Skocz do zawartości

na propozycję współpracy - celt

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

więc tak stronę prowadzę dalej:-) staram się ją rozwinąć i przypadkiem znajomy, który prowadzi lokalną telewizję społeczną zaproponował mi publikowanie moich wywiadów na jego stronie. Wysłałam mu wywiady, które zrobiłam, ale on nadal się do mnie nie odzywa. Ja natomiast mam pewne obawy, bo jestem na takim etapie, w którym wiem dokładnie czego chcę i nie chcę robić sztywnych wywiadów.... Żadnych konkretnych ustaleń między nami nie było i wydaje mi się, że on chyba się wystraszył tych moich wywiadów skoro się nie odzywa.. ja w bądź razie nie zamierzam się naginać... poza tym, myślę, że on specjalnie się do mnie nie odzywa, bo chce, abym to ja za nim chodziła i go prosiła...

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. – XX sąd dobrane: XI sprawiedliwość – no ja wiem, czego chcę i bardzo chłodno, z dużym dystansem oceniam jego propozycję

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 2 denarów – no widać moje wahanie, wręcz obawy….

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 7 buław – jestem czujna i ostrożna, nie podejmuję już tak szybko pochopnych decyzji na zasadzie, bo ktoś coś mi zaproponował to ja biegnę na hurrraa, ale fajnie….

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. – X koło dobrana: XVII Gwiazda – no przeszłam bardzo dużą zmianę, nie interesuje mnie to, co kto pomyśli o mnie samej czytając moją stronę i wywiady….

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. –paź mieczy – po prostu chcę pisać, robić swoje bez względu na wszystko…

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. – XV diabeł: dobrane IV cesarz – a no właśnie i wydaje mi się, że to są jego karty, a czytałam, że diabeł i cesarz to nieuczciwy partner… poza tym, on jest dość konserwatywny, taki sztywny (Cesarz), a ja nie chcę robić sztywnych wywiadów, mnie interesują tzw. „wywrotowcy życiowi”

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. – 7 pucharów – chcę spełniać swoje marzenia, czyli rozkręcić tą stronę, ale wg swoich zasad

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. -2 pucharów – niby jakieś zrozumienie….

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. -5 denarów dobrane: III Cesarzowa – hm… no nie wiem, jak tutaj to zinterprecić… chyba się obawiam, że on wydusi ze mnie wszystkie soki, a ja nie będę nic z tego mieć….

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: główna: rycek denarów, tło: 8 mieczy, 7 mieczy, 10 denarów + 9 buław – no i pięknie… niby on stabilny, ale i konserwa… dalej chyba moje lęki i obawy wychodzą…. Że nie ugram tego co bym chciała….

Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. – XX sąd dobrane: XI sprawiedliwość ---> IX Eremita, HB X Kolo Fortuny i I Mag (licze Sprawiedliwosc jak 8... tak sie liczy u Banzhafa Sprawiedliwosc)

Zastanawiasz sie. Widzisz mozliwosci, ale myslisz tez, na ile to jest realne i do zrealizowania. Starasz sie podchodzic do tego z dystansem. Wazne tu, abys rzeczywiscie pozastanawiala sie, ale tez nie przegapila okazji. Przypatrz sie temu i pomysl, co Ci to moze dac. Wykorzystaj to, co uznasz za sprzyjajace.

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 2 denarów – no widać moje wahanie, wręcz obawy….

Tu jw. rozwazasz, ale i wahasz sie. Cos tam w Tobie powoli dojrzewa.

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 7 buław

Nawet nie tylko czujna, ale i baczna i tak troche bronisz sie nawet przed tym. Tu wazne jest, abys wewnetrznie byla przekonana co do tego, czego chcesz teraz i potem postepowala tak, aby nie bylo w Twoim zachowaniu, decyzji przez Ciebie podjetej, ani cienia wahania. Postepuj w zgodzie ze soba.

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. – X koło dobrana: XVII Gwiazda ---> V Papiez, HB IX Eremita

Pokladalas duze nadzieje w swoich dzialaniach. Upatrywalas w roznych kierunkach, roznych mozliwosci i opcji spelnienia siebie. Tutaj teraz otwieraja sie przed Toba mozliwosci, ale warto byloby wszystko przemyslec i pamietac takze o tym, aby byc elastyczna w swoich dzialaniach. Podejmowac decyzje w zgodzie ze soba, kierowac sie wlasnie swoim zdaniem, swoim wyczuciem, ale i byc jednoczesnie nadal otwarta na opinie innych.

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. –paź mieczy

Chcialabys ostro ruszyc do przodu. :)

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. – XV diabeł: dobrane IV cesarz –--> XIX Slonce, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Przede wszystkim tu powinny rozpoczac sie konkretne dzialania. W tym Diable widze wyjscie poza leki wlasnie i ograniczenia typu "znowu sie nie uda". W Cesarzu widze tu konkretny plan i dzialania konkretne, wiec jezeli uznasz, ze ta wspolpraca jest dobra to jak najbardziej. Podsumy wskazuja na potrzebe wyluzowania. Pozwol sie dziac i rob z tego, co jest, najlepsze, co sie da.

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. – 7 pucharów

Masz rozne plany, ale nie wszystkie sa konkretne. Duzo takich marzen. Wazne, zeby dac im rece i nogi. Trzeba by je blizej obcykac i realnie stwierdzic, co z tego jest realnie do zrealizowania a co sobie odposcic i wtedy juz konkretnie dzialac.

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. -2 pucharów

Tak... mozliwe tez i wsparcie i wspolpraca.

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. -5 denarów dobrane: III Cesarzowa ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Sprawiedliwosc

Obawiasz sie tego... a jednoczesnie masz nadzieje, ze to mogloby byc Twoja szansa. To cos, czego do tej pory chyba (byc moze w takim wymiarze) nie robilas... Jednak Ksiezyc wskazuje, ze czasem warto wejsc na nieznany teren. Sprawiedliwosc radzi po prostu odlozyc emocje na bok i realnie ocenic "co z tego bede miala?" Nie kierowac sie jakimis emocjami, oceniac sucho fakty.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: główna: rycek denarów, tło: 8 mieczy, 7 mieczy, 10 denarów + 9 buław ---> XVII Gwiazda, HB VII Rydwan

No tu widac prace jakas konkretna. Nawet dlugoterminowa, powiedzialabym. Mozliwe duzo, duzo tu informacji... duzo pisania tez w samotnosci, opracowywania tego, dopieszczania. Konkretne dzialania.

Napisano

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. – XX sąd dobrane: XI sprawiedliwość – ja mysle,ze on po prostu sprawdza na ile ta wspolpraca bylaby zgodna z kwestiami formalnymi, prawnymi itp

Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 2 denarów – obawy jego lub Twoje, problem z podjeciem decyzji czy w to wchodzic

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 7 buław – ktos z Was boi sie reakcji innych na to co wyjdzie

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. – X koło dobrana: XVII Gwiazda – zaplanowaliscie wspolprace i teraz chcecie ja uczuciwie zrealizowac

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. –paź mieczy – obawiasz sie co z tego wyniknie czy on sie zaangazuje w to i czy Ci w tym pomoze

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. – XV diabeł: dobrane IV cesarz – mysle,ze obecnie jest troche zestresowany,ze nie moze Ci teraz szybko pomoc,ale robi co w jego mocy i powinno sie udac

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. – 7 pucharów – czekasz na wynik, myslisz i myslisz, az czasem fantazjujesz co by bylo gdyby

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. -2 pucharów – mysle,ze jest ktos kto wspiera i popiera Twoj pomysl

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. -5 denarów dobrane: III Cesarzowa – wydaje mi sie,ze obawiasz sie ,ze nie dysponujesz dostatecznie tym co mu oferujesz i ze dlatego on moze sie nie odzywac,ale gdzie tam z tylu glowy masz nadzieje,ze nie jest tak zle.

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: główna: rycek denarów, tło: 8 mieczy, 7 mieczy, 10 denarów + 9 buław – oj duzo tu sie dzieje,ale...mozliwe,ze bedziesz musiala cos poprawic albo w czyms sie doszkolic, troche Cie to przytloczy i skrepuje,bedziesz sie tym stresowala,ale jesli sie za to porzadnie wezmiesz to moim zdaniem masz szanse.

Napisano (edytowane)

Dzięki dziewczyny za wasze wypowiedzi. W luźnej rozmowie ten kolega rzucił hasło, że w przyszłości mogłabym robić wywiady nagrywane na video.... I może stąd takie karty w wyniku?

I jeszcze jedno: ta lokalna tv to jest za kasę ue organizowana i pewnie on się boi, ze ta telewizja jest zbyt poważna na to, co ja robię ...

