Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Zawsze chciałam mieć mały tatuaż, ale nigdy nie miałam wybranego miejsca na ciele, ani rysunku. Teraz mnie coś napadło, a może raczej dopadło... kryzys wieku średniego, czy jakoś tak to się nazywa :-) no i właśnie... chciałabym jednak sobie zrobić ten jeden tatuaż, ale chciałabym wybrać odpowiednie miejsce dla niego, bo słyszałam, że takie tatuaże mogę skopać nieźle energetykę człowieka, jeżeli wybierze się zły wzór lub umieści się go nie w tym miejscu, co trzeba.... ja mam jedno miejsce upatrzone i niby karty pokazały, że to miejsce też jest okey, ale zastanawiam się jak inni odczytają te karty... i czy może jest lepsze miejsce? i tu zadałam kartom pytanie: w którym miejscu go zrobić, aby nie zakłócał energetyki, ale wręcz pomagał? Miejsce A – XIX słońce - ok Miejsce B – królowa denarów - ok Miejsce C – 10 mieczy - odpada Miejsce D – XXI Świat - ok Miejsce AT – 5 mieczy - odpada Miejsce BT – paź kielichów- odpada Miejsce CT – 9 denarów - neutralne Miejsce DT – VII rydwan – uuuu tu może być ciekawie, tylko nie wiem, czy nie za ostro Miejsce E – rycerz denarów – chyba okey…. Chętnych zapraszam:-) Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Miejsce A – XIX słońce - ok- tak bedzie fajnie, przypuszczam,ze to miejsce widoczne dla innych, na wyższej parti ciała..? gdzies troszke poniżej głowy..albo pierś.. Miejsce B – królowa denarów - tutaj fajnie,taki tatuazyz widoczny dla samej siebie.- Czulabys sie w nimm bardz atrakcyjnie, nie duzy,ale w powabem.. Miejsce C – 10 mieczy - odpada- ty mysle,,ze próba ogarniecia bólu byłaby cięzka.. Miejsce D – XXI Świat - ok- tu uważam,że ten tatuaz miałby dla Ciebie znaczenie takie przesłanie zyciowe.. Miejsce AT – 5 mieczy - odpada-- taa ,zdecydowanie.. Miejsce BT – paź kielichów- odpada- po czasie mogłby ci sie znudzić Miejsce CT – 9 denarów - neutralne- tutaj jak dla mnie ok.. Miejsce DT – VII rydwan – uuuu tu może być ciekawie, tylko nie wiem, czy nie za ostro- tu pod wpływem emocji byłby zrobiony.. Miejsce E – rycerz denarów – chyba okey….- tak ok 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Miejsce A – XIX słońce - ok- tak bedzie fajnie, przypuszczam,ze to miejsce widoczne dla innych, na wyższej parti ciała..? gdzies troszke poniżej głowy..albo pierś.. Szczena mi opadła..... lewa strona od ucha do ramienia z przodu:-)))) to jest właśnie to moje miejsce, które sobie upatrzyłam!!!! jestem pod wrażeniem... kurde! jak to można wyczytać z kart??? Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Szczena mi opadła..... lewa strona od ucha do ramienia z przodu:-)))) to jest właśnie to moje miejsce, które sobie upatrzyłam!!!!jestem pod wrażeniem... kurde! jak to można wyczytać z kart??? Kurcze omyślalam o miejscu za uchem i nie posłuchałam intuicji,ale czułam,że wyżej. To fajnie ,ciesze sie:) Cytuj
Gość Daffne Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 jeśli wolisz mieć tatuaż dla samej siebie to miejsce B będzie najlepsze. Jeśli chciałabyś by był widoczny to miejsce A lub ewentualnie D gdy odkryjesz więcej ciałka? Cytuj
Dame Tarot Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Według mnie najlepsze będzie miejsce C, może to zabrzmi trochę kontrowersyjnie, ale tarot moim zdaniem dokładnie wskazał miejsce tatuażu. 10 mieczy to karta bólu często takiego kłującego, wielokrotnie zadawanego, to takie wbijanie szpilek raz po raz. Na talii, bodajze 78 drzwi na karcie tej jest przedstawiony człowiek leżący w gabinecie akupunktury. Jeszcze z własnego doswiadczenia, kiedy zapytałam kiedys karty czy powinnam w ogóle robić sobie tatuaż, czy to dobry pomysł, w karcie rady była własnie 10 mieczy, ktora zinterpretowałam dosłownie pokłuj się,poddaj się bolowi, po prostu zrob tatuaż. Wiem ze 10 mieczy z samego załozenia ma wydzwiek negatywny. Ale czasem warto popatrzec na karty z innej strony. Tak jak na przyklad na kartę słońce w tym przypadku,która moze mówic ze w tym miejscu tatuaz bedzie zbyt widoczny, wystawiony dosłownie na slońce Cytuj
Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Według mnie najlepsze będzie miejsce C, może to zabrzmi trochę kontrowersyjnie, ale tarot moim zdaniem dokładnie wskazał miejsce tatuażu. 10 mieczy to karta bólu często takiego kłującego, wielokrotnie zadawanego, to takie wbijanie szpilek raz po raz. Na talii, bodajze 78 drzwi na karcie tej jest przedstawiony człowiek leżący w gabinecie akupunktury. Jeszcze z własnego doswiadczenia, kiedy zapytałam kiedys karty czy powinnam w ogóle robić sobie tatuaż, czy to dobry pomysł, w karcie rady była własnie 10 mieczy, ktora zinterpretowałam dosłownie pokłuj się,poddaj się bolowi, po prostu zrob tatuaż. Wiem ze 10 mieczy z samego załozenia ma wydzwiek negatywny. Ale czasem warto popatrzec na karty z innej strony. Tak jak na przyklad na kartę słońce w tym przypadku,która moze mówic ze w tym miejscu tatuaz bedzie zbyt widoczny, wystawiony dosłownie na slońce ciekawa interpretacja.... miejsce C to dokładne odbicie lustrzane miejsca A, więc też będzie widoczny i narażony na słońce... bardzo dziękuję:-) Cytuj
Dame Tarot Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 W takim razie biorąc pod uwagę powyzsze interpretacje dziewczyn oraz moją i Twoje preferencje co do miejsca tatuazu wychodzi na to ze powinna to byc lewa (karta Slonce) bądz prawa strona (10 mieczy) od ucha do ramienia - bo jak mówisz to lustrzane odbicie czyli druga strona po prostu. 1 Cytuj
Selenit666 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 kochana każde miejsce nawet przy 10 mieczy. Przy wszelkich zmianach to extra karta )) Obciecie włosów, paznokcie, wszelkie metamorfozy. Także sama musisz kochana się zdecydować ) Cytuj
Iwka78 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 kochana każde miejsce nawet przy 10 mieczy. Przy wszelkich zmianach to extra karta )) Obciecie włosów, paznokcie, wszelkie metamorfozy. Także sama musisz kochana się zdecydować ) mi jakoś intuicyjnie ta lewa strona pasuje najbardziej...tzn. miejsce A Cytuj
Selenit666 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 mi jakoś intuicyjnie ta lewa strona pasuje najbardziej...tzn. miejsce A i to jest właśnie najlepsza odp )) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi