Jump to content

Kuchnia meksykańska


Recommended Posts

  • 8 months later...
Marta Wach

Nie wiem czy jest wyszukany, ale sprawdzony przeze mnie. Łatwy i szybki obiad albo jak goście niespodziewanie wpadną.

 

Potrzeba:

- opakowanie mięsa mielonego

- puszka czerwonej fasoli

- paczka tortilli

- fix do spaghetti bolognese

- ser żółty

 

 

mięso mielone wrzucamy na patelnię i podsmażamy. następnie dodajemy rozrobiony z wodą fix, a na końcu fasolę. to ma być gęsta "papka". pakujemy to w tortillę i robimy z niej kopertki. posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. podajemy od razu, na gorąco. choć odgrzewane czy na zimno też smakują wyśmienicie.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
InterErma92

meksykańskie jedzenie kojarzy mi się z kawałkiem mięsa, cebulą, fasolą, warzywami jak cukinia, bakłażan, kukurydza. do tego musi być obowiązkowo sos, oczywiście pikantny i jako dodatek ryż bądź kasza

Link to post
Share on other sites

Uwielbiam kuchnię meksykańską, choć mogę sobie na nią pozwolić raz na jakiś czas, bo jest ostra. Uwielbiam chilli con carne, burrito i nachosy na ciepło z serem i sosem z papryczek jalapeno.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Pragniemy Cię poinformować, że nasza strona może dostosowywać treści do Twoich potrzeb. Aby to robić, potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie danych w celach personalizacji treści marketingowych.