Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Użyłam rozkład "Dialog z przewodnikiem" z przykładowych rozkładów zaprezentowany przez SacralNirvanę Wiem, że moim opiekunem jest Przewodniczka (przynajmniej ukazuje mi się jako kobieta dośc podobna do mnie) czasem do mnie mówi we śnie i nie tylko, ale ciekawa jestem co karty powiedzą na ten temat. 1. Jak oceniasz moja obecna sytuacje? paź kielichów kartę ta reprezentuje Umiarkowanie, także myślę, że w kontekście duchowym dobrze ocenia, dostrzega równowagę w moim życiu i naukę "czucia",którą jeszcze nie mam opanowaną perfekcyjnie. 2. Jakie glebsze (ukryte, niewidoczne dla mnie) przyczyny obecnej sytuacji (problemu) dostrzegasz? Rycerz kielichów kroczę drogą intuicji i przeczuć, zagłębiania się w emocje, myśli, ale Rycerz to nie Król, a więc brakuje mi doświadczenia i obycia tzw. treningu w upewnieniu się odnośnie tego co czuję. 3. Co teraz bedzie dla mnie pomocne? 3 buław, 9 kielichów dążenie do pewności w sobie odnośnie moich przekonań, poglądów i zamiarów. Myślę, że może chodzić również o akceptacje siebie w pełni. 4. Co teraz bedzie mi przeszkoda? 10 buław przeszkodą mogą być obowiązki dnia codziennego dość liczne, natłok spraw,które moga odciągać mnie od praktykowania i kształcenia wnetrza. 5. Co zrobilbys bedac na moim miejscu? as buław, Kochankowie starałaby się, dążyć do ukochania siebie i wszyskiego wokół, dążyłaby do otwarcia się wnętrza i wyjścia z nim na zewnątrz w pełni. Może więc dlatego potrzebna mi będzie pewność przekonań i odczuć wnętrza z pkt 3? Bo nie snułabym tu wniosków dotyczących stricte miłości z drugim człowiekiem, ponieważ pytam uniwersalnie i wydaje mi się, że chodzi tu bardziej o zmiane postawy na bardziej kochającą ludzi. 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelnik rozumiałabym to jako informacje, że niebawem nadejdzie czas zmian nieuchronnych, które odmienią mnie samą i sprawią, że wyzwolę wnętrze spod kolejnych ograniczeń jakie jeszcze we mnie tkwią. A jeszcze w zakamarkach takowe mam w formie nawyków, przyzwyczajeń,które zmieniam, ale wszystkiego naraz nie da się z tydzień, także proces przemian we mnie trwa od kilku miesięcy i widać, że jeszcze trochę potrwa. Będę bardzo wdzięczna za opinie i podzielenie się własnym poglądem na mój rozkład Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 10 Sierpnia 2013 Jak wyprasuję to zerknę) Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Jak wyprasuję to zerknę) Dziękuje za chęci Cytuj
SacralNirvana Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 1. Jak oceniasz moja obecna sytuacje? paź kielichów Tak, to laczenie w sobie wiedzy z intuicja. Bardzo ladna karta. Posiadasz duza wiedze, ktora potrafisz intuicyjnie wykorzystac. 2. Jakie glebsze (ukryte, niewidoczne dla mnie) przyczyny obecnej sytuacji (problemu) dostrzegasz? Rycerz kielichów To, co umiesz i znasz, wykorzystujesz praktycznie, jednak u Ciebie dochodzi tu duza dawka uczuc, emocji, wrazliwosci i intuicji, a takze wyobrazni i kreatywnosci. Ladnie to wszystko laczysz. 3. Co teraz bedzie dla mnie pomocne? 3 buław, 9 kielichów W zasadzie to, co Ci jest potrzebne masz juz w sobie wypracowane. Teraz reszta to wszystko tylko szlifierka jest. To jakbys miala w szafie juz cala zawartosc a teraz z upodobaniem wszystko ogladasz, ukladasz, dopieszczasz. Tak tez jest w Twoim przypadku. 4. Co teraz bedzie mi przeszkoda? 10 buław Moze byc tego wszystkiego za duzo na raz. Mozesz miec faze, ze pomyslisz, czy aby ja temu wszystkiemu podolam. Nagromadzilo sie duzo, teraz trzeba by to ruszyc do przodu. 10 Bulaw to duza a jednak zastala energia i mobilizuje do tego, aby ja ruszyc i wprowadzic do zycia nowy impuls (As Bulaw)... czyli cos konkretnego, moze jakies dzialanie, ktore to, co juz nagromadzilas, wiedze, fakty, madrosc, doswiadczenie, znowu w jakis sposob zaangazuje, pusci w ruch. 5. Co zrobilbys bedac na moim miejscu? as buław, Kochankowie Pozwolila dzialac Twojemu sercu. I szla za jego glosem. Jezeli poczujesz, ze cos jest na rzeczy, ze cos Cie pociaga, cos mogloby byc Twoim spelnieniem, rob to. Poza tym wychodzic do ludzi i wspolpracowac z nimi. Ludzie moga byc Twoim zwierciadlem, w ktorym mozesz sie przegladac i utwierdzac w tym, co w Tobie dobre i uczyc takze dalej. 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelnik Powoli musisz przejsc do dzialania. Nie rzucajac sie od razu na zywiol, ale powoli, obserwujac, zagladajac wglab swojego wnetrza, rozmawiajac ze swoja intuicja... powoli przejmowac stery w roznych dziedzinach zycia. Polegac rowniez na sobie. Musiz nauczyc sie korzyc przez ciemnosc i niepewnosc, polegajac na swoim wewnetrznym przekonaniu o czyms. Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelnik Powoli musisz przejsc do dzialania. Nie rzucajac sie od razu na zywiol, ale powoli, obserwujac, zagladajac wglab swojego wnetrza, rozmawiajac ze swoja intuicja... powoli przejmowac stery w roznych dziedzinach zycia. Polegac rowniez na sobie. Musiz nauczyc sie korzyc przez ciemnosc i niepewnosc, polegajac na swoim wewnetrznym przekonaniu o czyms. Ja działam bardzo aktywnie, na tyle, że niemal od miesiąca byłam raptem 3 razy w domu, nie licząc powrotów na noc. Aczkolwiek jest jedna dziedzina uśpiona bo metodą priorytetów wybrałam najpierw budowę od piwnicy, teraz kończę prawie zajmować się parterem i już niebawem zajmie się 1 piętrem bo widocznie niebawem przyjdzie czas i możliwości by zająć się kolejnymi piętrami . Myślę też, że nie mam trudności z pokonywaniem ograniczeń bo zdaje sobie sprawę, że to tylko iluzja umysłu, jednakże potrzebuje czasu na poukładanie wszystkiego, opanowanie tego co już mam by móc ruszyć dalej...i nie brać się za wszystko naraz nei kończąc tak na prawdę niczego dobrze. Bardzo dużo pracy już za mną, ale wciąż wiele przede mną - na szczęście lubie dokonywać zmian - tych dobrych zgodnie z wnętrzem Dziekuje Sacral Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 10 Sierpnia 2013 1. Jak oceniasz moja obecna sytuacje? paź kielichów młoda, wrażliwa kobieta z potencjałem,chwilami naiwna, ale jednocześnie pełna ideałów, osoba z sercem na dłoni,gotowa do kompromisów, gotowa do nawiązywania porozumienia nawet z wrogami gdzie cenę stanowi pokój cokolwiek by to słowo nie oznaczało 2. Jakie glebsze (ukryte, niewidoczne dla mnie) przyczyny obecnej sytuacji (problemu) dostrzegasz? Rycerz kielichów Rycerz Kielichów to osoba zagubiona,pełna emocji i wrażliwości,ale nie ukierunkowana na konkretny cel, Ty chcesz wiele, dużo czujesz i reagujesz sercem,emocjami,chodzi chyba o to,żeby odnaleźć , namierzyć coś namacalnego do czego będziesz dążyć i próbować zdobyć... 3. Co teraz bedzie dla mnie pomocne? 3 buław, 9 kielichów patrzenie w przyszłość, ale i odpoczynek i skupienie na sobie, na swoich emocjach,trochę jakbyś miała przystanąć, zastanowić się nad tym czego pragniesz tak naprawdę.. 4. Co teraz bedzie mi przeszkoda? 10 buław praca i nadmiar wszelkiego rodzaju obowiazków i innych obciążeń, jakm widać z kart wyżej potrzebny Ci akurat teraz spokój i wyciszenie 5. Co zrobilbys bedac na moim miejscu? as buław, Kochankowie Twoja przewodniczka podjęłaby rękawicę i zawalczyła o spokój serca i pojednanie z pragnieniami duszy 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelnik los sprawi, że wyjdziesz z tego pancerza, w którym trochę się sama zamknęłaś, jakbyś miała powiedzieć : basta! i zaczniesz realizować to,czego pragniesz, być może w momencie,gdy poczujesz impuls do działania Cytuj
SacralNirvana Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja działam bardzo aktywnie, na tyle, że niemal od miesiąca byłam raptem 3 razy w domu, nie licząc powrotów na noc. Aczkolwiek jest jedna dziedzina uśpiona bo metodą priorytetów wybrałam najpierw budowę od piwnicy, teraz kończę prawie zajmować się parterem i już niebawem zajmie się 1 piętrem bo widocznie niebawem przyjdzie czas i możliwości by zająć się kolejnymi piętrami . Myślę też, że nie mam trudności z pokonywaniem ograniczeń bo zdaje sobie sprawę, że to tylko iluzja umysłu, jednakże potrzebuje czasu na poukładanie wszystkiego, opanowanie tego co już mam by móc ruszyć dalej...i nie brać się za wszystko naraz nei kończąc tak na prawdę niczego dobrze. Bardzo dużo pracy już za mną, ale wciąż wiele przede mną - na szczęście lubie dokonywać zmian - tych dobrych zgodnie z wnętrzem Dziekuje Sacral Wiec mysle, ze tu zamanifestowala sie po prostu ilosc tych wszystkich informacji, ktore posiadasz juz i ktore z pewnoscia jeszcze dojda, i ktorych w pewnym momencie moze byc tak duzo, ze bedziesz musiala siasc i wybierac po kolei to, co na dany moment mozesz i powinnas uzyc. Bo bedziesz miala w czym przebierac. W kazdym razie to na pozytyw... idzie. Powodzenia Daffne... Piekne karty. PS. Dzieci w domu nie ma... pewno i sama sobie ten rozklad zrobie. Ciekawy jest ogolnie... dla siebie samej... Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) 1. Jak oceniasz moja obecna sytuacje? paź kielichówmłoda, wrażliwa kobieta z potencjałem,chwilami naiwna, ale jednocześnie pełna ideałów, osoba z sercem na dłoni,gotowa do kompromisów, gotowa do nawiązywania porozumienia nawet z wrogami gdzie cenę stanowi pokój cokolwiek by to słowo nie oznaczało już nie taka młoda heheh, naiwoności już też nie ma , aczkolwiek lubie cieszyć się jak dziecko spontanicznie bo odzyskałam wewnętrzne dziecko i umiejętność cieszenia się drobiazgami. Obawiam się jednak, że kompromisów z wrogami jeszcze nie potrafię dokonywać, ponieważ mam trudność z wybaczaniem. Z reguły jak ktoś porządnie mi za skórę zaszedł w życiu to lata schodziły by mi przeszło...bo mimo wybaczenia pamietałam i żywiłam urazę, ale pracuję nad tym Także uczę się wybaczać, choć wrogów jako takich nie mam bo nie ma powodów. 2. Jakie glebsze (ukryte, niewidoczne dla mnie) przyczyny obecnej sytuacji (problemu) dostrzegasz? Rycerz kielichówRycerz Kielichów to osoba zagubiona,pełna emocji i wrażliwości,ale nie ukierunkowana na konkretny cel, Ty chcesz wiele, dużo czujesz i reagujesz sercem,emocjami,chodzi chyba o to,żeby odnaleźć , namierzyć coś namacalnego do czego będziesz dążyć i próbować zdobyć... Ja mam wrażenie, że się odnalazłam w życiu, nie czuje się jak biedna sierotka a osoba, która świadomie steruje swoim życiem i trzyma mocno ten ster w dłoni, ale z wykorzystaniem wrażliwości i wszelkich odczuć, które na tym etapie sa moim sprzymierzeńcem. Racja, w kontakcie z innym człowiekiem zamieniam się w nadajnik ktory wiele wyczuwa i myślę, że konkteście duchowego zapytania rozkłady to tu w kielichach się przejawia. 3. Co teraz bedzie dla mnie pomocne? 3 buław, 9 kielichówpatrzenie w przyszłość, ale i odpoczynek i skupienie na sobie, na swoich emocjach,trochę jakbyś miała przystanąć, zastanowić się nad tym czego pragniesz tak naprawdę.. oj odpoczynek to tak w okresie urlopu, ale nie zamierzam stawać, mam sporo planów by dążyć do własnego zadowolenia. Bardzo mam dużą determinacje i wiem czego chce jak nigdy od długiego już czasu. 4. Co teraz bedzie mi przeszkoda? 10 buławpraca i nadmiar wszelkiego rodzaju obowiazków i innych obciążeń, jakm widać z kart wyżej potrzebny Ci akurat teraz spokój i wyciszenie oj tak, ogromnie dużo działań, przez które nie mogłam z braku czasu skupić się na sobie. W sumie to jeszcze nadal tak jest, ale jakos staram sie dzielić czas. 5. Co zrobilbys bedac na moim miejscu? as buław, KochankowieTwoja przewodniczka podjęłaby rękawicę i zawalczyła o spokój serca i pojednanie z pragnieniami duszy pewnie tak 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelniklos sprawi, że wyjdziesz z tego pancerza, w którym trochę się sama zamknęłaś, jakbyś miała powiedzieć : basta! i zaczniesz realizować to,czego pragniesz, być może w momencie,gdy poczujesz impuls do działania tak, jestem bojowo od jakiegoś czasu nastawiona na przekształcanie swej rzeczyywistości i odważenie sie by naginać ją do swych potrzeb. Tylko jeszcze trochę czasu mi trzeba na wyzbycie się wszystkich ograniczeń jakie jeszcze są ) Ps. Fajny awaterek ^^ Dziękuje bardzo Inez Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Daffne literówka Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Wiec mysle, ze tu zamanifestowala sie po prostu ilosc tych wszystkich informacji, ktore posiadasz juz i ktore z pewnoscia jeszcze dojda, i ktorych w pewnym momencie moze byc tak duzo, ze bedziesz musiala siasc i wybierac po kolei to, co na dany moment mozesz i powinnas uzyc. Bo bedziesz miala w czym przebierac. W kazdym razie to na pozytyw... idzie. Powodzenia Daffne... Piekne karty. Tak,jest ich bardzo dużo... ale wciąż wydaje mi się, że praktyki mam mało, za mało by czuć się bardzo pewne umiejętności jakie posiadam,także chyba w naturalny sposób wszystko sobie musi na spokojnie dojrzeć. A czy coś dojdzie to nie wiem...ale i tak jest tego sporo...także no zaskoczyło by mnie to heh Czuje, że idzie w dobre...w bardzo dobre, ale wyzbyć się wszystkich przywarów nie jest łatwo...długi i żmudny proces...jeszcze potrwa z rok zapewne ) PS. Dzieci w domu nie ma... pewno i sama sobie ten rozklad zrobie. Ciekawy jest ogolnie... dla siebie samej... rób rób bo mam wenę w pracy to Ci zinterpretuję od razu Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 10 Sierpnia 2013 już nie taka młoda heheh, naiwoności już też nie ma , aczkolwiek lubie cieszyć się jak dziecko spontanicznie bo odzyskałam wewnętrzne dziecko i umiejętność cieszenia się drobiazgami. Obawiam się jednak, że kompromisów z wrogami jeszcze nie potrafię dokonywać, ponieważ mam trudność z wybaczaniem. Z reguły jak ktoś porządnie mi za skórę zaszedł w życiu to lata schodziły by mi przeszło...bo mimo wybaczenia pamietałam i żywiłam urazę, ale pracuję nad tym Także uczę się wybaczać, choć wrogów jako takich nie mam bo nie ma powodów. Ja mam wrażenie, że się odnalazłam w życiu, nie czuje się jak biedna sierotka a osoba, która świadomie steruje swoim życiem i trzyma mocno ten ster w dłoni, ale z wykorzystaniem wrażliwości i wszelkich odczuć, które na tym etapie sa moim sprzymierzeńcem. Racja, w kontakcie z innym człowiekiem zamieniam się w nadajnik ktory wiele wyczuwa i myślę, że konkteście duchowego zapytania rozkłady to tu w kielichach się przejawia. oj odpoczynek to tak w okresie urlopu, ale nie zamierzam stawać, mam sporo planów by dążyć do własnego zadowolenia. Bardzo mam dużą determinacje i wiem czego chce jak nigdy od długiego już czasu. oj tak, ogromnie dużo działań, przez które nie mogłam z braku czasu skupić się na sobie. W sumie to jeszcze nadal tak jest, ale jakos staram sie dzielić czas. pewnie tak tak, jestem bojowo od jakiegoś czasu nastawiona na przekształcanie swej rzeczyywistości i odważenie sie by naginać ją do swych potrzeb. Tylko jeszcze trochę czasu mi trzeba na wyzbycie się wszystkich ograniczeń jakie jeszcze są ) Ps. Fajny awaterek ^^ Dziękuje bardzo Inez Dziękuję za weryfikację Może faktycznie z tym paziem chodziło o to,że odnalazłaś w sobie wewnętrzne dziecko:) Co do Rycka Kielichów, to jak wypada na mnie, to zawsze czuję się jak z innej planety, zagubiona,zamyślona, nie wiedząca czego chcę)) Chyba też zaraz sobie taki rozkład zrobię))) Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Co do Rycka Kielichów, to jak wypada na mnie, to zawsze czuję się jak z innej planety, zagubiona,zamyślona, nie wiedząca czego chcę))Chyba też zaraz sobie taki rozkład zrobię))) wiesz co,w moim przypadku Rycek wskazuje na aspekt duchowy i rozwój zdolności bo pojawiły się nowe i to z nową więdzą czuję się jeszcze nieobyta i niepewnie, a czasem taka zagubiona jak piszesz. W życiu dość twardo stoję na ziemi i mało kto mnie wybija z butów...choć jeszcze kilka miesięcy temu było inaczej. W sumie to dobrze, że tak napisalaś bo się dzięki Twym słowom bardziej przyglądnęłam kartom i wyszło jeszcze parę rzeczy,ktre niby wiedzialam,ale nie pomyślałam o nich akurat w momencie pisania interpretacji (niestety często tak mam :diconthudki1:) Rozkładzik rób bo ciekawy Dzieki :3m_sie_na: Cytuj
SacralNirvana Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Dlatego wydaje mi sie, ze teraz bedziesz stawiala na praktyke bardziej. Tu jest wybieranie po kolei z tego, co juz masz i wcielanie w zycie. Praca nad tym i nad soba. Kolo Fortuny to takie przygladanie sie (potencjal Maga, ktory korzysta z dogodnej sytuacji, bierze to, co mu pasuje), Krolowa Bulaw, ciagly rozwoj. Podsumy Sad i Kaplanka - zaufanie w to, co jest i korzystanie z intuicji. Ksiezyc i Eremita to jakby obrobka wewnetrzna. Dla mnie to tez jak droga szamana na druga strone. Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Podsumy Sad i Kaplanka - zaufanie w to, co jest i korzystanie z intuicji. Ksiezyc i Eremita to jakby obrobka wewnetrzna. Dla mnie to tez jak droga szamana na druga strone. Troszkę tak, ale póki co moja droga musi opierać się na opanowaniu życia w praktyce bardzo dobrzez jednoczesnym szkoleniem umiejętności, by w odpowienim momencie móc z nimi wyjść na zewnątrz. Myślę, że wszystko do tego zmierza...tak czuję, to będzie pomaganie a później to już po odbębnieniu droga na drugą stronę hehe Cytuj
emilr Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 1. Jak oceniasz moja obecna sytuacje? paź kielichów Dużą rolę obecnie odgrywają w Twoim życiu emocje, uczucia. Jesteś wrażliwa, cierpliwa takie ciepło od Ciebie bije. Pochylasz się na niedolą innych, otaczasz opieką 2. Jakie glebsze (ukryte, niewidoczne dla mnie) przyczyny obecnej sytuacji (problemu) dostrzegasz? Rycerz kielichów Jak wyżej. Dobrze sobie radzisz z emocjami, jesteś wyważona. Ale czasem jesteś przewrażliwiona, emocje wysuwają się na pierwszy plan, tracisz cel z oczu. 3. Co teraz bedzie dla mnie pomocne? 3 buław, 9 kielichów Rozwój, siegniecie dalej, otwarcie sie na nowe, nieznane. Nie zapominajac o sobie, o swoich uczuciach, odczuciach, przyjemnościach 4. Co teraz bedzie mi przeszkoda? 10 buław Przeciążenie obowiązkami, branie na siebie zbyt wiele. Karty wyżej sugerują, że powinnaś pamietać też o sobie. 5. Co zrobilbys bedac na moim miejscu? as buław, Kochankowie zadziałałbym, angażując innych w swoje spraw, po to by móc robić to, czego pragniesz. Inaczej wszystko Cię przytłoczy (10 buław wcześniej). 6. Jaki przekaz (wiadomosc) masz dla mnie? 8 mieczy, Koło Fortuny, Królowa buław->Sąd/Kapłanka; HB - Księżyc/Pustelnik Że dasz radę, pokonasz ograniczenia, znajdziesz wyjście z sytuacji, pokonasz strach przed zmianami. Trochę los Ci w tym pomoże, ale Ty też poczujesz, ze mozesz swobodnie działać, zgodnie z własnymi odczuciami w zgodzie ze sobą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi