Skocz do zawartości

Wyzwania życiowe

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

rozkład bardzo mi się spodobał, więc i ja go sobie zrobiłam. Ponieważ nie wszystko mnie interesuje, to zmieniłam pytania na inną tematykę.

RW, ułożenie proste.

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? rycerz denarów –nie wiem… widziałam, że to odpowiednik chyba Gwiazdy w AW, ale nie jestem pewna, czy tak powinnam odczytać tą kartę…

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? 4 buławy- doczytuję, dokształcam się w zaciszu domowym, nie wychodzę z niczym na zewnątrz, traktuję to lekko i nie skupiam się tylko na rozwoju. Ważniejsze są dla mnie sprawy rodzinne, ziemskie, stąd pewnie i słaby rozwój…

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? 9 mieczy- nie wiem, jak to odczytać, chyba słaby stopień, skoro mały arkan się pokazał…. Za dużo ograniczeń mam w głowie chyba…

4. W którym kierunku powinnam się rozwijać? Co wybrać, żeby było to zgodne z pragnieniami mojej duszy?2 miecze, XII śmierć, rycerz mieczy – przyszło mi do głowy, że powinnam pracować nad umysłem, więcej wiedzy mi jest potrzebne chyba….

5. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 8 buław, 4 denary, III cesarzowa – muszę nauczyć się wykorzystywać swoją energiczność i przedsiębiorczość…

6. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? paź mieczy, 9 pucharów – chyba samozadowolenia….

7. Jakie słabości udało mi się przepracować w sferze zawodowej?XVI wieża, 5 pucharów, I mag – no nie wiem… może pogodzenie się z rozczarowaniem

8. Jakie wyzwania czekają na mnie w sferze zawodowej?5 buław, as pucharów, 9 denarów – chyba muszę się nauczyć jeszcze rywalizować, przyjmować krytykę, polegać na sobie samej, wierzyć we własne umiejętności….

9. Nad czym powinnam popracować? II kapłanka, paź denarów – nad intuicją… hm… nie wiem, czy nie powinnam się dokształcić… tylko nie bardzo wiem, w jakim zakresie…

10. Co zwalczyć?8 denarów, XVIII księżyc – nie wiem, może jakieś błędne przekonanie, że tylko ciężka praca przynosi korzyści…

11. W którym kierunku iść? Co wybrać?2 puchary, 7 mieczy, 3 miecze – przyszły mi do głowy jakieś negocjacje… że może tu bym się sprawdziła….

12. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze wyglądu zewnętrznego( w tej części chodziło mi o sylwetkę, figurę, wszystko to, co związane z wyglądem)?V papież – kojarzy mi się z mocną budową ciała, co mnie wkurza, że nie jestem drobnej kości… szlag by to trafił… a zawsze chciałam być filigranowa, a tu masz ci pasztet:-)

13. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? królowa mieczy – może zawalczenia o tą lepszą figurę...

14. Jakie słabości udało się przepracować w sferze wyglądu zewnętrznego?6 pucharów, As mieczy – że mam możliwość powrotu do swojej figury, tylko trzeba zawalczyć

15. Jakie wyzwania czekają mnie w sferze wyglądu zewnętrznego? Królowa denarów, głupiec, eremita – no chyba czeka mnie jeszcze długa i żmudna praca nad swoim wyglądem….

16. Nad czym powinnam popracować?rycerz pucharów, 5 mieczy – nad zmiennością i nie powinnam od razu oczekiwać super efektów….

17. Co zwalczyć?królowa buław – brak konsekwencji?

będę wdzięczna za zerknięcie:-)

Napisano

Teraz jestem nieco wyczerpana. potem postaram się ci zrobić interke :))

• Maestro
Napisano

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? – rycerz denarów –stabilny, tak jakby dusza przyszła na świat, bo musiała

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? – 4 buław osiągnęłaś jakiś punkt, w którym Ci dobrze i chyba tak naprawdę, to mogłabys juz stanąć w miejscu

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? – 9 mieczy- możliwe, że Twoja podświadomość będzie Ci dawała wyraźne wskazówki w snach

4. W którym kierunku powinnam się rozwijać? Co wybrać, żeby było to zgodne z pragnieniami mojej duszy? – 2 miecze, XII śmierć, rycerz mieczy – cos się u Ciebie zmieni i podejmiesz decyzje o jakims ryzyku

5. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 8 buław, 4 denary, III cesarzowa – chyba powinnaś mieć własny interes, to Ciebie spełni i usatysfakcjonuje

6. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – paź mieczy, 9 pucharów – chyba musisz nauczyć się myślec trochę o sobie, o swoich przyjemnościach,nauczyc się zdrowego egoizmu

