kamii1303 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Sokół 21.03-20.04 Jest symbolem wolności i niezależności. Poskromienie go to wielka sztuka. Urodzeni w totemie Sokoła działają spontanicznie - pod wpływem silnych emocji. Można powiedzieć, że znajdują się w stanie ciągłej gotowości, chętnie wyruszą naprzeciw przygodzie. Każde pionierskie przedsięwzięcie jest dla nich wyzwaniem, inni mogą podążać z zaufaniem ich śladem. Wielkie wyzwania są dla zuchwałych, a tacy są urodzeni pod tym znakiem. Dusza Sokoła pełna jest nowych planów i genialnych pomysłów. Sokół jest bystrym obserwatorem, działa więc szybko, bez zastanowienia, ponosząc fiasko. Potrafi się jednak szybko "pozbierać". W końcu na pewno mu się uda. Sokół uparcie dąży do celu. Zazwyczaj lubiany, pomimo swej wybuchowości. Jest to bowiem, w gruncie rzeczy człowiek szczery, serdeczny i oddany przyjaciel. Niestety, każdemu przypisał los jakąś wadę. U Sokoła jest to często egoizm i bezwzględność. Nie respektują kompromisów, uznając przede wszystkim własne opinie. Uczucia - Sokół w sprawach uczucia kieruje się również namiętnością. Działa spontanicznie i płomiennie. Uwielbia być szaleńczo zakochanym. Jednak trwałość tego uczucia jest wątpliwa. Nie jest to partner grzeszący nadmiarem wierności. Seks odgrywa w życiu Sokoła dużą rolę. Szaleńczo zakochany potrafi być niekonwencjonalnym romantykiem. Jako istota egoistyczna bywa nieprawdopodobnie zazdrosny uważając się za niespotykany dar niebios dla partnera. Chce być podziwiany i uwielbiany. Zdrowie i praca - Chcąc być jak najbardziej wydajnym pracują szaleńczo i ponad miarę. Stres objawia się u Sokoła bólami głowy lub migreną. Przynależność tego totemu do żywiołu ognia może powodować drażliwość i podwyższenie ciśnienia. Sokół lubi pracę samodzielną i niezależną. Uwielbia sam podejmować decyzje. Planowanie nie jest jego najmocniejszą stroną. Jego zaangażowanie bez reszty w sprawy zawodowe mobilizuje także pozostałych pracowników. Te wspólne działania dodają skrzydeł Sokołowi do dalszej wzmożonej pracy. Ale uwaga! We wszystkim zachowaj umiar abyś się przedwcześnie nie spalił. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przegrany Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 duzo prawdy ale to mi nie pasuje: sokół jest bystrym obserwatorem, działa więc szybko, bez zastanowienia, ponosząc fiasko. zazwyczaj robie cos dokladnie jesli o to chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejkun Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 "..., działa więc szybko, bez zastanowienia, ..." nie ja raczej dziełam ostrożnie ^^' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monika88 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 A ja się zgadzam w zupełności z tym co jest napisane...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts