Iwka78 Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Witam od jakiegoś czasu zaczęłam medytację z muzyką. I od kilku dni, kiedy dochodzę do czakry splotu słonecznego dostaje potwornych mdłości, ale to takich, że muszę przerwać medytację... stwierdziłam, że warto zerknąć co się takiego tam dzieje no i wygląda to fatalnie.... zrobiłam od razu na wszystkie czakry, bo to lepszy wgląd jest niż tak tylko na jedną... ewidentnie widać, że mocno przyblokowana jestem.... będę chciała sprawdzić jak się zmieni ich stan po jakimś miesiącu medytacji, bo jestem bardzo ciekawa jak to na mnie wpłynie.... karty RW ułożenie proste Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – tu jest coś nie tak… energia gdzieś mi ucieka… może stąd skurcze w nogach i drętwienie…. Zimne stopy… skurcze w stopach… drętwienie rąk... Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – tu jeszcze gorzej…. Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tu chyba jest jakaś zmiana, ale chyba na dobre, tak mi się wydaje, że ta czakra się stabilizuje… Czakra serca – 4 buławy – zamknięta…… Czakra gardła – 10 denarów – zamknięta…. Czakra trzeciego oka – V papież – chyba się otwiera…. Czakra korony – As denarów – i ta też się chyba otwiera…. zapraszam chętnych do interpretacji... Cytuj
Kędry Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – Brak harmonii jest w tej czakrze - powiedziałabym, e jest zablokowana - próbujesz ją uaktywniać Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – tu całkowita blokada - przestój Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tutaj nastepuje jakas zmiana - starasz się ją ja aktywować Czakra serca – 4 buławy – dokładnie zamknięta Czakra gardła – 10 denarów – tutaj też doszłaś do pewnej granicy - cos trzeba postanowić Czakra trzeciego oka – V papież – pracujesz nad nią Czakra korony – As denarów – tutaj też musisz przekroczyć pewną granicę Moja rada: pracować intensywnie nad czakrami niższymi - tam najpierw musisz wprowadzić ład i porządek -dopiero wtedy, gdy w nich jest harmonia możesz przystąpić do aktywowania czakr wyższych związanych już bardziej ze sferą duchową Odwrotne aktywowanie powoduje wyczerpanie energetyczne i pracę na tzw. jałowym biegu Nie można wtedy zharmonizować życia fizycznego z duchowym - jest to niemożliwe Powodzenia Cytuj
Erza Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Zgadzam się z Kędry. Wyższe czakry wyglądają dobrze, natomiast te niższe na wykończeniu. Podstawie brak przede wszystkim zakorzeniania, stąd zimne stopy i inne dolegliwości. Popracuj nad tym, przebywaj więcej na łonie natury, pochodź boso po trawie, podotykaj drzew. Sakralna jest mocno zanieczyszczona (Diabeł), energia tam praktycznie stoi w miejscu (Księżyc) - za mało przyjemności sobie dajesz, ciągle tylko praca i obowiązki (7 monet) - zrób coś dla siebie (relaksująca kąpiel, wysypiaj się, potańcz - najlepiej przy dźwiękach muzyki bollywood - ta czakra lubi takie rytmy) Splot: mdłości to efekt oczyszczania się tej czakry (Koło), nie jest to przyjemne sądzę, że te "przygody" z z niższymi czakrami są spowodowane zmianami jakie wprowadzasz w swoje życie; trochę czasu upłynie zanim czakry przyzwyczają się do nowej wizji. 1 Cytuj
Trida Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Zgadzam się z Kędry. Wyższe czakry wyglądają dobrze, natomiast te niższe na wykończeniu. Ponieważ niższe czakry odpowiadają za nasze 'bezpieczeństwo' poczucie własnej wartości, lęki itd a te niższe za kontakty międzyludzkie i te astralne Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharównie jest najlepiej, zastaanwiam się tylko, w którą strone wlaściwie ta czakra kuleje, ale widać, ze twoje medytacje coś ją ruszyły. Niska samoocena się kłania, niepewność siebie ale w 6 denarów widać, ze ciagnie ją (czakre ) do zmian a w 9 kielichów widać zmiany na lepsze i osiągnięcie tych lepszych efektów nie bedzie trudne. Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów śmiem twierdzić, ze masz kłopoty z seksem i to się odbija. tutaj też za dużo dopowiadasz, sama sobie stwarzasz kłopoty, kompleksy i niska samoocena. Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów powiedziałbym, ze Twojemu splotowi średnio się podoba ten rodzaj medytacji (czasami tak się zdarza) co masz w kole pokazane - Kapłanka - no jak sie uprzesz to moze byc ok. Ale radzilabym poszukać czegoś innego. Najbardziej uniwersalne są kamienie lub - na poczetek pracy z czakrami ja zawsze polecam wizualizacje 'spalenia' i dopiero później prace nad nimi. Czakra serca – 4 buławy widać chęć stworzenia czegos nowego ale na horyzoncie brak perspektyw przez co sie przybkolowala Czakra gardła – 10 denarów mozesz mówic o wszystim tylko nie o uczuciach wiec tak - przyblokowana Czakra trzeciego oka – V papież ślicznie odsłonieta - dzialajaca wg mnie. papiez to kontakt z Górą, medytacje własnie itd. Jak dla mnie lepszej karty tutaj wylosować nie moglaś. Pracuj nad tą czakra by ja udoskonalac Czakra korony – As denarów tu bym powiedziala, ze czakra neutralna. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 18 Lipca 2013 Maestro Napisano 18 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – niedobory energetyczne, jakby coś z płynami, nie wiem czy nie masz problemów z krążeniem krwi w zyłach nóg? Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – zablokowana dość mocno, sprawdź czy aby nie ma stanu zapalnego Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tu powoli się zmienia, musi być cierpliwa, bo zmiany mogą być powolne, ale idzie ku lepszemu Czakra serca – 4 buławy – możliwe, ze zamknięta Czakra gardła – 10 denarów – jakaś taka ciezka mi się wydaje Czakra trzeciego oka – V papież – tak, powoli się otwiera Czakra korony – As denarów – wg mnie tu lepsza byłaby chyba karta powietrzna, bo ta za materialna Patrząc ogólnie to Ty zamartwiasz się za bardzo finansami i pracą, co spowodowało zablokowanie kanałow energetycznych.. Cytuj
Iwka78 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – Brak harmonii jest w tej czakrze - powiedziałabym, e jest zablokowana - próbujesz ją uaktywniać Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – tu całkowita blokada - przestój Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tutaj nastepuje jakas zmiana - starasz się ją ja aktywować Czakra serca – 4 buławy – dokładnie zamknięta Czakra gardła – 10 denarów – tutaj też doszłaś do pewnej granicy - cos trzeba postanowić Czakra trzeciego oka – V papież – pracujesz nad nią Czakra korony – As denarów – tutaj też musisz przekroczyć pewną granicę Moja rada: pracować intensywnie nad czakrami niższymi - tam najpierw musisz wprowadzić ład i porządek -dopiero wtedy, gdy w nich jest harmonia możesz przystąpić do aktywowania czakr wyższych związanych już bardziej ze sferą duchową Odwrotne aktywowanie powoduje wyczerpanie energetyczne i pracę na tzw. jałowym biegu Nie można wtedy zharmonizować życia fizycznego z duchowym - jest to niemożliwe Powodzenia bardzo, bardzo Ci dziękuję:-) bardzo dużo cennych rad dla mnie, jak jeszcze przyjdzie Ci coś do głowy to bardzo proszę pisz, bo to dla mnie bardzo ważne. DZiękuję:-) jak się odblokują punkty to dodam:-) Cytuj
Iwka78 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 Ponieważ niższe czakry odpowiadają za nasze 'bezpieczeństwo' poczucie własnej wartości, lęki itd a te niższe za kontakty międzyludzkie i te astralne nie jest najlepiej, zastaanwiam się tylko, w którą strone wlaściwie ta czakra kuleje, ale widać, ze twoje medytacje coś ją ruszyły. Niska samoocena się kłania, niepewność siebie ale w 6 denarów widać, ze ciagnie ją (czakre ) do zmian a w 9 kielichów widać zmiany na lepsze i osiągnięcie tych lepszych efektów nie bedzie trudne. tak to prawda, dużo mam obaw co do siebie samej.... śmiem twierdzić, ze masz kłopoty z seksem i to się odbija. tutaj też za dużo dopowiadasz, sama sobie stwarzasz kłopoty, kompleksy i niska samoocena. tak, to też prawda, nie czuję się atrakcyjna już od dawna.... powiedziałbym, ze Twojemu splotowi średnio się podoba ten rodzaj medytacji (czasami tak się zdarza) co masz w kole pokazane - Kapłanka - no jak sie uprzesz to moze byc ok. Ale radzilabym poszukać czegoś innego. Najbardziej uniwersalne są kamienie lub - na poczetek pracy z czakrami ja zawsze polecam wizualizacje 'spalenia' i dopiero później prace nad nimi. no to fakt, jest tam jakiś jeden dzwonek, który jak zadźwięczy to.....! mozesz mówic o wszystim tylko nie o uczuciach wiec tak - przyblokowana tak.... dziękuję... jestem pod wrażeniem trafności... dziękuję też za dobre rady, przydadzą się na pewno! Cytuj
Iwka78 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – niedobory energetyczne, jakby coś z płynami, nie wiem czy nie masz problemów z krążeniem krwi w zyłach nóg?Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – zablokowana dość mocno, sprawdź czy aby nie ma stanu zapalnego Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tu powoli się zmienia, musi być cierpliwa, bo zmiany mogą być powolne, ale idzie ku lepszemu Czakra serca – 4 buławy – możliwe, ze zamknięta Czakra gardła – 10 denarów – jakaś taka ciezka mi się wydaje Czakra trzeciego oka – V papież – tak, powoli się otwiera Czakra korony – As denarów – wg mnie tu lepsza byłaby chyba karta powietrzna, bo ta za materialna Patrząc ogólnie to Ty zamartwiasz się za bardzo finansami i pracą, co spowodowało zablokowanie kanałow energetycznych.. mam popękane naczynka na nogach.... i faktycznie zamartwiam się o kasę, której wiecznie brakuje, a ja kompletnie nie widzę perspektyw na zmianę.... Cytuj
Trida Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 dziękuję... jestem pod wrażeniem trafności... dziękuje za miłe slowa trochę 'siedzę' w czakrach wiec wiedziałam mniej wiecej jaki jest punkt zaczepienia, jakie moga wystepowac harmonie, dysharmonie itd powodzenia z równowazniem czakr Cytuj
SacralNirvana Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 U mlodej mam zakonczenie roku szkolnego, takze jak wroce, od razu siade i bede interprecic. Cytuj
Selenit666 Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – aaaa za duuuzo kart Po okresie wszystko się wyreguluje. Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – ooo matko dziewczyno ty masz tu podpiecie energetyczne to do roboty na już. Podczas medytacji pewnie coś sobie przywlekłas Czakra splot słonecznego – X koło dobrane:pracuje dobrze Czakra serca – 4 buławy - jest dobrze Czakra gardła – 10 denarów – za mało nawilżone gardło za dużo słów czasem pada Czakra trzeciego oka – V papież – taka za mocno realna ale nie jest źle Czakra korony – As denarów – bardzo dobrze Cytuj
Iwka78 Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – aaaa za duuuzo kart Po okresie wszystko się wyreguluje.Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – ooo matko dziewczyno ty masz tu podpiecie energetyczne to do roboty na już. Podczas medytacji pewnie coś sobie przywlekłas Czakra splot słonecznego – X koło dobrane:pracuje dobrze Czakra serca – 4 buławy - jest dobrze Czakra gardła – 10 denarów – za mało nawilżone gardło za dużo słów czasem pada Czakra trzeciego oka – V papież – taka za mocno realna ale nie jest źle Czakra korony – As denarów – bardzo dobrze Że ja na to nie wpadłam... Sprawdzę za kilka dni, czy nadal jest podczepienie. Dzięki wielkie:) Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Czakra podstawy – 5 kielichów, 6 denarów, 9 pucharów – tu jest coś nie tak… energia gdzieś mi ucieka… może stąd skurcze w nogach i drętwienie…. Zimne stopy… skurcze w stopach… drętwienie rąk... Powiedzialabym, ze dopiero lapiesz rownowage. 5 Kielichow to Twoje dostrzezenie wlasnych mozliwosci, ale i ograniczen. 6 Monet, to Ty, ale nie masz jeszcze pelnej rownowagi i sie chwiejesz. W 9 Kielichach, powoli budujesz swoja strukture od wewnatrz. Potrzeba czasu, aby bylo stabilnie. Czakra sakralna – XV diabeł, XVIII księżyc, 7 denarów – tu jeszcze gorzej…. Tu jakbys tego energie tej czakry stlumila, bo to nie czasi i nie miejsce. Przekierowanie energii wyzej. Czakra splot słonecznego – X koło dobrane: V papież, II kapłanka, 6 pucharów – tu chyba jest jakaś zmiana, ale chyba na dobre, tak mi się wydaje, że ta czakra się stabilizuje… Nie szukasz towarzystwa, jak sie zdarzy nie uciekasz. Ogolnie przypatrujesz sie. Jest coraz lepiej. Powoli sie otwiera, ale to to jeszcze kwestia czasu. Czakra serca – 4 buławy – zamknięta…… Zadowolenie i harmonia z siebie, ale... na razie w sobie jestes. Zamkniecie na zewnatrz. Czakra gardła – 10 denarów – zamknięta…. Jest dobrze. Masz komplet narzedzi i wiesz, co kiedy uzyc. Czakra trzeciego oka – V papież – chyba się otwiera…. Wszystko dobrze, tylko wazne, zeby nie zamykac sie na nowe doswiadczenia. Czakra korony – As denarów – i ta też się chyba otwiera…. Tak... otwiera sie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi