Skocz do zawartości

Gdzie na studia magisterskie?

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

Hej ;)

Przed dylematem stanę za rok, ale już powoli myślę... Obecnie uczę się w Lublinie. Spytałam kart:

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że będę robiła studia magisterskie w...

Lublin

Giermek mieczy, as denarów, 7 buław --> wydaje mi się, że dostanę się i stanę przed wyborem – w tym, czy może w innym mieście.

Poznań

4 denarów, 5 kielichów, 8 kielichów, Świat --> mam tam mieszkanie (4 denary), ale nie dostanę się albo nie będę brała pod uwagę ze względu na odległość.

Kraków

9 denarów, rycerz denarów, Śmierć, 5 mieczy --> hmm tu mogłabym się dostać, ale może pomyślę, że nie chcę iść tam bez żadnej koleżanki?

Inne miasto

Diabeł, 5 buław, Słońce --> widać, że chcę spróbować swoich sił w innym mieście, poznać nowe osoby. Karty są na tak…

Wrocław (koleżanka się tam wybiera...)

Księżyc, Cesarz, Rydwan, 2 mieczy, Sąd --> wezmę pod uwagę, chyba się dostanę i może wybiorę?

Weryfikacja za rok ;)

• Maestro
Napisano

Tak na szybko:

Lublin - będziesz upatrywała tu szansy, dowiadywała się co i jak, ale coś Ci może stanąć na przeszkodzie

Poznań - tu nie ma szans, wręcz się rozczarujesz

Kraków - możliwe, że weźmiesz pod uwagę to miasto, ale z jakiegoś powodu uznasz, ze to bez sensu

Inne miasto - chyba nie wiesz jeszcze jakie to miałoby być miasto, ale przed chwilą koleżanka z ezo (:lol:) dała Ci podpowiedź;)) Słońce mówi, że masz szansę:)

Wrocław masz sporo niepewności co do tego miasta i tamtejszej Uczelni,mozliwe, że pojedziesz się wywiedzieć co i jak, nie mam pewności,że zostaniesz na 100%, ale szansa jest:)

Napisano

Lublin-szanse są duże, ale będziesz musiała o to zawalczyć.

Poznań- tu odległość (świat) będzie przeszkodą, za dużo zmartwień z tym związanych, samotność, smutek i żal..

Kraków- no właśnie..duże szanse są na to, ale chyba zbyt mocno będziesz się obawiała zakończenia relacji przyjacielskiej..I Twoje obawy będą słuszne-studiowanie tam przyniosłoby Ci spełnienie i radość, ale kosztem przyjaźni i w ostatecznym rozrachunku jeśli wybierzesz Kraków będziesz żałować, stwierdzisz, że nie było warto..

Inne miasto- będzie Cię bardzo kusić ta opcja, ale będziesz musiała trochę energii w to włożyć. Jednak będzie warto, słońce zapewnia szczęście i radość :-)

Wrocek- Myślę, że wybierzesz inną opcję, miejsce, które znasz (sąd)..Mam wrażenie, że coś Ci będzie tam nie odpowiadać, w tej 2 mieczowej widzę jakiś taki zastój, rozważanie czegoś, będziesz się sama zastanawiać, czy na pewno chcesz tam iść..I będzie to miało związek z wyjazdem tego cesarza..Nie wiem jak to zinterpretować, kto to może być..Może zmieni się dziekan albo nastąpią jakieś zmiany w zarządzie uczelni, restrukturyzacja, zmiana przepisów itp. i to Cię zmusi do zastanowienia co dalej z tą uczelnią, czy będzie tam fajnie itp..

Napisano

Hej ;)

Przed dylematem stanę za rok, ale już powoli myślę... Obecnie uczę się w Lublinie. Spytałam kart:

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że będę robiła studia magisterskie w...

Lublin

Giermek mieczy, as denarów, 7 buław --> tutaj widzisz jakieś niedogności. Chciałabyś i mysle, ze sie uda, jeśli pokonasz przeszkody. uda Ci sie to .

Poznań

4 denarów, 5 kielichów, 8 kielichów, Świat -->tu nie, za dużo rozczarowania, rzeczywiscie odległość jest tu przeszkodą.

Kraków

9 denarów, rycerz denarów, Śmierć, 5 mieczy --> jest szansa, ale sama zrzygnujesz z tego pomysłu. Jeśli sie zdecydujesz to zmienisz miasto, bo nie bedziesz zadowolona.

Inne miasto

Diabeł, 5 buław, Słońce --> Kusi i troche przeraża, ale widzisz nadzieję. Na arzie szukasz i nie wiesz, co to ma być za miasto.

Księżyc, Cesarz, Rydwan, 2 mieczy, Sąd --> tutaj moze sie pojawić przeszkoda, niejsasna sytuacja mieszkaniowa, problemy z dojazdami. Są szanse, ale chyba zrezygnujesz

Napisano (edytowane)

Lublin

Giermek mieczy, as denarów, 7 buław --> tu bedziesz sie wahala czy warto,podejrzewam,ze przeszkoda moga byc kwesti materialne nie wiem czy zwiazane z oplata za ten kierunek studiow czy ogolnie z tym,ze bedzie to drogie miasto.

Poznań

4 denarów, 5 kielichów, 8 kielichów, Świat --> tu moze byc Ci poprostu ciezko sie dostac,plus problemz odlogloscia, mysle,ze sama zrezygnujesz z zalem.

Kraków

9 denarów, rycerz denarów, Śmierć, 5 mieczy --> tak,tu masz szanse i dobrze bys sobie tu zyla,ale rzeczywiscie bylabys tu samotna.

Inne miasto

Diabeł, 5 buław, Słońce --> wydaje mi sie,ze to miasto Ci sie moze wydac atrakcyjne i nawet bys sie tu dobrze odnalazla,ale za duza jest tu konkurencja, zbyt duze przywiazanie do materializmu,klamstwa wyscigu szczorow w podsumie masz gwiazde,wiec jesli bylabys w stanie to zaakceptowac to karty pokazaly,ze to jest to miasto ktore wezmiesz pod uwage. Obstawiam Warszawe ;)

Księżyc, Cesarz, Rydwan, 2 mieczy, Sąd --> tobie sie wydaje,ze to dobra opcja,ale nie wiem czy ona jest dobra.Mozesz tam kogos spotkac z kim wpadniesz w konflikt,ale to zostanie zlagodzone. Mozliwe,ze ta opcje wlasnie wybierzesz.

W moim odczuciu wybierzesz albo Wroclaw albo inne miasto i to moze byc Warszawa albo jakies wieksze miasto pasujace do zycia w pospiechu,nerwach, w przywiazaniu do materializmu.

Edytowane przez panna.marta
  • 9 miesięcy temu...
Gość Linkinia
Napisano

Póki co mogę odnieść się do Poznania, z którego zrezygnowałam - jest za daleko, tęskniłabym za rodzicami i przyjaciółmi, bo rzadko bym przyjeżdzała do rodzinnego domu.

Inne miasta zweryfikuję już wrótce ;)

Napisano

Lublin albo Kraków, ale wybierzesz Lublin :P

powodzenia :slonko:

• 1 miesiąc temu...
Gość Linkinia
Napisano

WERYFIKACJA

Wybrałam Lublin. Oprócz studiów magisterskich będę także robiła dodatkowo szkołę, związaną z czymś innym ;)

Dzięki! ;)