Skocz do zawartości

Problemy z przyjaznia

misiek12345

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od jakiegos czasu trace przyjaciol. Sama nie wiem czy to moja wina, jedna kolezanka wyjechala i stracilysmy kontak druga zawiodla moje zaufanie itd . Zapytalam sie kart co mam zrobic zey zawierac prawdziwe przyjaznie?

4mieczy slonce 5monet

Wydaje mi sie ze powinnam byc bardziej wesola pogodna w relacjach. Moze jestem za powazna? Moze nie zauwazam prawdziwych przyjacol wokol mnie?(5monet)

Jak myslicie? Strasznie mi dzis smutno bo kolejny przyjaciel mnie zawiodl i zranil..... Ale moze to tylko moja perspektywa??

Napisano

4mieczy slonce 5monet

Ja karty odbieram tak, że powinnaś zwolnić...wyciszyć się, odzyskać dziecięcą radość...cieszyć się, tym, co masz... a przede wszystkim lubić przebywać sama z sobą, lubić swoje towarzystwo :) Dostrzec, jak wartościową jesteś osobą...i zrozumieć, że zasługujesz na równie wartościowe przyjaźnie w Twoim życiu...nie obniżać poprzeczki, byle tylko nie czuć się samotną...

• Lubię to! 1
Napisano

co mam zrobic zey zawierac prawdziwe przyjaznie?

4mieczy slonce 5monet->Wieża/Rydwan; HB - Koło/Mag

przede wszystkim przestać odczuwać smutek i żal do ludzi, którzy oddalają się albo zawodzą dzieki zrozumieniu, że nic (jakakolwiek relacja) nie jest nam dana na zawsze. Szanować decyzje ludzi i akceptować, gdyż mają prawo do własnej woli i chęci i nimi się kierować. Następnie starać się odzyskać w sobie samej radość wnętrza, dążyć do poczucia szczęścia w sobie i dzielić się tym z innymi bo nie wystarczy skupiać się na tym co Ty byś chciała i żądać, trzeba również dawać. W każdej relacji potrzebna jest równowaga dawania i brania, kiedy zostaje zachwiana relacja psuje się. Dlatego kiedy ktoś będzie potrzebować Twej pomocy daj ją na ile potrafisz nie oczekujac nic w zamian...wychodź z inicjatywą....bo prawdziwa przyjaźń to nie tyle oczekiwania i co dawanie wsparcia nie oczekując wiele w zamian. By nawiązać prawdziwą przyjaźń trzeba więc samemu umiec ją dać :tak:

Napisano

4 Mieczy, XIX Slonce, 5 Monet ---> XVI Wieza, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Tak patrzac po tych kartach, wydaje mi sie, ze cos tkwi w Tobie takiego, co nie pozwala tym przyjazniom istniec. Masz w sobie duze poczucie niepewnosci, kompleksy. Byc moze sprawia to wszystko, ze za bardzo sie w znajomosciach spinasz, wazysz kazde slowo drugiej osoby na zlotej wadze a i sama jestes odpowiednio wrazliwa, zdystansowana i patrzysz nieco na sprawy w krzywym zwierciadle.

Wazne tu w tym wszystkim, abys przemyslala, co to moze byc... 4 Mieczy to zacheta, by sobie co nieco poukladac, poporzadkowac. Powiedzialabym, zeby tez nieco uleczyc wlasna dusze. Bo jezeli jest tam zle to i na zewnatrz dobrze nie jest. Dalej masz Slonce. Slonce w przyjazniach to luz przede wszystkim. Radosc z tego, co jest. Usmiech, pozytywne nastawienie. 5 Monet moze tu wskazywac na potrzebe wyjscia poza: umniejszanie sobie, ale i liczenia na to, ze ludzie beda dla Ciebie wsparciem.

I dalej masz ladne sumy. Wieza moze wskazywac tu na potrzebe, konkretna potrzebe, zmiany sposobu myslenia. Tkwisz w stereotypach, ktore nie pozwalaja Ci w pelni cieszyc sie zyciem, przyjaznia itd.

Kolo z Magiem wskazuja, ze warto tym sie zajac, bo to kwestia dla Ciebie zyciowo wazna... wiec i jej uporzadkowanie duzo pozytywnego wniesie. A masz mozliwosci, aby sytuacje naprawic.

PS. Na sprawy typu czyjs wyjazd, wplywu nie masz... wiec luzik.

Koncentruj sie na tym, co dookola Ciebie. :) Masz mozliwosci.

Napisano

Jestem okropnie wrazliwa:( co zawsze stwarza problemy..... ogromnie dziekuje za interpretacje

Napisano

Dlatego jeszcze po tych kartach tu. Nic na sile. Daj sobie czas, zajmij sie soba i bez parcia na cokolwiek, postaraj sie wyjsc do ludzi. :)

Napisano

patrzac na te karty wydaje mi sie,ze przede wszystkim za bardzo uciekasz od tych ludzi. Jesli ktos Cie zawiedzie lub nawet wyjedzie,to sie wycofujesz i nie podejmujesz ani dzialan by sprawe wyjasnic ani by kontakt utrzymac. Slonce mowi, ze powinnas byc bardziej pogodna, przyjazna i usmiechniea, 5 denarow czasem wskazuje na pogodzenie sie lub akceptowanie kiepskiej/ubogiej sytuacji. W podsumowaniu masz wieze, zatem jesli cos sie nagle rozwali lub zburzy,to nie uciekaj od problemu,ratuj sie:)

• Lubię to! 1