłok,mysli rozbiegane ale i opadnięcie z sił...

2 tak powstał ten problem lub sytuacja 10 mieczy (odw)

znów torpedujące CIę psychicznie problemy zewnętrzne...więc to nie tyle sprawy psychiki, co kłopoty dość nagłe, a przynajmneij takie w Twoim odczuciu.

3 tak czuję się dzisiaj Sąd Ostateczny (odw)

dziś czujesz, że los Ci nie sprzyja, że wszystko idzie po grudzie, a może zaczynasz myśleć, że sam sobie na to zasłużyłeś zaniedbaniami i brakiem rozwagi?

4 tego boję się najbardziej 5 Pentakli

obawiasz się, że będziesz bez kasy, bez środków do życia i że trzeba będzie być zależnym od innych, a to dla Ciebie niezwykle byłoby uwłaczające...

5 to wyniknie w przyszłości 3 miecze

w przyszłości widać, że możesz mieć spore trudności z wyjściem z dołka.. może spasć na Ciebie jeszcze jednen jakiś kłopot,ktorego być może już się spodziewasz...może zawiedzie Cię ktoś bliski...na kogo wsparcie będziesz liczył?

6 przed tym ostrzega wyrocznia 8 pentakli

karta ostrzega przede wszystkim przed samolinczowaniem się i podkopywaniem własnych działań zanim tak na prawde się one zaczną. Paimętaj, że myśli sie urzeczywistniają...jesli się pozwolisz sobie na pognębienie się...i bierność,apatię to problemy będą się nawarstwiać zamiast likwidować...a tego właśnie nei chcesz...więc...zapodaj sobie kopa...motywacyjnego i działaj! ;)

7 karta-rada, rozwiązanie 2 pentakle

rozwiązanie...tu dodałabym na Twoim miejscu dodatkow kartę bo ta jedna wskazuje na analizowanie swej sytuacji. Jest to karta oczekiwania...tego co się Tobie należy, wspominałeś o rencie i ona myslę, że będzie. A dodatkowe pieniążki...trzeba by wykazac inicjatywę w tym zakresie bo szczęściu trzeba dopomóc :okok:

Wszystkiego dobrego :uscisk:

Napisano

P.S. Pisałem już odpowiedź i w międzyczasie zobaczylem maila w skrzynce z powiadomieniem o następnym poście w mym wątku (Daffne). Dobrze, to ja już to wyślę, zaraz po tym trochę odsapnę i wtedy odniosę się do postu Daffne.

Masz ciekawy styl pisania. Kogos mi przypomina... hehe...

Hihihi lubię takie tajemnicze okoliczności. Niech już tak zostanie na tym etapie, co?:oczko:

3 Sąd Ostateczny w pozycji odwroconej - Nie wiesz, czego chcesz. Nie umiesz spojrzec prawdzie w oczy i zobaczyc zycia na te chwile, jak ono rzeczywiscie wyglada. Oszukujesz sam siebie i tworzysz przed soba samym nieprawdziwe wizje rzeczywistosci.

Tak, to prawda. I nawet zdaję sobie z tego sprawę. Momentami właśnie przychodzi mi do świadomości ta prawdziwa rzeczywistość ale już za chwilę myślę o czym innym. Powiem, że taki stan umysłu pozwalał mi przetrwać do tej pory. Ktoś inny to nie wiem co by sobie zrobił do tej pory będąc w takiej sytuacji.

Dlatego tak bardzo potrzebna by była choć jeszcze jedna karta.

Dwie karty to ja dołożyłem już wcześniej, przyznam się. Tyle że pod te nieszczęsne 3 Miecze. Nie chciałem mówić o tym wcześniej. Dlatego że, raz, tak naprawdę to nie mam do końca przekonania do kart które są dodawane pomocniczo do jakiejś w rozkladzie, dwa, pomyślalem sobie, byłem ciekawy co inni powiedzą na to widząc ten rozkład tak na surowo. W sumie zrobiłem to tak już desperacko bo jakoś zaniepokoiły mnie te 3 Miecze. Dlatego więc zrobiłem to tak już wbrew swemu przekonaniu.

