Iwka78 Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Ciut się rozmarzyłam i zapytałam karty, jakie mam szanse, aby w ciągu najbliższych 12miesięcy tak rozwinąć stronę, aby odejść z firmy i tylko tym się zająć? RW, ułożenie proste Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy. – rycerz buław – weszłam pełna energii w realizację swojego pomysłu, zaangażowałam się cała od stóp do głów:-) Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 8 buław – chyba oczekuję zbyt szybkich zmian i nie chcę dłużej czekać... Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – królowa mieczy – chcę całkowitej zmiany, chcę się odciąć od obecnej pracy Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy.- XV diabeł dobrane: XX sąd – uwolniłam się od wpływu opinii innych osób… Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. – 5 pucharów dobrane: 0 głupiec – jestem rozczarowana obecną pracą i chcę zacząć wszystko od nowa Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości.- XIV umiarkowanie, król buław – no chyba jest jakaś równowaga i chyba moje zdecydowane działania Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – XIII śmierć dobrane: XVI księżyc, III cesarzowa – no mam całkowitą zmianę podejścia do tematu, wcześniej chciałam się wstrzelić w potrzeby rynku i kombinowałam, czym mogłabym zainteresować ludzi, teraz wiem, że mam pisać o tym, co mi w duszy gra jako kobiecie, matce, koleżance. Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – 6 mieczy dobrane: paź buław – myślę, że zobaczą, że naprawdę chcę zmiany i że poważnie to traktuję Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – król mieczy, 10 pucharów – chciałabym się odciąć od przeszłości i mieć czas dla rodziny, bo przy pracy na stałym etacie to uważam, że kompletnie nie mam czasu dla dzieci… Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – paź mieczy, tło: XI sprawiedliwość dobrana X koło; król pucharów, 7 buław – paź mieczy mówi, że na pewno nie w tym czasie, hm.. .natomiast tło wygląda dość ciekawie bym powiedziała… powinnam być konsekwentna nie ulegać lekkim deprechom, że nikt nie czyta, tylko działać mimo wszystko… i może los się w końcu do mnie uśmiechnie… dziękuję bardzo:-) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 30 Lipca 2013 Maestro Napisano 30 Lipca 2013 nie ma chętnego? Idę po zakupy,jak wrócę to się wypowiem:))) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 30 Lipca 2013 Maestro Napisano 30 Lipca 2013 Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy. – rycerz buław – widać po tej karcie,że masz bardzo dużo zapału,chęci i energii Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 8 buław – kolejna karta podkreśla Twoje chęci, żeby coś się w tym temacie ruszyło Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – królowa mieczy jesteś niezadowolona z tego co obecnie robisz, ponadto widać, że dużo myślisz i kombinujesz Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy.- XV diabeł dobrane: XX sąd – uwolniłaś się od tego, co Ciebie ograniczało Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. – 5 pucharów dobrane: 0 głupiec – patrzysz bardzo realnie wbrew wszystkiemu,pewnie czasem nachodzą Cię myśli,że to może głupie, bez sensu, że może nie tędy droga? Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości.- XIV umiarkowanie, król buław – wyciszysz się, odnajdziesz złoty środek, możliwe wsparcie męzczyzny Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – XIII śmierć dobrane: XVI księżyc, III cesarzowa zmiana myslenia i to diametralna,mimo niepewności, obaw i lęków powinno wyjść na Twoje Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – 6 mieczy dobrane: paź buław – jakby Twoje środowisko mówiło, że i tak porzucisz temat,bo masz słomiany zapał i na pewno niebawem coś innego Cię zafascynuje Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – król mieczy, 10 pucharów – oczekujesz sprawiedliwej oceny męża, jakbyś chciała, żeby był z Ciebie dumny Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – paź mieczy, tło: XI sprawiedliwość dobrana X koło; król pucharów, 7 buław – na pewno będziesz pisała, szukała sposobów na rozwinięcie strony,powinnaś zostać sprawiedliwie oceniona i widać tu znowu jakiegoś mężczyznę,który może współtworzyć tę stronę z Tobą, kole zajdą wydarzenia nieprzewidizane do końca,zaskakujące.. Cytuj
Iwka78 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 ojjjj bardzo dziękuję:-) dodam punkty jak się odblokuje... chociaż u Ciebie to ciężko wyłapać ten moment odblokowania:-) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 30 Lipca 2013 Maestro Napisano 30 Lipca 2013 ojjjj bardzo dziękuję:-)dodam punkty jak się odblokuje... chociaż u Ciebie to ciężko wyłapać ten moment odblokowania:-) Ha, ha spoko:))) Ja nie dla punktów Ci interpretuję)) Cytuj
Iwka78 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 Ha, ha spoko:))) Ja nie dla punktów Ci interpretuję)) no ja wiem, że nie:-))) Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. Obrazuje również stan emocjonalny i psychiczny, główne wpływy. – rycerz buław Tak, masz zapal. Teraz pracowac nad tym, aby ten zapal byl odpowiednio ukierunkowany i aby nie okazal sie slomiany. Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu, wpływy pogłębiające problem lub łagodzące, a także osoby zaangażowane. – 8 buław Masz cala mase pomyslow. Jest tak, ze jeden pcha sie w Twojej glowie za drugim. Nie wiesz w zasadzie, jak to wszystko uporzadkowac, bo chcialabys wszystko na raz. Wazne, zebys umiala to racjonalnie ocenic, co realizowac najpierw w tym wszystkim. Bo w polaczeniu z energia Bulawowego Rycka, taki natlok pomyslow, moze prowadzic do "niczego"... Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – królowa mieczy Znasz swoj potencjal i chcesz dac mu wyraz. Wiesz, ze stronka moze pokazac te ostra, intelektualna strone Twojej duszy, o ktorej byc moze niewielu ma pojecie. Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy.- XV diabeł dobrane: XX sąd Balas sie, ze temu nie podolasz. Teraz wiesz, ze tak nie jest, ze jezeli odpowiednio sie przylozysz to i uda Ci sie. Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. – 5 pucharów dobrane: 0 głupiec Przede wszystkim zobaczylas jasno, ze pewne rzeczy musza ulec zmianie. W 5 Kielichach to jest takie konkretne zobaczenie swojej rzeczywistosci oczami bez filtrow iluzji, bez rozowych szkielek. W Glupcu jestes gotowa rozpoczac wszystko od nowa... bez tych roznych nalecialosci i co najwazniejsze, bez lekow. Przeciez 5 Kielichow ma w sobie ograniczenia Diabla... W sumie masz tez Diabla... i Eremite... Duzo jeszcze przed toba zapewne myslenia, zastanawiania sie, ale odpowiedzia na Twoje leki jest Twoje wewnetrzne pragnienie. Jezeli boisz sie cos zrobic bo np. drecza Cie mysli, ze czemus nie podolasz, wlacz swojego wewnetrznego Eremite i zapytaj sie siebie... no tak, a jak bede sie czula, jezeli zignoruje te moje pragnienia? Bedzie mi z tym lepiej? Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości.- XIV umiarkowanie, król buław Tu widac, ze znajdziesz ten zloty srodek. W podsumie masz Diabla a takze Umiar z Papiezem. To sa karty wychodzenia poza wlasne ograniczenia. Moze nie pozbedziesz sie calkiem tego wewnetrznego, ostrzegajacego glosu, ale bedziesz umiala z nim sobie radzic i co najwazniejsze isc do przodu, z cala energia, jak ten Bulawowy. Inna mysl... wspopraca z jakims meczyzna, ktorej na ten czas jeszcze nie jestes do konca pewna... ale w koncu zdecydujesz sie... lub moze decydujesz juz w trakcie... Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – XIII śmierć dobrane: XVI księżyc, III cesarzowa Wiesz, ze przed Toba konkretne zmiany i one moga dac Ci radosc i spelnienie, ale nadal napawa Cie to lekiem i nie wiesz, jak sobie dasz rade i jak to bedzie konkretnie wygladalo. Tylko jakis tam slaby zarys tego masz. Reszta to ufanie w swoje mozliwosci a z tylu kolacze sie myslu "czy one wystarcza?" Wazne tu, zeby odpowiednio wszystko sobie przemyslec, zaplanowac... i dzialac bez leku. Nie dac sie! Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – 6 mieczy dobrane: paź buław Masz wokol siebie ludzi, ktorzy dziela z Toba te pasje... i z jezorem wywalonym (sorrki, inaczej nie wiedzialam, jak to ujac po polsku) na wierch przygladaja sie, co tam wymyslisz... Ogolnie sa pozytywnie nastawieni, chociaz niekoniecznie sie w to osobiscie angazuja. Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – król mieczy, 10 pucharów No chcialabys przejsc konkretnie do dzialan. Masz juz jakis tam poziom osiagniety, wiesz, ze tu juz sie dalej nie rozwiniesz, chcialabys to kopnac wyzej. Karta 10 opisuje - możliwy rezultat, co może się stać, wynik lub efekt, jak zakończy się dana sytuacja. Pokazuje czy odniesiemy sukces czy nie, jak się zachować, jaką przyjmiemy postawę. – paź mieczy, tło: XI sprawiedliwość dobrana X koło; król pucharów, 7 buław Paz Mieczy przede wszystkim goni do przodu. Taki zryw intelektualny... jak to Paziu, zrzuca wszystko, co go do tej pory krepowalo. A Twoja krepacja w 10 Kielach... ta sytuacja, ktora doszla tu i ni krztyny dalej. Teraz, co wazne... widac Twoja prace... i wydaje mi sie, ze prawdopodobnie wspolprace z jakims panem nawet (co pisalam tez wyzej)... mozliwe, ze czasem trzeba bedzie tupnac noga, bo nie zawsze bedzie tak rozowo... Tak czy inaczej... nie poddawac sie... i do przodu! Co do tego, czy uda Ci sie zrezygnowac w tym czasie z utrzymania finansowego (pracy zarobkowej)... uwazam, ze nie. Beda proby i konkretne... ale chwile jeszcze potrwa. W dalszej przyszlosci to nie wykluczone... natomiast tu... w sumie to zalezne od Twojego nakladu pracy, ale tez ogromnego zaparcia, bo nie zawsze bedzie z gorki na pazurki. Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Dzięki Sacralciu, jak sama wiesz buławowy jest... zobaczymy jak ta współpraca się będzie układać... bo jesteśmy mocno różni... generalnie liczę na siebie i myślę sobie, że rozkręcenie się to jest jakieś pewnie z 2 lata.... oczywiście bardzo trafiona interpretacja:-)))) Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – 6 mieczy dobrane: paź buławMasz wokol siebie ludzi, ktorzy dziela z Toba te pasje... i z jezorem wywalonym (sorrki, inaczej nie wiedzialam, jak to ujac po polsku) na wierch przygladaja sie, co tam wymyslisz... Ogolnie sa pozytywnie nastawieni, chociaz niekoniecznie sie w to osobiscie angazuja. i to też jest bardzo ciekawe, co napisałaś... bo coś w tym jest... niby mam tylko 40 kilku fanów, ale wejść na stronę mam baaaardzo dużo.... więc domyślam się, że jest dużo osób obserwujących, ale nie kilkających lub udostępniających mój funpage. Bardzo Ci dziękuję:-) Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Mam podobnie... chociaz moja str. jest bardziej dla Fun`u... zabawy... wejsc kilka razy tyle, ile polubien stronki. Nic Iwonka... Nie poddawaj sie... to najwazniejsze. Rob cos z tym, bo masz potencjal. Sprawka Ci sie pare razy pojawia. Ile wypracujesz, tyle Twojego... wiec zakasac rekawki i pracuj... nad stronka i swoimi pomyslami. Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 dzięki za wsparcie:-) to bardzo ważne:-)))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi