nalka47 Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 Znalazłam rozkład skróconego rozkładu kabały z 9 kart A wiec ,wyciągamy z tali damę kier lub króla kier -następnie dociągamy 8 kart i rozkładamy następująco : -----5-------2-----6-------- -----1------syg----3--------- -----7-------4-----8--------- 1. TO PRZESZŁOŚĆ . To symbol tego minionego zdarzenia które ma wpływ na rzeczy jakie dzieją eis teraz w naszym życiu i sercu . 2. MYŚLI to własnie myśli damy lub króla serduszko 3. PRZYSZŁOŚĆ -najbliższa 4. Tu leża zdarzenia podeptane ,te od których osoba się odwraca .Zostawia świadomie za sobą . Skosy ,czyli kary lezące na liniach przekątnych oznaczają nieoczekiwane zdarzenia . 5. + 8. Mowi o niespodziance nadchodzącej z.... przeszłości .Czyli to co sie przytrafi będzie skutkiem tego co przeżyłaś kiedyś. 6. + 7. To zaskakujące zdarzenie którego nie mogłaś sie spodziewać ponieważ przychodzi z przyszłości . Skosy odczytujemy razem z centralnie położona dama kier . Źródło: Tygodnik " Świat kobiety " 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WróżkaZębuszka Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Rozłożyłam, bardzo dużo prawdy, cała przeszłość i moja teraźniejszość się zgadza... zobaczymy, co z tymi skosami. Bardzo dziękuję, że go dodałaś! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atalia Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Czy skosy do 4 to 1 i 3 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davisa Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Czy skosy do 4 to 1 i 3 ? Skosy odnoszą się do 5 i 8 oraz 7 i 6. Jeśli chcesz dopowiedzieć sobie coś więcej z użyciem poz. 4 to spokojnie można ją połączyć metodą skoczka (tak jak w kartach Lenormand) - w tym przypadku łaczymy 4 z 5 oraz 4 z 6. Dokładnie tak samo można postąpić z każdą pozycją. I tak : 5 łączymy z 3 i 4, 1 z 6 i 8, 7 z 3 i 2, 4 z 5 i 6, 8 z 1 i 2, 3 z 5 i 7, 6 z 1 i 4. A potem postarać się ułożyć z tego historię;-) Oczywiście, nie jest to konieczne i trzeba ostrożnie tej metody używać moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
esketit Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 bardzo fajny rozkład, przyjemnie mi się z niego korzysta 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts