misiek12345 Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Od jakiegos czasu trace przyjaciol. Sama nie wiem czy to moja wina, jedna kolezanka wyjechala i stracilysmy kontak druga zawiodla moje zaufanie itd . Zapytalam sie kart co mam zrobic zey zawierac prawdziwe przyjaznie? 4mieczy slonce 5monet Wydaje mi sie ze powinnam byc bardziej wesola pogodna w relacjach. Moze jestem za powazna? Moze nie zauwazam prawdziwych przyjacol wokol mnie?(5monet) Jak myslicie? Strasznie mi dzis smutno bo kolejny przyjaciel mnie zawiodl i zranil..... Ale moze to tylko moja perspektywa?? Cytuj
maddie88 Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 4mieczy slonce 5monet Ja karty odbieram tak, że powinnaś zwolnić...wyciszyć się, odzyskać dziecięcą radość...cieszyć się, tym, co masz... a przede wszystkim lubić przebywać sama z sobą, lubić swoje towarzystwo Dostrzec, jak wartościową jesteś osobą...i zrozumieć, że zasługujesz na równie wartościowe przyjaźnie w Twoim życiu...nie obniżać poprzeczki, byle tylko nie czuć się samotną... 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Dzikuje bardzo:) bardzo pozyteczna rada:) Cytuj
Gość Daffne Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 co mam zrobic zey zawierac prawdziwe przyjaznie? 4mieczy slonce 5monet->Wieża/Rydwan; HB - Koło/Mag przede wszystkim przestać odczuwać smutek i żal do ludzi, którzy oddalają się albo zawodzą dzieki zrozumieniu, że nic (jakakolwiek relacja) nie jest nam dana na zawsze. Szanować decyzje ludzi i akceptować, gdyż mają prawo do własnej woli i chęci i nimi się kierować. Następnie starać się odzyskać w sobie samej radość wnętrza, dążyć do poczucia szczęścia w sobie i dzielić się tym z innymi bo nie wystarczy skupiać się na tym co Ty byś chciała i żądać, trzeba również dawać. W każdej relacji potrzebna jest równowaga dawania i brania, kiedy zostaje zachwiana relacja psuje się. Dlatego kiedy ktoś będzie potrzebować Twej pomocy daj ją na ile potrafisz nie oczekujac nic w zamian...wychodź z inicjatywą....bo prawdziwa przyjaźń to nie tyle oczekiwania i co dawanie wsparcia nie oczekując wiele w zamian. By nawiązać prawdziwą przyjaźń trzeba więc samemu umiec ją dać Cytuj
SacralNirvana Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 4 Mieczy, XIX Slonce, 5 Monet ---> XVI Wieza, HB X Kolo Fortuny i I Mag Tak patrzac po tych kartach, wydaje mi sie, ze cos tkwi w Tobie takiego, co nie pozwala tym przyjazniom istniec. Masz w sobie duze poczucie niepewnosci, kompleksy. Byc moze sprawia to wszystko, ze za bardzo sie w znajomosciach spinasz, wazysz kazde slowo drugiej osoby na zlotej wadze a i sama jestes odpowiednio wrazliwa, zdystansowana i patrzysz nieco na sprawy w krzywym zwierciadle. Wazne tu w tym wszystkim, abys przemyslala, co to moze byc... 4 Mieczy to zacheta, by sobie co nieco poukladac, poporzadkowac. Powiedzialabym, zeby tez nieco uleczyc wlasna dusze. Bo jezeli jest tam zle to i na zewnatrz dobrze nie jest. Dalej masz Slonce. Slonce w przyjazniach to luz przede wszystkim. Radosc z tego, co jest. Usmiech, pozytywne nastawienie. 5 Monet moze tu wskazywac na potrzebe wyjscia poza: umniejszanie sobie, ale i liczenia na to, ze ludzie beda dla Ciebie wsparciem. I dalej masz ladne sumy. Wieza moze wskazywac tu na potrzebe, konkretna potrzebe, zmiany sposobu myslenia. Tkwisz w stereotypach, ktore nie pozwalaja Ci w pelni cieszyc sie zyciem, przyjaznia itd. Kolo z Magiem wskazuja, ze warto tym sie zajac, bo to kwestia dla Ciebie zyciowo wazna... wiec i jej uporzadkowanie duzo pozytywnego wniesie. A masz mozliwosci, aby sytuacje naprawic. PS. Na sprawy typu czyjs wyjazd, wplywu nie masz... wiec luzik. Koncentruj sie na tym, co dookola Ciebie. Masz mozliwosci. Cytuj
misiek12345 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Jestem okropnie wrazliwa:( co zawsze stwarza problemy..... ogromnie dziekuje za interpretacje Cytuj
SacralNirvana Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Dlatego jeszcze po tych kartach tu. Nic na sile. Daj sobie czas, zajmij sie soba i bez parcia na cokolwiek, postaraj sie wyjsc do ludzi. Cytuj
panna.marta Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 patrzac na te karty wydaje mi sie,ze przede wszystkim za bardzo uciekasz od tych ludzi. Jesli ktos Cie zawiedzie lub nawet wyjedzie,to sie wycofujesz i nie podejmujesz ani dzialan by sprawe wyjasnic ani by kontakt utrzymac. Slonce mowi, ze powinnas byc bardziej pogodna, przyjazna i usmiechniea, 5 denarow czasem wskazuje na pogodzenie sie lub akceptowanie kiepskiej/ubogiej sytuacji. W podsumowaniu masz wieze, zatem jesli cos sie nagle rozwali lub zburzy,to nie uciekaj od problemu,ratuj sie:) 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Napisano 11 Sierpnia 2013 Dziekuje:) zastosuje sie do porad:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi