Skocz do zawartości

na miłość :)

plamiasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zrobiłam sobie rozkład czy spotkam miłość w przeciągu 6 miesięcy i proszę o pomoc w interpretacji. Tarota uczę się od niedawna, jakieś dwa miesiące i ciężko mi to jeszcze idzie.

Czy jestem gotowa na miłość - 9 monet

Pokazują chyba moje dobre samopoczucie, zadowolenie więc tak.

Co pomaga w znalezieniu miłości - 5 buław.

To mnie trochę zmieszało, ale interpretuję to jako zwiększenie energii wewnętrznej, przejście przez przemiany psychiczne, odzyskanie wewnętrznej siły, pokonanie trudności.

Dlatego tak to interpretuję, bo kilka miesięcy temu rozleciał się mój związek, pojawiła się ta druga i mój pan-ex związek skasował praktycznie z dnia na dzień, były nasze wspólne plany dot. przyszłości, rozmowy o przyszłości, a za tydzień już byłam zbędna, zbywana, aż w końcu dostałam "uroczego" esemesika o rozstaniu, bez rozmowy, bez spotkania, ot tak bo tak. I przeżyłam prawdziwe załamanie, to był koszmar psychiczny i emocjonalny, byłam wrakiem emocjonalnym. Teraz już wróciłam do życia, cieszę się życiem od nowa, uśmiecham i dlatego tak odczytuję te 5 buław.

Co przeszkadza w znalezieniu miłości - 7 monet.

Odczytuję, że nie powinnam wpaść znowu w jakiś zastój, zahamowanie, zwątpienie i rezygnację.

Jakie są szanse na miłość - 5 pucharów.

No i tutaj też mnie trochę zahamowało. W pierwszym momencie myśl - no tak, żadne, nie ma co dalej rozkładać kart. Tylko, że po zastanowieniu widzę tak, że owszem, te trzy puchary się rozbiły, związek się rozleciał, przeżyłam ból, rozczarowanie, łzy i rozpacz. Ale przecież brama jest otwarta, mam jeszcze te dwa puchary, ściskam je mocno w garści i z nimi mogę wyruszyć dalej przez bramę, szukać i budować swoje szczęście jeszcze raz. A ja już wróciłam przecież do życia, uśmiechu, więc czas przekroczyć bramę, nie wracać już do rozbitych pucharów, dać sobie szanse.

Rada/ostrzeżenie - 9 pucharów

Czyli wierzyć w siebie i odczuwać radość życia, pozostawić smutki za plecami, cieszyć się z radosnych chwil. Ale też nie popaść w przesadę w tych uciechach życia, nie zatracić się w nich.

Miejsce spotkania - 2 monety

Okoliczności spotkania - 3 puchary

Jego najbardziej charakterystyczna cecha - Cesarz.

Miejsce - znalazłam tylko, że 2 monety to ruch, świeże powietrze. Mi się skojarzyło z motocyklem - 2 monety - 2 kółka. :D A to dlatego, że jeżdżę motocyklem. 3 puchary, czyli okoliczności, jakieś spotkanie towarzyskie. A zatem jakieś spotkanie towarzyskie w gronie motocyklowym :)

No i ten Cesarz, ktoś starszy ode mnie, może z autorytetem i niestety od razu myśl: żonaty, a nawet żonaty i "dzieciaty". Czyli nie ma się co cieszyć, bo dla mnie taki stan mężczyzny to szlaban.

Więc może i kogoś spotkam, ale w sumie to jakbym nie spotkała. ;-)

• Maestro
Napisano

Dochodzisz do równowagi wewnętrznej,zaczynasz doceniac samą siebie, mysleć o sobie jak o dobrej partii do wzięcia;), co czasem po rozstaniach jest trudne

Twoja gotowośc do zawalczenia o nią, mimo różnych sprzecznych emocji

Czekanie,aż się sama objawi

Musisz realnie oceniać rzeczywistość, nie opłakiwać tego, co było,ale też i nie wpadać w ramiona innego pana bez zastanowienia

Ciesz się życiem, ale i bądź bardziej otwarta na innych

Miejsce spotkania - 2 monety

Okoliczności spotkania - 3 puchary

Jego najbardziej charakterystyczna cecha - Cesarz.

Możesz kogoś spotkać,może na spotkaniu towarzyskim, na imprezie, tam gdzie ludzie się bawią i radują. Cesarz niekoniecznie oznacza mężczyzne zonatego, ale również pana, ktory ma za wysokie ego,aby zawalczyć o miłośc kobiety (wyżej masz 5 buław - trzeba będzie trochę się wykazać, żeby zwrócił na Ciebie uwagę,jak nic nie zrobisz to będziesz tkwiła w energii 7 monet)

Napisano

gotowa jesteś, pomaga Ci to, że o miłość jesteś w stanie zawalczyć, ale musisz zamknąć przeszłość, ostrzeżenie to, żeby nie przesadzić z imprezami

Napisano

Czy ja wiem? Dobrze Ci samej ze soba... Zaczynas rogladac sie dalej... ale dobrze sie czujesz sama i czasu wymaga, zebys otworzyla sie na kogos.

Ogromne chec, kopa energii... wiesz, ze masz czym obdzielac te druga osoba, ogromny tez temperament... To wszystko potrzebuje tylko ujscia, wentyla w postaci drugiej osoby. ;)

Zbyt szybko rezygnujesze, poddajesz sie. Mozliwe tez, ze zamiast cos robisz, odkladasz to na swietego nigdy, bo jeszcze nie czas, bo to nie ten.

Duze. Jezeli zweryfikujesz swoje oczekiwania. Na razie te, ktore masz, sa nierealne. Zauwaz, ze masz druga 5. Cos Cie trzyma w miejscu. Masz tez 7 nierozwojowych na ten czas Monet... Duzo ograniczen tkwi po prostu w Tobie. To Ty musisz dac sobie sygnal na szczescie i zaczac dzialac. ;)

Pamietaj, ze wszelkie zmiany ida z Ciebie. Ludzie, ktorzy przychodza z zewnatrz sa tylko odbiciem tego, co masz w sobie. Zadbaj o swoje wnetrze... i przyjdzie odpowiedz z zewnatrz. Nie boj sie dzielic swoim wewnetrznym bogactwem z innymi. Rozszerzaj sie towarzysko.

Napisano

Dziękuję. Na pewno jest trudno teraz uwierzyć komuś i się otworzyć, to są jednak jeszcze świeżo zagojone rany.

I te 7 monet hamujące. Faktycznie bywa w różnych sytuacjach, że coś robię i nagle stop, hamulec.

Może one też wychodzą z tego, że w poprzednim związku, to ja się odważyłam i zrobiłam ten krok naprzód, w wyniku którego rozmowy i luźne spotkania po tym kroku przeszły w związek. I na zdrowie mi to nie wyszło, niestety, i teraz może mam ten hamulec że "o nie, ja się pierwsza już nie odezwę, nie będę tą naiwną, która sama się pcha" :|

Ale w sumie i tak chyba pozytywnie wyszło, cieszy mnie ten rozkład, bo jeszcze niedawno to 5,8,9 mieczy mnie prześladowało ciągle, a od niedawna prawie wcale ich nie widuję. Czyli chyba znaczy, że w końcu się przełamałam i zaczynam iść do przodu, choć jeszcze są jakieś blokady :)

Gość Daffne
Napisano

ja myślę, że Ty wiesz czego Ci trzeba i jeśli trafi sie właściwy mężczyzna to wszystkie hamulce puszczą ;). Po prostu jeszcze nie trafiłaś na takiego dla którego chciałabyś....puścić swoje ograniczenia. Myślę też, że to nie są ograniczenia same w sobie, a świadome nie korzystanie z okazji...bo np. nic nie czujemy albo dany ktoś nadm nie odpowiada.... samo życie ;)

Napisano
Dziękuję. Na pewno jest trudno teraz uwierzyć komuś i się otworzyć, to są jednak jeszcze świeżo zagojone rany.

I tu to wyglada jeszcze inaczej.

Jestes na etapie uwalniania sie spod wplywow starej relacji. Goisz rany, jak sama piszesz. Potrzebujesz czasu (7 Monet), by cieszyc sie sama soba i nie rozpamietywac przyszlosc, jak rowniez, aby spojrzec do przodu realnie i bez leku (5 Kielichow).

Wiec, jak pisalam, zajmij sie po prostu soba, reszta przyjdzie w swoim czasie. ;)

Napisano

Dziękuję. Jeszcze czasami o nim myślę, ale uwalniam się. Nastrajam się pozytywnie, co nawet parę osób z otoczenia stwierdziło, że ostatnio jakby "strzelam" pozytywną energią ;)

Daffne, mam nadzieję że tak będzie. Tylko, no właśnie, muszę się wygrzebać do końca z tej przeszłej relacji :)