Skocz do zawartości

Now sierpniowy - 6 Sierpnia 2013

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Co trzeba odpuscic - 2 Mieczy + 10 Bulaw ---> XII Wisielec, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Skojarzylo mi sie tu z takim dogodzeniem na sile wszystkim. Mam wakacje i mialam ostatnimi czasy duzo roznych obowiazkow, stresow, teraz powinnam po prost korzystac z wolnego i zajac sie soba.

2. Co trzymac jak najblizej - Rycerz Bulaw + XVII Gwiazda, IX Eremita ---> VII Rydwan, HB VIII Sprawiedliwosc

Mysle, ze realizowanie siebie, takie odwazne i ukierunkowane na przyszlosc. Mozliwe tez, ze kontakty z jakims Eremita. W kazdym razie nie wolno mi uciekac, musze realizowac sie konkretnie i bez wahania.

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - 7 Mieczy + 7 Monet, 6 Monet ---> XVIII Ksiezyc, HB XX Sad i II Kaplanka

Tu powiedzialabym, ze czegos sie obawiam w jakis sposob i na razie trzymam na dystans. Podchodze do tego sceptycznie i tak jest dobrze. Nie powinnam na razie nic brawurowo przyspieszac ani nic robic na sile.

4. Jak swiat wplywa na mnie - 4 Monet + IV Cesarz ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Sprawiedliwosc

Zajmuje sie przede wszystkim soba, swoim codziennym zyciem, swoja rodzina.

5. Co mozesz i musisz dac innym - III Cesarzowa + As Mieczy, 2 Kielichow ---> XVI Wieza, HB VI Kochankowie

Nie wiem, jakby miala cos wyklarowac, postawic jasno, zburzyc pewne ramy czegos. Nie wiem... cos w tym stylu jakby.

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - i tu kurcze dociagalam... same AW :ojejku: XIII Smierc + XIV Umiarkowanie, VII Rydwan + XI Pasja (dalej nie ciagnelam... :26:) ---> I Mag, HB IX Eremita

Nie wiem. Jakies powazne zmiany mi sie tu pojawiaja. I wlasnie... same AW, wiec mysle, ze znaczace te zmiany beda. Mozliwe, ze w obszarze tego, co robie. Mozliwe, ze w obszarze kontaktow miedzyludzkich. Widac po podsumach, ze zostane zmuszona do dzialania (Mag) i bede duzo sie nad tym zastanawiala, rozwazala (Eremita).

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - 9 Mieczy, 5 Mieczy, XVI Wieza + Paz Monet ---> II Kaplanka, HB III Cesarzowa

Zamiast produkowac zbyteczne mysli i zamartwiac sie na zapas, zakladac czarne scenariusze, powinnam dzialac, nie wahac sie burzyc to, co mi przeszkadza... i isc do przodu. Kierujac sie przy tym intuicja. Cesarzowa w podsumie wskazuje praktycznie na to, ze moglaby byc bardzo zadowolona, gdyby tylko sama zechciala.

Napisano

1. Co trzeba odpuscic - 2 Mieczy + 10 Bulaw ---> XII Wisielec, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Skojarzylo mi sie tu z takim dogodzeniem na sile wszystkim. Mam wakacje i mialam ostatnimi czasy duzo roznych obowiazkow, stresow, teraz powinnam po prost korzystac z wolnego i zajac sie soba.

Myślę,że nie zwracania uwag na własne obciążenia (10 buław) spychania na dalszy plan swoich stanów emocjonalnych(wiesielec) które sprawiaja,ze nie bierzesz zycia pełnymi garsciami(cesarzowa) jak brać pownnać. I myslę,że nie powinnaś cofac,zmieniać swoich juz podjętych decyzji.

2. Co trzymac jak najblizej - Rycerz Bulaw + XVII Gwiazda, IX Eremita ---> VII Rydwan, HB VIII Sprawiedliwosc

Mysle, ze realizowanie siebie, takie odwazne i ukierunkowane na przyszlosc. Mozliwe tez, ze kontakty z jakims Eremita. W kazdym razie nie wolno mi uciekac, musze realizowac sie konkretnie i bez wahania.

Swoj dynamizm,energie,działania właśnie .. ze w końcu wybije godzina w której los odwdzieczy Ci sie za to kim jestes wewnetrz siebie. Ja mysle ze tutaj jawi sie równeż to,że możesz pomóc innym ludziom swoimi doświadczeniami życiowymi.

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - 7 Mieczy + 7 Monet, 6 Monet ---> XVIII Ksiezyc, HB XX Sad i II Kaplanka

Tu powiedzialabym, ze czegos sie obawiam w jakis sposob i na razie trzymam na dystans. Podchodze do tego sceptycznie i tak jest dobrze. Nie powinnam na razie nic brawurowo przyspieszac ani nic robic na sile.

Masz poczucie,że ktoś nie do końca był wobec Ciebie szczery,ze czas to zweryfikował albo,ze nie potrzebnie pokładałas w kims swoja energie skoro pllonów zadnych tak na prawde z tego nie ma..zabrakło równowagi.ktos chciał tylko brać i w zasadzie pokazał swoja druga twarz(Ksieżyc) wyszły pewne rzeczy na jaw?(Kapłanka) cos przypomniało sie tez z przeszłosc(Sad) i to miało znaczenie na twoje spojrzenie w tym temacie?(SAD)(KSIEZYC)(SPRAWEDLIWOSC)

4. Jak swiat wplywa na mnie - 4 Monet + IV Cesarz ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Sprawiedliwosc

Zamykasz sie w czterech scianach. Tam czujesz,ze to twoje miejsce,mozesz byc prawdziwą sobą,bez maski..bez oceny innych..

5. Co mozesz i musisz dac innym - III Cesarzowa + As Mieczy, 2 Kielichow ---> XVI Wieza, HB VI Kochankowie

Nie wiem, jakby miala cos wyklarowac, postawic jasno, zburzyc pewne ramy czegos. Nie wiem... cos w tym stylu jakby.

Tu mozesz decydować z kim chce utrzymywać znajomośc a z kim nie. To co przyjmujesz do zycia a czego sie wystrzegasz..

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - i tu kurcze dociagalam... same AW :ojejku: XIII Smierc + XIV Umiarkowanie, VII Rydwan + XI Pasja (dalej nie ciagnelam... :26:) ---> I Mag, HB IX Eremita

Nie wiem. Jakies powazne zmiany mi sie tu pojawiaja. I wlasnie... same AW, wiec mysle, ze znaczace te zmiany beda. Mozliwe, ze w obszarze tego, co robie. Mozliwe, ze w obszarze kontaktow miedzyludzkich. Widac po podsumach, ze zostane zmuszona do dzialania (Mag) i bede duzo sie nad tym zastanawiala, rozwazala (Eremita).

Dobre karty:):) widać,że coś zamknełas za toba i wszystko zmierza w dobrym kierunku..trzymasz wodze w swoich rekach,poczujesz takiego wewnetrznego lwa,ze nie ma rzeczy niemożliwych.. mysle,ze to bedzie znaczący miesiąc..

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - 9 Mieczy, 5 Mieczy, XVI Wieza + Paz Monet ---> II Kaplanka, HB III CesarzowaZe nie warto tracic swojej energi,zadręczania się na sytuacje w którym zostalismy okrutnie zbombardowali przez los.. tutaj zauwazysz,ze na nowo nalezy budować i kształtować swoje zycie,ze zastój nic na dzien dzisiejszy nie wniesie ..

Zamiast produkowac zbyteczne mysli i zamartwiac sie na zapas, zakladac czarne scenariusze, powinnam dzialac, nie wahac sie burzyc to, co mi przeszkadza... i isc do przodu. Kierujac sie przy tym intuicja. Cesarzowa w podsumie wskazuje praktycznie na to, ze moglaby byc bardzo zadowolona, gdyby tylko sama zechciala.

• Lubię to! 1
Napisano

odpuścić sobie jakiś taki wewnętrzny konflikt, że trzeba ciągle być na wysokich obrotach, pozwolić sobie na odpoczynek, relaks, ty też tego potrzebujesz, a wisielec podkreśla - daj sobie czas i zajmij się sobą, dogadzaj sobie też pod względem takim typowo kobiecym - może wizyta u kosmetyczki, a może jakiś masaż? itp. pierdołki:-)

Dalej trzymać się planu i iść jak buławowy pilnować swojego zapału, żeby nie zgasł, sprawiedliwie oceniać też możliwości

twoja wytrwałość w dążeniu do celu i umiejętność przeczekania pewnych sytuacji, i tu znów sobie pomyślałam o przekazywaniu swojej energii...

Zajmuje sie przede wszystkim soba, swoim codziennym zyciem, swoja rodzina. - tak stabilnością, bo gdyby nie to, to byś odfrunęła... potrzebujesz pewnych problemów do uziemienia siebie...

mądrość, doświadczenie, intelekt, miłość do świata, ludzi....

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - i tu kurcze dociagalam... same AW XIII Smierc + XIV Umiarkowanie, VII Rydwan + XI Pasja (dalej nie ciagnelam... ) ---> I Mag, HB IX Eremita

to tak jakbyś musiała całkowicie zmienić podejście do własnej energii, do tego w jaki sposób z nią pracujesz, w kartach RW na umiarkowaniu jest Anioł, który przelewa z jednego dzbana do drugiego, będziesz próbować, testować, czy to Ci pasuje, czy tak się da zrobić itd.

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - 9 Mieczy, 5 Mieczy, XVI Wieza + Paz Monet ---> II Kaplanka, HB III Cesarzowa

porzucić ograniczające myśli, zostawić je za sobą i uczyć się nowego

Napisano

1 . Co trzeba odpuscic - 2 Mieczy + 10 Bulaw ---> XII Wisielec, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Wahania i to wszystko co przytłacza - jeszcze jakiś czas będzie Ci towarzyszyło takie wrażenie - ale finał jest obiecujacy - odżyjesz, poczujesz się panią swojego losu

Swój potencjał energetyczny - - nadzieje, plany, które trzymasz głeboko w sobie i obiektywnie rozważasz jak je zrealizować-

Ostrożność, wytrwałość w działaniach, umiejętnosć zachowania równowagi w braniu i dawaniu - wchodzenie w swoje wnętrze - odradzanie sił, wybaczanie kierowanie się intuicją w działaniu

stabilnie - ale może trochę ograniczająco i dominująco - możesz czuć się czasami zmuszona do działania - jakby otoczenie wymuszało na Tobie takie a nie inne zachowania

Swoje wewnętrzne bogactwo na które składają się m.in. doświadczenie, wiedza opiekuńczość - uważam ,że masz pokazać co to znaczy być prawdziwą KOBIETĄ

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - i tu kurcze dociagalam... same AW XIII Smierc + XIV Umiarkowanie, VII Rydwan + XI Pasja (dalej nie ciagnelam... ) ---> I Mag, HB IX Eremita

Jakieś poważne zmiany się szykują - będą się zaznaczać powoli ale wytyczą nowy intensywnie rozwijający się kierunek w Twoim życiu -wykorzystasz te zmiany z "głową"

Nie zamartwiać się na zapas - we wszystkich działaniach zachować ostrożność - unikać konfliktowych sytuacji - zmieniać swoje życie i podejmować nowe wyzwania - być i kapłanką i cesarzową - silną, piękną kobietą w subtelnej mgiełce tajemniczości

Bardzo ładny podsum rozkładu

• Lubię to! 1
Napisano

Strach i obowiazki. Regeneruj sily.

Plany i nadzieje, nawet jesli czujesz sie sama - sa twoim paliwem, sila napedowa. Twoja swiadomosc wnetrza tez.

Umiejetnosc rozszyfrowywania i zbierania informacji, czekanie na wynik, na zysk.

Ogolnie na rozwoj sytuacji. Umiesz juz byc cierpliwa.

Masz swoje wlasne zasady, pilnujesz ich i przestrzegasz. Przyszlo mi tu skojarzenie "Moj dom moją twierdzą"

Możesz mieć takie sklonnosci, by sie zaszywac w domowym zaciszu, cisza swiety spokoj, a reszcie dziekujemy.

Ty lepiej za duzo nie dawaj. Teraz jest Twoja kolej na pozbieranie sie i korzystanie z tego co wypracowalas juz sobie.

Czas na troche zdrowego egoizmu. Bo Twoje obawy, leki czy poczuycie wykorzystywania wybuchna w koncu w Tobie, i sie skonczy armageddonem.

Zmienisz postawe. Staniesz sie bardziej asertywna, bardziej bedziesz dbala o rownowage i kontrole oraz przestrzeganie zasad i uwagę skupisz na pilnowaniu wlasnych ograniczen, co by sie znowu nie wypalic.

Musisz zadbac o wieksza regeneracje, nie probowac na sile byc we wszystkim dobra, bo to sie skonczy katastrofa.

po prostu badz. Rob co swoje, ucz sie... i tyle.

• Maestro
Napisano

stany lękowe,sytuacje gdy masz po prostu dość i nie chcesz nic robić,tylko odpoczywać i dać sobie spokój ze wszystkim, poczucie bezsilności

mężczyznę,który zabiega o kontakty z Tobą,plany i marzenia, chwilami sytuacje skłaniające Ciebie do odsunięcia się od ludzi do swojej pustelni

3. Co jest teraz najważniejszym nabytkiem - 7 Mieczy + 7 Monet, 6 Monet ---> XVIII Ksiezyc, HB XX Sad i II Kaplanka

spryt, inteligencja, umiejętność wyciagania informacji

sprawia,że chowasz się w sobie,w swoim pokoju lub innym ulubionym miejscu

zrozumienie, możliwość wygadania się,wsparcie, to co masz w sobie, swoja zyciową mądrosć...

jakieś powazne zmiany zajdą w Twoim zyciu, które będa zmianami na dłużej wnioskując z dalszych kart,w Twoim zyciu zacznie następować ład i harmonia

będą jeszcze nieciekawe momenty,Twoją lekcją jest poradzenie sobie z nimi,zburzenie ich, wyzbycie się negatywnego myslenia i stanów, gdy chce się tylko leżeć i płakać

• Lubię to! 1
Gość Daffne
Napisano

odpuścić sobie przemęczanie się, przyszedł czas na zrobienie czegoś dla siebie.

własne zadowolenie i pogodę ducha, słuchać swego wnętrza i tego co ono podpowiada i działać w zgodzie ze sobą w upragnionym kierunku. Optymizm i wiarę w pozytywne aspekty życia w przyszłości trzymać najbliżej,a także entuzjazm i własną mądrość jaką warto się kierować.

najważniejszym nabytkiem jest Twoja własna ochrona siebie i odpoczywanie wtedy gdy to Ci potrzebne odsuwając się nieco od aktywności w pewnych sferach życia.

wpływa jakby obowiązkowo. Myślę, że tak postrzegałaś swoje życie w ostatnim czasie jako zobowiązania, obowiązki do wypełnienia, skrupulatności i skuteczność dzialania a także stanowienie i bycia głową rodziny (cesarz), gdy wymaga tego sytuacja.

siebie rodzinie, miłość i ciepłe słowo...tego chyba nigdy nikomu za wiele :D

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - same AW XIII Smierc + XIV Umiarkowanie, VII Rydwan + XI Pasja

(dalej nie ciagnelam... ) ---> I Mag, HB IX Eremita

Zacznie się od drugiej połowy sierpnia relaks i odpoczynek jakiego Ci potrzeba, z nowymi siłami ruszysz do boju na nowo pod koniec sierpnia. Możliwe,że szykuje się wyjazd Tobie jakiś związany z paskami a może jakiś kurs? Planujesz coś w tym względzie pod koniec sierpnia albo początekiem września?

odrzucić negatywe myśli, tupnąć nogą i stanowczo zacząć realizować to co pragniesz gdy poczujesz gotowość lub możliwość.

Napisano

Dziekuje Daffne... :bukiet:

Co do kursu... to dopiero koncowka wrzesnia, konkretnie 28 i 29 wrzesien... cos bedzie. Wczesniej nic nie planuje. :)

Odnosnie odpoczywania sobie, no walsnie sobie odpoczywam bardzo... :) Sa wakacje i jestem na prawdziwym luzie. Robie tylko to, co musze... i odpoczywam, odpoczywam, odpoczywam.

Gość Daffne
Napisano
Dziekuje Daffne... :bukiet:

Co do kursu... to dopiero koncowka wrzesnia, konkretnie 28 i 29 wrzesien... cos bedzie. Wczesniej nic nie planuje. :)

kurcze...to chyba nie to w takim razie bo to nie tego nowiu powinno dotyczyć. Może wyszły same myśli przygotowujące się na ten kurs...albo jakieś samodzielne ćwiczenia pod dany kurs? sama nie wiem co ten giermek może tu symbolizować więc może nie będę zgadywać, ale zaznacza się jakąś nauka :)

Odnosnie odpoczywania sobie, no walsnie sobie odpoczywam bardzo... :) Sa wakacje i jestem na prawdziwym luzie. Robie tylko to, co musze... i odpoczywam, odpoczywam, odpoczywam.

i bardzo dobrze, ja też niebawem zacznę,już się doczekac nie mogę :jupi:

• 4 tygodnie później...
Napisano

WERYFIKUJE

Przede wszystkim sztywnosc i trzymanie sie na dystans. Tu konkretnie moja urazona duma sie pokazala, w sumie bez wiekszego powodu, natomiast jak sie to przelamalo, to jest ok.

W zasadzie obie opcje mialy miejsce. I obie bylyby tu odpowiednie.

Miec oczy i uszy szeroko otwarte. Tak. I wyszlo na jaw, ze mezu ma kobiete, oszukuje i nie mowi prawdy. Wbrew pozorom, nabytek dla mnie dosc mocno oczyszczajacy.

Ze zajelam sie soba i dziecmi. Wakacje celebrowalam, choc na miejscu to bardzo je sobie chwale.

Pokazac sie jako samodzielna, niezalezna jednostka, odciac od wszelkich zaleznosci i zajac znajomosciami, ktore wplywaja na mnie pozytywnie.

Nie wiem w zasadzie. Mocne karty. Mozliwe, ze pokazalo sie to, ze w tym czasie walczylam ostro o to, co kocham i o to, na czym mi zalezy.

Tak... nie zamartwiac sie na zapas i nie pisac czarnych scenariuszy. Koniec koncow, jak poczekalo sie na wyjasnienie pewnych spraw (lub zadzialalo w celu wyjasnienia) bylo dobrze... :)

Dziekuje wszystkim interpretujacym za pomoc w interpretacjach... :bukiet: