Skocz do zawartości

Sen - Hotel

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mialam dzis dosc ciekawy sen. Doslownie pamietam wszystkie szczegoly... nawet takie, jak powiew wiatru na skorze... no niesamowite.

Snil mi sie hotel. Weszlam do tego hotelu z moimi corkami. Hotel byl taki dosc stary. Urzadzony w takim dosc tradycyjnym stylu, kojarzy mi sie z czasami secesji troche...

Weszlam tam... po lewej stronie byla recepcja... czy jak to sie po polsku nazywa, gdzie wydaja klucze, gdzie rezerwuje sie itd...

Szlo sie dalej w glab i po prawej stronie byly schody prowadzace na gore. Byly prawosretne. Prowadzily do przodu na gore, potem zakret i w droga strone i bylo sie pietro wyzej.

Na pierwszym pietrze, po lewej stronie dostalam 3 pokoje. Dla mnie i dzieci.

Wtedy pojawil sie maz i powiedzial, ze dwa pietra wyzej po prawej strone on ma 2 pokoje i moze nam je dac.

Poszlam tam zobaczyc, jak to wyglada (o ile nie mam w pamieci, jak wygladaly te 3 pokoje na dole, tu mam dokladnie w pamieci. Wiem, ze jeden pokoj byl bardzo duzy i jasny. Okna byly na cala sciane wysokie. Otwieraly sie jak drzwi balkonowe. Byly otwarte a wiatr rozwiewal firanki.

Powiedzialam, ze dobrze. To beda pokoje dla starszych corek.

Wtedy odezwal sie dzwiek telefonu i zadzwonila pani z recepcji, mowiac, ze ten pokoj nie jest oplacony i musze poniesc kare.

Probowalam sie jakos przedostac do pokoju na dole, ale nie wychodzilo to, krylam sie gdzies po drodze. Potem oposcilysmy z corkami ten hotel i udalysmy sie na dwor. Bylo ciemno, padal deszcz, poszlysmy gdzies w ciemnosc ulicy.

Koniec.

A... klucze mialam do pokoi przy sobie nadal.

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? - 6 Monet + VII Rydwan ---> I Mag, HB XIII Smierc i IV Cesarz

Mysle, ze czesciowym moim rozstaniem z mezem. Nadal jednak staram sie mu wychodzic na przeciw i daje rozne mozliwosci, zeby sie wykazal jako ojciec.

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? - Krol Kielichow + 8 Kielichow, XXI Swiat ---> VI Kochankowie, HB XI Pasja i II Kaplanka

Mysle, ze tak. Mozliwe, ze pokazuje tu moje calkowite uniezaleznienie sie od tego czlowieka, czyli byc moze rowniez nawet z czasem przeprowadzke gdzies dalej. Na pewno zas formalne oderwanie wreszcie.

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - 0 Glupiec + XI Pasja, As Kielichow ---> 0 Glupiec, HB VII Rydwan

Stoje na progu czegos nowego. Musze w to wejsc cala soba nie ogladajac sie za siebie.

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - V Papiez + 4 Monet, 10 Bulaw ---> VII Rydwan, HB VI Kochankowie

Caly czas lacza mnie jakies jeszcze zaleznosci z mezem, na ktorych on bazuje a z czym mi nie dobrze.

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - Rycerz Bulaw + Rycerz Kielichow, As Bulaw ---> XVII Gwiazda, HB I Mag

Wyjsc zyciu na przeciw i nie ogladac sie za siebie. Planowac swoje zycie odwaznie i po swojemu. Nie ogladajac sie do tylu. Zostawic niejako ten hotel, gdzie on da albo nie da. A sprawia, ze nadal jestem uzalezniona w jakis sposob od niego.

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 3 Monet + XVI Wieza + 5 Monet, 10 Monet ---> XX Sad, HB VII Rydwan

Przestac sie na sile starac, zeby bylo dobrze, zeby byl wilk syty i owca cala, bo nie bedzie i ja na tym ostatecznie strace. Powinnam zostawic to w czorta i pojsc calkowicie swoja droga polegajac wylacznie na sobie.

7. Przed czym ostrzega sen? - Krol Mieczy + 6 Kielichow, IX Eremita ---> XII Wisielec, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Przed tym, ze sytuacje z przeszlosci moga sie powtorzyc. Dopoki tak bedzie, nie bede zupelnie wolna.

8. Do czego zachęca sen? - 7 Kielichow + 3 Kielichow, Krolowa Kielichow ---> XX Sad, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Pojsc za marzeniami... i zaczac budowac zycie od nowa... z corami. Skoncentrowac sie na rodzinie i pamietac, ze gdziekolwiek jestem czy bede to nie sciany domu (tu - hotelu) i liczba pokoi a ja i moje dzieci to rodzina i moj swiat... ktory moge ze soba wszedzie zabrac i mam przy sobie.

Napisano (edytowane)

Kochana Sacral

Zacznę od końca-

masz klucze do pokoju w hotelu- czyli masz już przepustkę do nowego życia, którgo jeszcze nie dopuszczasz do siebie (dlatego hotel pojawił się we śnie - czyli budynek nie należacy do Ciebie)

Jeszcze wracasz do przeszłości , do starego życia którego wzorzec masz wyryty w pamięci -stąd dokładnie pamietasz jak wyglądał pokój męża -

jeszcze nie bardzo pamiętasz jak wyglądał Twój pokój o Twoich córek - nic dziwnego - przecież dopiero zaczynasz odkrywać uroki nowego życia - dlatego wszystko jest jeszcze nie odkryte

A to że pokój nie opłacony - no musisz definitywnie odciąć się od starego życia - pozałatwiać wszystkie sprawy -otworzyć się na nowe - nie uciekać przed kolejnymi szansami - inaczej cały czas będziesz wracać w przeszłość - a chyba nie o to chodzi

Jesteś teraz w okresie przejściowym między starym a nowym życiem -

Powodzenia

Edytowane przez Kędry
Napisano

Masz już klucz do nowego życia tylko jeszcze trochę obaw i niepewności , które i kiedy drzwi nimi otworzyć by przywitać NOWE.

Napisano

Dziekuje Kedry... :bukiet: Dziekuje :Anez:

Gdzies tam czulam, ze to o to moze chodzic... natomiast motyw tego, dlaczego bylam w pokoju meza i dlaczego nie pamietalam wygladu swojego pokoju... potem to wyruszenie w ciemnosc.

Ciekawe bardzo... i zgadza sie... z rzeczywistoscia. Dziekuje Wam kochane za pomoc w interpretacji i patrze jak z tymi punkcikami teraz... przyznaje... :bukiet:

PS. Niestety na punkciki mam jeszcze chwilowa blokade, jak tylko sie zwolnia, porozdaje. :bukiet:

• Maestro
Napisano

Moja pierwsza myśl po przeczytaniu samego opisu snu: to to, ze w tym śnie miałaś ponieść konsekwencje czegoś, co pośrednio było z winy Twojego męża, tzn. gdyby on nie zawołał Ciebie do pokojów na górze, TY byś mogła uregulować zobowiązanie, a tu jakby on Ciebie zwiódł na manowce...Jakbyś miała zakodowaną informację, że on nie jest wart Twojego zaufania, ale Ty mimo to nie żywisz do niego urazy i umiesz wyciągnąć rękę, niestety efekt tego jest przykry, bo zostajesz z córkami sama i sama musisz się troszczyć o ich byt...

1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? - 6 Monet + VII Rydwan ---> I Mag, HB XIII Smierc i IV Cesarz

chodzi o nierównowagę w Twoim związku i ucieczkę od tej całej sytuacji

2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? - Krol Kielichow + 8 Kielichow, XXI Swiat ---> VI Kochankowie, HB XI Pasja i II Kaplanka

Możliwe, że Twój mąż może zechcieć powrotu do Ciebie, ale Tobie uda się odciąć od tego tematu, zakończyć okres, który był dla Ciebie niekorzystny

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - 0 Glupiec + XI Pasja, As Kielichow ---> 0 Glupiec, HB VII Rydwan

Zaczynasz coś nowego, nowe życie,które może przynieść Ci namiętność i spełnienie uczuciowe:)

4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - V Papiez + 4 Monet, 10 Bulaw ---> VII Rydwan, HB VI Kochankowie

Jestes zmęczona swoim związkiem i całym rozgardiaszem z tego powodu, przeciążona nadmiarem obowiązków i odpowiedzialności,masz dość i pragniesz się z tego wyrwać

5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? - Rycerz Bulaw + Rycerz Kielichow, As Bulaw ---> XVII Gwiazda, HB I Mag

Pragniesz wyrwać się z marazmu, chcesz zacząć życ pełnią życia, Ty czujesz, że to nowe życie się włąsnie dla Ciebie zaczyna,przeznaczenie stoi już u Twojego progu

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? - 3 Monet + XVI Wieza + 5 Monet, 10 Monet ---> XX Sad, HB VII Rydwan

daj sobie spokój z próbami naprawy czegokolwiek, co już nie ma podstaw do funkcjonowania,zburz to , odpocznij, a za moment, za chwileczkę, może za trochę dłuższy czas znów zaświeci słońce na Twoim niebie:)

7. Przed czym ostrzega sen? - Krol Mieczy + 6 Kielichow, IX Eremita ---> XII Wisielec, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Uważaj na eksa, oddal się od niego, izoluj jak możesz, żeby jak w tym snie nie pozbawił Ciebie radości zycia

8. Do czego zachęca sen? - 7 Kielichow + 3 Kielichow, Krolowa Kielichow ---> XX Sad, HB X Kolo Fortuny i I Mag

abyś podążała za pragnieniami swojego serca, abyś cieszyła się tym co masz i z ufnością spoglądała w przyszłosc

• Lubię to! 1
Napisano

Mi się wydaje, że jesteś u progu czegoś nowego, ale boisz się, że przeszłość będzie Cię prześladować, że nie będziesz w stanie całkowicie się od niej uwolnić..Mąż Ci zaoferował coś, z czego się nie wywiązał (małżeństwo)-tak samo jak we śnie nie opłacił pokoju..Miał Wam dać poczucie bezpieczeństwa, a jedyne do czego się przyłożył to tułaczka-musiałaś się kryć, bo pokój był nieopłacony, potem wybiegłaś na dwór, było ciemno i padało..Ciężko jest tkwić w miejscu (w hotelu), gdzie ściga Cię przeszłość..ale to, co jest na zewnątrz (nowe życie) też Cię przeraża-stąd ciemność i deszcz..Ale deszcz to woda, to uczucia, oczyszczenie..Ciemność-nie wiesz, co Cię czeka na drodze i to przeraża tak samo, jak ciemność nocą..To jest niewiadoma, ale po każdej nocy nastaje świt, po każdym deszczu wychodzi słońce..Mi się wydaje, że sen ten dotyczy głównie Twoich obaw tym bardziej, że jesteś przecież odpowiedzialna nie tylko za siebie, ale i za dzieciaczki..

Co do kart to zajrzę jak tylko obiad ugotuję :-*

• Lubię to! 1
Napisano

Sen symbolizuje okres przejsciowy w ktorym sie znalalazlas. Drogo z mezem sie rozchodza ale nie wiesz co dalej.Twoje leki wyszly we snie.

Pozdrawiam

Napisano

Tak ogólnie patrzę na karty i mi się wydaje, że czeka Cię jakaś nowa miłość..Ale nic z tego nie wyjdzie jeśli nie będziesz na to gotowa..Na pewno ktoś nowy pojawi się w Twoim życiu i zapali ogień w Twoim sercu...Powinnaś zadbać o siebie, o swoje ciało, o swoje potrzeby..Jesteś matką i widać duże spełnienie w tej roli, ale jesteś również kobietą..Dzieci kiedyś odejdą w świat, a Ty możesz zostać jak ten pustelnik..Nie można też wszystkiego ogarniać umysłem, bo uczucia rządzą się innymi prawami..To, że raz ktoś Cię zawiódł nie znaczy, że ktoś inny Cię zawiedzie..

Od eksa trzeba się odciąć, wyciągnąć naukę z przeszłości i zabrać wiedzę ze sobą, ale tylko wiedzę-emocje, żal, smutek-to wszystko zastawić w przeszłości..

Sen na pewno zachęca do odkurzenia marzeń, masz w sobie dużo miłości, którą z pewnością obdarzysz córki, ale królowa kielichów potrzebuje też mężczyzny..Kogoś, kto by się nią zaopiekował, zapewnił jej poczucie bezpieczeństwa..Rozjaśnił mroki nocy, otworzył parasol nad głową gdy pada :-))) A po kartach myślę, że ktoś taki już na Ciebie gdzieś czeka :-)))