Skocz do zawartości

Moje wyzwania

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Dziękuję bardzo Calielowi za karty:***

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? Sila, Sad, 10 kieli

wydaje mi się, ze dość spory, dusza raczej dojrzała z potencjałem

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? Rydwan, 4 mieczy, Krol bulaw

jakis zryw był,który na pewien moment uległ zatrzymaniu, ale widac energię gotową do pójscia naprzód

3. Możliwy stopień rozwoju do osiągnięcia w aktualnym życiu? Kaplanka, 3 monet, 7 mieczy

musze jeszcze rozwijac swoją intucję,widać, że trochę rpacy przede mną

4. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze milosnej? Umiarkowanie, Rycerz buław, 4 mieczy

mam osiągnąć harmonię, nie próbowac robić nic na siłę w kwestiach uczuć

5. Czego mieliśmy się nauczyć dzieki tym doświadczeniom? Krolowa Mieczy, Slonce, Krolowa Kieli

mam nauczyć się kochać , z zimnej królowej mieczy kierującej sie intelektem przejść poprzez miłość do dziecka we wrażliwą kobietę (prawda jest taka, że dzięki dziecku rozwinęłam swoją wrażliwość..)

6. Jakie słabości udało się przepracować w sferze miłosnej? 9 den, As den, 3 den

udało mi się zachowac niezalezność, dałam sobie szanse na pracę nad soba

7. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze miłosnej? 8 kieli, 10 kieli, krolowa mieczy

pierwsza myśl: chyba faktycznie porzucenie rodziny, tzn. rozwód

8. Nad czym powinienem popracować? Paz den, As mieczy, Paz kieli

najpierw pomyśleć,zanim dam komus szansę, zanim wyjdę z jakims gestem naprzód

9. Co zwalczyć? Wypadla 9 bulaw, ciagniete: 4 bulaw, Gwiazda

porzucić nadzieje na jakieś dobre stosunki w zwiażku na załagodzenie ew.konfliktów?

10. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 6 bulaw, 8 monet, Wieza + Krol Kieli

sukces w pracy i nagły z tym problem, nie weim ską ten król kiel, może w momencie zawirować otrzymam pomoc życzliwego mężczyzny?

11. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 8 kieli, Rydwan, 9 mieczy

że czasem trzeba trochę pocierpieć,żeby osiągnąć cel

12. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zawodowej? Paz bulaw, 10 mieczy, Diabel

pokonałam ograniczenia w stosunkach międzyludzkich, zyskałam pewnośc siebie

13. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zawodowej? 8 kieli, Paz den, Krolowa bulaw

odejscie z pracy i zawalczenie o swój rozwój

14. Nad czym powinienem popracować? Glupiec, Mag, As kieli+Śmierc

musże dać sobie sznasę na zmiany,które mogą być nieodwracalne, ale może odmienia moje zycie?

15. Co zwalczyć? Paź kieli, Kaplan, Sad

nie wiem , próby polepszania stosunków z szefem?

16. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zdrowia? Ryc kieli, 6 mieczy, Umiarkowanie

tu chyba pokazała sie sfera emocjonalna, mam nad tym popracować,aby osiągnąc harmonię wewnętrzną

17. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 10 monet, Ryc bulaw, Krolowa mieczy

miałam zyskać poczucie bezpieczeństwa dzięki temu, że zaczęłam na chłodno podchodzić do życia, wyciszając nadmiar emocji,który mi szkodzi

18. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zdrowia? Cesarzowa, Pustelnik, Paz denarow

nie wiem,... może to,że udało mi się zostac matką, mimo, że nie miałam tego w planach?

19. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zdrowia? Krol denarow, 4 bulaw, Paz bulaw

chyba nic strasznego, co?

20. Nad czym powinienem popracować? Pustelnik, Paz denarow, Krolowa bulaw

nad oddalaniem sie emocjonalnym,nad sferą seksualną?

21. Co zwalczyć? Sprawiedliwosc Krol bulaw Glupiec

może mam wyważać emocje?

Proszę o pomoc, bo mi samej fatalnie idzie:)

Napisano

1.Siła, sąd i 10 kielichów..sąd czyli zmartwychwstanie..odrodzenie, tylko w innej postaci ;-) Widać w tej sile zadowolenie i satysfakcję z poczynionego wglądu w siebie, więc jakiś stopień już na starcie miałaś..W sądzie z kolei przejawia się zainteresowanie duchem, reinkarnacją i karmą.. 10-tka z kolei to kres, chyba czas wzbić się ponad to..

2.Zaczęłaś się wzbijać ponad to, ale coś się przystopowało..Czyżby rozwój był zbyt intensywny, albo energia źle ukierunkowana i potrzeba trochę wypoczynku..? Ale wszystko ruszy dalej ;-)

3.Przede wszystkim szukanie swojego cienia i zaprzestanie ucieczki od niego..Możesz rozwinąć w sobie bardzo silną intuicję..

4.Osiągnąć równowagę między bardzo intensywnym angażowaniem się i przeżywaniem rzeczy/sytuacji, a totalnym chłodem emocjonalnym i odcinaniem się..

5.Harmonii w miłości, umiejętności odpowiedniego wyrażania uczuć, otworzenia się na wszelkie emocje i umiejętność obdarowywania nimi innych..

6.Myślę, że już się nauczyłaś się okazywać swoje uczucia, nie chować ich w sobie..

7.Rozwód, odejście..

8.Nad relacjami z dziećmi..? Żeby nie gasić ich fantazji, marzeń zbytnią rzeczowością i obiektywizmem..

9.Kłania się jakaś postawa obronna, brak zaufania, oczekiwanie na atak z czyjejś strony..

10. Osiągnąć sukces swoją ciężką pracą,a potem stracić to wszystko..i pozwolić sobie pomóc temu królowi kielichów..A może skupić się na związku..?

11.Że może nadmierne skupianie się na karierze/rozwoju prowadzi do samotności..?

12.Brak wytrwałości i zdecydowania, utrata pracy spowodowana własnymi słabościami,nałogami i pokusami

13. Odejście by spełniać się jako matka i jako partnerka/żona

14.Nad umiejętnością opanowania wewnętrznego chaosu i określenia swoich celów..Akceptacją faktu, że Ci, których kochamy kiedyś umrą..

15.Szef będzie chciał Cię trzymać w Twoim obecnym miejscu pracy aż do emerytury ;-) A tak na poważnie..nie powinnaś się krytykować, jeśli zrobisz sobie bilans dokonań i nie wyjdzie za ciekawie w sferze samorealizacji i tego, co osiągnęłaś w życiu- to ważne, by się nie dołować, nie porównywać do innych, nie być zbyt surową dla siebie i nie stawiać sobie zbyt wysoko poprzeczki..

16.Po pierwsze-psychika..Umieć przeżywać emocje, być czułym, delikatnym i wrażliwym, a nie się od tego odcinać..Po drugie-samokontrola trybu życia, korzystanie z medycyny niekonwencjonalnej,medytacja, kontakt z przyrodą..Równowaga w potrzebach ducha i ciała..

17.Doświadczyć bogactwa uczuć-od tych najintensywniejszych po te najbledsze, aż do odcięcia się..Nauczyć się z nich czerpać i nimi dysponować..

18.Słabości związane z folgowaniem sobie..cesarzowa lubi przyjemności, mogły więc pojawić się zaburzenia trawienia, otyłość, uzależnienia od używek..Choroby związane z psychiką..

19..czy Ty lubisz dobrze zjeść???Albo często chodzisz do restauracji albo na jakieś rodzinne obiadki???Fast food???

20.Problemy z wnętrzem i emocjami..trzeba zrobić wewnętrzny porządek, porozwiązywać sprawy, które gdzieś siedzą w Twojej głowie, w sercu..Nauczyć się wyrażać swoją kobiecość i seksualność-zwłaszcza jeśli zasiedziałaś się już w roli matki..

21.Nadpobudliwość, nerwowość, impulsywność..

Przepraszam, że tak chaotycznie, ale padam już po dzisiejszym dniu..Mam nadzieję, że to, co napisałam nie okaże się stekiem bzdur, bo ledwo na oczy widzę..Jak coś, to jutro będę ostro edytować te moje wypociny ;-)

• Lubię to! 1
Napisano

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? Sila, Sad, 10 kieli

Dusza o bardzo dużej mocy - odrodzona - niewiele jej już brakuje do osiągnięcia pełni- harmonii

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? Rydwan, 4 mieczy, Krol bulaw

ostro wyruszyłaś do przodu - ale nastąpiło jakieś chwilowe zawieszenie - teraz gromadzisz siły do osiągnięcia kolejnego etapu rozwoju

3. Możliwy stopień rozwoju do osiągnięcia w aktualnym życiu? Kaplanka, 3 monet, 7 mieczy

Pracować nad swoim wnętrzem - to tu jest zgromadzone całe Twoje bogactwo - otwieraj się na współpracę z ludźmi- ale uważaj na ich intencje

4. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze milosnej? Umiarkowanie, Rycerz buław, 4 mieczy

dążyć do harmonijnej -stabilnej relacji - którą należy budować powoli, pracować nad jej kształtem

5. Czego mieliśmy się nauczyć dzieki tym doświadczeniom? Krolowa Mieczy, Slonce, Krolowa Kieli

Nauczyć się kochać bezwarunkową miłością - nie oczekiwać dużo w zamian - słoneczko mówi, że może wystarczyć miły gest, uśmiech - dobre słowo

6. Jakie słabości udało się przepracować w sferze miłosnej? 9 den, As den, 3 den

otworzyłaś się na ludzi - pozostawiłaś za sobą - wyszłaś ze swojej postawy typu"ja sama"

7. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze miłosnej? 8 kieli, 10 kieli, krolowa mieczy

jakieś zawirowania w kwestii uczuć tutaj się rysują - niewykluczone jakieś radykalne posunięcia

nad stanowczością - nauczyć się dużo analizować

Poczucie zagrożenia, które gdzieś głęboko zrodziło się w Tobie - a które może nie ma żadnego uzasadnienia w rzeczywistości

10. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 6 bulaw, 8 monet, Wieza + Krol Kieli

Dążyć do spełnienia zawodowego poprzez wytrwałą pracę - zwalczać ograniczenia- kruszyć schematy - rozwijać się

11. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 8 kieli, Rydwan, 9 mieczy

Drogą na szczyty jest niejednokrotnie bolesna - trzeba o tym pamiętać

12. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zawodowej? Paz bulaw, 10 mieczy, Diabel

Wyzwoliłaś się z różnych ograniczeń - potrafisz teraz energicznie działać

13. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zawodowej? 8 kieli, Paz den, Krolowa bulaw

Tutaj bym widziała działania w innej dziedzinie - może sama coś poprowadzisz

Nie wahać się rozpoczynać nowych przedsięwzięć - zmieniać swoje nastawienie - nie tkwić w miejscu

Spontaniczność - próby pogodzenia się mimo iż ktoś nie przejawia chęci

16. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zdrowia? Ryc kieli, 6 mieczy, Umiarkowanie

dążyć do wewnętrznej harmonii - wtedy można będzie cieszyć się pełnią zdrowia

17. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 10 monet, Ryc bulaw, Krolowa mieczy

Nauczyć się podchodzić do wielu spraw z rezerwą - działać z rozmysłem

18. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zdrowia? Cesarzowa, Pustelnik, Paz denarow

może jakieś przypadłości kobiece- zaburzenia gastryczne

19. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zdrowia? Krol denarow, 4 bulaw, Paz bulaw

Tutaj w porządku - nic nie powinno się dziać

nad izolowaniem się - to może blokować Twój dynamiczny rozwój

może nadmierne wymagania wobec siebie - samowystarczalność - spontanicznosć

Ogólnie ładne karty

• Lubię to! 1
Napisano

Proszę bardzo

Spory, masz duzy potencjal, ale chyba musisz popracowac nad jego realizacja (w znaczeniu zwiazki i wybaczanie)

Chwilowo zbierasz sily, albo troche spowolnilas... jednak nadal idziesz do przodu, bo Bulawowy to dosc energiczny typ, chociaz nie az tak jak Rydwan. Moze zmienilo sie to tez w ten sposob, ze zamiast szarzowac rydwanem na oslep do przodu, stawiasz ostrozniej kroki, bo sie przejechalas na czyms.;) nomen omen

Kaplanka dokladnie tego nie mowi, ale przy nawiazaniu dobrej wspolpracy i uczciwosci i pracy nad soba zajdziesz daleko.

Umiec przezwyciezyc uczucie nudy... Chyba szybko sie wypalasz, fascynacja szybko mija i zostaje dystans...

No nauczylas sie ladnie, masz czyste piekne serducho ;) jakbys sie roztopila :D

Wydaje mi sie ze polubilas obowiazki domowe hahah

Bedziesz miala chec odejsc, rzucic wszystko i odciac sie... Mysle ze od swojego lubego i tak juz odeszlas, przynajmniej emocjonalnie w 8 kielichow, skupiasz sie raczej na dzieciach, a od reszty sie odcinasz (Krolowa mieczy). Ciezka sytuacja. Mysle ze tutaj wlasnie jest to pokazane... w sumach masz Wieżę i Sprawiedliwosc, Wg HB jest to Ksiezyc/Pustelnik - czyli nie jestem pewien czy uda Ci sie odwzajemnic milosc meza. Raczej mozesz zdecydowac sie na separacje. Pytanie tylko - czy wiesz czego naprawde chcesz, czy tylko motasz sie powodowana niepokojem duszy i instynktem? (Ksiezyc)

Ja bym obstawial na odwrot... zamiast myslec czy wypada czy nie wypada - dzialaj ;) Bo masz sklonnosci do wiecznych rozkmin, najlepiej po prostu podjac decyzje i dzialac - as mieczy mi mowi o podejmowaniu decyzji - abo tak albo nie i koniec ;)

Chyba raczej wlasnie pokazuja tu Twoja szarpanine, leki, obawy... boisz sie ze dobre relacje, czy szczesliwy dom, to co bylo - juz nie wroci, albo jest tylko marzeniem.

Ja bym byl ostrozny, bo teraz mozesz otrzymac awans albo jakis sukces osiagnac, a bedzie wiazala sie z tym zwiekszona ilosc obowiazkow, i mozesz sobie z tym nie poradzic bez pomocy lekarza :P

Ze czasami ucieczka, lub pochopne dzialania niosa za soba konsekwencje, poczucie winy...

Sklonnosc do ploteczek? :D Paz bulaw ;) Mysle ze odnalazlas w sobie jakas pasje, mozesz byc zmeczona, wrecz padnieta jak na tej 10 mieczy, ale chyba sprawia Ci to satysfakcje (Diabel), ze jestes w stanie tyle z siebie wykrzesac. Ale moze tez mowic ze masz dosc zlej atmosfery w pracy, bo Paz + 10 + Diabel, moze mowic o checi uwolnienia sie z atmosfery zawisci, plotek, mobbingu. Ogolnie jakby wiezienia.

Czyzby odejscie pracy i przejscie na wlasna dzialalnosc?:P

Chyba masz slabosc do mezczyzn, ktorzy maja zdolnosci do uwodzenia;) Mrzonki i marzenia szybko umieraja, a pozostaje smutek. moze... wlasnie chodzi o to by sobie za duzo nie obiecywac?

I tu chyba widac te marzenia o docenieniu pracy, talentu, duszy... ktore sa ujarzmiane przez zasady i schematy kogos, bo "Ma tak byc jak ja chce!" itp. Masz ochote sie zbuntowac, zakonczyc to. (Bo Kaplan np uczy o Sadzie, a Sad to chwila kiedy wladza kaplana sie konczy)

Uwazaj na plyny ustrojowe ciala typu krew, sperma itp. Uwaga na reumatyzm. Mozesz miec tez slaba tolerancje alkoholu, wiec nie pij duzo i rozcienczaj ;)

Poczucie bezpieczenstwa, wlasnej wartosci, dumy i zadowolenia dzieki wypracowaniu sobie zelaznej woli i konsekwencji, ktora przelamie slomiany zapal ;)

Czy nie zostalas matka dosc pozno? To taki zastrzyk mlodosci i energii musial byc ;) albo na odwrot nie wiem ;) ale na pewno nie zostalo to bez wplywu.

to bylo bardzo wazne, chyba ze mialas cesarke ;P Moze to pozwolilo Ci uniknac jakis schorzen na starosc.

Od razu przyszly mi do glowy zaparcia albo hemoroidy, nie wiem czemu ;)

Powinnas uswiadomic sobie swoje potrzeby i to czego chcesz, a takze jasno to komunikowac.

Chyba masz sklonnosci, by oceniac sytuacje przed poznaniem wszystkich faktow, zamiast podporzadkowac sie np lekarzowi, Ty szukasz i sprawdzasz, podwazasz jego kompetencje a i tak robisz swoje ;) i nie zawsze dobrze na tym wychodzisz (tak mi sie wydaje)

• Maestro
Napisano

Fall

6.Myślę, że już się nauczyłaś się okazywać swoje uczucia, nie chować ich w sobie.

Tak, to prawda, nauczyłam się okazywać uczucia:)

8.Nad relacjami z dziećmi..? Żeby nie gasić ich fantazji, marzeń zbytnią rzeczowością i obiektywizmem..

Na szczęście staram się postępować na odwrót w przypadku mojego synka:))

12.Brak wytrwałości i zdecydowania, utrata pracy spowodowana własnymi słabościami,nałogami i pokusami

Co do wytrwałości, to jestem bardzo wytrwała i nie mam nałogów:)

15.Szef będzie chciał Cię trzymać w Twoim obecnym miejscu pracy aż do emerytury ;-) A tak na poważnie..nie powinnaś się krytykować, jeśli zrobisz sobie bilans dokonań i nie wyjdzie za ciekawie w sferze samorealizacji i tego, co osiągnęłaś w życiu- to ważne, by się nie dołować, nie porównywać do innych, nie być zbyt surową dla siebie i nie stawiać sobie zbyt wysoko poprzeczki..

Tu prawda, za bardzo siebie samą krytykuję....

16.Po pierwsze-psychika..Umieć przeżywać emocje, być czułym, delikatnym i wrażliwym, a nie się od tego odcinać..Po drugie-samokontrola trybu życia, korzystanie z medycyny niekonwencjonalnej,medytacja, kontakt z przyrodą..Równowaga w potrzebach ducha i ciała..

Staram się pokazywać moją wrażliwość...Co do medycyny niekonwencjonalnej, to głównie z niej korzystam z dobrymi efektami:)

18.Słabości związane z folgowaniem sobie..cesarzowa lubi przyjemności, mogły więc pojawić się zaburzenia trawienia, otyłość, uzależnienia od używek..Choroby związane z psychiką..

Wiesz, co do zaburzeń trawienia,otyłości, itp. nie dotyczą one mnie, dbam o to co jem, co do psychiki, to fakt miałam b.silną nerwicę, którą w bardzo dużym stopniu zwalczyłam dzięki swojej sile woli, ćwiczeniom fizycznym, wytrwałości i pozytywnemu nastawieniu:)

19..czy Ty lubisz dobrze zjeść???Albo często chodzisz do restauracji albo na jakieś rodzinne obiadki???Fast food???

Nie, nie i jeszcze raz nie:)))

20.Problemy z wnętrzem i emocjami..trzeba zrobić wewnętrzny porządek, porozwiązywać sprawy, które gdzieś siedzą w Twojej głowie, w sercu..Nauczyć się wyrażać swoją kobiecość i seksualność-zwłaszcza jeśli zasiedziałaś się już w roli matki..

Ja jestem taką trochę matką..zwariowaną:) Bardziej kumpelka niż mama:). Co do kobiecości to wyrażam ją chyba w więcej niż w 100% (taką mam opinię)

Dziękuję:))))

• Maestro
Napisano

Kędry

ostro wyruszyłaś do przodu - ale nastąpiło jakieś chwilowe zawieszenie - teraz gromadzisz siły do osiągnięcia kolejnego etapu rozwoju

Też odczuwam to zawieszenie,karty bardzo ładnie pokazały chwilową przerwę w rozwoju spowodowaną innymi zobowiązaniami:)

jakieś zawirowania w kwestii uczuć tutaj się rysują - niewykluczone jakieś radykalne posunięcia

Wszystko jest możliwe.....Przekonałam się o tym, jakie zycie bywa zaskakujące...

nad stanowczością - nauczyć się dużo analizować

Prawda,czasem mam z tym problem..

Wyzwoliłaś się z różnych ograniczeń - potrafisz teraz energicznie działać

Jestem bardziej odważna niż kiedykolwiek..

Spontaniczność - próby pogodzenia się mimo iż ktoś nie przejawia chęci

Masz rację:)

dążyć do wewnętrznej harmonii - wtedy można będzie cieszyć się pełnią zdrowia

Nauczyć się podchodzić do wielu spraw z rezerwą - działać z rozmysłem

może jakieś przypadłości kobiece- zaburzenia gastryczne

Tu właśnie nie wiem, jako dziecko miewałam problemy z żołądkiem i z nerkami, teraz brzuch mnie boli tylko z nerwów...

Dziekuję Ci :)))

• Maestro
Napisano

Caliel

Chwilowo zbierasz sily, albo troche spowolnilas... jednak nadal idziesz do przodu, bo Bulawowy to dosc energiczny typ, chociaz nie az tak jak Rydwan. Moze zmienilo sie to tez w ten sposob, ze zamiast szarzowac rydwanem na oslep do przodu, stawiasz ostrozniej kroki, bo sie przejechalas na czyms.;) nomen omen

Fakt, zwolniłam, bo się przejechałam...

Umiec przezwyciezyc uczucie nudy... Chyba szybko sie wypalasz, fascynacja szybko mija i zostaje dystans...

Możliwe...

No nauczylas sie ladnie, masz czyste piekne serducho ;) jakbys sie roztopila :D

To prawda,roztopiłam się......:)))

Wydaje mi sie ze polubilas obowiazki domowe hahah

Mam świra na punkcie porządku:))))

Bedziesz miala chec odejsc, rzucic wszystko i odciac sie... Mysle ze od swojego lubego i tak juz odeszlas, przynajmniej emocjonalnie w 8 kielichow, skupiasz sie raczej na dzieciach, a od reszty sie odcinasz (Krolowa mieczy). Ciezka sytuacja. Mysle ze tutaj wlasnie jest to pokazane... w sumach masz Wieżę i Sprawiedliwosc, Wg HB jest to Ksiezyc/Pustelnik - czyli nie jestem pewien czy uda Ci sie odwzajemnic milosc meza. Raczej mozesz zdecydowac sie na separacje. Pytanie tylko - czy wiesz czego naprawde chcesz, czy tylko motasz sie powodowana niepokojem duszy i instynktem? (Ksiezyc)

Tak do końca emocjonalnie od niego nie odeszłam, ale pierwszych porywów dawno już nie ma...Co do miotania się, to fakt, miotałam się bardzo, teraz przez nadmiar obowiązków jestem na tyle zmęczona, że pewne sprawy odłozyłam i dobrze zresztą, bo sytuacja rodzinna się poprawiła..

Ja bym obstawial na odwrot... zamiast myslec czy wypada czy nie wypada - dzialaj ;) Bo masz sklonnosci do wiecznych rozkmin, najlepiej po prostu podjac decyzje i dzialac - as mieczy mi mowi o podejmowaniu decyzji - abo tak albo nie i koniec ;)

Mam tendencję do rozkminiania wszystkiego, fakt..

Chyba raczej wlasnie pokazuja tu Twoja szarpanine, leki, obawy... boisz sie ze dobre relacje, czy szczesliwy dom, to co bylo - juz nie wroci, albo jest tylko marzeniem.

Zgadza się, boję się wpaść z deszczu pod rynnę...

Ja bym byl ostrozny, bo teraz mozesz otrzymac awans albo jakis sukces osiagnac, a bedzie wiazala sie z tym zwiekszona ilosc obowiazkow, i mozesz sobie z tym nie poradzic bez pomocy lekarza :P

Na awans w mojej pracy bym nie liczyła, ale może w końcu łaskawie docenią mój wkład w rozwój firmy..

[/b]

Ze czasami ucieczka, lub pochopne dzialania niosa za soba konsekwencje, poczucie winy...

Zgadza się, bardzo się zgadza...

Sklonnosc do ploteczek? :D Paz bulaw ;) Mysle ze odnalazlas w sobie jakas pasje, mozesz byc zmeczona, wrecz padnieta jak na tej 10 mieczy, ale chyba sprawia Ci to satysfakcje (Diabel), ze jestes w stanie tyle z siebie wykrzesac. Ale moze tez mowic ze masz dosc zlej atmosfery w pracy, bo Paz + 10 + Diabel, moze mowic o checi uwolnienia sie z atmosfery zawisci, plotek, mobbingu. Ogolnie jakby wiezienia.

Masz rację:)

Chyba masz slabosc do mezczyzn, ktorzy maja zdolnosci do uwodzenia;) Mrzonki i marzenia szybko umieraja, a pozostaje smutek. moze... wlasnie chodzi o to by sobie za duzo nie obiecywac?

Miałam, jak chyba każda kobieta...Ale wiesz co, robię się bardziej nieczuła na takich i zaczynam tworzyć dystans. A mam do czynienia z takimi niemal codziennie z racji pracy;)

Uwazaj na plyny ustrojowe ciala typu krew, sperma itp. Uwaga na reumatyzm. Mozesz miec tez slaba tolerancje alkoholu, wiec nie pij duzo i rozcienczaj ;)

Mam słabą głowę, jeśli o alkoholu mowa, reumatyzm może mi grozic, z racji skłonności dziedzicznych i regionu, w którym zyję...

Czy nie zostalas matka dosc pozno? To taki zastrzyk mlodosci i energii musial byc ;) albo na odwrot nie wiem ;) ale na pewno nie zostalo to bez wplywu.

to bylo bardzo wazne, chyba ze mialas cesarke ;P Moze to pozwolilo Ci uniknac jakis schorzen na starosc.

Zostałam matką w bardzo dobrym dla kobiety wieku, czyli ani za wczesnie, ani za późno..Rodziłam siłami natury:)

Od razu przyszly mi do glowy zaparcia albo hemoroidy, nie wiem czemu ;)

Przy obecnym trybie zycia mi to nie grozi:)

Chyba masz sklonnosci, by oceniac sytuacje przed poznaniem wszystkich faktow, zamiast podporzadkowac sie np lekarzowi, Ty szukasz i sprawdzasz, podwazasz jego kompetencje a i tak robisz swoje ;) i nie zawsze dobrze na tym wychodzisz (tak mi sie wydaje)

Zawsze czytam ulotki leków, zanim wezmę leki, ale lekarza słucham:)) Jak nie idę do lekarza, to leczę się sama, ale zawsze dobrze na tym wyjdę, słucham intuicji:)

Napisano

a to się zaraz rozpiszę :zeby:

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? Sila, Sad, 10 kieli ---> suma Rydwan

bardzo duży, ezoteryka już w poprzednich Twoich wcieleniach odgrywała znaczną rolę, rozwijałaś się w tym kierunku, pasjonowało Cię to, rozwijasz to dalej

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? Rydwan, 4 mieczy, Krol bulaw ---> suma Wisielec/Cesarzowa

widać tą kontynuacje z poprzednich wcieleń (Rydwan) - poszłaś obraną wcześniej drogą; na dzień dzisiejszy nadal się rozwijasz, jednak teraz trochę przyhamowałaś (4 mieczy) - być może po to, aby poszukać nowych dróg

3. Możliwy stopień rozwoju do osiągnięcia w aktualnym życiu? Kaplanka, 3 monet, 7 mieczy ---> suma Głupiec/Cesarz

możesz osiągnąć naprawdę wysoki poziom, taki mistyczny, doznać jakiego wtajemniczenia, jeśli tylko będziesz systematycznie pracować i rozwijać swoją intuicję

4. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze milosnej? Umiarkowanie, Rycerz buław, 4 mieczy ---> suma Świat/Cesarzowa

przede wszystkim odnaleźć swoją drugą połowę (Umiarkowanie to połączenie wody i ognia - żywiołu żeńskiego i męskiego), po drugie w celu integracji pierwiastka jin i jang w sobie, a przez to lepszego zrozumienia natury męskiej i żeńskiej

5. Czego mieliśmy się nauczyć dzieki tym doświadczeniom? Krolowa Mieczy, Slonce, Krolowa Kieli ---> suma Gwiazda/Sprawiedliwość

przede wszystkim samej siebie (Królowa mieczy to kobieta, która rozsądnie potrafi ocenić swoje możliwości, swoje pole do działania, ocenia realne szanse na to, co może zaistnieć, natomiast Królowa kielichów, kierująca się intuicją, sercem i uczuciami przy Słońcu obie królowe sugerują, aby poznać tą rozważną część swoich uczuć, jak i tą romantyczną); Słońce scala te dwa aspekty, tworzy nową jakoś Ciebie

6. Jakie słabości udało się przepracować w sferze miłosnej? 9 den, As den, 3 den ---> suma Świat/Cesarzowa

przede wszystkim wiesz już, że najpierw trzeba coś osiągnąć samemu, pokochać samą siebie, żeby wtedy dobrze i trwale móc coś budować z drugą osobą

7. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze miłosnej? 8 kieli, 10 kieli, krolowa mieczy ---> suma Kapłanka

być może rozwód, a jeśli nie rozwód to takie odizolowanie się od życia małżeńskiego; 8 kielichów to rozczarowanie, ale też zrozumienie tego, że trzeba odejść od tego (lub zmienić to), co już nie daje szczęścia; 10 kielichów to przebudzenie. natomiast Królowa mieczy (tym razem ten rozsądny aspekt kobiecości) pomoże Ci dojrzeć co jest w miłości jedynie iluzją, a co może dać realne szczęście

8. Nad czym powinienem popracować? Paz den, As mieczy, Paz kieli ---> suma Pustelnik

nad dalszym swoim rozwojem, zarówno intelektualnym (studia, praca, kursy etc.), jak i emocjonalnym (może jakieś ćwiczenia typu tai-chi, joga?); nad czymś, co będzie Cię zbliżać bardziej do Twojej wewnętrznej mądrości

9. Co zwalczyć? Wypadla 9 bulaw, ciagniete: 4 bulaw, Gwiazda ---> suma Sprawiedliwość

zbytni dystans od tego, co może Ci przynieść radość i zadowolenie; nie unikaj dobrej zabawy, spontaniczności, śmiechu, nie bądź dla siebie zbyt rygorystyczna; śmiej się, baw się

10. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 6 bulaw, 8 monet, Wieza + Krol Kieli ---> suma Rydwan

być może chodzi tu o zmianę pracy; w dotychczasowej wiele już osiągnęłaś, ale więcej już nie zdobędziesz, nie nauczysz się, nie doświadczysz; może pora rozejrzeć się za czymś innym; takie mam wrażenie, że po Twoich urodzinach coś może w tej kwestii ruszyć bardziej

11. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 8 kieli, Rydwan, 9 mieczy ---> suma Wisielec/Cesarzowa

chyba tego, że nie zawsze jest kolorowo, tak jakbyśmy tego chcieli, że są po drodze trudności, uszczypliwości ze strony zazdrosnych osób lub zwykłe nieporozumienia, ale to wszystko wpłynęło na Twój rozwój (Rydwan)

12. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zawodowej? Paz bulaw, 10 mieczy, Diabel ---> suma Rydwan

udało Ci się pokonać nieśmiałość, otworzyłaś się na ludzi, dzięki pracy zawodowej, pokonałaś ograniczenia (Diabeł), jak w Tobie tkwiły od dawna

13. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zawodowej? 8 kieli, Paz den, Krolowa bulaw ---> suma Kapłanka

nowa praca, zaczynanie od nowa w nowym miejscu, gdzie będziesz bardziej doceniania i samodzielna

14. Nad czym powinienem popracować? Glupiec, Mag, As kieli+Śmierc ---> suma Cesarzowa

nie bój się pójść nową drogą, spróbować w życiu czegoś nowego; nic nie jest stałe, bo życia to ciągła zmiana (Śmierć); zacznij od małych rzeczy/małych zmian, które uwolnią potencjał, nie bój się zmieniać swojego świata, by być szczęśliwą osobą

15. Co zwalczyć? Paź kieli, Kaplan, Sad ---> suma Gwiazda/Sprawiedliwość

zbytnią ufność wobec ludzi, którzy mają władzę lub mają wiele do powiedzenia i ich zdanie się liczy oraz ma wpływ na Twoje życie

16. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zdrowia? Ryc kieli, 6 mieczy, Umiarkowanie ---> suma Moc/Kapłanka

mogą być problemy z hormonami, zatokami i ogólnie z przepływem energii (częste spadki energii, wahania nastrojów, łatwość wybicia Cię z równowagi), wszystko to jest powiązane ze sferą emocjonalną

17. Czego mieliśmy się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? 10 monet, Ryc bulaw, Krolowa mieczy ---> suma Pustelnik

to, że poczucie bezpieczeństwa zapewniamy sobie w każdym miejscu i o każdej sobie, robimy to sami, nikt nam nie może dać tego, czego najpierw nie mamy w sobie

18. Jakie słabości udało się przepracować w sferze zdrowia? Cesarzowa, Pustelnik, Paz denarow ---> suma Kochankowie

uzyskanie pewności siebie, praca nad sobą (Pustelnik) i odnalezienie tego zagubionego dziecka w sobie (Paź monet), pokochanie go

19. Jakie wyzwania czekają na nas w sferze zdrowia? Krol denarow, 4 bulaw, Paz bulaw ---> suma Kapłan

sądzę, że bardzo długo będziesz się cieszyć dobrym zdrowiem

20. Nad czym powinienem popracować? Pustelnik, Paz denarow, Krolowa bulaw ---> suma Kapłan

nad swoim rozwojem fizycznym, może istnieje potrzeba wprowadzenia zmian

21. Co zwalczyć? Sprawiedliwosc Krol bulaw Glupiec ---> suma Pustelnik

nadmierną nerwowość i zbytnią ufność wobec nie do końca jasnych i namacalnych faktów

• Lubię to! 1
Napisano

aaa Inez, jeszcze jedno; u Ciebie w rozkładzie często występuje 8 kielichów, czyli brama. U Osho to karta sugeruje, aby odciąć się od tego, co się zakończyło, dać odejść staremu i nie trzymać tego przy sobie na siłę, bo to zabiera i energię i opóźnia czas nadejścia nowego.

Napisano

urodziłaś się jako bardzo silna osoba pod każdym względem, ale coś co Cię już zaczęło rozwijać to bycie w tej rodzinie, w której się narodziłaś

generalnie na twój rozwój wpływa rodzina i to ta najbliższa: rodzice, mąż, dziecko, rodzeństwo...

było wyprucie do przodu i jest lekkie wyhamowanie po to, aby stać się przyjaciółką samej sobie. Byłaś dla wszystkich, ale miałaś jakiś dłuższy czas, kiedy nie miałaś kontaktu z ludźmi zmieniłaś swój stosunek do samej siebie i co za tym idzie do innych.

Są to karty specjalistki. Widać, że jeszcze trzeba nad sobą popracować, ale karty są bardzo dobre.

Umiarkowanie bardzo często pokazuje mi ludzi, którzy nie do końca są szczerzy. Powiedziałabym, że dusza wyznaczyła sobie doświadczenie jak to jest, kiedy jest się w związku z kimś kto jest przyjacielem, ale nie spełnia naszych wszystkich oczekiwań, a my szukamy kogoś innego. Izolujemy się w jakiś sposób od tej osoby. Ona może być naszym przyjacielem, ale my nie otwieramy się przed nią całkowicie.

Miałaś się nauczyć zmiany siebie z chłodnej i skupionej na sobie kobiecie, w pełną ciepła, radości i miłości królową kielichów.

Zaczęłaś być sama z siebie choć trochę zadowolona, zobaczyłaś, że też masz w sobie jakieś ciepło... tu jakby się coś pojawiło, co sprawiło, że zaczęłaś dostrzegać siebie pozytywnie, bo chyba jesteś dość surowa wobec samej siebie....

nie są to dla mnie karty rozwodowe, raczej jest to pożegnanie się z naszym wyobrażeniem na temat związku, zmiana myślenia, pozostawienie tego co stare za nami i odnalezienia szczęścia rodzinnego (10 kielichów) dzięki odcięciu się (królowa mieczy), a to akurat umiesz robić..

taaak... trzymać język na wodzy.... lubimy poszczypać:-)

przestać rozpamiętywać to co złe było w związku, po prostu odciąć się od tego, przestać dzielić włos na dwa... skupić się na rodzinie i właśnie dać sobie nadzieję, że będzie lepiej, że jest lepiej....

faktycznie szybki sukces, dużo pracy, no nie wiem, czy jakiegoś odejścia tutaj nie będzie... porzucenia tego wszystkiego co osiągnęłaś... i to może być taka decyzja podjęta pod wpływem jakiegoś impulsu, chwili....

że trzeba czasami umieć odpuścić i sobie i innym.... A zmiany, które nas spotykają są nieuniknione....

wyszłaś do ludzi, jesteś bardziej kontaktowa i nieuzależniasz się tak bardzo od opinii innych jak kiedyś...

odejscie z pracy i zawalczenie o swój rozwój - no....

musże dać sobie sznasę na zmiany,które mogą być nieodwracalne, ale może odmienia moje zycie? - głupiec to nowa ścieżka, ale też impulsu, które czasami płatają nam figle... Na szczęście masz zaraz Maga, więc ten Mag sprowadzi Cię na ziemię... ale zmiany będą duże...

nie łączyć pracy z rodziną... nie wiem, czemu tak pomyślałam, bo wydaje mi się, że nie łączysz...

mam wrażenie, że sinusoidy emocjonalne Cię dobijają... nagły wzrost, za chwilę spadek i to taki mocny...

miałam zyskać poczucie bezpieczeństwa dzięki temu, że zaczęłam na chłodno podchodzić do życia, wyciszając nadmiar emocji,który mi szkodzi - tak

nie wiem,... może to,że udało mi się zostac matką, mimo, że nie miałam tego w planach?

chyba nic strasznego, co?

nad swoim wnętrzem dopieszczaniem swojego wewnętrznego dziecka, mało tu spontaniczności chyba....

21. Co zwalczyć? Sprawiedliwosc Krol bulaw Glupiec - ciągłe ocenianie samej siebie i stawianie sobie poprzeczki "muszę być jak facet" i jednocześnie "muszę być jak dziecko"....

• Lubię to! 1