Skocz do zawartości

Mój czwartek

Vivere

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Główna: Paź Kielichów

tło: 4 denarów 6 denarów Śmierć Diabeł

Nawet nie próbuję interpretować. Dzieci pojechały do dziadków na farmę pooddychać wiejskim powietrzem, więc nie wymagają mojego skupienia. Moze odczuję ich brak? A może zajmę się sama sobą - egoistka - 4 denarów? Tak czy siak - zaraz lecę na basen, a później przeprowadzka Jota cd.

Miłego dnia Kochani:*

Gość Daffne
Napisano

dzień wydaje się być emocjonalny, początek dnia spokojny, następnie widać kontaktowanie się i rozmowy z chęcią osiągniecia porozumienia w pewnych kwestiach, może rozmowa toczyć sie odnośnie jakieś spotkania później? czy innego planu, który z jakichś względów może ulec zmianie. Podczas zdenerwowania uważaj wówczas by czegoś nie przypalić, nie oparzyć się albo generalnie nie uszkodzić bo "ciach" widać i silne emocje. A może partner Cię zaskoczy? Porwie gdzieś na wczieczór? :D

Napisano

Ta, zaskoczy mnie i czuję, że zaprosi tam, gdzie Diabeł mówi dobranoc - czyli do sprzątania piwnicy, od czego uchylam się, jak do tej pory skutecznie :D

Napisano

dzień mile spędzony, dużo uśmiechu, sympatii i poczucia więzi i przynależności do kogoś :) ogólnie domowo i wg planu (4 denarów i 6 denarów - trochę czegoś dla siebie, czyli basen, i dla innych pomoc z przeprowadzce (mi ta 6 monet skojarzyła się z tym, jakbyś miała przynieść do mieszkania Jota jakieś kwiaty w doniczkach), potem może być nerwowo lub poczujesz się zmęczona i szybciej pójdziesz spać niż zwykle

Napisano
Ta, zaskoczy mnie i czuję, że zaprosi tam, gdzie Diabeł mówi dobranoc - czyli do sprzątania piwnicy, od czego uchylam się, jak do tej pory skutecznie :D

hahahaha padłam :D

Napisano

hehehe to zobacz paź kielichów to często nasze pieszczochy rodzinne - mam na myśli, zwierzaki. Do tego masz 4 denary 4 chomiki - pewnie dzisiaj im klatkę posprzątasz i pomyślisz cholera z nimi to jak na uwiezi. Wiecej im się daje niż one dają radochy :P

Napisano
hehehe to zobacz paź kielichów to często nasze pieszczochy rodzinne - mam na myśli, zwierzaki. Do tego masz 4 denary 4 chomiki - pewnie dzisiaj im klatkę posprzątasz i pomyślisz cholera z nimi to jak na uwiezi. Wiecej im się daje niż one dają radochy :P

Zmotywowałas mnie, zajrzałam do klatek. Wody świeżej dolałam, jabłuszkiem poczęstowałam :)

Jeden z nich troszkę choruje, muszę receptę zrealizować.

• Maestro
Napisano

wyjdziesz z jakims gestem, inicjatywą, możliwe, że pomożesz Jotowi, ale chyba się posprzeczacie na koniec

Napisano

Nawet nie próbuję interpretować. Dzieci pojechały do dziadków na farmę pooddychać wiejskim powietrzem, więc nie wymagają mojego skupienia. Moze odczuję ich brak? A może zajmę się sama sobą - egoistka - 4 denarów? Tak czy siak - zaraz lecę na basen, a później przeprowadzka Jota cd.

Miłego dnia Kochani:*

Dzis nie mam nic ciekawego do opisania. W południe basen, później obiad, kawopój z deserkiem.

No i urządzanie nowego mieszkania.

Jot zajął się piwnicą. Mnie zostawił w kuchni. Cały czas myłam, lodówkę, szafki itd a później układałam kubeczki, szklaneczki i takie tam... nic ciekawego.

Nie wiem co Śmierć z Diabłem. 4 denarów to mieszkanie - zakładam, 6 denarów to pomoc w przenoszenie dóbr, Śmierć - stare mieszkanko z wolna umiera nowe się rodzi? Niby ta przemiana? A Diabeł? to może ten totalny bajzel i w starym mieszkaniu i nowym. Bo Sodoma i Gomora wszędzie!

Paź kielichów - pół dnia w wodzie. Raczej nie podchodziłam zbyt emocjonalnie do dzisiejszych wydarzeń.