7. Jakie słabości udało mi się przepracować w sferze zawodowej? – XVI wieża, 5 pucharów, I mag – być może przeżyłaś jakieś silne rozczarowanie, może ktos Ciebie oszukał w miejscu pracy

8. Jakie wyzwania czekają na mnie w sferze zawodowej? – 5 buław, as pucharów, 9 denarów –trzeba będzie zawalczyc o siebie, o swoją niezależnośc

9. Nad czym powinnam popracować? – II kapłanka, paź denarów – nad swoim wnętrzem, musisz wejśc bardziej wgłab siebie, może tęz jakieś dokształcanie się byłoby wskazane, kursy,szkolenia, chociaz przeciez wiem, że TY to robisz:)))))

10. Co zwalczyć? – 8 denarów, XVIII księżyc – nierealne marzenia, mrzonki...

11. W którym kierunku iść? Co wybrać? – 2 puchary, 7 mieczy, 3 miecze – a może jakaś wpsółpraca z kimś, może też praca związana z dziennikarstwem, ze zdobywaniem informacji, z wywiadami itp.

12. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze wyglądu zewnętrznego( w tej części chodziło mi o sylwetkę, figurę, wszystko to, co związane z wyglądem)? – V papież – nie wiem jak tę kartę zinterpretować...

13. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – królowa mieczy – musisz chyba wykazać się wyjątkową wytrwałością w dążeniu do celu

14. Jakie słabości udało się przepracować w sferze wyglądu zewnętrznego? – 6 pucharów, As mieczy – chyba udało Ci się, ew. uda powrócić do stanu sprzed ciąż

15. Jakie wyzwania czekają mnie w sferze wyglądu zewnętrznego? Królowa denarów, głupiec, eremita – będziesz z siebie zadowolona, bo przede wszystkim masz szansę zachowac młody i atrakcyjny wygląd do póxnej starości

16. Nad czym powinnam popracować? – rycerz pucharów, 5 mieczy – nad swoja niepewnościa i tzw.słomianym zapałem

7. Co zwalczyć? – królowa buław – nadmiar energii :lol:

Napisano
1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? – rycerz denarów –stabilny, tak jakby dusza przyszła na świat, bo musiała

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? – 4 buław osiągnęłaś jakiś punkt, w którym Ci dobrze i chyba tak naprawdę, to mogłabys juz stanąć w miejscu

kiedyś się zachłysnęłam duchowością i swoim potencjałem... dlatego teraz mam ogromny dystans do wszystkiego co poza ziemskie....

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? – 9 mieczy- możliwe, że Twoja podświadomość będzie Ci dawała wyraźne wskazówki w snach
tak, śnię bardzo często o przyszłości swojej i innych, o poprzednich wcieleniach itd....

7. Jakie słabości udało mi się przepracować w sferze zawodowej? – XVI wieża, 5 pucharów, I mag – być może przeżyłaś jakieś silne rozczarowanie, może ktos Ciebie oszukał w miejscu pracy

przeszłam przez mobbing w najgorszym słowa tego znaczeniu.... odeszłam z dnia na dzień.... i przez rok dochodziłam do siebie....

16. Nad czym powinnam popracować? – rycerz pucharów, 5 mieczy – nad swoja niepewnościa i tzw.słomianym zapałem
tak, to prawda... mam mało wiary w siebie, a co za tym idzie jestem ciągle niepewna...
7. Co zwalczyć? – królowa buław – nadmiar energii :lol:
noooo z tym to będzie ciężko:sciana:

bardzo, bardzo dziękuję:-)

Napisano

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? – rycerz denarów –

powiedziałabym, że stabilny- z dobrym uziemieniem - sprawy ducha na etapie średnio zaawansowanym -a dużo tu materii

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? – 4 buławy-

jw. sprawy życia codziennego przesłaniają rozwój duchowy- tutaj jest bardziej skupienie na szczęściu w rozumieniu ziemskim

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? – 9 mieczy-

Ja bym tutaj widziała przeżycie różnych traum - takie wewnętrzne oczyszczenie - które przygotuje grunt do rozwoju duchowego w następnym wcieleniu.

4. W którym kierunku powinnam się rozwijać? Co wybrać, żeby było to zgodne z pragnieniami mojej duszy? – 2 miecze, XII śmierć, rycerz mieczy – doskonalić umiejetność dokonywania wyborów - przeobrażać swoje życie - dokształcać się

5. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 8 buław, 4 denary, III cesarzowa –

być aktywną w pracy- wykorzystywać swój ogromny potencjał - wyjść z cienia

6. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – paź mieczy, 9 pucharów – osiągać radość i satysfakcję

7. Jakie słabości udało mi się przepracować w sferze zawodowej? – XVI wieża, 5 pucharów, I mag –

porażka nie zawsze oznacza brak zwycięstwa - umieć przegrać to również odnieść zwyciestwo - mimo niepowodzeń należy dalej kreować rzeczywistosć

8. Jakie wyzwania czekają na mnie w sferze zawodowej? – 5 buław, as pucharów, 9 denarów –

walczyć o swoje - czerpać korzyści

9. Nad czym powinnam popracować? – II kapłanka, paź denarów –

nad swoim wnętrzem - nad rozwojem duchowym - skupić się na tym co wnętrze chce przekazać

10. Co zwalczyć? – 8 denarów, XVIII księżyc –

wątpliwości odnośnie wytrwałości w dzaiłaniu

11. W którym kierunku iść? Co wybrać? – 2 puchary, 7 mieczy, 3 miecze –

współpraca z ludźmi - uczyć ich jak nie dać wykorzystywać - ranić

12. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze wyglądu zewnętrznego( w tej części chodziło mi o sylwetkę, figurę, wszystko to, co związane z wyglądem)? – V papież –

taka trochę masywna postać - nic się nie martw - ja też jestem trochę taka

13. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – królowa mieczy – wykorzystać potęgę i siłę ducha - nie dać się ranić

14. Jakie słabości udało się przepracować w sferze wyglądu zewnętrznego? – 6 pucharów, As mieczy –

moze rzeczywiście powrót do dawnych kształtów -

15. Jakie wyzwania czekają mnie w sferze wyglądu zewnętrznego? Królowa denarów, głupiec, eremita –

no trochę pracy Cię czeka - ja bym tu widziała pracę nad wnętrzem - a piękne wnętrze przekłada się bardzo na wygląd zewnętrzny i wtedy ludzie na to bardziej zwracają uwagę czym emanujesz niż tym co masz na sobie

16. Nad czym powinnam popracować? – rycerz pucharów, 5 mieczy –

nie popadać w hustawki emocjonale - kończyć to co się zaczeło

17. Co zwalczyć? – królowa buław –

nadmierną przebojowość i pewnosć siebie

• Lubię to! 1
Napisano

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? – 9 mieczy-

Ja bym tutaj widziała przeżycie różnych traum - takie wewnętrzne oczyszczenie - które przygotuje grunt do rozwoju duchowego w następnym wcieleniu.

no trochę tych doświadczeń nazbierałam.....

17. Co zwalczyć? – królowa buław –

nadmierną przebojowość i pewnosć siebie

wiesz mam tylko dwoje przyjaciół - mój mąż i moja siostra... jestem skryta, nie nawiązuje bliskich kontaktów, bo po swoich przejściach jestem bardzo ostrożna...

i nie wiem, czy jestem przebojowa... chyba raczej nie... albo może inaczej rozumiem to słowo...

bardzo mądra i ładna interpretacja. Bardzo dziękuję. Daje do myślenia. Dużo celnych uwag.

Napisano

wiem jestem upierdliwa.... :-)

ale może ktoś jeszcze?

Gość Daffne
Napisano

1. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego w momencie urodzenia? – rycerz denarów

dusza artystyczna dojrzała, której celem głównym jest tworzyć wytrwale i cierpliwie, by móc cieszyć się owocami swej pracy. Dusza urzeczywistniająca swe marzenia...:)

2. Stopień zaawansowania rozwoju duchowego aktualnie? – 4 buławy

aktualnie zaczynasz wcielać w życie to co wyżej, plany marzenia, masz w sobie energię i zapał oraz odwagę by działać i zmierzać do własnego zadowolenia

3. Możliwy stopień do osiągnięcia rozwoju w aktualnym życiu? – 9 mieczy

trud jaki będziesz podejmować będzie stanowić próbę dla duszy, po której albo nastąpi zwiększenie radości albo obniżenie nastroju w zależności od rezultatu. Być może bardzo mocno będziesz pragnąć pod względem ambicjonalnym osiągnięć i to oczywiście nic złego, pod warunkiem, że nie zapatrzymy się w to zbyt mocno kosztem innych sfer. Taka postawa może prowadzić do rozczarowań, do braku zadowolena i wciąż na nowo narastającej determinacji,która może nie mieć końca. Zwrócić uwagę na własną determinację, skupienie na własnych dążenia, by trzymac w równowadze.

4. W którym kierunku powinnam się rozwijać? Co wybrać, żeby było to zgodne z pragnieniami mojej duszy? – 2 miecze, XII śmierć, rycerz mieczy

powinnaś podążać tam, gdzie jeszcze nie zmierzałaś, głównie mierzyć z własnymi obawami, przełamywanie barier w sensie odkrywania "nowych lądów" po jakich jeszcze nie szłaś. Nie bać się bo nie ma czego, jedyne co może Cię spotkać to porażka, ale każde doświadczenie czegoś uczy i warto zbyt mocno nie przywiązywac się to konieczności osiągnięcia sukcesu bo można się w tym zapętlić.

5. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze zawodowej? 8 buław, 4 denary, III cesarzowa

miałaś podejmować wysiłki i starania by móc cieszyć się z osiągnięć. Widać, że osiągniecie pewnej pozycji,jaka Cię zadowoli stałaby się punktem wytchnienia i radości dla Ciebie,ponieważ jako spełniona zawodowo kobieta czułabyś dumę z samej siebie. I może tak być bo to wciąż aktualny plan byle nie popadać w pychę. Pamiętaj o tym :))

6. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – paź mieczy, 9 pucharów

miałaś nauczyć się doceniac siebie przede wszystkim, nauczyć kochać, szanować i wymagać tego od innych. Poza tym miałaś nauczyć się dążyć uparcie do własnego szczęścia...to jest istotą. Poczucie zadowolenia, spełnienia.

7. Jakie słabości udało mi się przepracować w sferze zawodowej? – XVI wieża, 5 pucharów, I mag

udało Ci się przepracować, dzięki niepowodzeniom, że porażka nie powinna smucić bo zawsze jest wyjście z sytyuacji, starasz się szukać pozytywów i tego co jeszcze możesz zrobić zamiast poddawać się i rezygnować jak kiedyś być może. Jak widać nieprzyjemne doświadczenia uczą znacznie więcej niż pozytywne hehe

8. Jakie wyzwania czekają na mnie w sferze zawodowej? – 5 buław, as pucharów, 9 denarów

będziesz podejmować wysiłki by zmierzać zgodnie z intuicją do własnej niezależności zawodowo-finansowej, która będzie dawać Ci radość.

9. Nad czym powinnam popracować? – II kapłanka, paź denarów

powinnaś popracować nad...komunikacją, może pomyśleć o współpracownikach, dzięki którym wspólnymi siłami można by więcej uzyskać. Bo co kilka głów to nie jedna :)

10. Co zwalczyć? – 8 denarów, XVIII księżyc

zwalczyć czarne myśli, obawy, lęki...zadaniem duszy jest rozpraszać w sobie mrok i dążyć do realizacji marzeń :okok:

11. W którym kierunku iść? Co wybrać? – 2 puchary, 7 mieczy, 3 miecze

iść w stronę tego co kochasz robić nawet jeśli nie będzie to początkowo przynosiło spodziewanych zysków. Dlaczego? Bo mimo wszystko odważysz się na nowe doświadczenia,które zawsze będzie mogło uczynic Cię mądrzejszą,co lepiej będzie można wykorzystać na przyszłość w sprawach zawodowych.

12. Jakie zadania dusza wyznaczyła sobie przeżyć w tym życiu w sferze wyglądu zewnętrznego( w tej części chodziło mi o sylwetkę, figurę, wszystko to, co związane z wyglądem)? – V papież

generalnie dusza rzadko wyznacza sobie zadania w zakresie wyglądu zewnętrznego. Z reguły celem jest pracowanie nad poprawą słabych stron osobowości by sie doskonalić wewnętrznie, w czym właściwie też czasem pomaga zewnętrzne "ubranie". Wg karty nie ma specjalnych zadań Twój wygląd. Ewentualnie może miałaś czy wybrałaś soebi jako dusza cialo tradycyjne by bardziej móc skupić się na wnętrzu. Bo tak też bywa, ale nie wiem jak jest u Ciebie :)

13. Czego miałam się nauczyć dzięki tym doświadczeniom? – królowa mieczy

miałaś nauczyć się obiektywnego spojrzenia na siebie i skupić na obowiązkowości, zadaniowości zamiast skupiać się na wyglądzie.

14. Jakie słabości udało się przepracować w sferze wyglądu zewnętrznego? – 6 pucharów, As mieczy

być może troszkę poprawiłaś nieco wygląd, obcielaś włoski tak jak Ci pasuje albo pod innymi względami wziełaś sie za siebie na tyle by efekt sprawił, że spodobałaś sie samej sobie co jest bardzo wazne.

15. Jakie wyzwania czekają mnie w sferze wyglądu zewnętrznego? Królowa denarów, głupiec, eremita

nie ma specjalnych zadań w tym zakresie. Bardziej koncentracja na rozwoju duchowym, wnętrza.

16. Nad czym powinnam popracować? – rycerz pucharów, 5 mieczy

można popracować jeszcze nad tym co Tobie przekszadza i nie podoba sie w samej sobie.

17. Co zwalczyć? – królowa buław

zwalczyć ewnetualną czasem bojaźliwość, przesądnąć albo upór w zależności od sytuacji