Łącznie z tymi 3 Mieczami wyszło mi tak:

3 Miecze Królowa buław Słońce

Ludzie ludzie! I gdzie na tle całego tego rozkładu jest jakiś sens, gdzie tu logika? Dlatego mówię, nie lubię kłaść tych dodatkowych kart i nie bardzo mnie to przekonuje. A takie dobre karty. Szkoda że nie wyszły mi one jako te pierwsze zamiast tych 3 Mieczy.

Teraz idąc za radą LasMeninas dołożyłem nawet dwie karty do dwójki Pentakli.

Razem to wyszło tak:

2 Pentakle 3 Buławy Rycerz Pentakli w pozycji odwróconej

Taaaaaak, nowe możliwości, nowe horyzonty do jakiegoś działania (3 Buławy). Tylko do jakiego. Na tą chwilę nie widzę żadnych takich. Chyba że jakoś okoliczności miałyby zmienić się za niedługo. Jeśli do tego dojdzie to chyba nie będzie to gruntownie oparte na kasie tak na początku (Rycerz Pentakli w pozycji odwróconej), bo niby skąd miałbym ją mieć.

Dalej idąc za radą LasMeninas.

Może zapytaj kart co możesz zrobić aby poprawić swoja sytuację?

Koło fortuny 5 Buław w pozycji odwróconej Rycerz Pentakli

Ta pierwsza to jest bardzo wymowna. Tylko niby jak miałbym zmienić swój los nie mając na teraz gruntu pod takie działanie? Będę więc płynąć z falą tak jak to pisałaś i chyba czekać na jakieś sprzyjające okoliczności. Czyli co? Czyli nic. Siedzieć i czekać tylko na cud. Tak to rozumiem. A to też jest przerażające, nic nie robić.

Teraz taka rzecz dziewczyny. Jeszcze raz chodzi mi o te 3 Miecze. Jak dla mnie to jest ważna pozycja i ważna karta w tym rozkładzie. Czy tam widać dziadostwo (czytaj: biedę), ruinę materialną? Czy tyczy się ona tylko pewnych zawirowań emocjonalnych?

Nie jestem znawcą ale podoba mi się rzetelność Waszych interpretacji :icon_smile2: za które dziękuję.

A to Nirvana Mega-Czarownica no... :surprised::zdziwko::_oklasky:

Napisano

Karty pięknie pokazaly brak wiary w siebie i swoje możliwości. As mieczy to karta triumfu a sad odrodzeniem. Ja mam zasade nie odwracania kart bo i tak wszystko widać

Odp. od kart podejmij walke z sobą i idz na przód. Jeżeli trzeba zacznij wszystko od nowa a nie od miejsca gdzie skonczyles. 10 mieczy czyli wszystko co najgorsze jest za toba ale machina, która ruszyła będzie leciec siła rozpedu. Kwestia obrania dobrego kierunku 2 monet.

Gość Daffne
Napisano

3 Miecze Królowa buław Słońce

Teraz taka rzecz dziewczyny. Jeszcze raz chodzi mi o te 3 Miecze. Jak dla mnie to jest ważna pozycja i ważna karta w tym rozkładzie. Czy tam widać dziadostwo (czytaj: biedę), ruinę materialną? Czy tyczy się ona tylko pewnych zawirowań emocjonalnych?

Patrząc teraz na dodatkowe karty do 3 mieczy sądzę, że karty pokazały rozczarowanie z powodu braku wsparcia ze strony kobiety, która pójdzie w siną dal (królowa buław) (słońce). 3 mieczy wiąże się więc z poczuciem żalu, rozczarowania w sercu, które może nie pomagać w pozytywnym myśleniu odnośnie finansów.

Napisano
może zawiedzie Cię ktoś bliski...na kogo wsparcie będziesz liczył?

No kurcze, tylko nie to! Jeśliby o to chodziło to mam nadzieję, że to nie mój najlepszy kolega. Przyjaciel, który mi dużo pomógł do tej pory. Gdyby nie on to... Zresztą, nawet i nie mam takiej czelności żeby go prosić więcej o pomoc.

Patrząc teraz na dodatkowe karty do 3 mieczy sądzę, że karty pokazały rozczarowanie z powodu braku wsparcia ze strony kobiety, która pójdzie w siną dal (królowa buław) (słońce). 3 mieczy wiąże się więc z poczuciem żalu, rozczarowania w sercu, które może nie pomagać w pozytywnym myśleniu odnośnie finansów.

Ale Daffne, jeśli chodzi o te sprawy to ja już przez pewien czas nie mam kobiety. Chyba że jakaś pojawi się w przyszłości na krótko, wtedy zaangażuję się jakoś emocjonalnie i potem nastąpi to przypuszczalne rozczarowanie.

Na przyszłość pamiętaj by karty zamieszczać obok opisów by ułatwić pracę interpretatorkom ;)

Tak jest!

4 tego boję się najbardziej 5 Pentakli

obawiasz się, że będziesz bez kasy, bez środków do życia i że trzeba będzie być zależnym od innych, a to dla Ciebie niezwykle byłoby uwłaczające...

Dokładnie. Byłoby to upokarzające.

Karty pięknie pokazaly brak wiary w siebie i swoje możliwości.

I tak to by wyglądało moja Droga :icon_smile2:

Napisano

3 Miecze, Krolowa Bulaw, XIX Slonce ---> II Kaplanka, HB XXII Glupiec i IV Cesarz

Wiec ja jestem zdania, ze Ty pojawiles sie w Krolowej Bulaw... :) Tu jest Twoja transformacja...

Staniesz wreszcie prawdzie w oczy i pogodzisz sie z tym, co jest. Pozwolisz sobie na dzialanie, na zmiany w zyciu... wezmiesz sie z zyciem za bary. Krolowa Bulaw tu to Twoja wola transformacji wlasnej zyciowej sytuacji. Jak pisalam wyzej i nadal jestem tu tego zdania... staniesz prawdzie w oczy i przestaniesz uciekac od tego, co jest. W Sloncu rozpoznasz pozytywne strony zyciowe i zaczniesz konkretnie dzialac w tu i teraz. Sumy mowia m.in. o tym, aby wykazac sie cierpliwoscia i ufac swojej intuicji (a te masz swietna)... i Glupek z Cesarzem mowia o tym... ze przed Toba okres takiego chaosu mentalnego, gdzie nie do konca od razu bedziesz wiedzial, w ktorym kierunku masz isc, ale z czasem to Ci sie pieknie wyklaruje. :)

Razem to wyszło tak:

2 Pentakle 3 Buławy Rycerz Pentakli ---> X Kolo Fortuny, HB V Papiez

Tutaj takze... jak wyzej... mysle, ze beda zmiany. Nie przyjda one z dnia na dzien... ale ich ziarno juz jest w Tobie zasiane... Zreszta sama 2 Monet o tym mowi... natomias 3 Bulaw jak dla mnie potwierdza. Problemem moze byc Twoja niechec do tych zmian i zasiedzenie w jednej pozycji... powoli gnusniejesz... dlatego uwazaj na to. Nie musisz od razu przenosic gor, ale tez nie zasypiaj... bo w tym czasie... moze zdarzyc sie co, co bedzie wspaniala dla Ciebie okazja... aby polepszyc Twa sytuacje... Jak pisalam juz... maszyna poszla w ruch.. i to kwestia czasu, zeby w Twoim zyciu nastapily pozytywne zmiany. Wazne, abys sie nie poddawal i nie pozwalal sobie zgnusniec.

Powodzenia. :)

Napisano

kiepski rozkład jesli chciałes przyszłosciowo zerknac w finanse tu defacto karty traktuja o obecnej syt i bolu z powodu negatywnej decyzji w sprawie renty

wynik 2 denary to ciag dalszy hustawki kasy nie gwarantuje

dobry w tym celu jest celt na pół roku czy rok traktujacy o sprawach zawodowo finansowych

Napisano

A no spróbuję, może celtycki, może coś innego, jeszcze lepszego. Byle tylko nie za dużo tych rozkładów na ten sam temat hehehe.