LauraP Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) Przede wszystkim chciałabym się przywitać, mój pierwszy post, choć przeglądałam forum niejednokrotnie. Tytułem wstępu, od jakiś dwóch lat jestem w dziwacznym życiowym zawieszeniu, bujam się w jakiś nieszczęśliwych i toksycznych związkach uczuciowych, rzucam studia i wracam na nie, nastapiła dziwaczna pustka w moim życiu, brak motywacji, wracam do malowania i innych zainteresowań po czym dopada mnie czarnowidztwo. Od jakiegoś czasu próbuje wypracować dobre nawyki i wrócić na prostą, odchorować nieszczęśliwą miłość, którą od roku przeżywam, dokończyć pracę dyplomową. Ale wciąż czuję to męczące zawieszenie, jakby nic się nie działo, pływanie w próżni. Zadałam pytanie o to, czy do końca obecnego roku nastąpi jakiś przełom, karty to:rycerz monet(pozycja prosta) 2 miecze (odwrócone), giermek mieczy. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Edytowane 19 Lipca 2013 przez Daffne estetyka Cytuj
Gość Daffne Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 proszę o oddzielanie rozkładu od całej treści na przyszłość I podstawa w regulaminie - własna interpretacja. Czekamy na Twoją, a potem pomożemy Cytuj
LauraP Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 Dziękuję za pouczenie hum,, jestem nastawiona 'pięcie' się ku górze na ten moment, czeka mnie jednak kolejne załamanie, trudności, przeszkadza mi moja niestabilność życiowa jak i emocjonalna, z jednej strony nęka mnie moja chorobliwa ambicja, z drugiej brak równowagi, rozwiązanie- giermek mieczy- coś zacznie 'się dziać' jednak nie będzie to nagłe wielkie bum, którego oczekuję, a będzie trzeba startować z takiej pozycji, jaką mam obecnie, a więc młodego człowieka zaczynającego samodzielne życie, pracą a nie 'fuksem' wyjdę jedynie z obecnej ciężkiej dla mnie sytuacji. Chyba nic nie mówi ten rozkład o moich emocjonalno-uczuciowych bolączkach:) Cytuj
Gość Daffne Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 czy do końca obecnego roku nastąpi jakiś przełom? rycerz monet(pozycja prosta) 2 miecze (odwrócone), giermek mieczy-> suma Cesarzowa Myślę, że zaczniesz bardziej niż zwykle inwestować w siebie, być może staniesz się waleczniejsza, a i spryt oraz inteligencje niemałą zaczniesz z pozytkiem wykorzystywać w taki sposób by uzyskać zadowolenie lub konkretne cele. Widać, że impas lub trudne sytuacje Cię motywują do działania i nawet jeśli popadniesz w chwlowy dołek czy poczucie braku wyjścia z sytuacji to niemal ze zdwojoną siłą potrafisz z tego wyjść jakbyś była stworzona do trudnych sytuacji hehe. W sytuacjach patowych wstępuje w Ciebie spora siła i obrona swoich racji i myślę, że właśnie to sobie z czasem uświadomisz dzieki jakimś trudnością jakie nadejdą Cytuj
Caliel Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 karty to:rycerz monet(pozycja prosta) 2 miecze (odwrócone), giermek mieczy. Ja bym nie byl taki pewien... poniewaz karty pokazuja Twoja stagnacje (rycerz monet) i niemoznosc rozwiazania tego problemu (odwr 2 mieczy) co powoduje u Ciebie frustracje i gniew (Paź mieczy). Podpowiadaja, ze nalezy skupic sie na edukacji i uczniu sie, kursach... (Rycerz monet i paz mieczy). Cytuj
panna.marta Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Generalnie bedziesz probowala cos z tym zorbic, bedziesz chciala cos zmienic tak powolutku na spokojnie,ale to wszystko bedzie szlo w zla strone tak jakby znowu bylo wszystko na "nie", to sprawi,ze znow nie bedziesz czula sie pewnie. Wspomnialas cos o studiach i nauce, zatem mozliwe, ze bedziesz chciala rozwiazac sprawe odnosnie studiow. Probuj, moze warto skoro karty to pokazaly Cytuj
Gość Daffne Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Będzie poczucie bezsilności i poczucie niemożności wyjścia z sytuacji, o którym mówi Caliel. Nastanie ten czas w okolicy września/października, ale sprawi to, że staniesz się waleczniejsza i odważniejsza. Nie na darmo mówi się, że najlepiej człowiek uczy się na porażkach/kłopotach . Cytuj
LauraP Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 Dzięki za odpowiedz, mam nadzieję, że mim o wszystko, jakoś wszystko wyprostuję Cytuj
SacralNirvana Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 W tym Rycku Monet to wyglada tak, jakbys postrzegala zycie jak ciezka prace, gdzie trzeba byc wytrwalym, robic swoje i moze cos z czasem bedzie. Rycek Monet nie ma w sobie nic zycia. On po prostu robi swoje, cierpliwie, kazdego dnia... ale jezeli masz w zyciu juz marazm i stagnacje to on zycia nie wniesie. 2 Mieczy odwrocone... wskazuje na to, ze masz energie i mozliwosci, aby to zmienic, ale... na razie jeszcze nie pozwalasz sobie na to. W Paziu Mieczy widac uwolniony potencjal i ped ku zyciu. Podsumy jednak wskazuja na to, aby dac sobie z tym czas, aby nie dzialac pochopnie i byc cierpliwym. Na wszystko przyjdzie czas. (Masz tam Cesarzowa, ale i wg HB Kaplanke). Cytuj
Ewitta Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Samo nic się nie stanie. Pozytywnego myślenia i optymizmu można (i trzeba) się nauczyć, a wtedy jakoś sens życia sam się odnajdzie. Cytuj
Dame Tarot Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 No niestety w tych kartach przełomu nie widać, wygląda na to że będzie tak - jak jest...2 Mieczy (o) przy Rycerzu Denarowym ewidentnie wskazuje na stanie w miejscu/brak zmian, czy niemożność podjęcia decyzji...Giermek Mieczy przy tych kartach może wskazywać na to - że jesteś dość powierzchowna w zachowaniu czy "działaniu"... Podpisuje się pod tym obiema rękami Cytuj
SacralNirvana Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 No nie wiem tak do konca. Paz Mieczy czy tez Ksiezniczka Mieczy gdzieniegdzie, to rebielant(ka). Jej jakoscia jest rewolucja, rebelia, mentalna odnowa. Takze w przypadku, gdy jest marazm i nic sie nie dzieje na tym polu, karta jak najbardziej fajna. Owszem, Paz Mieczy jest chaotyczny i jego dzialania sa nieukierunkowane zbytnio. Miota sie bardziej niz byc cos dzialaj z sensem, ale jednoczesnie ma ogromna sile parcia. Takze ta karta moze zarowno wskazywac na porazke, jak i na powstanie z tej porazki. Warunek. Wyciagac wnioski z tego, co sie dzieje. Starac sie mimo wszystko panowac nad soba. Chociaz energia Pazia Mieczy to wlasnie brak cierpliwosci, takie narwanie. Co moze swiadczyc, ze po tej blokadzie, jak poczujesz wiatr w skrzydlach to mozesz wlasnie miec sklonnosci do takich nieprzemyslanych zachowan. Wiesz, to sa karty a wszystko w Twoich rekach. Postaraj sie wykorzystac energie Pazia Mieczy, aby wyrwac sie z obecnej sytuacji, ale staraj sie tez hamowac jego energie, ktora moglaby wywolywac u Ciebie zapedy do nieprzemyslanych decyzji. W podsumach masz zarowno Cesarzowa, jak i Kaplanke. Jeden podsum wskazuje na Twoje mozliwosc bycia zadowolona z obrotu sprawy i tego, co przyniesie Ci przyszlosc, ale tez wskazuje na to, ze wszelkie dobre plony tego sa w Twoich rekach i zaleza od Ciebie. Kaplanka... no wlasnie, o tym, co wyzej. Do Pazia Mieczy szczegolnie to sie tyczy... radzi kierowac sie intuicja... i nie szarzowac, byc spokojnym, cierpliwym... Takze rownowazy tu energie Pazia Mieczy. Jezeli tak postapisz, mysle, ze masz dobre szanse, zeby pojsc wreszcie do przodu. To takie dodatkowe przemyslenia... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi