Maestro Inez2503 Napisano 12 Lipca 2013 Maestro Napisano 12 Lipca 2013 Dziekuję Fall za karty:))) 1. to co jest teraz/otoczenie pytającej – 10 mieczy teraz to jest dobicie, ale i uwalnianie się z trudów minionego roku (vide: moja szkoła) 2. okoliczności towarzyszące – 8 mieczy jeszcze jestem zablokowana, bo obecna praca nie daje mi szans na rozwój 3. zwieńczenie – 7 kielichów moje marzenia i pragnienia 4. podstawa sprawy – 4 buław generalnie moja posada mimo wszystko jest pewna 5. to co było – rycerz kielichów miła, przyjazna atmosfera 6. to co nadchodzi – 5 buław walka o swoje, sprzeczne emocje 7. jak pytająca widzi tę sytuację – 9 denarów wydaje mi się, że będzie ok:) 8. miejsce działania – 4 miecze - ja pracuję w służbie zdrowia, a ta karta określa często własnie szpitale, przychodnie 9. nadzieje/obawy pytającej – gwiazda mam nadzieję na to,że będzie dobrze, że zrealizuję marzenia 10. wynik – 9 kielichów 3 kielichów Kapłanka suma Wisielec/Cesarzowa, HB Umiarkowanie/Kapłan suma całego rozkładu Koło/Mag karty dla mnie wybitnie nie pracowe i nie naukowe;)))Wynik radosny mimo wszystko...A może będę pracowała w domu i robiła to co lubię? Nie wiem, może zajdę w ciażę?? Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 W tej chwili czujesz się przybita własnymi lękami.. tak odbieram karty(10 mieczy i 8 miecze) jest to w twojej głowie ponieważ został zachwiany obraz twojego emocjonalnego spełnienia/zadowolenie z atmosfery(7 kielichów). Postawą sprawy jest zachwianie twojej stabilnej postawy,bezpieczeństwa..nadchodzi szarpaninia,jakies przepychanki być może w pracy..Wynik- ja myślę,że twoja szefowa(kapłanka) jakos załagodzi sytuacje.. generalnie widać czas zawieszenia aby przemyśleć pewne sprawy i twoje zadowolenie. 1 Cytuj
Kędry Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 1. to co jest teraz/otoczenie pytającej – 10 mieczy - czujesz się jakbyś sięgnęła dna - należy zatem przewartościować wszystko - może od czegoś się uwolnić - tak karta jest często kojarzona z wieżą z AW 2. okoliczności towarzyszące – 8 mieczy - czujesz że sytuacja jest patowa - trudna - taka bez wyjścia - jakby CIę coś krępowało, osaczało 3. zwieńczenie – 7 kielichów -długo nie pozostaniesz w tym marazmie - masz piękne marzenia - nie brakuje Ci inspiracji - twórczego spojrzenia na rzeczywistość 4. podstawa sprawy – 4 buław - fundament trwały - stabilny 5. to co było – rycerz kielichów - serdeczne stosunki 6. to co nadchodzi – 5 buław - zawalczysz o swoje racje, nie dasz się zbyć 7. jak pytająca widzi tę sytuację – 9 denarów - sytuacja uspokoi się, poczujesz się pewniej 8. miejsce działania – 4 miecze - tu zgadza się wszelkie miejsca związane z leczeniem 9. nadzieje/obawy pytającej – gwiazda - piękne perspektywy otwierają się przed Tobą - spełnisz to wszystko co zamierzasz 10. wynik – 9 kielichów 3 kielichów Kapłanka suma Wisielec/Cesarzowa, HB Umiarkowanie/Kapłan suma całego rozkładu Koło/Mag Powoli wszystko powinno wyciszyć się - nadejdą dni radosne, czas będzie pracował na Twoją korzyść - poczujesz się spełnioną kobietą - może jakiś awans się szykuje 1 Cytuj
Caliel Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) 1. to co jest teraz/otoczenie pytającej – 10 mieczy teraz to jest dobicie, ale i uwalnianie się z trudów minionego roku (vide: moja szkoła) Koniec i zamykanie jednego etapu, przechodzenie (ale tez moze byc uwiezienie) do drugiego (jak uwieziona to jest szklany mur, brak perspektyw, martwy rok) 2. okoliczności towarzyszące – 8 mieczy jeszcze jestem zablokowana, bo obecna praca nie daje mi szans na rozwój Nie dostrzegasz mozliwosci, albo nie masz mozliwosci ich wykorzystania... z poprzedniej karty wynika, że może nawet bardziej sie cofasz niz idziesz naprzod, krok do przodu, dwa do tyłu, i efekt jest taki, że zamiast pokonać etap 10 mieczy, stoisz caly czas w 8 mieczy. Czasami trzeba zdecydowanych działań, postawienia wsystkiego na jedna kartę. 3. zwieńczenie – 7 kielichów moje marzenia i pragnienia Czy przypadkiem obecna praca nie jest wynikiem marzen Twoich, albo co gorsza Twojej rodziny? bo wyglada na to, jakby rzeczywistość trochę.... przygasiła te marzenia, okazała się bardziej gorzka niż miało być - w efekcie jest niespełnienie i gorycz bezradności. 4. podstawa sprawy – 4 buław generalnie moja posada mimo wszystko jest pewna Jak kazda 4 - stoi w miejscu, jest stabilna... ale jest slabsza od 8 mieczy. No i moze jest stabilna, ale nie jest to to, co bys zapewne chciala... Moze mimo stabilnosci czujesz jakies braki, cos nie do konca rekompensuje Ci wysilek, starania, nie spelnia Twoich oczekiwan. Moze placa za malo, a moze juz Cie zaczyna nużyć ta praca, mimo że nie jest nudna... Chcsz czegos wiecej, z zareczyn przejsc do zaslubin... 5. to co było – rycerz kielichów miła, przyjazna atmosfera Bylo milo, ale sie skonczylo. Bylo przyjaznie, ale moze okazalo sie to ułudą, przyjaciele okazali sie kims innym, zawiedli.. albo w pracy zachodza zmiany, ktore sprawiaja ze atmosfera staje się nieprzyjemna, dusząca... może nawet chora. 6. to co nadchodzi – 5 buław walka o swoje, sprzeczne emocje Poprzednia karta moze wlasnie rzucac wyjasnienie na ta - zaczyna sie rywalizacja, bo nadchodza jakies przetasowania i wszyscy graja o stolki i o to by jak najwiecej ugrać, kosztem atmosfery, relacji.... MOze byc albo i juz jest niemilo. 7. jak pytająca widzi tę sytuację – 9 denarów wydaje mi się, że będzie ok:) Jestes zmeczona i znudzona tym, chcesz zmiany, konczy Ci sie cierpliwosc... Jeszcze ją masz, ale nie wiesz jak dlugo pociagniesz... No i Chyba trzeba bedzie sie na cos zdecydowac... kazdy kwiat trzymany w rece kiedys wiednie, i zaczyna cuchnąć. Wtedy zbierasz nowy, ale stary musisz wyrzucic albo zutylizowac. 8. miejsce działania – 4 miecze - ja pracuję w służbie zdrowia, a ta karta określa często własnie szpitale, przychodnie Nic dodac, nic ujac... 9. nadzieje/obawy pytającej – gwiazda mam nadzieję na to,że będzie dobrze, że zrealizuję marzenia Ale tez liczysz na jakis usmiech losu, i boisz sie by nie okazal sie szczerbaty. 10. wynik – 9 kielichów 3 kielichów Kapłanka suma Wisielec/Cesarzowa, HB Umiarkowanie/Kapłan suma całego rozkładu Koło/Mag Bedziesz musiala sie skupic na sobie, na swoim dobrym samopoczuciu i posadzie, bo moga nastapic zmiany, za ktorym ciezko Ci nadazyc. Pojawia sie nowe osoby, inne odejda. Kaplanka jednoczesnie informuje i ostrzega, bys trzymala to co wiesz dla siebie, nie mowila za duzo, robila swoje- to co trzeba, a reszte sie nie angażowala. Zachowaj dystans i obserwuj wydarzenia, w intrygi sie radze nie angazowac. W ciagu roku, do dwóch nastapia zmiany, może w wyniku losu, moze dzialania znajomych - ktore duzo zmienia. Pozdrawiam i zycze powodzenia Edytowane 12 Lipca 2013 przez Caliel 1 Cytuj
Fall Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Ogólnie to wszystko wydarzyło się nagle i niespodziewanie, niczym taki mały kataklizm, który zatrząsł Twoim poukładanym światem..Atmosfera w pracy była miła i przyjazna, ludzie ze sobą współpracowali, mogłaś się z nimi dogadać..A teraz czujesz kryzys, ograniczenia i brak możliwości ruchu..Czujesz się zaatakowana w jakiś sposób..Będziesz w nadchodzącym czasie musiała bronić swojego stanowiska i poglądów, ale nie zabraknie Ci sił czy determinacji, by walczyć o swoje..Tym bardziej, że masz swoje marzenia, jesteś świadoma swojego wewnętrznego bogactwa i swoich zalet..Atmosfera w pracy się uspokoi za sprawą jakiejś kobiety, dobre dni powrócą :-) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Lipca 2013 Autor Maestro Napisano 13 Lipca 2013 Koniec i zamykanie jednego etapu, przechodzenie (ale tez moze byc uwiezienie) do drugiego (jak uwieziona to jest szklany mur, brak perspektyw, martwy rok) Nie dostrzegasz mozliwosci, albo nie masz mozliwosci ich wykorzystania... z poprzedniej karty wynika, że może nawet bardziej sie cofasz niz idziesz naprzod, krok do przodu, dwa do tyłu, i efekt jest taki, że zamiast pokonać etap 10 mieczy, stoisz caly czas w 8 mieczy. Czasami trzeba zdecydowanych działań, postawienia wszystkiego na jedna kartę. Tu mogę powiedziec tak, że stanęłam w miejscu, po ostatniej aferze nie wiem co mam robić, szef mi coś obiecał, ale na razie wolę przeczekać..Najchętniej rzuciłabym wszystko juz teraz, odpoczęła i poszukała czegoś innego, ale w naszych realiach nie jest to mozliwe (straciłabym płynność finansową..) Czy przypadkiem obecna praca nie jest wynikiem marzen Twoich, albo co gorsza Twojej rodziny? bo wyglada na to, jakby rzeczywistość trochę.... przygasiła te marzenia, okazała się bardziej gorzka niż miało być - w efekcie jest niespełnienie i gorycz bezradności. Nie,ta praca nie jest wynikiem niczyich marzeń Pojawiła się okazja, to skorzystałam z niej i 9 lat tu już siedzę Jak kazda 4 - stoi w miejscu, jest stabilna... ale jest slabsza od 8 mieczy. No i moze jest stabilna, ale nie jest to to, co bys zapewne chciala... Moze mimo stabilnosci czujesz jakies braki, cos nie do konca rekompensuje Ci wysilek, starania, nie spelnia Twoich oczekiwan. Moze placa za malo, a moze juz Cie zaczyna nużyć ta praca, mimo że nie jest nudna... Chcsz czegos wiecej, z zareczyn przejsc do zaslubin... Ta praca mnie wypala... Bylo milo, ale sie skonczylo. Bylo przyjaznie, ale moze okazalo sie to ułudą, przyjaciele okazali sie kims innym, zawiedli.. albo w pracy zachodza zmiany, ktore sprawiaja ze atmosfera staje się nieprzyjemna, dusząca... może nawet chora. Na razie aż tak źle to nie jest. Mam nadal oddane sobie osoby, no niestety czasem trafi się też ktoś nieprzychylny... Poprzednia karta moze wlasnie rzucac wyjasnienie na ta - zaczyna sie rywalizacja, bo nadchodza jakies przetasowania i wszyscy graja o stolki i o to by jak najwiecej ugrać, kosztem atmosfery, relacji.... MOze byc albo i juz jest niemilo. Możliwe,że zacznie sie rywalizacja, ale szczerze?? To sie robi chore, bo ze mną chce rywalizować osoba nie dość, ze bez doświadczenia, bez ogłady,to i bez zdanej matury, a szef tego nie widzi,przymyka oko... Jestes zmeczona i znudzona tym, chcesz zmiany, konczy Ci sie cierpliwosc... Jeszcze ją masz, ale nie wiesz jak dlugo pociagniesz... No i Chyba trzeba bedzie sie na cos zdecydowac... kazdy kwiat trzymany w rece kiedys wiednie, i zaczyna cuchnąć. Wtedy zbierasz nowy, ale stary musisz wyrzucic albo zutylizowac. Zmęczona to ja jestem,może przez i tę szkołę, dużo wziełam na swoje barki.. Bedziesz musiala sie skupic na sobie, na swoim dobrym samopoczuciu i posadzie, bo moga nastapic zmiany, za ktorym ciezko Ci nadazyc.Pojawia sie nowe osoby, inne odejda. Kaplanka jednoczesnie informuje i ostrzega, bys trzymala to co wiesz dla siebie, nie mowila za duzo, robila swoje- to co trzeba, a reszte sie nie angażowala. Zachowaj dystans i obserwuj wydarzenia, w intrygi sie radze nie angazowac. W ciagu roku, do dwóch nastapia zmiany, może w wyniku losu, moze dzialania znajomych - ktore duzo zmienia. Pozdrawiam i zycze powodzenia Dzięki za rade odnośnie Kapłanki,bo ja czasem bywam zbyt szczera ..)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi