Skocz do zawartości

Karta dnia ma - Czwartkowa

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Karta dnia: As Bulaw

Tlo: XIV Umiarkowanie, 4 Monet, 6 Mieczy + 5 Bulaw ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

Bedzie spokojnie, potem mozliwe jakies tarcia... Ciekawe...

Edytowane przez SacralNirvana
Napisano

Tlo: XIV Umiarkowanie, 4 Monet, 6 Mieczy + 5 Bulaw ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

Nie wiem. Tu widac, ze pojawi sie jakis impuls do dzialania. Moze jakies starcie z kims w tego efekcie. Cos, co do tej pory mialo forme Umiarkowania i 4 Monet, czyli taka mniej wiecej stala, teraz tu widac, ze pojawi sie ostre tarcie. Moze jakas klotnia albo co.

Rzeczywiście - widać tutaj bardzo ładny potencjał energetyczny - ale wydaje mi się, że jakieś okoliczności spowodują, że nie wykorzystasz go w pełni co doprowadzi do spięcia w Twoim wnętrzu - podsum mówi, aby intuicyjnie realizować swoje palny - może mniej napięć wtedy będzie

Druga opcja - podejmiesz spokojne działania - zostawisz za sobą zahamowania - będziesz walczyć o swoje

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Kedry. :bukiet: Rzeczywiscie, opcja, ze o cos trzeba bedzie dzis zawalczyc, jest bardzo mozliwa.

Wieczorem zweryfikuje, co i jak. :)

• Lubię to! 1
Napisano

Bedziesz miala checi, ale jaks osoba Cie zniecheci, albo skrytykuje... w efekcie spedzisz czas na cyzelowaniu szczegolow.

• Lubię to! 1
Napisano

Hmm... ciekawe... Dzieki Calielu. Zobaczymy. Checi to ja tak po prawdzie, dzis nie mam zadnych... :hahahaha:

Ale kto wie, moze sie jakowe zrodza... w koncu "nie chwal dnia przed zachodem slonca" powiedziane jest. :brum:

• Maestro
Napisano

Dla mnie karta mówi, że nagle postanowisz coś zrobić, tak jakby był zastój, może za dużo spokoju, może brak emocji i albo wybuchnie awantura (np. wkurzysz się na córkę, że kolejny dzień z rzedu coś tam robi, coś co Ci wcześniej specjalnie nie przeszkadzało, a dziś poruszy Cię to na tyle, że emocje same z Ciebie wypłyną), albo coś innego dość mocno energetycznego się wydarzy..

Napisano

Dziekuje Inez... :bukiet:

Tak, ulatniam sie z roznych miejsc... forum pewne, zawiesilam konto na fejsie. Moze to... sie pokazalo. Ale widze to raczej jako swoje zadowolenie w tej kwestii... nie sadze, zeby komus to przeszkadzalo w jakis sposob, ze sie ulotnilam tu czy tam...

Zobaczymy dalej. Jeszcze pare spraw urzedowych mnie dzis czeka, moze tez tu cos...

Napisano

no coś się istotnego zadzieje....

ale to tak jakbyś szukała równowagi w domu i myślała tutaj nad jakąś zmianą....

Napisano

nowy pomysł albo czekanie na efekty działań z początku dnia lub wczoraj (czekanie na wiadomość, informacje); ogólnie dzień może być spokojny, taki domowy, leniwy i ciągnący się, jednak coś będzie powodowało (as buław), żeby jednak ten czas mijał szybciej; pod koniec dnia możliwa jakaś rozmowa przez net (6 mieczy+5 buław), która nieco podniesie Ci ciśnienie, ktoś może uparcie trwać przy swoim zdaniu

Napisano

Dzieki Baamisjanko... :bukiet:

Dopytalam, co konkretnie oznacza te 5 Bulaw, co wniesie do mojego dnia...

As Monet, Krol Monet, 3 Monet + XVII Gwiazda ---> XVI Wieza, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Nie wiem... z jakims Monetowym moze byc jakis starcie slowne.

Napisano

hmmm, a może jakieś starcie z mężem? lub z mężczyzną na temat wyższości pieniędzy nad uczuciami (takie kolejne skojarzenie)

Napisano

Moze... chociaz mnie z mezem nie lacza sprawy fiansowe, jak tez z zadnym innym mezczyzna. O alimenty nie walcze... wiec chyba raczej nie.

Ale fakt, ze on tez Monetowy (Koziorozec).

Napisano

Będziesz jak zając śpiący pod miedzą, czujna i gotowa do zadziałania, jakby co. Ale będzie względny spokój. Raczej w warunkach domowych. Przewartościujesz niektóre sprawy, na ważne i te mniej. Te, sprawy, które Cię irytują odsuniesz od siebie.

Napisano

Dzieki Vivere :bukiet: Rzeczywiscie dzis jakis taki dzien jest... jak napisalas, ze siedze "jak zajac pod miedza"...

Gość Daffne
Napisano

dzień aktywny, ale niekoniecznie to aktywność fizyczna będzie, więcej będzie umysłowego. Początek dnia bardzo spokojny, może w domu będziesz siedziała i co nieco ogarniała porządkowo, a później możliwe wyjście gdzieś by coś zalatwić albo kontakt od kogoś z rodziny? Może jakies rodzinne spotkanie ? :mysli: Ewentualnie możesz zapragnąć zrobić coś innego po połowie dnia spędzonej w domku. Będzie towarzyszył Ci dobry nastrój, wieczorkiem możesz odczuć nieco dyskomfortu, a może potrzebę większego ruchu.

Napisano
Dzieki Vivere :bukiet: Rzeczywiscie dzis jakis taki dzien jest... jak napisalas, ze siedze "jak zajac pod miedza"...

czasami się mówi: stanbay

Napisano

Ja nie mogę się wypowiedzieć za bardzo wiem co się dzisiaj stało ile osób zaskoczyłaś a 5 buław to raczej będą pytanie o to co zrobiłaś. As buław impuls nowa rzecz. ;)

Napisano

Dzien spokojny. Z rana w domku z dziewczynkami. Potem chcialo sie wyjsc na plac zabaw, do lasku, ale byla burza dosc dlugo i wieczorem z ojcem poszly na plac zabaw.

Takze siedzenie w domu - Umiarkowanie i 4 Monet. Potem odciecie i nieudane wyjscie w 6 Mieczy i 5 Bulaw - burza z piorunami.

Dziekuje wszystkim za udzial w interpretacji... :bukiet:

---

Chociaz tez moglo byc, ze moja prosba o wykasowanie z pewnego forum i zdezaktywowanie konta na fejsie, byly wlasnie, jak pisze Selenit, tym impulsem, ktore wywolalo troche dosc ciekawskich reakcji.... pare ludzi pisalo do mnie inna droga, zeby wiedziec, czy nadal zyje... :D

Napisano (edytowane)

Nie inetrepretowałam, ale mi 5 buław w takich codziennych sprawach pokazywała jakieś sprawy, za których zabranie sie nigdy nie miałam checi, a wiedziaąłm, że dobrze byłoby je zrobić. I oto nadchodzi dzień z kartą dnia 5 buław: przyszło natchnienie, checi, siły. NIEPLANOWANE. Na przykałd: przyszyłam ramiączko do ulubionego stanika, którego nie nosiłam juz pół roku, bo nienawidzę szyc. Zrobiłam to zanim wypiłam poranną kawę. Czyli zburzyłam porządek dnia. NIe lubię używać depilatora elektrycznego. W tym dniu - poszło szybko, bez bólu. Albo przy okazji robienia śniadania chwyciłam gąbkę, płyn i wyczysciłam szafki w kuchni, za co nie miałam ochoty zabrać sie w sobote, gdy planowałam porzadki. Poszło mi to szybko i bez poczucia rezygnowania z wolnego czasu. Gdy mam 5 bułąw - wszystko idzie szybko, bezboleśnie, z zapałem. BEZ PLANOWANIA i OD NIECHCENIA SĄ REWELACYJNE WYNIKI. Zero ograniczeń i problemów.

Edytowane przez emilr
Gość Daffne
Napisano

6 mieczy jako ucieczka przed burzą i deszczem...w sumie miecze są żywiołem powietrza...nie wpadłam na to :))

te karty dnia są bardzo pouczające w tarocie :P

Napisano
6 mieczy jako ucieczka przed burzą i deszczem...w sumie miecze są żywiołem powietrza...nie wpadłam na to :))

te karty dnia są bardzo pouczające w tarocie :P

Dlatego bardzo chetnie je stosuje. Czlowiek na biezaco uczy sie ciagle nowego, bo i weryfikacja jest bardzo szybko i na biezaco.

Napisano
Nie inetrepretowałam, ale mi 5 buław w takich codziennych sprawach pokazywała jakieś sprawy, za których zabranie sie nigdy nie miałam checi, a wiedziaąłm, że dobrze byłoby je zrobić. I oto nadchodzi dzień z kartą dnia 5 buław: przyszło natchnienie, checi, siły. NIEPLANOWANE. Na przykałd: przyszyłam ramiączko do ulubionego stanika, którego nie nosiłam juz pół roku, bo nienawidzę szyc. Zrobiłam to zanim wypiłam poranną kawę. Czyli zburzyłam porządek dnia. NIe lubię używać depilatora elektrycznego. W tym dniu - poszło szybko, bez bólu. Albo przy okazji robienia śniadania chwyciłam gąbkę, płyn i wyczysciłam szafki w kuchni, za co nie miałam ochoty zabrać sie w sobote, gdy planowałam porzadki. Poszło mi to szybko i bez poczucia rezygnowania z wolnego czasu. Gdy mam 5 bułąw - wszystko idzie szybko, bezboleśnie, z zapałem. BEZ PLANOWANIA i OD NIECHCENIA SĄ REWELACYJNE WYNIKI. Zero ograniczeń i problemów.

To bardzo silna energia. Chociaz z drugiej strony nie zawsze do konca skuteczna. Ale jak odpowiednio ja wykorzystac, to moze byc fajnie.