Skocz do zawartości

Pomocy....

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyszła ekipa remontowa z nowego mieszkania Jota. Wczoraj zwiedzałam to mieszkanie. No, i mi się powiedziało: „Mam wrażenie, że będzie Ci się tutaj dobrze mieszkało.”

Odpowiedź powaliła mnie z nóg. A brzmiała: „mam nadzieję, że Tobie się będzie tu dobrze mieszkało”

Moje spojrzenie chyba było wymowne, bo dodał: „W przyszłości?”.

Zatem dopytuję kart, czy uda mi się jeszcze przez jakiś czas robić uniki przed ostateczna decyzją? Tak, żeby niefajnych konfliktów uniknąć…

Zapomniałam z tego wszystkiego określić czasu.

1. Rys osoby, o którą pytamy -> Koło Fortuny – Pan gotowy na zmiany,

2. Nasz stosunek do niej -> Wieża, zaskakuje mnie coraz częściej i burzy moja koncepcje na „teraz”

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas -> Rycerz Buław – jest aktywny i zdecydowany, podpuszcza mnie, zamiast działać wprost i oczekuje mojej reakcji

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas -> 4 denarów, dąży do uporządkowania życia wg jego chcenia

5. Przeszłość relacji, znajomości ->Król Mieczy, raczej zdrowo rozadkowa

6. Najbliższa przyszłość -> 7 denarów – na chwilę ten plan uda się zatrzymać, odłożyc na wkrótce

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa -> 8 denarów – robotny Jot. Tu praca nad związkiem chyba? Albo będzie odpracowywał dziurę budżetową, którą wyprodukował przy zakupie mieszkania.

8. Wpływ innych osób -> Głupiec, po mojemu, to jest moje nieletnie dziecko. Ze względu na nie powstrzymuję się od tak radykalnej decyzji.

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji -> 7 mieczy, że nadal będę się migać

10. Dalsza przyszłość -> Umiarkowanie 2 kielichów Sąd – chyba ulegnę.

Napisano

Pan ostatecznie postawi na swoim ale jeszcze trochę uda Ci się pomigac. Pan jest zdecydowany ale chyba i świadomy twojego wahania. Dojrzale zamierza nie naciskać

• Lubię to! 1
Napisano

Cholera co ja mam tu napisać jak ty to tak idealnie zinterpretowałaś :P

• Lubię to! 1
Napisano

uuu jak fajnie... zazdroszcze:D

1.Rys osoby, o którą pytamy -> Koło Fortuny – Pan gotowy na zmiany:

Dokladnie, kolo sie obraca... wiec nie przegap okazji.

2. Nasz stosunek do niej -> Wieża, zaskakuje mnie coraz częściej i burzy moja koncepcje na „teraz”

taaa.. wlasnie bylo widac.. domyslam sie ze jestes jeszcze w lekkim szoku, ale moglas dociagnac do wiezy ;)

ogolnie jestem ciekawy....

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas -> Rycerz Buław – jest aktywny i zdecydowany, podpuszcza mnie, zamiast działać wprost i oczekuje mojej reakcji

Mysle, ze Pan ma juz opracowany plan, i wlasnie na podpuszczenie liczy... chce bys sama podjela decyzje, zmuszac Cie raczej nie bedzie.

To nie szantaz emocjonalny rycka kieli, czy materialny denarowego, ani mentalny mieczowego. Rycek mieczy dziala bardziej,., perfidnie.. bo raczej chce bysmy my zdecydowali tak jak on chce.. ;)

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas -> 4 denarów, dąży do uporządkowania życia wg jego chcenia

Chcialby stabilizacji... ale i klarownosci, posiadania.. moze byc zaborczy, czuje ze nalezycie do siebie (konkretniej - Ty do niego, chociaz moze tego nie okazywac)

5. Przeszłość relacji, znajomości ->Król Mieczy, raczej zdrowo rozadkowa

Obiektywna, zdystansowana. moze nawet chlodna.. ale pamietajmy, ze Krol mieczy to Oberon, wladca elfow. Nieprzenikniony krol, ktoremu podstepy i uwodzenia nie byly obce... Pytanie tylko, kto na kogo zastawil pulapke.. podejrzewam ze to raczej Ty wychodzisz w tej karcie;)

6. Najbliższa przyszłość -> 7 denarów – na chwilę ten plan uda się zatrzymać, odłożyc na wkrótce

Jeszcze troche czasu masz... ale tylko troche.. do 8 monet niedaleko... :D

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa -> 8 denarów – robotny Jot. Tu praca nad związkiem chyba? Albo będzie odpracowywał dziurę budżetową, którą wyprodukował przy zakupie mieszkania.

O wilku mowa... Wspolne budowanie zycia, pokonywania trudnosci, piekna karta.

8. Wpływ innych osób -> Głupiec, po mojemu, to jest moje nieletnie dziecko. Ze względu na nie powstrzymuję się od tak radykalnej decyzji.

moze porozmawiaj z tym dzieckiem.. zapytaj czy lubi Jota, przypatrz sie jaki ma stosunek do niego... ale przyznam ze powinno byc ok.

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji -> 7 mieczy, że nadal będę się migać

Tak, boi sie ze mu sie wymkniesz, ze Cie sploszyl.. ale ze nie masz odwagi sie zdecydowac i powiedziec na czym stoisz...

raczej tak ;) hehehe bardzo stabilne karty. ALe Ci na pewno posluzy. Odrodzisz sie...

Wyglada jakby byl Twoja druga polowka..

Powodzenia i trzymam kciuki! Bardzo mocno.

• Lubię to! 1
Napisano

Wyszła ekipa remontowa z nowego mieszkania Jota. Wczoraj zwiedzałam to mieszkanie. No, i mi się powiedziało: „Mam wrażenie, że będzie Ci się tutaj dobrze mieszkało.”

Odpowiedź powaliła mnie z nóg. A brzmiała: „mam nadzieję, że Tobie się będzie tu dobrze mieszkało”

Moje spojrzenie chyba było wymowne, bo dodał: „W przyszłości?”.

Zatem dopytuję kart, czy uda mi się jeszcze przez jakiś czas robić uniki przed ostateczna decyzją? Tak, żeby niefajnych konfliktów uniknąć…

Zapomniałam z tego wszystkiego określić czasu.

1. Rys osoby, o którą pytamy -> Koło Fortuny – zgadzam sie. On che zmian.

2. Nasz stosunek do niej -> obawiasz sie tych zmian. obawiasz sie, że to za bardzo zburzy Twoje życie, za duzo zmian. Wszystko bedzie inne.

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas -> Rycerz Buław – zabiega, jak piszesz jest aktywny.

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas -> 4 denarów - chce stabilizacji, moze jest juz zmęczony byciem rycerzem buław

5. Przeszłość relacji, znajomości ->Król Mieczy - z jednej strony chiał, aby było wg jego zdania. cel ustalony. dawał Ci jednak wolnosć wyboru. Teraz 4 denarów trcohe niepokoi w podświadomej postawie. Król mieczy odchodzi w przeszłość. Moze za bardzo tej stabilizacji, ze złotą klatką mi sie skojarzyło 4 denarów.

6. Najbliższa przyszłość -> 7 denarów – tez tak myślę, bedziesz przeciągała w nieskończoność

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa -> 8 denarów wobec partnerstwa. Chyba chce pracować nad zwiazkiem. Ale brak tu ognia i kielichów tak mało. Takie przyzwyczajenie? Moze sie mylę, bo jednak wyszedł jako rycerz buław. Ale rycerz buław niestały, moze więc to sie skończyć.

8. Wpływ innych osób -> Głupiec, po mojemu, to jest moje nieletnie dziecko. Tu nic dodać, nic ująć

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji -> 7 mieczy, że nadal będę się migać. też sie zgadzam.

10. Dalsza przyszłość -> Umiarkowanie 2 kielichów Sąd – chyba ulegnę. Ulegniesz po jakimś czasie.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Z czasem zamieszkacie ze soba..On nieświadomie robi wiele, żeby Ciebie mieć, zeby Ciebie nie stracić, w najbliższym czasie nic się między Wami nie zmieni,będzie jak było. Ty się chyba boisz trochę bycia oszukaną? W kazdym razie wynik godny pozazdroszczenia:)

• Lubię to! 1
Napisano

1. Rys osoby, o którą pytamy -> Koło Fortuny – Pan gotowy na zmiany, - dokładnie jest otwarty i czeka...

2. Nasz stosunek do niej -> Wieża, zaskakuje mnie coraz częściej i burzy moja koncepcje na „teraz”- wydaje mi się, że on w Tobie łamie jakiś schemat może jakiś lęk przed czymś...

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas -> Rycerz Buław – jest aktywny i zdecydowany, podpuszcza mnie, zamiast działać wprost i oczekuje mojej reakcji - jest przyjacielem, takim prawdziwym. Nie popycha, nie nalega, ale daje sygnały wyraźne...

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas -> 4 denarów, dąży do uporządkowania życia wg jego chcenia - mocno chce stabilizacji

5. Przeszłość relacji, znajomości ->Król Mieczy, raczej zdrowo rozadkowa - chyba ktoś dominował bardziej albo manipulował wręcz...

6. Najbliższa przyszłość -> 7 denarów – na chwilę ten plan uda się zatrzymać, odłożyc na wkrótce - no jeszcze Pan chyba poczeka, ale nie za długo:-)

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa -> 8 denarów – robotny Jot. Tu praca nad związkiem chyba? Albo będzie odpracowywał dziurę budżetową, którą wyprodukował przy zakupie mieszkania. - chce popracować nad związkiem

8. Wpływ innych osób -> Głupiec, po mojemu, to jest moje nieletnie dziecko. Ze względu na nie powstrzymuję się od tak radykalnej decyzji. - pewnie jest tak jak piszesz, nie znam sytuacji...

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji -> 7 mieczy, że nadal będę się migać - boisz się być oszukana...

10. Dalsza przyszłość -> Umiarkowanie 2 kielichów Sąd – chyba ulegnę. - no ulegniesz, jak tutaj nie ulec jak facet szczery i prawdziwy....:-)

• Lubię to! 1
Napisano

Jeżeli chodzi o czas to z kart wychodzi ci do końca roku/początek roku 2014

Napisano

a skąd to wiesz?

Napisano

Umiarkowanie to pol roku :D (kielich zloty i srebrny - czas smierci i czas zycia - z reguly na polowy - tak czuje)

Sad to koniec starego poczatek nowego - przelom roku ;)

Tak to czuje :P

Napisano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Najważniejsze, że mogę się jeszcze pomigać i nic nie popsuć.

Tak na dziś, na podstawie interpretacji Caliela opowiem, co nieco:

nogi mi się ugięły ze strachu, że to już, że tym razem nie odpuści, że przyprze mnie do muru.

W celcie nie dociągam, raczej, zresztą znam swój stosunek do Niego. No wyjątkowo bardzo ważny do mnie facet.

Mysle, ze Pan ma juz opracowany plan, i wlasnie na podpuszczenie liczy... chce bys sama podjela decyzje, zmuszac Cie raczej nie bedzie.

To taki typ, który lubi mnie podpuszczać, żebym wzięła sprawy w swoje ręce. A jak co nie tak pójdzie, to będzie moja wina. Rozłoży ręce i powie "przecież sama tego chciałaś" :bezradny: Źle znosi porażki, woli mnie wyczuć, wybadać, potestować, bo jak powiem "nie" to tego nie strawi i kobiety znielubi do końca :) Rozczarował się kiedyś bardzo. Na zewnątrz mocarz/skorupa, wewnątrz mięciutki -Raczek.

Chcialby stabilizacji... ale i klarownosci, posiadania.. moze byc zaborczy, czuje ze nalezycie do siebie (konkretniej - Ty do niego, chociaz moze tego nie okazywac)

owszem, zaborczość to Jego drugie imię. Ale ja wiem, że ciążą Mu blizny przeszłości. Przed 12 laty wyszedł z byłego małżeństwa z "reklamówką". Wiem, że nie chce się obudzić drugi raz "z ręką w nocniku". A mój status materialny jest na niższym poziomie. Skąpcem nazwać nie można ale ostrożniści w nim wiele.

Obiektywna, zdystansowana. moze nawet chlodna.. ale pamietajmy, ze Krol mieczy to Oberon, wladca elfow. Nieprzenikniony krol, ktoremu podstepy i uwodzenia nie byly obce... Pytanie tylko, kto na kogo zastawil pulapke.. podejrzewam ze to raczej Ty wychodzisz w tej karcie;)

Hm.. nie wiem. Przeszłość nasza długa jest. Pogrywaliśmy na różnych poziomach. Gdy się poznaliśmy nie było naszym celem budowanie relacji prywatnych. Ja sobie działałam w klubie sportowym a Jot aplikował by zostać sponsorem strategicznym. Ta kolacja "biznesowa" wiele zmieniła.

Potrzebuję trochę więcej czasu. 5-6 lat to stanowczo za mało, prawda? :szok:

• Lubię to! 1
Napisano

Tak mało mam czasu? O Boziu...

Napisano

w pozycji 10 jest sad koniec i początek. Koniec i odrodzenie.

Napisano

To duzo czasu ;) hehehe

Powiem Ci, ze lepiej nie marnowac szansy na szczescie, czasami trzeba samemu sobie Wieżę zrobić.

Wiem ze latwo sie mowi, bo mam ten sam problem... albo ufam od razu nietomnie, i zaluje potem, albo za cholere nie umiem zaufac ;P

Z reguly slucham intuicji, w mysl zasady co ma byc (co jest pisane) to bedzie...

Jednak.... czasami szanse sie traci na zawsze, albo na bardzo dlugi czas... i to boli duzo bardziej niz ewentualna porazka.

Nie martw sie, dajcie sobie szanse.. swiat sie nie zawali, jesli przez jakis czas jeszcze go troche pozwodzisz i dasz mu szanse;)

Kiss

Napisano

Caliel, tak po prawdzie, to ja nawet bardzo chcę ale jeszcze bardziej się boję. Stałam się już zbyt leniwa by pielęgnować mężczyznę przez 24 h na dobę :)

Napisano

Ja tylko dopowiem, że co do intencji osoby-8 denarów-dla mnie oznacza taką domową krzątaninę..Czyli On jest świadomy co ze sobą niesie wspólne zamieszkanie i absolutnie akceptuje zalety i wady takiego ruchu..Widać jak dla mnie odpowiedzialność w tej karcie-on nie boi się pracy nad związkiem, jest na to gotowy, chciałby uczestniczyć w Twoim codziennym życiu, a nie tylko od święta, chciałby być przy Tobie w tych dobrych i tych gorszych chwilach, myślę, że to on chce Ciebie pielęgnować 24h, a nie wymaga tego od Ciebie ;-) Twój stosunek-wieża-boisz się, że jak się nie zdecydujesz to ta relacja się rozpadnie..ale obawiasz się też komplikacji, w razie jeśli zdecydujesz się, a coś nie wypali..Widać, że nie chcesz żeby ewentualne rozstanie z panem odbiło się na dziecku..Jego obawy-boi się, że go zwodzisz i że nigdy nie zdecydujesz się na ten krok..Dalsza przyszłość-porozmawiacie spokojnie, poważnie i odważysz się..I powiem Ci, że będziesz zadowolona z tego ruchu, poczujesz ulgę, będzie to bardzo pozytywna zmiana w Twoim życiu!

• Lubię to! 1
Napisano

jeżeli 8 denarów tyczy się uczuć i relacji między ludźmi to ona niesie ze sobą trwały i romantyczny związek. Zbudowany na mocnych fundamentach ;))

Napisano
Umiarkowanie to pol roku :D (kielich zloty i srebrny - czas smierci i czas zycia - z reguly na polowy - tak czuje)

Sad to koniec starego poczatek nowego - przelom roku ;)

Tak to czuje :P

No ładnie! Dzięki:)

Napisano
w pozycji 10 jest sad koniec i początek. Koniec i odrodzenie.

Dzięki:) teraz już wszystko jasne ...

Napisano
Caliel, tak po prawdzie, to ja nawet bardzo chcę ale jeszcze bardziej się boję. Stałam się już zbyt leniwa by pielęgnować mężczyznę przez 24 h na dobę :)

a mnie się wydaje, że to Ty się boisz, żeby ktoś się zajął Tobą :) on już sobie poradził z przeszłością, jest ostrożny, nauczony tym, co było

1. Rys osoby, o którą pytamy -> Koło Fortuny – Pan gotowy na zmiany

przepracował w sobie to, co miał do przepracowania, chce iść dalej

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa -> 8 denarów

cierpliwy jest, wie, żeby nie cisnąć i nie upierać się, dać Ci czas

porozumiecie się :) ja tu widzę związek na bardzo długo :)

• Lubię to! 1
Napisano
a mnie się wydaje, że to Ty się boisz, żeby ktoś się zajął Tobą :) on już sobie poradził z przeszłością, jest ostrożny, nauczony tym, co było

to tez jest wielce prawdopodobne, może wypieram konsekwentnie? Bo chciałabym i nie wiem jak? Kobiety ze swej natury potrzebują opiekuna :)

Napisano
to tez jest wielce prawdopodobne, może wypieram konsekwentnie? Bo chciałabym i nie wiem jak? Kobiety ze swej natury potrzebują opiekuna :)

:) potrzebują :) i pozwól, że to od czasu do czasu on zdjął z Ciebie ten ciężar martwienia się o samą siebie, niech on się trochę wykaże, jemu to naprawdę sprawi przyjemność, jak się zajmie Tobą, pomyśli i zrobi coś za Ciebie :)

nie wiem, czy wypierasz, raczej nauczyłaś się radzić sobie sama, podejmować samodzielnie decyzje, trudno jest Ci z tego zrezygnować, bo może boisz się, że stracisz kontrolę nad sobą, nad decydowaniem o sobie

Napisano

Nie umiem się podporządkować bezkrytycznie a Jot nie znosi sprzeciwu ( nr 5 i 2/11). Z nas to takie dwa koty, co chadzają własnymi ścieżkami. Był taki czas, kiedy to ja zabiegałam bo wydawał się mi nie do zdobycia. Im więcej sił i energii Jot wkłada w nas tym ja więcej mam wątpliwości :)

Tak czy siak, fajnie jest :D

:***

Napisano

i właśnie jest dobrze :) oboje zachowujecie swoją odrębność, indywidualność, to jest ważne w relacji partnerskiej, żadne z Was nie trafi nic ze swojej tożsamości :)

ale to właśnie dobrze, że to facet się stara, bo coraz mniej takich chodzi po tej planecie :)

skoro jest fajnie, to oby to trwało jak najdłużej! :*

Napisano
Cholera co ja mam tu napisać jak ty to tak idealnie zinterpretowałaś :P

Rownież sie z tym zgadzam dlatego nie bede dublowac:)