Skocz do zawartości

Sen - Anansi i szary wilk

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tja... jak to ja... nie snie, jak cos mi sie przysni to juz cos innego.

Moj dzisiejszy sen byl po czesci snem, po czesci wizja. Zaczelo sie od tego, ze zamknelam oczy... Przed oczami ujrzalam biale kolo na ziemi (w srodku tez bylo biale). W pewnym momencie na tym bialym kole pojawil sie punkt czarny. Stawal sie coraz wiekszy. Wtedy zobaczylam, ze ten punkt to czarny mezczyzna, ktory stoi tam a ja widze go z lotu ptaka. Glowe mial zadarta do gory, tak ze patrzyl prosto na mnie. Kolo wirowalo w prawo a wizerunek mezczyzny stawal sie coraz wiekszy i blizej mnie.

W pewnym momencie zobaczylam go dosc wyraznie. W tym momencie zamienil sie on w duzego czarnego pajaka. (Pajaki czesto towarzysza mi... gdy mam problemy w zyciu albo chorobe... niosa czesto uzdrowienie i sily).

Ciekawe, ze w tym momencie nie dam glowy czy jeszcze to byla wizja czy juz spalam... pojawila sie glowa szarego wilka... Mial kly na wierzchu, ale nie podchodzil do mnie. Czulam, jakby chcial mi przekazac... jestem z Toba. Wypelnial cala przestrzen dookola. Dookola mnie byl szary wilk. Gdzie nie spojrzalam byl on.

No to tyle... to byly chwile takiego totalnego spokoju i rozluznienia, ktrory mnie wtedy ogarnal. Nie balam sie ani czarnego pajaka-czlowieka ani tego wilka. Tyle, ze widok pajaka zdziwil mnie bardzo. Poczulam "co ty tu robisz?" a szary wilk... czulam, ze to wazne, ze tu byl... Pozostawal jakby w cieniu... dajac tylko znak, ze on caly czas jest.

Signifikator snu - Rycerz Kielichow

Moja uczuciowa strona. Byc moze polaczenie rozumu z glosem duszy.

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? - XVIII Ksiezyc

Nie wiem, jak to tu interpretowac. Ksiezyc to cos chyba, co sie dzieje w trakcie, niekoniecznie do konca uswiadomione. Ciekawe, ze Ksiezyc laczy dwa swiaty... jest mostem. Tu pokazaly mi sie dwa zwierzaki... ktore od zawsze mi towarzysza. Pajak i wilk. Nigdy nie pojawialy sie razem.

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? - XX Sad

Cos musi sie zakonczyc... albo wlasnie sie konczy.

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - I Mag

Musze dzialac. Anansi (czlowiek-pajak symbolizuje zdolnosc czlowieka do odnoszenia zwyciestw pomimo nawet przewagi przeciwnika).

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - 5 Kielichow + 7 Monet---> X Kolo Fortuny, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Jestem w okresie zycia, gdzie ogarnelo mnie rozczarowanie i rezygnacja.

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - 6 Mieczy + Krol Bulaw ---> VII Rydwan, HB VI Kochankowie

Ze musze wyzwolic w sobie cechy Krola Bulaw i dzialac.

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 6 Monet + XIX Slonce---> XIII Smierc, HB VII Rydwan

Nie wiem. Korzystac z pomocy, ktora dostaje, bo o na caly czas jest. A zmiany sa nieuniknione. Musza sie dziac.

7. Przed czym ostrzega sen? - 4 Monet

Przed usiadnieciem na miejscu i pozostaniem tu, gdzie jestem. Musze isc do przodu.

8. Do czego zachęca sen? - Krolowa Bulaw + Krol Kielichow (karty wyciagnely sie razem) ---> XIII Smierc

Musze dzialac. Moze takze nie wahac sie korzystac z czyjejs pomocy.

Jezeli ktos zechce zerknac, bede wdzieczna. Sen... dosc ciekawy. Mysle, ze mial mi pokazac, ze w obecnej sytuacji powinnam nie bac sie dzialac, ze mam ufac, ze wszystko bedzie dobrze i zawsze i wszedzie sobie poradze. Ze nie jestem sama, mam opieke... i mam czuc sie silna.

Napisano

Kochana Sacral- coraz bardziej mnie zdumiewasz-

Piękny sen z gatunku wielkich, mistycznych archetypowych a jak sama wiesz takie sny towarzyszą nam w ważnych przełomowych wydarzeniach życia i tu by się zgadzało - człowiek dobrze rozwinęty duchowo gdy zbliża się do tzw. punktu zwrotnego w swoim życiu - a najczęściej jest to połowa życia - doświadcza czegoś takiego- wtedy dochodzi do głosu wnętrze człowieka - jego połączenie z wielkimi kulturami i mistyką różnych religii

Koło - białe (mandala) doskonała część Twojej duszy - święte miejsce do którego się zbliżasz wielkimi krokami jest już w zasięgu ręki -jeszcze trochę przed Tobą pracy i wysiłku - a czarny punkt - który potem staje się mężczyzną a następnie pająkiem jest dowodem na to że powoli zaczynasz równoważyć pierwiastki męski i żeński ing - yang w swojej duszy

Na przeszkodzie stoi jednak Twoja za bardzo racjonalne podejście do tego procesu - stąd to Twoje szybowanie w powietrzu (powietrze to symbol rozumu) i to może być przeszkodą w dotarciu do świętego źródła które jest w Tobie

Sen bardzo wymowny - pojawiają się Twoje zwierzęta mocy - a to już świadczy o wielkich zmianach i to pozytywnych

Sen zachęca aby wejść głebiej w uczucia, zanurzyć się w swoim wnętrzu - bo tam jest droga do odrodzenia, do radykalnych zmian - rozum to tylko mała cząstka, która sama niewiele może

Życzę powodzenia na drodze duchowego wzrastania

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Kedry... Wspaniala... wiele wyjasniajaca interpretacja... Szczerze... te zwierzeta mocy... towarzysza mi na roznych etapach zycia...

Ah... i jeszcze jedno... taka ciekawostka z pajakiem...

Wczoraj przed snem... nad moim lozkiem na suficie byl pajak czarny. Nigdy nie zabijam pajakow. Mam zwyczaj taki, ze wynosze je do ogrodu. I to samo zrobilam z tym pajakiem. Wynioslam go i wypuscilam do ogrodu.

Dziekuje Ci ogromnie... :bukiet:

Napisano (edytowane)

Dziękuję Słoneczko

Bardzo stara dusza z CIebie - nosisz w sobie mądrość wielu kultur - moim zdaniem byłaś kapłanką w Egipcie (pająki)- miałaś stycznosć z kulturą skandynawską (wilk) we wcześniejszych snach byłaś szamanką itd (długo by wyliczać)

Masz w sobie ogromną moc, potencjał - który jeszcze śpi - dlatego dopusć do głosu serce, patrz oczami duszy - rozum w tych kwestiach traktuj jako dodatek

Moim zdaniem zostaniesz uzdrowicielką - zobaczysz

Edytowane przez Kędry
dopisek
Napisano

Dziekuje Kedry... staram sie, ale nie zawsze to takie proste... :bukiet:

Napisano

Raczej nie IMHO. Księżyc może nam mówić, że jesteśmy w błędzie jeśli chodzi o to. Ale to jest tylko takie moje zdanie.

No pewnie. Przejdziesz na wyższy poziom duchowy w swym życiu, zyskasz większą świadomość duchową.

Musze dzialac. Anansi (czlowiek-pajak symbolizuje zdolnosc czlowieka do odnoszenia zwyciestw pomimo nawet przewagi przeciwnika).

Tak, Mag jako siła realizacji zamierzeń, planów, czy w ogóle wyższych celów.

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - 5 Kielichow + 7 Monet---> X Kolo Fortuny, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Mm... pominę to.

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - 6 Mieczy + Krol Bulaw ---> VII Rydwan, HB VI Kochankowie

Żeby już planować, organizować dany projekt/swe zamierzenia, a jeśli jest możliwość taka to i już działać w międzyczasie. W każdym bądź razie nie zastanawiać się za długo.

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 6 Monet + XIX Slonce---> XIII Smierc, HB VII Rydwan

Żeby dalej dzielić się swymi duchowymi umiejętnościami z innymi, "leczyć" ich dusze, oświecać w pewnych sprawach/problemach, pocieszać; przez co może być nieco zmieniona ich świadomość na korzyść (co zresztą robisz i teraz)

Żeby nie "powstrzymywać" swych zdolności w sobie, a dać im ujście. Śmiało dzielić się nimi jak tylko czujesz że możesz w takiej i takiej chwili. W sumie to prawie tak samo brzmi jak i sama napisałaś.

8. Do czego zachęca sen? - Krolowa Bulaw + Krol Kielichow (karty wyciagnely sie razem) ---> XIII Smierc

Dać bardziej poznać się ludziom, że masz pewne takie umiejętności. Umiejętności właśnie w pomaganiu ludziom (te parapsychologiczne - Król Kielichów). A może nawet zareklamować się w jakiś sposób? Dlaczego nie? Królowa Buław lubi być w centrum zainteresowania, lubi taki pewien szum wokół siebie.

No i tak to ja kojarzę moja Droga :icon_smile:

Napisano

Dziekuje x-latku... bardzo ciekawe i cenne uwagi... Dziekuje, ze zechciales poswiecic swoj czas i uwage, aby zinterpretowac rozklad. Ciekawe, co piszesz... Dziekuje Ci :bukiet:

PS. Odnosnie Ksiezyca... u Crowleya to most pomiedzy swiatem ludzi i swiatem duchow... takze. Ja laze po swiecie duchow w przestrzeni miedzy snem a jawa... nie od dzis... od dziecka... wyjscia z ciala i tego typu rzeczy.

Dziekuje :bukiet:

PS2... Punkciki przyznam, jak to tylko bedzie mozliwe. :)

Napisano
Ciekawe, co piszesz... Dziekuje Ci :bukiet:

Proszę:icon_smile:

Nierozumiem. Jak to co ja piszę?

Napisano

Np. interpretacja 8. pkt. bardzo ciekawa. :)

Co piszesz... Interpretacje chyba...

Napisano
Np. interpretacja 8. pkt. bardzo ciekawa. :)

Tam powinienem był napisać jeszcze, żeby to śmiało robić/działać. KB idzie przebojem:icon_smile:

Ale Ty i tak wyłapiesz:icon_smile:

Co piszesz... Interpretacje chyba...

O, hehe, przepraszam za gafę. A no nic nie piszę teraz:icon_smile: Tak siedzę i sobie dumam... o niczym. Tzw. mental break.

Napisano
Ja laze po swiecie duchow w przestrzeni miedzy snem a jawa... nie od dzis... od dziecka... wyjscia z ciala i tego typu rzeczy.

A miałaś kiedykolwiek hipnozę past life regression? Czy sama robiłaś kiedyś autohipnozę?

Napisano

Ciekawe. Kiedyś jak moja sytuacja się ustabilizuje to się tym może zajmę. Teraz nie jestem na to psychicznie gotowy.

Dzięki za link :icon_smile:

Napisano
W jednej z takich sesji... widzialam siebie jako szamana...

Mam duzo snow, ktore pokazuja mi wczesniejsze wcielenia takze. Od zawsze w sumie.

To rzeczywiście masz te wyraźne naleciałości wcieleniowe z poprzedniego żywota hehe.

Napisano (edytowane)

Ach to przebijanie sie przez nawały postów :D

To zarówno Ty - bo on obrazuje Ciebie, jak i stan...

Rycerz kielichów zawsze wydawał mi się na tym koniu w transie, mający wizję lub śpiący, koncentrujący się na czymś czego nie widać...

Tropi idee, podąza za obrazami... w przeszłość. Tylko że przeszłość i przyszłość to złudzenie, liczy się to co tu i teraz..

Wiec jak najbardziej oznacza intuicyjny wgląd, zaglębienie się w wizję.

Nie.. Księżyc to nie przeszlosc.... Ksiezyc to swiat ukryty... Tak jak Slonce mowi o tym co widac, co jest widoczne golym okiem, co nalezy do rzeczywistosci i jest dla wiekszosci ludzi dostepne, tak Ksiezyc - obnaza swiat ukryty, swiat magiczny, mitologiczny, świat dla wiekszosci smiertelnikow zamkniety.

Ale moze tez mowic ze maja na niego wplyw zdarzenia z wieczoru/nocy... (ten pajak?)

Sen jest zwiastunem, w tym wypadku. Może nawet proroczy. Na pewno siły wyższe, albo Twoja nadświadomość brały w tym udział.

Uruchomił pewne procesy, może jeszcze niewidoczne. Na tej karcie ożywa to co było martwe i pogrzebane, wracajac do zycia..

Chyba nastapi przebudzenie (bo Sad ostateczny to tez Przebudzenie)

Dostalas narzedzia do pracy, albo bodzce, albo warunki. Wykorzystaj to.

Czekasz na lepszy czas... bo teraz jestes w mizerii uczuciowej, smutek, pustka... Ból. Liżesz rany.

Może ten sen był takim hmmm letargiem uzdrawiającym.

Ze uciekasz, lub za bardzo liczysz na Buławowego(który jest de facto szamanem). Powinas zmierzac do celu ktory wybralas.

Nie poddawac sie. Walczyc. Panowac nad soba. Nie dac sie zwiesc roznym pragnieniom.

Ze to co dostajesz to dar. Ze nic wiecej Ci nie trzeba. Ze Pora zadbac o to co zaniedbalas, zmierzyc sie z tym, co wyjdzie z chaszczy ;)

Przed bronieniem sie przed zmianami. Przed usilnym zachowaniem statusu quo, zbytnim przywiazaniem do istniejacego stanu rzeczy.

Nie boj sie brac spraw w swoje rece. Masz wszystko co potrzeba, by osiagnac sukces. Mimo ze to karty o odmiennym pierwiastku, zarowno zywiolow jak i plciowym, sa w Tobie zjednoczone. Transformuja sie. Biorac pod uwage ze Krolowa bulaw odpowiada Kaplance, A Krol Kielichow Mocy.... Nadchodzi moment, w ktorym zapanujesz nad swoja wewnetrzna bestia, oswoisz tego wilka. Musisz go tylko poznac, i nie bac sie go. Zrsezta Ty juz ze sowja zwierzeca strona duszy jestes zaznajomiona, teraz nastapi ich zjednoczenie.

Jakos tak to czuje, chociaz nic nowego nie napisalem ;)

Edytowane przez Caliel
  • Lubię to! 1
Napisano

uwielbiam to...:-))))

twoja wrażliwa dusza się dobija

Jeżeli coś takiego jak „przeszłość” w pojęciu duszy istnieje, to tak. Biorąc pod uwagę to, że zaćmienie księżyca i słońca odbywają się co 18 lat, a położenie Ziemi, Księżyca i Słońca powracają do pierwotnego ułożenia to można powiedzieć, że tak jakbyś też zatoczyła koło, zamknęła jakiś cykl i rozpoczęła nowy.

On dotyczy teraźniejszości, która dzieje się teraz, i teraz się odradza Twoja dusza, bo to co powyższe napisałam, wchodzi na swój właściwy tor, teraz go odnalazła będąc tu na ziemi.

Mag to taki żongler, który ma dookoła siebie różne artefakty i z każdego z nich potrafi skorzystać w razie potrzeby. On się nie obawia, bo wie, że posiada siłę, dyscyplinę wewnętrzną, doświadczenie i wiedzę, aby poradzić sobie ze wszystkim.

Tak jak pisałaś masz fazę rozczarowania, rezygnacji i nie masz ochoty podejmować żadnych działań. I suma HB to podkreśla – nie rób nic, spokojnie czekaj, pewne rzeczy muszą się zakończyć, muszą po prostu w naturalny dla siebie sposób minąć. Po nocy zawsze jest dzień….

Jest przed Tobą przeprawa, na którą warto się wybrać, ale musisz też zdecydować, czy ty tej przeprawy chcesz… a król buław to raczej jest ktoś, kto jest już do niej prawie gotowy, pod warunkiem, że porzuci swoje miecze na brzegu (myśli, lęki, obawy, zahamowania)

świetne karty! Masz w sobie dużo energii pozytywnej do rozdania innym, pięknie się układają w karty uzdrowicielki…

Przed tym, aby nie trzymać wszystkiego dla siebie… bo masz tego wiele…

Aby integrować energię ziemską z duchowością i nie bać się transformacji, iść w nią, bo są ludzie przyjaciele, którzy Cię wesprą.

• Lubię to! 1
Napisano

W jednej z takich sesji... widzialam siebie jako szamana...

fajnie:-)))

ja we wszystkich wcieleniach, które do tej pory widziałam to byłam mordercą albo gwałcicielem....:-P

Napisano

Dziekuje Calielu :bukiet:, Dziekuje Iwus... :bukiet:

Wychodze zaraz, jak wroce, napisze cos jeszcze.

Taka ciekawostka... bylam wlasnie w srodmiesciu w Köln... i na deptaku byl grajek (czarny, z broda) didgeridoo... Przystanelam, zeby posluchac... i nic niby takiego... na tym didgeridoo byl na samym srodku wypalony znak duzego, czarnego pajaka.

To taka ciekawostka...

Iwus... co do wcielen... ja mam za soba wcielenie niemieckiego zolnierza z czasow nazistowskich. Nikomu tego nie zycze. Sny powtarzajace sie z czasow II wojny swiatowej... wizyty u dr. Mengele albo siedzenie przy jednym stole z Adolfem... do ciekawych snow nie naleza...

Poza tym... wcieleniowo pojawia sie u mnie taki miszmasz, ze z tego, co widze to chyba tylko w Afryce nie bylam... bo tam nie mam nic, co bym czula, ze laczy mnie tam... tak wszystko niemalze pozostale... Indianie, Australia, kraje bliskiego i dalekiego wschodu... to sie przewija... w regresingach, snach... i zycie mnie tam prowadzilo... ;) stykalo z tymi kulturami.

Napisano
albo siedzenie przy jednym stole z Adolfem... do ciekawych snow nie naleza...

To może byłaś Traudl Junge wtedy czy Constanze Manziarli? Hehe. Ja wiem... to byłoby ciekawe.

BTW: Bardzo podoba mi się ten film "Downfall".

Napisano
ja we wszystkich wcieleniach, które do tej pory widziałam to byłam mordercą albo gwałcicielem....:-P

Can't believe it! No nie... Serio? :szok:

Napisano
Can't believe it! No nie... Serio? :szok:

w tym życiu jeszcze nikogo nie zamordowałam, nie zgwałciłam i nie odbiłam żadnej faceta.... ale, ale! wszystko przede mną... kto wie............. kto wie......:-P

Napisano (edytowane)
w tym życiu jeszcze nikogo nie zamordowałam, nie zgwałciłam i nie odbiłam żadnej faceta.... ale, ale! wszystko przede mną... kto wie............. kto wie......:-P

No nie no... teraz to padłem

smilie_girl_101.gif

No ale teraz to już nie wiem czy Ci wierzyć, po tym co napisałaś teraz hehe.

Edytowane przez x-latek
Napisano
i nic niby takiego... na tym didgeridoo byl na samym srodku wypalony znak duzego, czarnego pajaka.

Hehehe, jak na jakimś horrorze psychologicznym. Z tymi pająkami to Ty masz się... już mówię...

albo siedzenie przy jednym stole z Adolfem

No nie, pomyślałem teraz, nie mogłabyś być wtedy Traudl Junge. Traudl Junge zmarła w roku 2000-ileś tam, Ty oczywiście żyłaś już wtedy hehe. No i niekoniecznie musiałabyś być we wcieleniu kobiety przecież:icon_smile: