Skocz do zawartości

Aplikacja do konkursu

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

prowadzę swoją stronę, na której przedstawiam recenzje książek, filmów + swoje przeżycia + wywiady z ciekawymi osobowościami (tych mam akurat mało), powoli się rozkręcam. Zobaczyłam, że jest teraz organizowany konkurs "1mistrz/1uczeń". Pomyślałam, żeby spróbować, można się wiele nauczyć - konsultacje mentorskie i konsultacje z coachem + dotacja 6000 zyli na realizację własnego projektu:-)

Zadałam kartom pytanie: jaki będzie rezultat zgłoszenia swojej strony jako własnego projektu do konkursu? RW, ułożenie proste.

Wynik już mówi, że do bani....

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – XII Wisielec – no na moment się zatrzymałam z pracami nad tą stroną, musiałam sobie to jeszcze raz wszystko przemyśleć

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 5 buław – takich stron jest bardzo duża i ciężko jest się przebić wśród tłumu….

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka – chciałabym, aby ta strona się bardziej rozwinęła, miała więcej fanów, była bardziej popularna

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary – kurcze takie ładne karty… szkoda, że mijają… czyli mijają jakieś zmiany i to pozytywne… albo może, że we mnie zaszły takie zmiany i chęć udziału w tym konkursie to jest właśnie ta zmiana?

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – XIX słońce – dążę do spełnienia….

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 3 denary – myślę, że dużo będę nad tą stroną pracować, wiele jej poświęcać….

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław – liczę na sukces oczywiście

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary – no chyba czegoś nie wykorzystuję…. nie wiem za bardzo o co chodzi….. a może za mało emocjonalnie piszę?

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław – powinnam korzystać z szans jakie się napatoczą… szkoda, że nie dociągnęłam karty do tego asiora…

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław – no i tu już wiem, że nic z tego nie będzie….

Więc zadałam kolejne pytanie: co powinnam poprawić, aby mieć większe szanse zakwalifikowania się?

Król mieczy, III cesarzowa, 10 pucharów – być bardziej asertywna, przedsiębiorcza i bardziej radośnie pisać?

jak myślicie?

Napisano (edytowane)

1. Czujesz sie troche niepewnie, skrepowana ta cala sytuacja. Mozliwe,ze krepuje Cie juz samo wyzwanie co ogranicza Twoje mozliwosc i pole do popisu.

2.Jednym slowem masz duza konkurencje;)

3.Masz duze szanse i mozliwosci i zmierzasz ku duzej karierze-tylko,ze to po prostu nie jest latwe i wymaga od Ciebie duzej wiedzy a przede wszystkim perfekcji i skupienia w tym co robisz

4.Bedzie sie dzialo, bardziej sie w to zaangazujesz, moze cos poprawisz, ulepszysz i bedzie to dla Ciebie lepsze rozwiazanie

5.Dazysz do radosci, spelnienia i przede wszystkim wygranej

6.Bedziesz miala wtedy jeszcze wieksze szanse, wrecz na zdobycie jakiejs nagrody,ale to wymaga doszlifowania i prawdopodobnie cos jeszcze doszlifujesz:D

7.Chcesz wygrac

8.4 puchary zawsze wskazuja nam na sytuacje, ze cos jest tak blisko nas a my tego niedostrzegamy i jesli sie nie obudzimy na czas to szansa na cos super przejdzie nam kolo nosa-moim zdaniem potraktuj to jako rade tarota/otoczenie

9.szansa na sukces lub obawa przed jego utrata. Szkoda,ze nie dociagnelas bo jak wychodza 2 i asy warto dosciagnac,zeby wiedziec w ktora strone pojdzie:)

10. 2 mieczy to karta leku przed czyms co moze sie nie udac, odwlekanie czegos, zatem patrzac na tlo widac,ze bedziesz nad tym pracowac solidnie i to bedzie nawet fajna praca,ale ze ty pod wplywem trudnosci sama sie z tego "wycofasz" moze nie doslownie,ale tak jakbys zostawila to tak jak jest zamiast walczyc dalej:(

Zatem nie marnuj szansy, wykorzystuj wszystkie mozliwosci i smialo walcz, ulepszaj, poprawiaj, uwierz w siebie,bo szanse sa,ale widac w Tobie duzo strachu.konkurencja zawsze byla, jest i bedzie,trzeba walczyc,zeby osiagnac sukces. Trzymam kciuki.

M.

Edytowane przez panna.marta
  • Lubię to! 1
Napisano

czyli muszę przepracować swoją niską samoocenę.... i caaałą resztę...

dziękuję bardzo:-)

Napisano (edytowane)

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – XII Wisielec

Tak, prace utknely, bo warto byloby moze cos tam jeszcze dopiescic, dopracowac, zmienic nieco. Stronka ma potencjal i moze byc naprawde szczegolna, ale cos prosi sie o dopracowanie.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 5 buław .

Ciekawe...

I Wisielec i 5 Bulaw to karty przeczekania na lepszy moment. Tyle, ze 5 Bulaw to energia zblokowanego potencjalu. Wszystko wskazuje na to, ze stronka powinna przyciagac tlumy a jednak nie robi tego.

Wiec w Wisielcu dopracowuj ja i w 5 Bulawach nie spinaj sie, smialo czekaj na moment, gdy energia przejdzie w 6 Bulaw a Twoje dzialania netowe przyniosa sukces i spelnienie. Energia ciagle jest w ruchu, wiec i ten moment musi nadejsc, jezeli bedziesz projekt ladnie szlifowac.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka ---> I Mag, HB V Papiez

Tu przyszlo mi do glowy, zeby do tematyki blogu wciagnac cos jeszcze, co by ja niejako rozszerzylo. Ukierunkowala sie konkretnie na jeden cel, moze wiecej, ale tu powinnas sie jeszcze bardziej rozszerzyc. Wtedy i grono czytelnikow moze byloby wieksze. I stronka cieszylaby sie wieksza popularnoscia.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary ---> XX Sad, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Tu widac, ze zdobylas grono czytelnikow, stalych, ktorzy tam zagladaja... ale ono sie nie poszerza. Ty cos wrzucasz, oni czytaja, to wszystko. Podsumy wskazuja jednak, ze jezeli bedziesz dalej starac sie, aby stronka byla zywa to to grono sie powiekszy. To kwestia czasu.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – XIX słońce

Ta stronka sprawia Ci radosc. To takie miejsce, gdzie pokazujesz siebie, swoje rozne oblicza, gdzie po prostu sobie dzialasz, jestes sama sobie moderatorem, kreatorem i wciagasz w swoj swiat innych ludzi.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 3 denary

Bedziesz stale ulepszac stronke, pracowac nad jej wygladem, ale rowniez szukac coraz to nowszej, ciekawej tematyki. Staly rozwoj tu widac.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław

No chcesz byc zadowolona z tego, co robisz. Chcesz widziec wymierne efekty swoich dzialan.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary

Nie wiem. Im chyba to w sumie obojetne. Przypatruja sie, co robisz, ale nie uczestnicza w tym zbytnio.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław

No chcesz, zeby stronka ocknela sie, zakipiala zyciem. Masz nadzieje, ze cos wreszcie nastapi, pojawi sie jakis impuls a Ty wtedy chwycisz barana za rogo, czy tez byka... jakos tak... i bedziesz juz swoje robila.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław ---> XVII Gwiazda, HB IX Eremita

Tu widac dluzo glowkowania, pracy nad ta stronka, obmyslania, jakby ja ulepszyc. Mozliwe, ze bedziesz rogladala sie po innych stronkach, porownywala, jak one wygladaja, co moglabys wprowadzic rowniez u siebie.

co powinnam poprawić, aby mieć większe szanse zakwalifikowania się?

Król mieczy, III cesarzowa, 10 pucharów ---> X Kolo Fortuny, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Moje zdanie jest takie, zeby rozszerzyc sie, wziac pod uwage dodatkowe mozliwosci stronki. Jest juz potencjla, ale moglby byc wiekszy.

PS. Jeszcze jedno skojarzenie. Mysle, ze ten konkurs sprawi, ze dotychczasowy sposob pracowania nad stronka zostanie niejako przekreslony, podsumowany (tu widac dojscie do szczytu swoich mozliwosci - 10 Mieczy, 10 Kielichow) i bedziesz to niejako z innego pulapu juz dalej robic. Niby praca nad tym samym a jednak zupelnie inne juz podejscie. Tez Smierc z Cesarzem na to wskazuja.

Edytowane przez SacralNirvana
PSy
  • Lubię to! 1
Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, – XII Wisielec

Oj tutaj pierwsze co mi do głowy przyszło to zastój :/ i czuję, ze z tym konkursem to jak z motyką na słonce troszke :/

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, 5 buław

Kicia masz sporą konkurencje ojjj sporą… przykrio mi to mówic, ale chyba nie wyrówniasz się wybitnie posród innych stron o podobnej tematyce.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, XXI Świat dobrane: II Kapłanka

lubisz to, co robisz, na prawde się tym interesujesz i chciałabyś to przekazać dalej.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, VII Rydwan dobrane: 3 puchary

Hmm odnosze wrazenie, ze sporo o tym wiesz, czytałaś i nie do konca potrafisz usystematyzowac ta wiedze i nie wrzucasz niczego, co hmmm by poruszyło tak jak na początku. Cały czas jest tak samo :/

Karta 5 opisuje - Twoją postawę XIX słońce

Lubisz to robić, dążysz do tego, żeby ta strona przyciągnęła jak najwięcej osób.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. 3 denary

będziesz próbowała poruszyć tą stronę, doprowadzić ją do perfekcji.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji 6 buław

chcesz cos robic, widac, ze masz siłe, chęci, pomysły, zapał ojej :D działaj koleżanko ;)

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, 4 puchary

ajjj… tutaj wydaje mi się, ze ludzie są sceptycznie nastawieni, ze ot takie hobby małe, nic powaznego

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. As buław

lap każdą okazję, bo mogą być takie okazje – do podjęcia w 5 minut

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław

jeśli chodzi o konkurs jestem na nie… Musisz jeszcze popracowac… gdyby była taka edycja konkursu za jakis czass – wtedy próbować ale nie teraz – teraz nabierasz zapału rozpedzasz się i dopiero za jakis czas mogłabys cos popróbowac

Więc zadałam kolejne pytanie: co powinnam poprawić, aby mieć większe szanse zakwalifikowania się?

Król mieczy, III cesarzowa, 10 pucharów

Zmienic styl pisania, styl strony może (odciecie od starego w królu mieczy i przejscie w kobieca cesarzowa, kolorowa, wesoła matkę), a w 10 pucharach czuję, byś rozszezyla tez grobno odbiorców.

• Lubię to! 1
Napisano

Trida :serduszka:

dzięki, bardzo dobra interpretacja, dająca do myślenia...

co do ostatniego punktu to wiem, że pewnie się nie zakwalifikuje, bo strona słabo rozkręcona...

tak, i masz rację muszę pisać bardziej dla kobiet, matek... i właśnie taki będzie mój następny wywiad:-))))

nad zmianą strony też pracuję.... muszę ją mocno dopracować...

baaardzo fajne te Wasze interpretację....:-)

jeszcze bym kogoś chciała tutaj... plizzz.... bo to mega ważne... o mój life chodzi.... :-)))))

Napisano

noo nie... jak czlowiek sie pierwszy nie przylozy to juz nie ma co pisac pozniej :D

ale moze cos nowego nagryzmole jak wroce z pracy ;) albo wczesniej jak sie uda;)

Napisano
noo nie... jak czlowiek sie pierwszy nie przylozy to juz nie ma co pisac pozniej :D

ale moze cos nowego nagryzmole jak wroce z pracy ;) albo wczesniej jak sie uda;)

dasz radę! dasz radę! dasz radę!

pamiętaj: wiara czyni cuda! :-) (to mówiłam zmienionym głosem... słyszałeś?)

ps. sorrry, ale dziś się za bardzo ekscytuję...:-) czytaj: głupawka!

Napisano

Iwka78, zaczniesz nad tą stroną pracować ambitnie ale Ty się z tego pomysłu chyba wycofasz

Zatraciłabyś płynność wyrażania swoich mysli i pogladów, swoich spostrzeżeń na rzecz zdobycia popularności. To, co robisz teraz jest Twoją radością. W tym blogu nie chodzi, raczej, o ciężką pracę dla sukcesu a dla przejemności. Pisanie pod publikę nie jest Twoim celem.

• Lubię to! 1
Napisano
Iwka78, zaczniesz nad tą stroną pracować ambitnie ale Ty się z tego pomysłu chyba wycofasz

Zatraciłabyś płynność wyrażania swoich mysli i pogladów, swoich spostrzeżeń na rzecz zdobycia popularności. To, co robisz teraz jest Twoją radością. W tym blogu nie chodzi, raczej, o ciężką pracę dla sukcesu a dla przejemności. Pisanie pod publikę nie jest Twoim celem.

to fakt... że nie potrafię pisać pod publikę...

słowa się nie kleją....

Napisano
Pointerprece jak wroce z pracy ;)

uuuu chyba jakiś melanż był po drodze:-)))))

Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – XII Wisielec

Brak weny, taka "tfurcza" niemoc :D Sprobuj spojrzec na swoj blog i na to co robisz z zupelnie roznych punktow widzenia, zjadliwego zoila, internetowego trolla, napalonej gimbazy ;) a serio: jak najbardziej spojrz na to zupelnie inaczej, moze cos Ciebie natchnie?

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane.

5 buław kojarzy mi się z wyścigiem szczurów, presją... każdy chce być najlepszy, coś osiągnąc... i w tym traci sie indywidualnosc. Uważaj na to, by ta Twoja charakterystyczna cecha nie rozmyla sie w tłumie.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka

Chcialabys byc swiatowa, na poziomie... a takze spelnic sie w tym co robisz, zrealizowac sie.. dodatkowo byc takim guru, podbudowac ego, a takze - komus pomoc ;)

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary

Ktos, kto obiecal Ci pomoc, moze sie rozmyslic, albo uciec od zobowiazania.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – XIX słońce

Liczysz na kokosy ;) dobrą passę i łut szczęścia.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. 3 denary

praca nad szczegolami, planowanie, wdrazanie planu i szlifowanie szczegolow ;)

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław –

Owszem... nic dodać nic ująć ;)

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary –

Brak Ci energii;) mozesz wydawac sie flegmatyczna. Taka anemiczna...

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław –

Powinnas korzystac z tego, ze masz chęci i zapał i Ci się chce. Działaj!

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław –

Widac głównie Twoj strach (2 mieczy) przed porażką (10 mieczy+9 buław), ze praca nie zostanie doceniona.. Jednak widać też ze mnostwo pracy i wysilku w to wlozylas, o ile nie emocji (8 den), no i .... nawet z porazki mozesz wyciagnac wnioski.

badz po prostu sobą. Staraj sie obiektywnie, z dystansu spojrzec na to co robisz, mozesz spytac bliskie Ci osoby, rodzine, przyjaciol o zdanie (10 kieli).

Ja bym wzial udzial w tym konkursie, nawet jesli bym nie wygral. Jest spora szansa, ze ktos Ci poradzi.doradzi... ;) zwroci uwage na to co robic.. a wtedy mozesz dazyc do lepszej jakosci, i osiagnac w koncu sukces;)

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
Napisano

Brak weny, taka "tfurcza" niemoc :D Sprobuj spojrzec na swoj blog i na to co robisz z zupelnie roznych punktow widzenia, zjadliwego zoila, internetowego trolla, napalonej gimbazy ;) a serio: jak najbardziej spojrz na to zupelnie inaczej, moze cos Ciebie natchnie?

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane.

5 buław kojarzy mi się z wyścigiem szczurów, presją... każdy chce być najlepszy, coś osiągnąc... i w tym traci sie indywidualnosc. Uważaj na to, by ta Twoja charakterystyczna cecha nie rozmyla sie w tłumie.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka

Chcialabys byc swiatowa, na poziomie... a takze spelnic sie w tym co robisz, zrealizowac sie.. dodatkowo byc takim guru, podbudowac ego, a takze - komus pomoc ;)

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary

Ktos, kto obiecal Ci pomoc, moze sie rozmyslic, albo uciec od zobowiazania.

Liczysz na kokosy ;) dobrą passę i łut szczęścia.

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. 3 denary

praca nad szczegolami, planowanie, wdrazanie planu i szlifowanie szczegolow ;)

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław –

Owszem... nic dodać nic ująć ;)

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary –

Brak Ci energii;) mozesz wydawac sie flegmatyczna. Taka anemiczna...

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław –

Powinnas korzystac z tego, ze masz chęci i zapał i Ci się chce. Działaj!

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław –

Widac głównie Twoj strach (2 mieczy) przed porażką (10 mieczy+9 buław), ze praca nie zostanie doceniona.. Jednak widać też ze mnostwo pracy i wysilku w to wlozylas, o ile nie emocji (8 den), no i .... nawet z porazki mozesz wyciagnac wnioski.

badz po prostu sobą. Staraj sie obiektywnie, z dystansu spojrzec na to co robisz, mozesz spytac bliskie Ci osoby, rodzine, przyjaciol o zdanie (10 kieli).

Ja bym wzial udzial w tym konkursie, nawet jesli bym nie wygral. Jest spora szansa, ze ktos Ci poradzi.doradzi... ;) zwroci uwage na to co robic.. a wtedy mozesz dazyc do lepszej jakosci, i osiagnac w koncu sukces;)

Pozdrawiam

nooooooooo kochany-) spisałeś się na medal!!!! :crazyangelos:

bardzo, bardzo dziękuję:-)

• Maestro
Napisano

chciałabyś coś zmienić w swoim życiu, jest zastój,więc myślisz dużo o tym, podchodzisz do tematu z różnych perspektyw

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 5 buław – jest spora konkurencja w tym konkursie,widac,że nie będzie łatwo

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka – chcesz wyjść do ludzi,pokazać się światu, zostać zauważoną, ale jeszcze nie jesteś pewna, jeszcze stoisz z boku..

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary – zaczęłaś sie intensywnie rozwijać,widać, że przyniosło Ci to sporo radosci

jesteś bardzo optymistycznie nastawiona - optymizm to połowa sukcesu:)

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 3 denary – dalej będziesz rozwijać, może będziesz większą uwagę przywiązywać do detali, do szczegółów, dopracowywać ją tak, aby była nieskazitelna

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław – postawa bardzo dobra, jesteś nastawiona na sukces:)

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary – rodzina jakby była znużona Twoim zapałem, jakby mówili Ci,że może bys się czym innym zajęła?

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław – nie gaś w sobie tej iskry, którą masz, tego zapału, n ie słuchaj tych, co siedzą w 4 pucharów:))

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław – karty mówią, że może sie nie udać, ale nie trać zapału, zwróc uwagę na ew.błędy, dopracuj je (wszak nadchodzi 3 denarów), masz świetne nastawienie i tak trzymaj!

Król mieczy, III cesarzowa, 10 pucharów – wiesz co, w tym królu mieczy to bądź dla siebie rzetelnym krytykiem, ale mimo to nadal bądź pewna tego co robisz, bo widać w 10 pucharów, że przynosi Ci to duzo radości:)

• Lubię to! 1
Napisano

Inezka, Dzięki Wielkie za interpretację:-)

co do otoczenia, to po prostu moje otoczenie jest już przyzwyczajone do tego, że mam tysiąc pomysłów i że baaardzo szybko z nich rezygnuję, bo nie odnoszę żadnego sukcesu w realizacji.... tym razem powiedziałam, że nie odpuszczę i będę prowadzić tę stronę, robić swoje bez względu na liczbę czytelników....

• Maestro
Napisano
Inezka, Dzięki Wielkie za interpretację:-)

co do otoczenia, to po prostu moje otoczenie jest już przyzwyczajone do tego, że mam tysiąc pomysłów i że baaardzo szybko z nich rezygnuję, bo nie odnoszę żadnego sukcesu w realizacji.... tym razem powiedziałam, że nie odpuszczę i będę prowadzić tę stronę, robić swoje bez względu na liczbę czytelników....

Karty ładnie to pokazały:) Tak trzymaj:)))

Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy – XII Wisielec – no wisisz i sie zastanawiasz czy sie uda jak to zrobisz - czy w ogóle warto a raczej jako, ze wisielec zastanawiasz sie ile czasu na to poświęcić aby było dobrze

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 5 buław – bo jest konkurencja i obawa, że lepsza.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – XXI Świat dobrane: II Kapłanka – rozwój dla siebie i swojej strony i możliwość otwarcia się na innych na szerszą publiczność

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy – VII Rydwan dobrane: 3 puchary – wiesz jak dla mnie wpływ na to ma to, ze te stronę posiadasz i uważasz, ze do czegoś ona ma służyć i przynosić korzyści;)

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – XIX słońce – optymizm ale i obawa czy aby nie za wysokie progi dla ciebie ;))

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – 3 denary – rozwój i współpraca - dażenie do mistrzostwa

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 buław –liczysz, ze się uda i odniesiesz zwycięstwo. Będzie liba i w ogóle fanfary ;))

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić – 4 puchary – może rodzina myśli, ze za dużo czasu przy tym spędzasz

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – As buław – jest impuls idz za ciosem

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław – może nie wygrasz ale możesz zyskać więcej ludzi odwiedzających strone i więcej rozmów i komentarzy :)

• Lubię to! 1
  • 4 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

*****WERYFIKACJA*****

Więc tak...

Wniosku nie złożyłam....

a dlaczego?

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – główna 2 mieczy, tło: 8 denarów, 10 mieczy, 9 buław

pięknie w wyniku pokazał się konflikt w pracy (2M), który po prostu emocjonalnie mnie spalił...

za dużo obowiązków, za dużo nerwów w tym czasie....

byłam bliska złożenia wypowiedzenia....

kompletnie nie myślałam o konkursie... a kiedy się obudziłam okazało się, że termin już minął....

ps. zapomniałam dodać, że przeniosłam całą stronę z joomli na wordpressa i strona wygląda duuużo lepiej:-)

Edytowane przez Iwka78
dopisane ps