Edytowane przez Iwka78
Uzupełnienie
Napisano

Tak dodam... ze 8 Mieczy to karta natloku informacji, wiec nie jest zla. 7 Mieczy to karta pisania pamietnikow np. wiec moze pisania czegos samemu gdzies tam... konstruowaniu, jak sobie pracujesz, doszlifowywaniu. 10 Monet to duzy zasob tego, co bedziesz miala... juz u siebie do brania i korzystania... a 9 Bulaw to dzialania wykorzystujace wiedze i intuicje. Przeciez 9 Bulaw w pozytywie laczy energie meska (slonce - rozum) z zenska (ksiezyc - intuicja)... To sa ladne karty. A Rycek Monet w odp. no co chciec lepiej? Nie gada... zakasuje rekawy i wytrwale, cierpliwie realizuje swoje plany i zamierzenia.

Napisano
Tak dodam... ze 8 Mieczy to karta natloku informacji, wiec nie jest zla. 7 Mieczy to karta pisania pamietnikow np. wiec moze pisania czegos samemu gdzies tam... konstruowaniu, jak sobie pracujesz, doszlifowywaniu. 10 Monet to duzy zasob tego, co bedziesz miala... juz u siebie do brania i korzystania... a 9 Bulaw to dzialania wykorzystujace wiedze i intuicje. Przeciez 9 Bulaw w pozytywie laczy energie meska (slonce - rozum) z zenska (ksiezyc - intuicja)... To sa ladne karty. A Rycek Monet w odp. no co chciec lepiej? Nie gada... zakasuje rekawy i wytrwale, cierpliwie realizuje swoje plany i zamierzenia.

wiesz już mam 3 osoby ustawione na ten miesiąc...

napiszę ci coś na fb....

Napisano

WERYFIKACJA!!!

Witam

więc tak stronę prowadzę dalej:-) staram się ją rozwinąć i przypadkiem znajomy, który prowadzi lokalną telewizję społeczną zaproponował mi publikowanie moich wywiadów na jego stronie. Wysłałam mu wywiady, które zrobiłam, ale on nadal się do mnie nie odzywa. Ja natomiast mam pewne obawy, bo jestem na takim etapie, w którym wiem dokładnie czego chcę i nie chcę robić sztywnych wywiadów.... Żadnych konkretnych ustaleń między nami nie było i wydaje mi się, że on chyba się wystraszył tych moich wywiadów skoro się nie odzywa.. ja w bądź razie nie zamierzam się naginać... poza tym, myślę, że on specjalnie się do mnie nie odzywa, bo chce, abym to ja za nim chodziła i go prosiła...

Karta 1 opisuje: Główny problem, okoliczności, sytuację obecną lub główny cel. – XX sąd dobrane: XI sprawiedliwość – no ja wiem, czego chcę i bardzo chłodno, z dużym dystansem oceniam jego propozycję

Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – 7 buław – jestem czujna i ostrożna, nie podejmuję już tak szybko pochopnych decyzji na zasadzie, bo ktoś coś mi zaproponował to ja biegnę na hurrraa, ale fajnie….

Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. – X koło dobrana: XVII Gwiazda – no przeszłam bardzo dużą zmianę, nie interesuje mnie to, co kto pomyśli o mnie samej czytając moją stronę i wywiady….

Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. –paź mieczy – po prostu chcę pisać, robić swoje bez względu na wszystko…

Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. – XV diabeł: dobrane IV cesarz – a no właśnie i wydaje mi się, że to są jego karty, a czytałam, że diabeł i cesarz to nieuczciwy partner… poza tym, on jest dość konserwatywny, taki sztywny (Cesarz), a ja nie chcę robić sztywnych wywiadów, mnie interesują tzw. „wywrotowcy życiowi”

Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. – 7 pucharów – chcę spełniać swoje marzenia, czyli rozkręcić tą stronę, ale wg swoich zasad

Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. -2 pucharów – niby jakieś zrozumienie….

Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. -5 denarów dobrane: III Cesarzowa – hm… no nie wiem, jak tutaj to zinterprecić… chyba się obawiam, że on wydusi ze mnie wszystkie soki, a ja nie będę nic z tego mieć….

Karta 10 opisuje - możliwy rezultat: główna: rycek denarów, tło: 8 mieczy, 7 mieczy, 10 denarów + 9 buław – no i pięknie… niby on stabilny, ale i konserwa… dalej chyba moje lęki i obawy wychodzą…. Że nie ugram tego co bym chciała….

Z kolegą się dogadałam, co do warunków... już dziś zamieścił na stronie mój pierwszy wywiad. NIe było żadnych problemów:-)))

dziękuję WSZYSTKIM za interpretację i poświęcony czas:-)

duży buziak:-***