Guest Asmic Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Witajcie. Znacie jakies sposoby na jak najszybszą poprawe wypowiadania sie? Obrałem sobie pewien cel i bardzo tego potrzebuje. Wiem, że prezenterzy, reportezy, dziennikarze, powazni przedsiebiorcy, menedzezy itd biora specjalne kursy i szkolenia, ale ja nie planuje z niczego takiego skorzystac bo to na pewno troszke kosztuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobalt60 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Korek w usta i ćwicz Jak z korkiem Cie zrozumieją, to i normalnie będzie gites Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Asmic Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 dziekuje zoska1977 bardzo mi sie to przyda, życzę miłego dnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinitor Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Witajcie. Znacie jakies sposoby na jak najszybszą poprawe wypowiadania sie? Prawdę mówiąc nie bardzo zrozumiałem o co Ci chodzi. Poprawa wypowiadania się może dotyczyć artykulacji, słownictwa, gestykulacji, opanowania, płynności, układania sensownych zdań, umiejętności mówienia z pamięci, swobodnych wypowiedzi, opanowania tremy. A przecież to nie koniec harówki. Potrzebny jest plan i baczenie, aby nie przeforsować. Dla rozwoju gadki ćwiczcie, drogie dziatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts