Skocz do zawartości

Nowy Pan - czy wchodzic w to?

emilr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo Fall dziekuje za karty i poświęcony czas.

Sytuacja: Pan nowo poznany, pierwsze wrażenie pozytywne, spodobalismy sie (chyba wzajemnie) sobie (ja odniosłam wrazenie, ze wzajemnie). Ale na razie nie wiem, czy w ogóle mam ochotę pchac sie w cos, co moze nie wypalić i tylko stracę czas i nerwy. moim sercu siedzi karmiczny, którego kocham, ale nic tego nie bedzie. Ograniczam z nim kontakty, bo dłuzej nie wytrzymam.

Rozkład: http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/68567-krzyz-prosty-gdy-nie-jestesmy-pewni-jakiegos-posuniecia.html

1. Sytuacja na dzień dzisiejszy - król mieczy - tu chyba widać moja postawę. Jestem nastawiona sceptycznie, z poranionym sercem, boję się, ze znów będę cierpieć.

2. Nasze wyobrażenia - kapłanka - chciałbym prawdziwego uczucia

3. Co nas spotka po drodze do osiągnięcia celu - 5 buław - dużo emocji, walka. Dla mnie za dużo. Ja nie chce walczyc.

4. Co nam naprawdę sprawi wielkie kłopoty i zaprzątnie głowę - 5 mieczy - pięknie jeszcze 5 mieczy . Juz to przechodziłam. Poczucie niesmaku po ociagnieciu celu. Nie tego pragnę.

5. Efekt końcowy - 4 buław - romans. Chyba nie warto, żeby po drodze były inne karty, to może... ale dla 5 mieczy szkoda zdrowia

Z tym nawet romans przyniesie mi poczucie krzywdy, nie mówiąc już o czymś wiecej

Jak myślicie?

Napisano

jutro spojrzę, bo zaraz kończę zmianę

ale z grubsza - widać Twój upór, który jak dla mnie jest bezsensowny... ale wiecej jutro :D

Gość Daffne
Napisano

ta relacja nie spełni Twoich oczekiwań i wchodząc w nią więcej stracisz niż zyskasz. Wg kart zdecydowanie nie warto;)

chyba, że karty wskazały zranioną Ciebie...a relacje w normie. sama juz nie wiem :mysli:

może oczyść się najpierw z gruzowiska... by mieć jasność sytuacji w sobie :)

Napisano

no dobra, jednak sie wypowiem :D

ja uważam, ze twój dystnns wszystko psuje, bo 4 buław jest fajną kartą... jestes za bardzo spięta w tym, ze 'ohh bedzie jak kiedyś' i karty to wyłapały i na tej podstawie dostałaś odpowiedź.

Sorry bejbe ale wg mnie 4 buław to właśnie budowanie czegos od podstaw, ze moze się udać i mnie dziwi, ze 4 buławy wypadły w momencie, jak Ty masz TAKIE nastawienie.

Powiem Ci szczerze - postaraj się wyrzucić uprzedzenia etc i postaw jeszcze raz... Albo inny rozkład / inne pytania...

Wasze wyobrażnie są fajne etc ale co z tego, skoro Ty masz miecze etc... Daję sobie pazurki obciąć, ze na partnerskim u Ciebie byłby miecze, jakaś wieża moze by się pojawiła a u niego szansa na cos...

Ale Ty to hamujesz koleżanko :)

takie zdanie Triduni :D

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Trido, ja sie przy tam Panu nie upieram na pewno. Upieram sie przy tym, o którym pisałam na wstepie, ale z tego czuje, że nici. I postanowiłam t zakończyc. Na nowego nastawiam sie na flirt, ale zdziwiła mnie karta Kapłanka, która chyba pokazuje moje prawdziwe pragnienie głębokiego uczucia Stąd 5 mieczy dalej jako moje rozczarowanie. Może i romans byc (4 buław) ,ale ja zrozumiem, po fakcie, ze nie tego chce (5 mieczy) . Sytuację z grubsza opisałam. Czekam z niecierpliwścią na Twoja interpretację

Daffne, właśnie sie oczyszczam:) ( z tego, którego kocham) Pierwsze kroki poczynione. Tylko, czy serce to zaakceptuje?

Edytowane przez emilr
Napisano (edytowane)
no dobra, jednak sie wypowiem :D

ja uważam, ze twój dystnns wszystko psuje, bo 4 buław jest fajną kartą... jestes za bardzo spięta w tym, ze 'ohh bedzie jak kiedyś' i karty to wyłapały i na tej podstawie dostałaś odpowiedź.

Sorry bejbe ale wg mnie 4 buław to właśnie budowanie czegos od podstaw, ze moze się udać i mnie dziwi, ze 4 buławy wypadły w momencie, jak Ty masz TAKIE nastawienie.

Powiem Ci szczerze - postaraj się wyrzucić uprzedzenia etc i postaw jeszcze raz... Albo inny rozkład / inne pytania...

Wasze wyobrażnie są fajne etc ale co z tego, skoro Ty masz miecze etc... Daję sobie pazurki obciąć, ze na partnerskim u Ciebie byłby miecze, jakaś wieża moze by się pojawiła a u niego szansa na cos...

Ale Ty to hamujesz koleżanko :)

takie zdanie Triduni :D

Trido dopiero przeycztałam, Twój nowy post, zaraz sie odniosę, tylko sie wczytam To jest na NOWEGO FACETA, nie na tego w sercu.

Kurka, ale różne mogą być spojrzenia na dana sprawę, tez duzo prawdy w tym, co napisałaś

Edytowane przez emilr
Gość Daffne
Napisano (edytowane)
Daffne, właśnie sie oczyszczam:) ( z tego, którego kocham) Pierwsze kroki poczynione. Tylko, czy serce to zaakceptuje?

tak samo jak pierwsza miłość może zblaknąć...i stac się mało wazna w wieku poźniejszym, tak samo Ci, którzy wydają nam się najważniejsi na świece z czasem mogą okazać się nam obojętni... tylko trzeba pozwolić im odejść... emocjonalnie, psycihcznie i fizycznie. Bez tego ani rusz. Myślę, że czasem tak trzeba by nie zmarnować sobie życia.

Edytowane przez Daffne
literówki
Napisano

Ale Rybko ja to interpretowałam na nowego :) Ty jestes wewnetrznie zamknieta na niego niestety... Boisz sie i przez to sie wycofujesz...

A Kapłanka... Tez mi sie wydaje, ze to moga byc jakies wewnetrzne pragnienia itd.

• Lubię to! 1
Napisano

Król mieczy-starasz się rozumiem rozgryźć, czy pakować się w to czy nie..Podejmowanie decyzji za pomocą logiki, nie uczuć..

Ogólnie są moim zdaniem dobre szanse na romans..Ale musisz być świadoma, że nic poważnego z tego nie będzie-żadnej głębokiej miłości, bo Ty jesteś duchowo połączona ze swoim karmicznym..Dlatego jeśli wejdziesz w tę nową relację z nastawieniem, że może uda Ci się dzięki temu zapomnieć o Twojej prawdziwej miłości, a znajdziesz inną, to się nawalczysz się, nadenerwujesz (5 buław),a koniec końców rozczarujesz i będziesz się siebie pytać "na co mi to było..?"(5 mieczy). Ale uważam, że jeśli wejdziesz w tę relację ze świadomością, że to będzie tylko romans, to myślę, że się nie zawiedziesz ;-) W 5 buław jest dużo energii seksualnej i reprezentuje namiętny, intensywny seks..Więc wiesz..zależy czego potrzebujesz na ten moment :-)

• Lubię to! 1
Napisano
Ale Rybko ja to interpretowałam na nowego :) Ty jestes wewnetrznie zamknieta na niego niestety... Boisz sie i przez to sie wycofujesz...

A Kapłanka... Tez mi sie wydaje, ze to moga byc jakies wewnetrzne pragnienia itd.

a ja myslałam, ze na starego. Ale to prawda. Ja jestem zamknięta. Po pierwsze dlatego, ze kocham "starego". Po drugie dlatego, ze boję sie, ze sie zaangażuję i potem bedę cierpieć. Wycofałam się, bo boje sie zranienia. Normalnr mje zachowanie to działanie, nie zastanawianie sie przez tydzień, czy zadzwonić.

Napisano

Obydwoje podchodzicie do tej relacji z dystansem ....

Zarówno Ty, jak i ON - macie "galimatjas MYŚLI" - miotacie się - Niby was ciągnie do siebie, a nie macie na tyle odwagi aby się zbliżyć do siebie.

Sądzę,że sytuacja was przerośnie.

Zbyt wiele "wszystkiego" - 5 buław/5 mieczy

-------4 buław -- pokazuje chyba sytuację ktoregoś z was.

• Lubię to! 1
Napisano

Niiwo, dziękuję:) Chyba mu sie spodobałam, ale na pewno on sie nade mna nie zastanawia. Ja na trwała relację nie liczę, liczę na romans, ale nie jednorazowy seks. Nie mam zamiaru wchodzic głębiej (ale boję się, że mnie cos podkusi, on zauroczy. Wejdę i znów cierpienie), ponieważ nie pozbierałam się jeszcze po poprzednim, dopiero zaczynam kończyc. I jeszcze nie wiem, jak mi pójdzie. On więc byłby takim ogłuszaczem. też nie w porządku wobec niego. Ale mnie pustka przeraża.

Napisano

Mi sie wydaje, ze pan jest po przejsciach. Moze po rozstaniu jakism bolesnym. 5 Bulaw, 5 Mieczy... to blokady i bezruch w Waszej relacji. Potrzeba byc czasu i duzo cierpliwosci, zeby wyjsc poza wzorce, te negatywne; myslenia, dzialania, ktore byc moze leza tylko po stronie pana, ale moze takie i po Twojej. Efektem bylaby fajna relacja i zadowolenie, ale nic samo sie nie zrobi. Nad ta relacja trzeba by cierpliwie i wytrwale popracowac. Jezeli zalezaloby.

Kaplanka w wyobrazeniach moze wskazywac na nie do konca wiedze o tej drugiej stronie, Kaplanka bowiem zaslania wszystko zaslona tajemincy. Moze tez chodzic o to, ze liczycie na glebsza wiez, ktora Was polaczy.

Kwintesencja calego rozkladu to Wieza i Rydwan. Trzeba by wyjsc wlasnie poza te stereotypowe myslenie, dzialanie i zaczac konkretnie dzialac w swoim kierunku. Dla mnie 5 Mieczy to negatywne myslenie bazujace na doswiadczeniach z przeszlosci... cos w stylu "po co probowac, i tak sie nie uda".

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

1. Sytuacja na dzień dzisiejszy - król mieczy -ja myslę, ze to jest on...król mieczy to męzczyzna strateg, bardzo inteligentny, który ustali plan zanim coś zrobi, wyważy za i przeciw

2. Nasze wyobrażenia - kapłanka - pragniesz porozumienia emocjonalnego, czegoś takiego nieuchwytnego, chemii, która Was połączy

3. Co nas spotka po drodze do osiągnięcia celu - 5 buław -mogą pojawić się nieporozumienia, być może z powodu różnicy oczekiwań

4. Co nam naprawdę sprawi wielkie kłopoty i zaprzątnie głowę - 5 mieczy -ktoś będzie chciał osiagnąc cel, nawet siłą

5. Efekt końcowy - 4 buław - może być romans między Wami, ale oparty na przyjemnościach fizycznych, wydaje mi się, że na ten moment może być ciężko ze zbliżeniem emocjonalnym

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Zbyt pragmatycznie do tego podchodzisz - Król Mieczy a jednoczesnie uciekasz od rzeczywistości - Kapłanka, to dobra karta na przemiany wewnetrze. Bijesz się z myślami 5 buław + Król Mieczy. Masz mieszane uczucia 5 mieczy ale romans z tym panem może być przyjemny - 4 buław. W 5 buław jest namiętność.

5( każda) i Kapłanka, są dobre jeśli ktoś oczekuje przemian w życiu a Ty u progu zmian zdaje się jesteś. Tu rzeczywiście, tak jak napisała Mysty, chcesz może zabić klina klinem. Nic w rozkładzie nie ma nt. postawy i intencji pana, który możliwe, że to przez Twoje działania może być raniony - 5 mieczy.

5 ( każda) tez sugerują, nie spiesz się.

Edytowane przez Vivere
dodałam każda
  • Lubię to! 1
Napisano

Dziękuję za odzew!

Fall

Uczuc nie ma do nowego, nie raził mnie piorun, jak przy pierwszym. Nie nastawiam sie na miłość, albo odsuwam od siebie, to że tak naprawde jej szukam. Ale nie w tym Panu. Po prostu jestem ostrożna. Bo moje serce jest zajęte. Może to sie zmieni, nie zamykam sie całkowicie. Po dzisiejszym spotkaniu z karmicznym wiem, ze bedzie mi strasznie cieżko. Moze to pokazuje 5 mieczy? Bo on jest moim głównym problemem. Moze uda mi sie z tego wyjść, bo na końcu jest 4 buław? Jednak z 5 mieczy na 4 buław.

SacralNirvano - ciekawe, moze on też ma problem. Ja na pewno. Potrzebowałabym na pewno dużo czasu, żeby zapomniec o karmicznym. A moze on po prostu bedzie wyczuwał, że jestem "gdzie indziej". Ale o czym aj piszę. Moze sie okazać, że on nie jest zainteresowany:) Ot spodobaliśmy sie sobie i tylko tyle.

MyStErIoUs_WoMaN na seks ognisty nie obraziłabym się! Ooojj!

Inez2503 widzę to podobnie jak Ty. takie były moje pierwsze skojarzenia. Teraz, po przeczytaniu pozostałych interpretacji zaczęłąm sie zastanawiać. Mnie 4 bułąw na końcu nie martwi. Martwo mnie 5 mieczy. Oby nie okazała sie kolejnym rozczarowaniem. Ale pomyślałąm sobie, ze może byc ona tym, z czym obecnie próbuję się uporać i strasznie mi cieżko.

Vivere To prawda. Z jednej strony gotuje się we mnie z drugiej jest kalkulacja. Macie rację, ze ten nowy Pan ma byc lekiem na moje cierpienia. Dobra rada, żeby sie nie śpieszyć. Nie chciałabym po drodze kogoś zranic.

Kochane jesteście. dziękuję wszystkim za swoje spojrzenie. Jak one sie różnią. Teraz już jestem pewna, że spróbuję. Najwyżej on okaże brak zainteresowania. Buziaki

• Maestro
Napisano
Dziękuję za odzew!

Fall

Uczuc nie ma do nowego, nie raził mnie piorun, jak przy pierwszym. Nie nastawiam sie na miłość, albo odsuwam od siebie, to że tak naprawde jej szukam. Ale nie w tym Panu. Po prostu jestem ostrożna. Bo moje serce jest zajęte. Może to sie zmieni, nie zamykam sie całkowicie. Po dzisiejszym spotkaniu z karmicznym wiem, ze bedzie mi strasznie cieżko. Moze to pokazuje 5 mieczy? Bo on jest moim głównym problemem. Moze uda mi sie z tego wyjść, bo na końcu jest 4 buław? Jednak z 5 mieczy na 4 buław.

SacralNirvano - ciekawe, moze on też ma problem. Ja na pewno. Potrzebowałabym na pewno dużo czasu, żeby zapomniec o karmicznym. A moze on po prostu bedzie wyczuwał, że jestem "gdzie indziej". Ale o czym aj piszę. Moze sie okazać, że on nie jest zainteresowany:) Ot spodobaliśmy sie sobie i tylko tyle.

MyStErIoUs_WoMaN na seks ognisty nie obraziłabym się! Ooojj!

Inez2503 widzę to podobnie jak Ty. takie były moje pierwsze skojarzenia. Teraz, po przeczytaniu pozostałych interpretacji zaczęłąm sie zastanawiać. Mnie 4 bułąw na końcu nie martwi. Martwo mnie 5 mieczy. Oby nie okazała sie kolejnym rozczarowaniem. Ale pomyślałąm sobie, ze może byc ona tym, z czym obecnie próbuję się uporać i strasznie mi cieżko.

Vivere To prawda. Z jednej strony gotuje się we mnie z drugiej jest kalkulacja. Macie rację, ze ten nowy Pan ma byc lekiem na moje cierpienia. Dobra rada, żeby sie nie śpieszyć. Nie chciałabym po drodze kogoś zranic.

Kochane jesteście. dziękuję wszystkim za swoje spojrzenie. Jak one sie różnią. Teraz już jestem pewna, że spróbuję. Najwyżej on okaże brak zainteresowania. Buziaki

Jesli czujesz, ze chcesz to próbuj:) Lepiej spróbować i się nawet rozczarować, niż siedzieć i marzyć. Podzielam Twoje zdanie:)

Napisano (edytowane)

1. Sytuacja na dzień dzisiejszy - król mieczy - ja uwazam,ze ta karta wskazuje tego Pana, dojrzaly, madry, bystry.Masz szanse by z nim byc, po prostu pojawil sie na Twojej drodze

2. Nasze wyobrażenia - kapłanka - szukasz stabilizacji, wyciszenia, spelnienia

3. Co nas spotka po drodze do osiągnięcia celu - 5 buław - mozliwe,ze bedziecie miec nieco inne poglady na pewne sprawy albo po prostu konkurencja w postaci innych pań

4. Co nam naprawdę sprawi wielkie kłopoty i zaprzątnie głowę - 5 mieczy - brak zaufania, brak szczerosci, klamstwa albo jakies intrygi na boku

5. Efekt końcowy - 4 buław - albo milosc albo przyjemny ognisty romans mysle,ze to zalezy od Ciebie patrzac na karte drogi do osiagniecia celu powiedzialabym tak, jesli bedziecie wobec siebie szczerzy, nie bedziecie udawac ani z nikim konkurowac,to macie szanse na cos fajnego jesli bedzie walka, podejrzenia lub jesli on bedzie chcial cos innego np romans a ty bardzie stalibilizacje ,to moze sie skonczyc tylko romansem. Mysle,ze jakby byla odwrocna to byloby gorzej ;)

szkoda,ze nie postawilas dodatkowego pytania o to co on mysli albo jakie ma nastawienie.

Mam nadzieje,ze choc troche pomoglam i cos madrego doradzilam:D

Z tym nawet romans przyniesie mi poczucie krzywdy, nie mówiąc już o czymś wiecej

Edytowane przez panna.marta
  • Lubię to! 1
Napisano

Pomogłaś:) Dziękuję Panno.marto Zrobiłam rozkład z takimi pytaniami (tajna kieszeń), tylko muszę znaleźć chwilke na jego opis. Co ciekawe tam też pojawiła sie 5 mieczy na pozycji jak on sie zachowuje (w otoczeniu kapłanki II i Królowej kielichów).

Napisano

no to dobrze,ze masz rozklad na to 2 pytanie jak sie zobaczy calosc,to zaobaczymy co mu tam w duszy gra:D

Napisano
ta relacja nie spełni Twoich oczekiwań i wchodząc w nią więcej stracisz niż zyskasz. Wg kart zdecydowanie nie warto;)

chyba, że karty wskazały zranioną Ciebie...a relacje w normie. sama juz nie wiem :mysli:

może oczyść się najpierw z gruzowiska... by mieć jasność sytuacji w sobie :)

tak samo bym odp.

• Lubię to! 1