bidie Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Witam serdecznie Bardzo nieśmiało proszę o pomoc w interpretacji oraz wyrozumiałość bo wciąż się uczę, a uczę się jak na razie tylko na sobie i czuję, że w tym przypadku mogę być mało obiektywna :> Przejdę jednak do rzeczy: Sytuacja wygląda tak, że od jakiegoś czasu chodzi za mną taka idea, aby otworzyć własną małą firmę nawet na początku na zasadzie jakiegoś tam bloga, oferującą pewne rzeczy ręcznie robione na zamówienie. Co to będzie to mniejsza z tym, fakt jest taki, że nie jestem pewna czy to w ogóle wypali zatem postawiłam sobie taki oto rozkład, który pochodzi ze strony : Tarot * Wrka Stanisawska - Rozkad - wasna firma Karty otrzymałam takie: (nie stosuję kart odwróconych) 1. Czy posiadam predyspozycje by móc kierować własną firmą? 10 Monet 2. Czy obecny czas jest dobry, aby założyć działalność gospodarczą? 6 Buław 3. Czy jesteś teraz w stanie zdobyć środki finansowe na te działania? 7 Pucharów 4. Czy będzie potrzebny wspólnik? Rycerz Monet 5. Rada. 5 Monet 6. Jeśli założę firmę jak będzie się rozwijać w najbliższym roku czasu? Królowa Buław 7. Dalsza przyszłość firmy: 7 Monet A tu moja próba interpretacji: 1. Czy posiadam predyspozycje by móc kierować własną firmą? 10 Monet Poztywna karta bo symbolizuje bogactwo i dobrobyt a więc wnioskuję, że jestem osobą która posiada predyspozycje do gromadzenia i rozsądnego obracania pieniędzmi, a tym samym do prowadzenia własnej firmy. 2. Czy obecny czas jest dobry, aby założyć działalność gospodarczą? 6 Buław Kolejna pozytywna karta – tak, teraz zdecydowanie jest najlepszy moment, aby osiągnąć sukces w moim przedsięwzięciu. 3. Czy jesteś teraz w stanie zdobyć środki finansowe na te działania? 7 Pucharów I tu mam dylemat, nie do końca rozumiem znaczenie tej karty w tej pozycji. Pierwsze moje skojarzenie z tą kartą jest takie, że będę mogła przebierać wśród różnych ofert, źródeł finansowania i to chyba jest najbardziej logiczne i prawdziwe. Właściwie to większe środki finansowe nie są mi aż tak potrzebne, coś tam w zanadrzu mam, mam też oszczędności, a jak coś to mąż chętnie wspomoże, banki też chętne bo na okrągło wysyłają mi "zaproszenia po kredyt" więc tutaj sytuacja raczej jest jasna. 4. Czy będzie potrzebny wspólnik? Rycerz Monet Rycerz Monet posiada bardzo wiele moich cech charakteru, toteż wątpię by symbolizował jakiegoś wspólnika, bo jak piszą mądrzejsi ode mnie: „jest lojalny, kompetentny w swojej dziedzinie, uczciwy, pracowity, sumienny, uparcie i cierpliwie dąży do celu” czy zatem ten Rycerz oczekuje i potrzebuje pomocy od innych? Wydaje mi się, że NIE bo skoro jest taki zaradny to i samowystarczalny. 5. Rada. 5 Monet Też nie jestem pewna tej karty ale czuję, że chce mi powiedzieć, abym przygotowała się też na to, że czasem wiatr będzie mi wiał w oczy i nie zawsze będzie popyt na moje dobra szczególnie, że praca będzie miała charakter sezonowy, a zima to będzie właśnie mój martwy sezon 6. Jeśli założę firmę jak będzie się rozwijać w najbliższym roku czasu? Królowa Buław Myślę, że najbliższy rok działalności zapowiada się bardzo udanie i na pewno będę zadowolona. Dobry początek w każdym bądź razie. 7. Dalsza przyszłość firmy: 7 Monet Na pewno będzie to powolny rozwój, może na większe zyski będzie należało jeszcze poczekać ale na pewno będę zadowolona ze swojej pracy jeśli tylko uzbroję się w cierpliwość. Uff to tyle z mojej strony. Jestem bardzo ciekawa jak inni, bardziej doświadczeni w temacie zinterpretują te karty gdyż mnie aż za bardzo wydają się pozytywne, aby mogły być prawdziwe... Cytuj
iridos Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 a ja proponowałabym na ten problem celta położyć po tych kartach kasy nie widać a chyba o zyski chodzi widac twoje działania i czekanie...a tak naprawdę wyniku realnego tu nie ma kiepski rozklad Cytuj
panna.marta Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) No wlasnie krzyz jest najlepszy,ale poniewaz nie masz innego to narazie postaram Ci sie tak pomoc, no i tez uwazam,ze po 7 denarow dobrze jest wyciagnac cos dalej,bo to pokazuje tylko samo czekanie na wyniki a nie wiadomo co dalej. 1.Czy posiadam predyspozycje by móc kierować własną firmą? 10 monet-ogolnie ta karta wskazuje na to,ze masz szanse na powodzenie i duzo mozliwosci dzieki optymistycznemu podejsciu do sprawy i ewentualnym wsparciem rodziny. 2. Czy obecny czas jest dobry, aby założyć działalność gospodarczą? 6 Buław-tak, to karta w ktorej podejmujac jakies dzialania masz szanse na powodzenie, zwyciestwo i realizacje wlasnych pomoslow. 3. Czy jesteś teraz w stanie zdobyć środki finansowe na te działania? Narazie nie bardzo, dopiero o tym myslisz i kombinujesz jak to zorbic 4. Czy będzie potrzebny wspólnik? Rycerz Monet-tak, dobrze zeby to byl ktos znajomy, godny zaufania, ktos kogo znasz, z charakteru uczuciwy i pracowity czlowiek. 5. Rada. 5 Monet- 5 monet, to karta niewielkich zasobow finansowych, zatem moze Cie czekac jakis kryzys finansowy-moze nazbieraj sobie jakis porzadny kapital na start? 6. Jeśli założę firmę jak będzie się rozwijać w najbliższym roku czasu? Bedziesz pelna energii i charyzmy, wlozysz w to cale serce i zapal 7. Dalsza przyszłość firmy: 7 Monet, z pewnoscia bedziesz czekala na zyski albo na rzesze fanow czy klientow, szkoda ze nie polozylas karty dodatkowej jako final Edytowane 30 Lipca 2013 przez panna.marta Cytuj
bidie Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 super! spróbuję inny rozkład Tak czy inaczej bardzo dziękuję za pomoc bo to prawda na razie chcąc nie chcąc wciąż muszę czekać... Cytuj
Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 1. Czy posiadam predyspozycje by móc kierować własną firmą? 10 Monet - myślę, że tak... 2. Czy obecny czas jest dobry, aby założyć działalność gospodarczą? 6 Buław - tak szansa jest, pytanie, czy się uda ją wykorzystać... 3. Czy jesteś teraz w stanie zdobyć środki finansowe na te działania? 7 Pucharów - to są twoje marzenia, aby je uzbierać.... 4. Czy będzie potrzebny wspólnik? Rycerz Monet - tak, i to taki, który wyłoży kapitał.... 5. Rada. 5 Monet - dla mnie to rada, aby szukać kasy na rozruch może dofinansowanie z unii, może kredyt w banku, może w urzędzie pracy... 6. Jeśli założę firmę jak będzie się rozwijać w najbliższym roku czasu? Królowa Buław - będziesz pełna energii i entuzjazmu, gdyby była tutaj denarowa, to powiedziałabym, że byłyby zyski... ale buławowa to dla mnie ta, która zarządza, ale nie zarabia.... 7. Dalsza przyszłość firmy: 7 Monet - dla mnie to jest karta, która nic nie pokazuje, za mało kart.... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Predyspozycje dobre tylko na dzień dzisiejszy zbyt mało finansów albo mało dochodowe.. Cytuj
Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 ja tylko mogę dodać z doświadczenia, że z rękodzieła bardzo ciężko się utrzymać... nie ma znaczenia co się robi... to jest baaardzo ciężki kawałek chleba... Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Iwka idzie się utrzymać tyle,że trzeba isc z duchem czasu,ciagle obserwować no i musi być ten pocisk tzw"moda" ze trzeba to miec. To jak z koszulkami-jest moda na czerwien to idziesz ulica i 85% ludzi w czerwieni-takie przykład-nie bierzcie dosadnie:D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi