Karmaday Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Jakie są Wasze opinie na temat kuchni meksykańskiej? Jakieś wyszukane przepisy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Wach Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 Nie wiem czy jest wyszukany, ale sprawdzony przeze mnie. Łatwy i szybki obiad albo jak goście niespodziewanie wpadną. Potrzeba: - opakowanie mięsa mielonego - puszka czerwonej fasoli - paczka tortilli - fix do spaghetti bolognese - ser żółty mięso mielone wrzucamy na patelnię i podsmażamy. następnie dodajemy rozrobiony z wodą fix, a na końcu fasolę. to ma być gęsta "papka". pakujemy to w tortillę i robimy z niej kopertki. posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika na 5-7 minut. podajemy od razu, na gorąco. choć odgrzewane czy na zimno też smakują wyśmienicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InterErma92 Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 meksykańskie jedzenie kojarzy mi się z kawałkiem mięsa, cebulą, fasolą, warzywami jak cukinia, bakłażan, kukurydza. do tego musi być obowiązkowo sos, oczywiście pikantny i jako dodatek ryż bądź kasza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aannaa Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Uwielbiam kuchnię meksykańską, choć mogę sobie na nią pozwolić raz na jakiś czas, bo jest ostra. Uwielbiam chilli con carne, burrito i nachosy na ciepło z serem i sosem z papryczek jalapeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts