Skocz do zawartości

Rozkład na powrót do partnera

Frambuesa_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto co mi wyszło na pytanie "czy wrócimy do siebie z X?". Rozstaliśmy się 1,5 roku temu. Proszę o pomoc :)

1. Obecna sytuacja między nami - GŁUPIEC

Sami nie wiemy czego chcemy, poszukujemy ciągle właściwej drogi.

2. Jaką ja przybieram postawę do problemu? - MOC

Jestem gotowa na walkę o związek, lecz jeżeli się nie uda, pójdę swoją drogą nieporuszona.

3. Co powinnam zrobić, aby mieć szanse na pojednanie z partnerem? - SZÓSTKA KIELICHÓW

Powinnam przejąć inicjatywę, przemyśleć wszystkie za i przeciw, wracając "myślami" do przeszłości.

4. Co o tej sytuacji myśli partner? - DZIESIĄTKA BUŁAW

Uważa, że nie ma u mnie szans, za dużo zachodu, to jest "ponad jego siły".

5. Co zamierza partner w tej sytuacji? - UMIARKOWANIE

Zamierza się nie wychylać, czekając na mój ruch.

6. Jakie jest źródło problemu? - RYCERZ BUŁAW

Tu mam problem.. Rozczarowanie? Wyjazdy?

7. Czy powrót do siebie w ogóle ma sens? - DZIEWIĄTKA BUŁAW

Nie ma sensu, powinniśmy zostawić sprawy jakimi są.

8. Czy ostatecznie wrócimy do siebie? - DWÓJKA MONET

Nie będziemy ze sobą, ale w kolejnych związkach będziemy mimo wszystko o sobie myśleć?

:bezradny:

• Maestro
Napisano

Tu nie widac powrotu,on się nie wychyli, podejrzewam, że możecie sie gdzieś przypadkowo zobaczyć, ale to tylko tyle..Ty powinnaś mu wybaczyć to,co wg Ciebie mogło być złe między Wami..

Napisano

2 Monet to jakas zmiana. Dla mnie ta karta jest za malo wymowna, aby cokolwiek tu przesadzac. Dociagalabym do niej, w ktora strone ida te zmiany.

Ogolnie widac tu, ze kazde poszlo w swoja strone, kazde weszlo na nowy etap zycia. Tu wiele rzeczy sie kloci. Niby, zeby go pozyskac 6 Kielichow, ale i Glupiec. Jedno drugiemu przeczy. Glupiec zaklad oczywiscie nowy poczatek i czaseby bywa to tez reaktywacja starej relacji, ale ta reaktywacja do budowanie zupelnie od nowa, bez wspierania sie w ogole na tym, co bylo. Tu jako wskazowke do Twoich dzialan masz siegniecie do przeszlosci. Mozliwe, ze znajdziesz tam cos, co Cie powstrzyma od reaktywowania tej relacji.

Widac, ze ogolnie to Tobie zalezy. On nie zamierza wiele robic. Nie czuje, zeby z tego moglo cos wyjsc. Umiarkowanie sugeruje tu tez, ze moze nawet gotow bylby cos zadzialac, ale nie jako pierwszy.

Zrodlem problemu byla tu czyjas (lub obu stron) cholerycznosc i byc moze takie egoistyczne dzialanie wylacznie pod wplywem impulsow, co ja czuje, czego ja chce. Dzialania ukierunkowane na wlasna osobe, zero myslenia o drugiej stronie.

Czy powrot ma sens? Nie... bo nie macie i nie bedziecie juz mieli, do siebie zaufania. Patrzycie na siebie spode lbow i przeszlosc nie dala Wam kredytu zaufania do siebie nawzajem.

Czy wrocicie. Rozwazania moze beda... Jakies zmiany tez... ale jakie, w jakim kierunku... karty tego do konca nie pokazuja.

Ogolnie... relacja chyba nielatwa byla i pozostawila po sobie brak zaufania wobec siebie nawzajem. Widac, ze Ty masz teraz dobre wspomnienia, odpychajac te gorsze gdzies tam w przestrzen... on jednak pamieta i te nieciekawe chwile. To dosc spore obciazenie.

Poczatek w Glupcu musialby polegac na tym, ze nastapilby zupelny reset waszej relacji... a to nie wydaje sie po tych kartach mozliwe.

Napisano (edytowane)

Pan moze miec co najwyzej miec wyrzuty sumienia, albo byc obarczony wina za cala sytuacje... (10 bulaw) albo pragniesz mocno tego co bylo (6 kielichow).

Oboje macie ciezkie charaktery, ale raczej Ty jestes ta, ktora dala mu popalic ;) moc to w zlym aspekcie takze zle wykorzystana przewaga psychiczna, okazywanie wyzszosci, docinki itp. Wasz powrot bylby kolejna proba utrzymana w ryzach wichury i szarpanina, wymagalby niemalo cierpliwosci obojga stron.

9 bulaw mowi ze w ogole sobie nie ufacie, albo Ty jemu... Czy w takim razie zwiazek bez zaufania, z ciaglym kontrolowaniem (Moc) ma sens?

Poza tym Pan juz ruszyl gdie indziej ;)

Edytowane przez Caliel
  • Lubię to! 1
Napisano

ogolnie wszystko dobrze sama zainterpretowalas tylko rzy punkcie zrodlo problemu wydaje mi sie,ze on juz podjal decyzje,w jego mniemaniu przemyslana,ze chce byc sam,wolny i ruszyc w swiat samemu od nowa bez mozlowosci powrotu. Tak jak wskazuje obrazek na karcie rycerz wsiada zdecydowanie na smoka i rusza dalej w swiat ;)