teofilka Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Znalazłam gdzieś w necie przykładowy rozkład i oczywiście musiałam spróbować: JAK ZNALEŹĆ MIŁOŚĆ 1. Moja obecna sytuacja- Królowa Mieczy- faktycznie jestem wdową, i przy okazji zołzą 2. Jakiej miłości mi trzeba - Umiarkowanie- zdrowego związku 3. Co muszę wyrazić - 7 mieczy- szybką decyzję - nie wiem 4. Co muszę dać z siebie - Śmierć - na pewno muszę zmienić podejście do facetów 5. Co muszę dostać - Kochankowie - miłość, wierność i możność wyboru 6. Jak znaleźć miłość - 2 puchary- pokazać bardziej kobiecą stronę- tego też nie wiem- być moze boją się mnie bo jestem dość silna. Jak myślicie? Pomóżcie proszę. Cytuj
Gość e Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Z tą zołzą to bym nie przesadzała Najzwyczajniej w świecie czujesz się samotna. No i jakbyś zablokowała serce na nowe przeżycia. Trochę świadomie a trochę nie... I tutaj karty sugerują, że aby znaleźć miłość musisz najzwyczajniej w świecie się na nią otworzyć. Miecze to intelekt - za dużo rozumu za mało uczuć w sobie nosisz. To tak jakbyś zapomniała o swojej emocjonalnej stronie osobowości. Nie pozwalasz sobie na uczucia, na płacz, na śmiech jakbyś uważała, że Tobie nie wolno. Z drugiej strony możesz się obawiać, że jak już coś poczujesz to wszystko okaże się złudzeniem albo tylko przygodą. A myślę, że potrzebujesz miłości spokojnej, harmonijnej, takiej która daje stabilizację. Raczej nie szukasz przelotnej znajomości i wrażeń tylko głębokiego uczucia. Jednak problemem jest to, ze Ty nie potrafisz wyrażać siebie - sama przed sobą ukrywasz uczucia i myśli, uciekasz w inny świat - no udajesz, że wszystko w porządku udajesz sama przed sobą kogoś kim nie jesteś...? A chciałabyś bardzo dostać Miłość i na pewno na to zasługujesz. Miłość oparta na przyjaźni i zrozumieniu. Związek, który pokonuje problemy razem. Jednak aby ją dostać musisz się zmienić. Pogodzić się z przeszłością na poczet przyszłości. Bo jeśli tego nie zakończysz nie pojawi się nowe. Musisz się wyzwolić z ograniczeń. Musisz narodzić się na nowo. Kobietko, chyba dużo pracy nad sobą dla Ciebie jeśli chcesz znaleźć miłość i być szczęśliwa - tak prawdziwie. Cytuj
Ewitta Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) A czy naprawdę potrzebujesz z kimś być, czy tylko czujesz, że "wypadałoby" kogoś sobie znaleźć? Królowa mieczy jest samowystarczalna i nie potrzebuje męskiego towarzystwa, co też ochoczo pokazuje. A jeśli wewnętrznie jednak chcesz z kimś być, to skutecznie odstraszasz facetów swoim zachowaniem. Szukasz związku z rozsądku, zero podniet i romansów. Karty radzą założyć maskę na twarz i złagodnieć, być dla mężczyzny partnerką. Sądzę, że potrafisz surowo osądzać mężczyzn i dominować w relacji, co nie uchodzi ich uwadze. Edytowane 23 Lipca 2013 przez Ewitta 1 Cytuj
teofilka Napisano 23 Lipca 2013 Autor Napisano 23 Lipca 2013 Moje Drogie- dziękuję Wam bardzo i powiem krótko - OBIE MACIE RACJĘ- każdego faceta traktuję na zasadzie " ****** ", ale jednak brakuje mi kogoś mam poczucie pustki ale zewnętrznie pokazuję twardą i nieugiętą kobietę , płaczę jak nikt nie widzi a jak jest mi ciężko to zamykam się w sobie na jakis czas, potem znów wracam z humorem i uśmiechem- typowy rak, jeden krok do przodu a za moment 3 w tył. Boję się rozczarowania i odrzucenia. Jeszcze raz dziękuję Wam bardzo i serdecznie pozdrawiam. Cytuj
Gość Daffne Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 1. Moja obecna sytuacja- Królowa Mieczy przede wszystkim jesteś kobietą po przejściach, którą doświadczenia nauczyły ostrożności, asekuracji by przezornie unikać komplikacji czy rozczarowań. Stałaś się dojrzała i mądra, inteligentna także, kierujesz się bardziej racjonalizowaniem, aniżeli stroną serca i uczuć 2. Jakiej miłości mi trzeba - Umiarkowanie potrzeba Ci partnera solidnego, szczerego i dobrego, który potrafiłby dotrzeć do głębi Ciebie i dać wewnętrzne ukojenie, spokój i harmonię. Przyjaciela na dobre i na złe, z którym mogłabyś porozmawiać o wszystkim, gdyż panowałoby dobre porozumienie wzajemne. Potrzeba CI więc ukojenia, trwałości i dobrego wpływu partnera na Ciebie. 3. Co muszę wyrazić - 7 mieczy musisz wyrazić zgromadzone emocje, frustracje, złość, jakie gnieżdżą się od dłuższego czasu...potrzebujesz uwolnić te emocje z siebie, a ciepły i wierny przyjaciel pozytywnie na Ciebie wpływający bardzo by mógł w tym pomóc 4. Co muszę dać z siebie - Śmierć trzeba by się odważyć wejść w relacje, chcieć przekształcić swoje życie, zmienić podejście do siebie, panów i życia...ale zakładam, że gdyby zjawił się odpowiedni Pan na Twej drodze to zmiany nadeszłyby. Może zwyczajnie nie trafił się jeszcze TEN? Nie z każdym nam po drodze. 5. Co muszę dostać - Kochankowie musisz otrzymać wiele miłości i wsparcia, bardzo tego potrzebujesz. 6. Jak znaleźć miłość - 2 puchary rozglądać się i być otwartą, uważną by nie przegabić kiełkującego uczucia i wzajemnej nici sympatii, jaka może nawiązać się z kimś...nie przeocz ) Cytuj
SacralNirvana Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 1. Moja obecna sytuacja- Królowa Mieczy Kobieta, ktorej zycie nie oszczedzalo. Doswiadczylas wiele a Twoje serce pokryte jest bliznami. Duzo w Tobie madrosci zyciowej, ale wszystko potrzebuje czasu. 2. Jakiej miłości mi trzeba - Umiarkowanie Zwiazku, gdzie Twoj partner bedzie Twoim uzupelnieniem. Nie bedziecie uprawiac przepychanek, bo kazde bedzie wnosilo do relacji swoje wlasne jakosci. Yin i Yang... pelnia. 3. Co muszę wyrazić - 7 mieczy Ze nie jestes jeszcze w pelni gotowa na nowe uczucie. Zobacz wyzej. Jestes na etapie Mieczowej. To nie jest etap otwarcia na uczucia. Crowley te karte opisuje jako kota, ktory skrada sie wokol miski z goraca kasza i nie ma odwagi, zeby ja ruszyc. Ty tez, pragniesz milosci, ale nie jestes jeszcze na etapie, aby dac jej szanse. Potrzebujesz czasu i potrzebujesz to sobie powiedziec. Ze na ten teraz Twoje starania, aby znalesc milosc sa bardzo przysloniete lekiem. Na razie skradasz sie po milosc, gotowa w kazdym momencie uskoczyc do tylu, gdyby milosc podeszla za blisko Ciebie... 4. Co muszę dać z siebie - Śmierć Tu musi zajsc calkowita transformacja. Jw. widac jeszcze spore leki, blokady. Tak nie moze isc w kierunku milosci. Smierc ---> Cesarz. Aby narodzila sie nowa struktura (fajna, dajaca Ci radosc relacja) musi najpierw umrzec stara struktura (Twoje leki, sposob myslenia, dzialania). 5. Co muszę dostać - Kochankowie Milosc. Taka plynaca z samego srodka serca. 6. Jak znaleźć miłość - 2 puchary Otwierajac sie. Energia 2 Kielichow dziala tak, ze otwierasz sie najpierw na najblizsze otoczenie, bez zadnych konkretnych podtekstow. NIe szukasz milosc a ja dajesz i otwierasz serce na innych. Rozszerzasz sie stopniowo na coraz szersze grono. Nie wiedzac kiedy w tym gronie masz osobe, ktora rowniez otwiera sie na Ciebie. Przechodzicie w energie 3 Kielichow. Jest zadowolenie. Ale najpierw musisz rozpoczac od takich serdecznych kontaktow z otoczeniem. Wyjsc do ludzi, pokazac sie ze swojej cieplej strony. Odrzucic mysli o tym, ze ktos moglby Cie zranic. Przestac chowac sie w swojej skorupie. Wyjsc z Mieczowej i pozwolic swoim uczuciom na to, aby i inni je dostrzegali, rowniez Twoja wrazliwosc, serdecznosc, cieplo serca. 1 Cytuj
Trida Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Moja obecna sytuacja- Królowa Mieczy Jestes nie tyle zołzą, co zamknięta, nie do końca wierzysz, ze jeszcze Ci się ułoży i się zamykasz bardzo. 2. Jakiej miłości mi trzeba - Umiarkowanie- Spokojnej, takiego starego dobrego małżeństwa. Swoje już przeszłaś i teraz chce stabilizacji, beszpieczenstwa. 3. Co muszę wyrazić - 7 mieczy Otworzyć się, przestac okłamywać samą siebie, ze wszystko jest w porządku etc 4. Co muszę dać z siebie - Śmierć Zmienić myślenie 5. Co muszę dostać - Kochankowie - Miłość, flirty, romanse – musi Cie ktoś dowartościować troszkę, żebyś się otworzyła 6. Jak znaleźć miłość - 2 puchary Poumawiać się, otworzyć na ludzi, i przede wszystkim być kobieca. Sukieneczki, bluzeczki, makijazyk 1 Cytuj
teofilka Napisano 24 Lipca 2013 Autor Napisano 24 Lipca 2013 Dziękuję Wam bardzo i mogę obiecać ,ze dostosuję się do rad .:witch:Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi