Skocz do zawartości

Znaczne wydarzenie w tym miesiącu

x-latek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.

Odwrócony Papież/Mag/10 Mieczy

Karty równoległe.

Odwrócony Papież to jakieś nieuregulowane moje sprawy prawno-finansowe. Te 10 Mieczy na końcu to zakończenie czegoś co przyniosłoby mi jakąś ulgę, czy coś co wpędziłoby mnie w większe kłopoty?

Napisano

albo smiec w rodzinie albo pogarszający się stan zdrowia.

nie wiem czy powinnam to pisać ale jakos dziwne skojarzenie od razu się rzuciło

Napisano

Tak... moga to byc Twoje dzialania, ktore wynioslyby Ciebie z dotychczasowej, nieprzychylnej Tobie sytuacji. W Magu masz potrzebe dzialania a 10 Mieczy to zakonczenie pewnego etapu. W podsumie masz zarowno Cesarza jak (HB) Wieze z Rydwanem. Tu jest potrzeba konkretnych dzialan i widac, ze bedziesz mial mozliwosc wyjsc poza dotychczasowe ograniczenia.

Napisano (edytowane)

Odwrócony Papież/Mag/10 Mieczy

Koniec zaslepienia, przejrzysz na oczy w efekcie swoich dzialan,

chociaz moze to byc niemila sytuacja.

Wydaje mi sie, ze ktos kogo ceniles do tej pory - pokaze swoje prawdziwe oblicze,

hipokryzje, dogmatyzm, fanatyzm, nietolerancje, nienawisc ukryta za gladkimi slowami.

Podejrzwam ze to mezczyzna raczej.

Bedzie to zapewne strata znajomego/kogos z rodziny - chociaz nie w sensie choroby/smierci,

A przynajmniej taka mam nadzieje ;)

Jednak mysle, a patrze na sume - zarowno w normalnej jak i w HB masz wieżę.

To dosc mocna karta... mozesz miec zla passe. badz ostrozny. nie szarzuj.

AAAA i przyszlo mi do glowy tez, juz wczesniej ale zapomnialem napisac...

Jestes wierzacy??? Bo wydaje mi się, że moze nastąpić kryzys wiary.

Albo wydarzenia mogą miec podloze religijno/sekciarskie.

Pozdrawiam

Edytowane przez Caliel
  • Lubię to! 1
Napisano
Moim zdaniem nic takiego nie bedzie

No masz!:icon_smile: Ale czego? Mogłabyś sprecyzować to ?

Napisano
albo smiec w rodzinie albo pogarszający się stan zdrowia.

nie wiem czy powinnam to pisać ale jakos dziwne skojarzenie od razu się rzuciło

Narazie takie stany wewnątrz i na zewnątrz są mi obce. Ci co znam są zdrowi, ze mną w porząsiu:icon_smile: Hm, ciekawe.

Ależ jest w porządku Selenit:icon_smile: Nie przejmuj się.

Gość Daffne
Napisano

Znaczne wydarzenie w tym miesiącu

Papież (o) /Mag/10 Mieczy ->suma Wieża/Rydwan;

wg mnie papież wskazuje na Twoje bycie w niekorzystnej sytuacji, mogą to być sprawy zawodowe, ale i rodzinne, albo dwa w jednym. Będziesz czuł się jak w potrzasku psychicznie czasami i mimo rozterek wewnętrznych będziesz szukać wyjścia z sytuacji (mag), plan wyjścia i opcje rozwiązań się pojawią w Twoim umyśle, ale albo Ty będziesz miał za mało sil psychicznych by się przebić, albo czyjeś ostre zdecydowane dzialanie Ci to uniemożliwi. Możliwe,że to kobieta (suma mag i 10 mieczy daję siłę). Także pierwotny plan wyjscia może nie wypalić, ale może jednocześnie poczynić podwaliny do budowy nowych rozwiązań (wieża) (rydwan)

Napisano
No masz!:icon_smile: Ale czego? Mogłabyś sprecyzować to ?

Ten kaplan tak mi sie skojarzyl, jakby karty chcialy powiedziec ze jesli naawet na cos czekasz to nie teraz... miecze na koncu tez mi sie tak skojarzyly.

Napisano
Jestes wierzacy??? Bo wydaje mi się, że moze nastąpić kryzys wiary.

Albo wydarzenia mogą miec podloze religijno/sekciarskie.

Jestem wierzący. No nie, te sprawy religijne to na pewno nie grożą mi. Jestem wierzący-bezreligijny:icon_smile: I myślę, że tak jest najbezpieczniej jeśli chodzi o te sprawy.

Napisano
Wydaje mi sie, ze ktos kogo ceniles do tej pory - pokaze swoje prawdziwe oblicze,

hipokryzje, dogmatyzm, fanatyzm, nietolerancje, nienawisc ukryta za gladkimi slowami.

Podejrzwam ze to mezczyzna raczej.

A to ciekawe ciekawe:)

Bedzie to zapewne strata znajomego/kogos z rodziny - chociaz nie w sensie choroby/smierci,

A przynajmniej taka mam nadzieje ;)

A to też ciekawe.

BTW: No tak, teraz przypomniałem coś sobie. Matka kolegi ma raka kości, drugą tutaj też znam taką jakąś chorowitą.

Na początku września zweryfikuję to:icon_smile:

A to moje karty ogólnie na cały miesiąc

Odwrócone 5 Kielichów/Kapłanka/7 Kielichów

Jednak zajeżdża mi tu jakoś trupem. Ta Kapłanka to w ogóle, kojarzy mi się "zapach" tej karty jak wygaszonych świec i tego smrodu z wosku jak to na Zaduszki hehehe.

Napisano

Życzę Ci, by się tak nie skonczyło ;/

Ale owszem, moze byc jakis pogrzeb w otoczeniu.

Wszystkie odwrocone?

Napisano
Wszystkie odwrocone?

No nie. Tylko pierwsza 5 Kielichów, reszta na wprost.

Gość Daffne
Napisano
Odwrocona 5 kielichow mowi o zalobie :/

albo tęsknocie za kapłanką ;)

Napisano
Odwrocona 5 kielichow mowi o zalobie :/

O widzisz, myślałem, że to prędzej 5 Kielichów na wprost. Dzięki.

Napisano
albo tęsknocie za kapłanką ;)

Wow! A niby kim miałaby być ta black magic woman? Żartuję:icon_smile: Też ciekawe.

Napisano

mi to wyglada po prostu na to, ze bedziesz musial pogodzic sie z tym, ze pewne rzeczy na ten czas sa po prostu nierealne, Twoje oczekiwania jakies, zludzenia, wizje moze lub plany. Cos bedzie musialo poczekac a i czesciowo bedziesz musial przygiac swoje plany do otaczajacej Cie rzeczywistosci.

Wczesniejsze karty tez pokazywaly (Papiez odwrocony), ze nie jestes do konca wolny w mozliwosciach swojego dzialania. 5 Kielichow tu wlasnie daje Ci to takze odczuc porzadnie. Bolesne przebudzenie tzw. i zobaczenie jak jest zycia i okolicznosci mu towarzyszacych. Kaplanka i 7 Kielichow to odsuniecie pewnych spraw na dalsza przyszlosc i na razie marzenie, wizjonowanie. Podsum HB to Umiarkowanie i Papiez. Jak najbardziej droga kompromisow i szukania wyjscia po srodku. Dzialanie wiec jak najbardziej, ale z wyczuciem i weryfikowanie tego, co jest realnie do zdzaialania a co np. musi nieco poczekac na swoj czas i swoja pore.

Napisano
 mi to wyglada po prostu na to, ze bedziesz musial pogodzic sie z tym, ze pewne rzeczy na ten czas sa po prostu nierealne, Twoje oczekiwania jakies, zludzenia, wizje moze lub plany. Cos bedzie musialo poczekac a i czesciowo bedziesz musial przygiac swoje plany do otaczajacej Cie rzeczywistosci.

Też możliwe; niekoniecznie musi być tu trup hehehe.

Napisano

ja mam wrazenie,ze ktos Ci zle udzieli porady albo wprowadzi Cie w blad,ktory Cie bedzie duzo kosztowal (odwr papiez to moze byc klamca lub zly doradca).Mozliwe,ze bedziesz szukal szybkiego ratunku (wieza+rydwan)

Napisano

Ktoś zniweczy realizację twoich planów, one po prostu runą, nie uda ci się to co zaplanowałeś.

Odwrócony Kapłan dla mnie to zakłamana, perfidna osoba, która jest wrogo nastawiona/nie ujawniając tego oficjalnie.

Ty jako Mag starasz się zabłysnąć, coś wdrożyć, zainicjować - ale poniesiesz niestety porażkę.

Pomyśl kto może być taką osobą jak odwr.Papież.

Odwr.Papież contra Mag to może być ostre starcie, bo Magowi poweru nie brakuje.

Pozdrawiam

Napisano

Pochowane marzenia to jak trup troche. Boj jest, smutek jest, rozczarowanie jest. ;) 5 Kieli to bardzo emocjonalna karta... i bolesna rowniez, jednak niosaca nadzieje... ze to, co jest... nie bedzie trwalo wiecznie. ;)

Napisano

A to moje karty ogólnie na cały miesiąc

Odwrócone 5 Kielichów/Kapłanka/7 Kielichów

W rozkładzie jest rozczarowanie, tajemnice i dużo niepewności - praktycznie to bezradność i pytanie co dalej będzie?

- klimat niezdecydowania i szukania po omacku jakiegoś rozwiązania.

Przewaga kielichów - postawiłabym więc na sferę uczuciową, może wracasz pamięcią wciąż do byłej miłości, może nie wiesz co i jak zrobić aby nierealne urealnić?

zakochany jestem??

• Lubię to! 1
Napisano

5 kielichow nie watpliwie rozpacz i zal, ale taka spokojna rozpacz-smutek, ktory nosi sie w sobie.W polaczeniu z kaplanka i 7 kielichami.- racja mysle,ze to moze wyniknac przez kobiete no i skonczy sie fantazjiami, nierealnymi marzeniami. No i wisielec z podsumowania, zatem bedziesz w totalnym zawieszeniu, bedziesz myslec, myslec i nic z tegonie bedzie.

• Lubię to! 1
Napisano
zakochany jesteś??

Nie, nie jestem. Teraz mam inne problemy.

Dziękuję za podrążenie tematu:icon_smile: Właśnie przeraża mnie to takie zawieszenie w perspektywie. I następny miesiąc...:_nerwus: bez klarownych planów:ojejku:

Napisano

Plany do realizacji to chyba masz w tym Magu, tylko ich realizacja jest zagrożona Kapłanem.

Karty to nie wyrocznia, one ostrzegają, podsuwają pomysły - masz Kapłankę, która otwiera oczy i w odpowiednim czasie daje rozwiązanie, 7 puch daje ci rozeznanie w sytuacji jakie są możliwości.

Nie ma tu konkretnych rozwiązań, ale sugestie które mogą pomóc aby nie zmarnować potencjał, który w sobie masz.

Działaj ostrożnie i z rozwagą bez rozmachu - a będzie dobrze :)