Maestro Inez2503 Napisano 12 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 12 Sierpnia 2013 Znalazłam w przykładowych rozkładach ten rozkład, dodała go kiedyś Anez i bardzo mi się spodobał S -sygnifikator Kapłan - czyli moje silne zasady,których się nie umiem wyzbyć, jestem osobą,która ma swoje przyzwyczajenia,która gdy sobie coś postanowi, to nie ma mocnych... 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów energię, pewność siebie w dochodzeniu do celu,ale jednocześnie nie spoczywanie na laurach 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik chyba mam być ostoją dla innych,szerzyć mądrość)) 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów zmienność tych cech chyba 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów oddalanie od siebie smutków, poszukiwanie jasnej strony zycia 8 - intelekt Królowa Denarów mam jakąś pozycję, wiedzę, samoświadomość 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów mam w sobie dużo takiej młodzieńczej chęci do tworzenia,mam dość bogata wyobraźnię, jak sądzę... 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów tak myślę o tej karcie,bo jednak wyszła karta uosabiająca mężczyznę, chyba chodzi o to, że ja potrzebuję kogoś, komu bardziej niż mi zalezy 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów tu raczej dużo uczuć wyszło..jednak nie jestem racjonalistką,patrzę poprzez pryzmat emocji 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów zaszła we mnie spora zmiana i cieszę się samą sobą, taka chyba bardziej egoistyczna jestem 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc chyba na zasadzie,że jak potrzebuję,wtedy go mam 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy nieco narwana bywam, czasem chaotyczna, nieprzewidywalna 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buławmocno się trzymam Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 12 Sierpnia 2013 Nikt nie spojrzy???? Cytuj
emilr Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) S -sygnifikator Kapłan - masz swoje zasady, jesteś osoba stabilna, na której można polegać.Szanujesz poglady innych, ale ze swoich nie rezygnujesz. Jesteś silną osobowością, z która czasem nieełatwo żyć ze względu na Twój upór 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów jestes zywiołowa, wesoła, zpalczywa. Czasem pewni cieżko za Tobą nadążyć. Widzisz pozytywy w nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji, wyciągasz je spod ziemi, łapiesz oddech i zarażasz innych entuzjazmem. Mozna na Tobie polegać, kontaktach z ludźmi jesteś szczera, oddana i pomocna. Lubiana. 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik jeśli dla Ciebie to słuchanie samej siebie, swojej intuicji, skupienie sie trochę na swoich potrzebach, pójście swoja drogą, jeśli czujeszze w danym momencie jest ona właściwa. Jeśli dla innych to może wschłuchiwać siew potrzeby innych ludzi, bliskich Ci osób, które moze nie o wszystkim mówią. Zbliżenie sie do nich, wspieranie,dzielenie swoim doswiadczeniem, czy wiedzą. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów niepewnosc, czy podejmowane działania są słuszne. Nie wiem, czy zbytnio nie analizujesz, widzisz tyle za i przeciw, co w efekcie trzyma Cie w miejscu. Zbyt duża ostrożność. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów umiejętność stawienia czoła problemom, ich radykalne rozwiazywanie, a przynajmniej cheć. Nie rozumiem za bardzo 5 kiel tutaj. Albo: nie przechowujesz w sobie negatywnych emocji, nie rozpamietujesz, nie żyjesz przeszłoscią. potrafisz żyć dalej i nie ogladać sie za siebie. Albo włąsnie czasem to robisz. Jednak po interpretacji intuicyjnej części osobowości myśle, że o ta pierwsza opcja. Nie żyjesz przeszłością 8 - intelekt Królowa Denarów mam jakąś pozycję, wiedzę, samoświadomość. Tak. Twardo stoisz na ziemi, wiesz czego chcesz. 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów dużo w niej emocji, romantyzmu, ciepła. Lubisz marzyć, wpominać, idealizować. Na tę dziedzine super karta. Potrafisz wtedy mysleć jak dziecko, stać sie nim na chwilę, wyobraźnia wtedy pracuje 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów jesteś bardzo ciepłą osobą, potrafisz kochać, obdarzać czułością 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów częściej chyba kierujesz sie swoimi odczuciami, emocjami. Ale to nie As, to dziesiątka. Wiesz czego pragniesz i postepujesz zgodnie z własnym sercem i intuicja. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów potrafisz zaczynać od nowa, gdy jest taka potrzeba, gdy tak trzeba. Bez żalu. Wyciągasz z danej sytuacji duzo dobrego dla siebie. 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy SprawiedliwoścSpraw. kojarzy mi sie też z porządkiem, równowagą. Wszystko wiec chyba ok. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy jeśli zdrowie to skojarzyło mi sie z tym, że często sie przeziębiasz 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław jesteś silna, nie pokazujesz emocji, zawsze widzisz pozytywy w nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji. Nie rozpamietujesz, tylko idziesz naprzód. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez emilr Cytuj
Gość ANEZ Napisano 12 Sierpnia 2013 Napisano 12 Sierpnia 2013 S - Sygnifikator - Kapłan - jest osobą, która ma pewne zasady, którymi kierujesz się w życiu. 1,2,3 podstawowy system wartości oparty o tradycje, to, co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach - Paz buła 6 buła Paz denarów - jesteś otwarta na życie, nowości , naukę, szanse, masz cele, które chcesz realizować , być najlepszą, odnieść sukces. 4 - posłannictwo, misja osoby pytającej Pustelnik - uczyć, pouczać, wykorzystując swoją wiedzę , być tą którą słuchają, również wróżyć 5 - cechy wykształcone przez wychowanie - 2 denarów - działanie instynktowne, umiejętność manewrowania 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenia As mieczy 5 kielichów - umiejętność dawania sobie rady samej, znalezienia wyjścia z sytuacji, spojrzenia na sprawy, sytuacje z różnych aspektów co pozwala Ci na szybką regeneracje organizmu po rozczarowaniach, nauczyłaś się wyrzucać emocje z siebie. 8 - intelekt - Królowa denarów - myślisz i masz. 9 - wyobraznia, kreatywność - 6 kielichów - wszystko to jest i myślę że wiele wynosisz z domu 10 - uczucia, emocjonalność Król kielichów - masz je i to duże, niezwykła intuicja, zdolności mediumiczne. 11- logiczna, racjonalna cześć osobowości 10 kielichów - rodzina to dla Ciebie podstawa, uważam że to jest Twoja cześć osobowości, to jest twój azyl twoja siła taki komfort emocjonalny. 12- intuicyjna, instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów - te cechy wzmacniają zmiany zachodzące w tobie co Cię czyni bardziej swobodna, pewna siebie 13 - kontakt z Siłą Wyższą, poziom duchowy Sprawiedliwość - szkoda że nie ma drugiej karty, poziom jest bo na pewno wniosłaś już dużo pracy w jego rozwój, i kontakt jest bo to nagroda za wysiłek, pracę. 14 -zdrowie fizyczne Rycerz mieczy - uważaj na impulsywność a także na emocje , które jak sama wiesz wpływają na zdrowie fizyczne 15 -siły psychiczne - 4 denarów 3 buław - one się odradzają a bodźcem do tego są cele, które chcesz zrealizować w swoim życiu, motywacja. Cytuj
Kędry Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan - zasady to raz - posiadasz też ogromną wiedzę, którą dzielisz się z innymi - jesteś też tradycjonalistką -jeśli chodzi o sprawy zasadnicze 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów spontaniczność - zaangażowanie, dążenie do celu, ciągłe zdobywanie wiedzy 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik - umiejętność dzielenia się swoją wiedzą, doświadczeniem oraz mądrością życiową 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów - umiejętność znalezienia się w każdej sytuacji - radzenia sobie balansowania 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów umiejętność odejścia od tego co sprawiało ból, przynosiło niespełnienie 8 - intelekt Królowa Denarów - jesteś na pozycji - jak przystało na królową denarów zasobną babeczką, samo stanowiącą o sobie 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów realizacja marzeń, patrzenie z ufnością i optymizmem w przyszłość 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów Twoja uczuciowość - chęć spełnienia się 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów też emocje przeważają nad intelektem 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów zaszła w tobie gruntowna transformacja - chcesz się realizować w życiu 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc - taki w sam raz tyle otrzymujesz ile na daną chwilę potrzebujesz i wiedzy i pomocy 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy - spalasz się nerwowo - nadmiernie eksploatujesz akumulatory 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław -stabilne, masz solidny zasób 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan Osoba, ktora posiada wiedze, ktora moglaby byc nauczycielem dla innych. Posiada wiedze, madrosc, zasady moralne. Jednak z drugiej strony ma tendencje, aby okopywac sie w swoich pogladach i patrzec na innych nieco z gory. Takze wyzwaniem dla tej osoby jest wyjsc poza ramy swojej wiedzy i pokornie uczyc sie nadal od innych. Przyznac, ze jednak nie wiem wszystkiego, co musze cos niecos jeszcze nabyc wiedzy. Jak rownie, aby nie izolowac sie od ludzi a wiedza, ktora posiada, dzielic sie. 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów ---> IV Cesarz, HB VI Kochankowie Powiedzialabym, ze ogromna energia dzialania. Nie umiesz usiedziec na miejscu, lubisz cos robic. Jezeli widzisz, ze jest cos, co mogloby przyniesc Ci korzysc, to robisz to. Masz tesz ogromna wole i talent (!) do uczenia sie. Potrafisz tez bliskim zgotowac miejsce pelne ciepla i radosci. 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik Przede wszystkim odnalezienie siebie. I tu, moim zdaniem, ladnie wkomponowuje sie tego Papieza wyzej. Pustelnik jest pare stopni wyzej w rozwoju, a czego sie nauczyl, jest tez pokora, ze "wiem, ze nic niewiem". Pustelnik nadal moze nauczac, ale on nadal tez szuka. Ciagle szuka. Wiedzy, oswiecenia, rozwija sie, zachowujac przy tym pokore. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów Nie wiem... jakby to ujac. To tak, jakby dorastala w domu, gdzie nie dano Ci zbyt wiele wiary w trafnosc wlasnych wyborow. I to pozostalo Ci na wiek dorosly. Tak, jakbys musiala gdzies wesprzec sie co jakis czas a jak nie to zanim jakas decyzje podejmiesz to jestes pelna wahania i watpliwosci. Natomist, co wazne, powinnas wiecej sobie ufac, swojej intuicji. Ona Cie nie zawiedzie, jezeli bedziesz jej sluchac. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów ---> XVI Wieza, HB VI Kochankowie Zrozumienie, ze nie wszystko musi wygladac tak, jakby sie tego chcialo. Szybko potrafisz rozroznic, co jest Twoim chciajtwem, a co realna mozliwoscia. Powinnas w tym wszystkim byc jeszcze bardziej zdecydowana i zostawiac wszelkie zludzenia, wszelkie iluzje, za soba. Wybierac mowe serca... ale sluchac go naprawde. 8 - intelekt Królowa Denarów Praktyczny. Ogromna wiedza... zyciowa. Spryt materialny. Umiejetnosci "robienia" pieniazkow, umiejetnosc stworzenia swojego miejsca na ziemi, rodziny, szczescia... 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów Duzo pomyslow, jeszcze nawet nie wykorzystanych. Byc moze odlozylas je na potem... Siegnij po nie teraz. 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów Ogromna. Przy czym zdolnosc wczuwania sie w innych ludzi. Czujesz to, co oni czuja. Znasz ich mysli, ich leki, ich pragnienia. To duza umiejetnosc, ale i obciazenie... w kazdym razie... jest to madrosc, ktora w pewnym sensie pomaga Ci zrozumiec ludzi, ktorzy stoja na przeciw Ciebie. 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów Opierasz sie na uczuciach i emocjach. Masz bardzo rozwinieta inteligencje emocjonalna. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów ---> X Kolo Fortuny, HB XXII Glupiec i IV Cesarz Mysle, ze zmiana zachodzi dopiero w trakcie. Pielegnujesz swoje wnetrze, rodzi sie zupelnie nowa osoba, zadowolona z siebie, emocjonalnie ulozona... i lubiaca byc sama ze soba. 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc Tu taki bardzo zrownowazony kontakt... Powiedzialabym, ze jest... ale za bardzo go... intelektualizujesz. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy Tak, duzo pomyslow na raz, ciagle w ruchu, ciagle cos. Ale zdrowie raczej dobre. Ma rycek sily w koncu, zeby sie ruszac. Cialo lotne wrecz z niego jest. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław---> XVII Gwiazda, HB VII Rydwan Jestes osoba bardzo zamknieta w sobie. Czekasz na tzw. lepsze czasy. Tu rada, zeby wyjsc powoli poza to. Nie bac sie, dzialac, nie bac sie takze patrzec duzo odwazniej w przyszlosc. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan - masz swoje zasady, jesteś osoba stabilna, na której można polegać.Szanujesz poglady innych, ale ze swoich nie rezygnujesz. Jesteś silną osobowością, z która czasem niełatwo żyć ze względu na Twój upór Zgadza się, z tym uporem szczególnie... 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkachPaź Buław 6 buław Paź Denarów jestes zywiołowa, wesoła, zpalczywa. Czasem pewni cieżko za Tobą nadążyć. Widzisz pozytywy w nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji, wyciągasz je spod ziemi, łapiesz oddech i zarażasz innych entuzjazmem. Mozna na Tobie polegać, kontaktach z ludźmi jesteś szczera, oddana i pomocna. Lubiana. To prawda, ja zawsze staram się zobaczyc jasna strone i niejednokrotnie denerwuje mnie, jak ktoś patrzy się na mnie jak na wariatkę, no bo przecież jest taaaaak źle,a ja tu pozytywy widzę.. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów niepewnosc, czy podejmowane działania są słuszne. Nie wiem, czy zbytnio nie analizujesz, widzisz tyle za i przeciw, co w efekcie trzyma Cie w miejscu. Zbyt duża ostrożność. Analizuję duzo,to prawda...Owszem,zdarzają mi się sytuacje, gdy ide na żywioł,ale to zalezy już od rodzaju sprawy.. [6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów umiejętność stawienia czoła problemom, ich radykalne rozwiazywanie, a przynajmniej cheć. Nie rozumiem za bardzo 5 kiel tutaj. Albo: nie przechowujesz w sobie negatywnych emocji, nie rozpamietujesz, nie żyjesz przeszłoscią. potrafisz żyć dalej i nie ogladać sie za siebie. Albo włąsnie czasem to robisz. Jednak po interpretacji intuicyjnej części osobowości myśle, że o ta pierwsza opcja. Nie żyjesz przeszłością To prawda:nie zyję przeszłością, bardzo szybko zapominam wszelkie urazy:) 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów dużo w niej emocji, romantyzmu, ciepła. Lubisz marzyć, wpominać, idealizować. Na tę dziedzine super karta. Potrafisz wtedy mysleć jak dziecko, stać sie nim na chwilę, wyobraźnia wtedy pracuje OJ tak,marzyć bardzo lubię, idealizować, wyobrażać sobie rożne sytuacje;) 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy jeśli zdrowie to skojarzyło mi sie z tym, że często sie przeziębiasz Nie,rzadko się przeziębiam, natomiast ta karta mówi o tym, że czasem ponoszą mnie ogromne nerwy i zdarza mi się być niemiłą,ale to na szczęście szybko mija.. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław jesteś silna, nie pokazujesz emocji, zawsze widzisz pozytywy w nawet najbardziej beznadziejnej sytuacji. Nie rozpamietujesz, tylko idziesz naprzód. Wiesz co, z tym nie pokazywaniem emocji to prawda..Niejednokrotnie w pracy bywałam bardzo poddenerwowana, bo mamy rożnych pacjentów,w tym psychiatrycznych,którzy czasem swoim zachowaniem wywołują we mnie lęk,po prostu boję się, że zrobią mi krzywdę.. I nieraz mówiłam do kolezanki, jej ale się trzęsłam ze strachu, na co słyszałam w odpowiedzi: no coś ty,byłaś bardzo opanowana, profesjonalna i aż mi tym imponowałaś... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 13 Sierpnia 2013 S - Sygnifikator - Kapłan - jest osobą, która ma pewne zasady, którymi kierujesz się w życiu. 1,2,3 podstawowy system wartości oparty o tradycje, to, co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach - Paz buław 6 buław Paz denarów - jesteś otwarta na życie, nowości , naukę, szanse, masz cele, które chcesz realizować , być najlepszą, odnieść sukces. Tak,ja ciągle dążę do ideału... 5 - cechy wykształcone przez wychowanie - 2 denarów - działanie instynktowne, umiejętność manewrowania Nie wiem,czy to do końca wychowanie (a może?),ale faktycznie działam instynktownie, manewrować też umiem.. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenia As mieczy 5 kielichów - umiejętność dawania sobie rady samej, znalezienia wyjścia z sytuacji, spojrzenia na sprawy, sytuacje z różnych aspektów co pozwala Ci na szybką regeneracje organizmu po rozczarowaniach, nauczyłaś się wyrzucać emocje z siebie. OJ tak,niejednokrotnie wyrzucam je z siebie niczym Rycerz Mieczy,ale dzięki temu nie mam depresji i poczucia beznadziejności zycia:))) 10 - uczucia, emocjonalność Król kielichów - masz je i to duże, niezwykła intuicja, zdolności mediumiczne. Chyba cos w tym jest, co do intuicji,to miewam takie sytuacje,że np. przewiduję to,co się za chwilę wydarzy. Np. ostatnio miałam sytuację, ze mąż miał jechac na ryby z kolegą w niedzielę, a mi to nie pasowało, bo miałam akurat egzamin i zależało mi, żeby mnie zawiózł. No,ale on się uparł. Pogoda była piękna, a ja sobie myślałam, że może wyjazd będzie odwołany..W sobotę wieczorem zadzwonił telefon męża, a ja od razu pomyślałam, że dzwoni kolega, żeby odmówić, bo ma być sztorm na morzu. Okazało się, że zgadłam! Co dziwne, sztormu nie było,pogoda nadal piękna.. 12- intuicyjna, instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów - te cechy wzmacniają zmiany zachodzące w tobie co Cię czyni bardziej swobodna, pewna siebie chyba tak.. 13 - kontakt z Siłą Wyższą, poziom duchowy Sprawiedliwość - szkoda że nie ma drugiej karty, poziom jest bo na pewno wniosłaś już dużo pracy w jego rozwój, i kontakt jest bo to nagroda za wysiłek, pracę. W sumie mogłam wybrać drugą kartę, ale uznałam,że ta chyba mówi wiele..W sumie jak mam problem,wtedy proszę Siły Wyższe o radę,a tak staram się radzić sobie sama:) 14 -zdrowie fizyczne Rycerz mieczy - uważaj na impulsywność a także na emocje , które jak sama wiesz wpływają na zdrowie fizyczne 15 -siły psychiczne - 4 denarów 3 buław - one się odradzają a bodźcem do tego są cele, które chcesz zrealizować w swoim życiu, motywacja. Tak,emocje mnie potrafia wykończyć,ale bardzo szybko sie odradzam:) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 13 Sierpnia 2013 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów - umiejętność znalezienia się w każdej sytuacji - radzenia sobie balansowania Chyba to prawda, bo zawsze sobie jakoś radzę 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów realizacja marzeń, patrzenie z ufnością i optymizmem w przyszłość Jetem optymistką 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów zaszła w tobie gruntowna transformacja - chcesz się realizować w życiu zawsze chciałam realizowac się, ale kiedys bałam sie opinii otoczenia,a teraz przestało mnie to interesować, co sobie pomyslą o tym co robię 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy - spalasz się nerwowo - nadmiernie eksploatujesz akumulatory15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław -stabilne, masz solidny zasób Muszę nauczyć się opanowywać nerwy, choc i tak lepiej mi to idzie niż rok temu:) Cytuj
emilr Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Inez, dziękuję za weryfikację Az chce sie interpretować. Dopiero uczę się znaczenia kart, bardziej intuicyjnie ostatnio. Dlatego odniesienie sie do moich wypocin ma dla mnie duże znaczenie A z tym Ryckiem mieczy tak mi do głowy wpadło:) on taki narwany na tym wietrze o katar nietrudno Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator KapłanOsoba, ktora posiada wiedze, ktora moglaby byc nauczycielem dla innych. Posiada wiedze, madrosc, zasady moralne. Jednak z drugiej strony ma tendencje, aby okopywac sie w swoich pogladach i patrzec na innych nieco z gory. Takze wyzwaniem dla tej osoby jest wyjsc poza ramy swojej wiedzy i pokornie uczyc sie nadal od innych. Przyznac, ze jednak nie wiem wszystkiego, co musze cos niecos jeszcze nabyc wiedzy. Jak rownie, aby nie izolowac sie od ludzi a wiedza, ktora posiada, dzielic sie. Nic dodac niz ując...Przyznaje szczerze,że bywam nadmiernie pewna siebie,patrzę z góry,ale dla równowagi miewam chwile, gdy czuje sie dużo głupsza od innych:) 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik Przede wszystkim odnalezienie siebie. I tu, moim zdaniem, ladnie wkomponowuje sie tego Papieza wyzej. Pustelnik jest pare stopni wyzej w rozwoju, a czego sie nauczyl, jest tez pokora, ze "wiem, ze nic niewiem". Pustelnik nadal moze nauczac, ale on nadal tez szuka. Ciagle szuka. Wiedzy, oswiecenia, rozwija sie, zachowujac przy tym pokore. Zgadza się, ja ciągle szukam,uczę się..im więcej się nauczę tym bardziej mam poczucie, że tak mało jeszcze wiem... 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów Nie wiem... jakby to ujac. To tak, jakby dorastala w domu, gdzie nie dano Ci zbyt wiele wiary w trafnosc wlasnych wyborow. I to pozostalo Ci na wiek dorosly. Tak, jakbys musiala gdzies wesprzec sie co jakis czas a jak nie to zanim jakas decyzje podejmiesz to jestes pelna wahania i watpliwosci. Natomist, co wazne, powinnas wiecej sobie ufac, swojej intuicji. Ona Cie nie zawiedzie, jezeli bedziesz jej sluchac. Masz 100% racji!! To co piszesz to prawda..Nie dano mi tej wiary, ja kiedyś bardzo w siebie nie wierzyłam, nawet przy wyborze ubrań konsultowałam się z mamą, czy aby na pewno dobrze się ubrałam, a jak mówiła, że nieładnie to odrzucałam to...Z perspektywy czasu wiem, ze to chore, coraz bardziej jestem sobą, opieram się teraz w zasadzie w 99% na sobie, już mnie nie interesuje opinia innych... 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów ---> XVI Wieza, HB VI KochankowieZrozumienie, ze nie wszystko musi wygladac tak, jakby sie tego chcialo. Szybko potrafisz rozroznic, co jest Twoim chciajtwem, a co realna mozliwoscia. Powinnas w tym wszystkim byc jeszcze bardziej zdecydowana i zostawiac wszelkie zludzenia, wszelkie iluzje, za soba. Wybierac mowe serca... ale sluchac go naprawde. To prawda..Niekiedy to zrozumienie bywa jednak bolesne.... 8 - intelekt Królowa Denarów Praktyczny. Ogromna wiedza... zyciowa. Spryt materialny. Umiejetnosci "robienia" pieniazkow, umiejetnosc stworzenia swojego miejsca na ziemi, rodziny, szczescia... Mam w sobie jakiś ukryty talent, do może nie tyle pomnażania,ale gospodarowania pieniędzmi,..Zawsze wpadnę na jakis pomysł i albo wiem jak zaoszczędzić,abo pomnożyć 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów Duzo pomyslow, jeszcze nawet nie wykorzystanych. Byc moze odlozylas je na potem... Siegnij po nie teraz. Mam pełno pomysłow, ale mnie dopadło totalne lenistwo...Wiem, ze muszę coś z tym zrobić 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów Ogromna. Przy czym zdolnosc wczuwania sie w innych ludzi. Czujesz to, co oni czuja. Znasz ich mysli, ich leki, ich pragnienia. To duza umiejetnosc, ale i obciazenie... w kazdym razie... jest to madrosc, ktora w pewnym sensie pomaga Ci zrozumiec ludzi, ktorzy stoja na przeciw Ciebie. Wiesz co...masz rację..Ja od czasów dzieciństwa umiałam wczuwać się jakby w emocje innego człowieka, jakoś tak intuicyjnie czułam nawet co ta osoba sobie pomyśli za chwile o tym co powiem...Dziwne to,zawsze myślałam, ze może to efekt mojej wyobraźni,ale faktycznie bywa to męczące dla mnie... 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów Opierasz sie na uczuciach i emocjach. Masz bardzo rozwinieta inteligencje emocjonalna. Chyba mam, co bardzo uwidacznia się w mojej pracy:) 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc Tu taki bardzo zrownowazony kontakt... Powiedzialabym, ze jest... ale za bardzo go... intelektualizujesz. Musże się nad tym głębiej zastanowić,ale bardzo możliwe... 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy Tak, duzo pomyslow na raz, ciagle w ruchu, ciagle cos. Ale zdrowie raczej dobre. Ma rycek sily w koncu, zeby sie ruszac. Cialo lotne wrecz z niego jest. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław---> XVII Gwiazda, HB VII Rydwan Jestes osoba bardzo zamknieta w sobie. Czekasz na tzw. lepsze czasy. Tu rada, zeby wyjsc powoli poza to. Nie bac sie, dzialac, nie bac sie takze patrzec duzo odwazniej w przyszlosc. Tak,to prawda...Wbrew pozorom jestem zamknięta w sobie...Walczę z tym...I w ruchu tez ciagle... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 13 Sierpnia 2013 Inez, dziękuję za weryfikację Az chce sie interpretować. Dopiero uczę się znaczenia kart, bardziej intuicyjnie ostatnio. Dlatego odniesienie sie do moich wypocin ma dla mnie duże znaczenie A z tym Ryckiem mieczy tak mi do głowy wpadło:) on taki narwany na tym wietrze o katar nietrudno Powiem Ci,że ogólnie skojarzenie z ryckiem miałaś naprawdę fajne:) Bo on taki szybki i zimny:) Cytuj
emilr Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Powiem Ci,że ogólnie skojarzenie z ryckiem miałaś naprawdę fajne:) Bo on taki szybki i zimny:) ooo! i zimny Cytuj
Iwka78 Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan – wysoka moralność, stabilność, konserwatyzm 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów – młodzieńczy zapał i bardzo dużo wigoru, chęć odnoszenia sukcesów, umiejętność realizacji celów, 4 - posłannictwo, misja osoby pytającej Pustelnik – Twoją misją jest popatrzenie w siebie, poznanie siebie samej, praca z wnętrzem, ale to wszystko w izolacji, nie na forum… 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów – duża zmienność nastrojów, poczucie ciągłej niepewności, że to co się osiągnęło to chyba nie do końca jest to, co chciałaś dostać…. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów –dobra pamięć, szybkie przyswajanie wiedzy, umiejętność zaakceptowania negatywnych emocji, takich jak np. rozczarowanie… 8 - intelekt Królowa Denarów – jesteś świadoma kim jesteś, kim chcesz być w przyszłości i dokąd zmierzasz, jesteś pracowita i potrafisz zarabiać 9- wyobraznia, kreatywność 6 kielichów –powiedziałabym, że to jest kreatywność małego dziecka 10 - uczucia, emocjonalność Król Kielichów – wysoka wrażliwość, łatwo cię zranić 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów – kierujesz się emocjami i często rezygnujesz z wyborów, które Tobie dałyby szczęście, na rzecz szczęścia rodzinnego, bo to ona jest dla Ciebie najważniejsza 12 - intuicyjna, instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów hm… chyba chcesz, żeby Twoje dawne Ja umarło i narodziło się nowe, takie, które dba o siebie… 13 - kontakt z siłą Wyższą, poziom duchowy Sprawiedliwość - ja bym powiedziała, że ciągle nad tym kontaktem pracujesz i tu jesteś bardzo wyważona, nie rzucasz się na jakieś super pomysły otwierania czakr itp. Ty musisz sobie wszystko najpierw przemyśleć, krok za krokiem… 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy – chyba raczej większych problemów nie masz, a jak są, to szybko się kończą, szybko zdrowiejesz 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław – jesteś silna psychicznie, ale zamknięta w sobie i przez to tracisz też sporo energii, bo jej nie oddajesz, tylko kumulujesz w sobie… ps. fajny rozkład:-) 1 Cytuj
Caliel Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan Oj tak.. uparciuch z tego Kaplana.. Nie jestes przypadkiem z Ascedentem w Byku albo Koziorozcem? Strasznie uparte znaki I nie dadza sobie w kasze dmuchac, albo sie dostosujesz albo wypad... Ogolnie osoba o wysokim poziomie moralnym, ale moze miec tak jak nasi kaplani, sklonnosc do bycia sybaryta, posiadania monopolu na rację a takze hipokryzji. Niemniej, nalezy pamietac, ze Kaplani to wyksztalceni ludzie, doradcy, w tym takze duchowi, i kasta ktora od wiekow cieszyla sie szacunkiem spolecznosci, ze wzgledu na korzysci, jakie niosla. Czesto sa to lekarze, lub pracownicy sluzb zdrowia, terapeuci, psychiatrzy, ludzie zwiazani z pomoca czlowiekowi przewaznie w caloksztalcie - zarowno ciala jak i ducha. To potezny potencjal karty. 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów Przede wszystkim energia, dobre serce, chec pomagania innym, zyczliwosc, wnikliwosc, inteligencje... w polaczeniu z Kaplanem, sprawia, ze jestes idealna osoba na wlasciwym miejscu z tym ze... moezsz byc nieco uszczypliwa (Paz bulaw czesto ma niewyparzony jezor). Jednak przewaznie, ze wzgledu na Pazia denarow, najpierw myslisz co powiedziec, potem wygarniasz kawe na lawe. Mozliwe, ze w sposob bardziej wywazony, dyplomatyczny (Paz jakby wazyl monete, probujac zlapac bilans - na mojej talii). 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik Tutaj wyglada jakbys miala pomagac innym, zwlaszcza starszym, nabywajac przy okazji pokory i szacunku dla czasu, ktory nieublaganie mija. A takze wyrozumialosci dla ludzkich slabosci (zwlaszcza ciala) i samej sie zahartowac. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów Jestes elastyczna. Umiesz sie dostosowac do sytuacji, pozornie sprzecznych, lub nawet wykluczajacych sie wzajemnie. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów Potrafisz przejsc nad tym co bylo, i isc dalej.. ale raczej nie przeskakujesz za daleko. Jestes w trakcie rozkminiania, jak tu ten smutek przerobic. Bo wciaz dochodzisz do wniosku, ze albo Ci cos nie odpowiada, albo nie zadowala, albo rozczarowywuje... I wracasz do punktu wyjscia. Jednak As mieczy ma bardzo potezny ladunek, wiec na pewno sobie z tym poradzisz, lub zaczelas radzic 8 - intelekt Królowa Denarów Jestes praktyczna, pragmatyczna realistka. Mozesz wychodzic wrecz za materialistke. Ale wlasnie to do Ciebie najlepiej przemawia - doswiadczenie i korzystane z niego. Wydaje mi sie, ze lepiej sie uczysz praktykujac, niz wkuwajac teorie na sucho. 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów Jest bardzo bogata... Niewinna. Jakby jeszcze z taka swiezoscia dziecka. Ale pamietaj, ze mimo ze dobrze jest miec w sobie wewnetrzne dziecko, powinnas miec nad nim kontrole. Wiedziec, umiec dostrzec, ze czasami cos moze byc dziecinne lub nie na miejscu u dojrzalszej osoby. Ogolnie czystosc intencji, idealy czy marzenia z dziecinstwa... Jest dobrze. 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów Jestes bardzo empatyczna, ale nie roztkliwiasz sie nad soba jak Krolowa kielichow. Ona patrzy ciagle w siebie, krol zmierza wzrokiem ciut dalej, ale tez jeszcze, jeszcze... patrzy w kielich (na mojej talii). Jest w Tobie jakas sprzecznosc... Bo w kielichu krola kieli plonie ogien. Albo poszczesci Ci sie, i dostrzezesz cos w tych plomieniach, albo ten blask oslepi Cie. 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów Chyba zdecydowanie inteligencja emocjonalna jest Twoja mocna strona, jesli nie najmocniejsza. Jednak... dobrze by bylo popracowac nad jej innymi rodzajami. Moze sprobuj zajac sie czyms, co nie jest dla Ciebie codziennoscia? Zajac sie czyms nowym... czyms zupelnie innym... 10 kieli to kres, wiecej juz nie osiagniesz.. A stojac w miejscu tak naprawde sie cofasz. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów Tak.. mysle ze stalas sie bardziej pewna siebie. czujesz sie bardziej komfortowo, niezaleznie... i wiesz, ze to Twoja wylacznie zasluga. Zaczynasz dopiero ta swiadomosc... wykorzystywac? Korzystac z niej? 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc Mysle, ze jestes kaplanka rownowagi hehehe wiesz, ze tyle otrzymasz ile dasz, ze zeby cos dostac trzeba cos stracic. Ogolnie jest taka rownowaga tutaj... chociaz bardziej... zimna i wykalkulowana, niz rownowaga wewnetrzna Umiarkowania. Chyba jeszcze czeka Cie troche pracy w tej dziedzinie, ale... jestes na dobrej drodze. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy Jestes narwana hehehe. Uwazaj na sciegna i potluczenia, wydaje mi sie ze masz sklonnosc do tego typu urazow. Moze tez dotyczyc ran cietych i klutych, jesli na cos wpadniesz.. Mozliwe ze masz slabe naczynka albo sklonnosc do siniakow, albo krwawien.. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław Mocno stoisz w miejscu, ale zamiast byc jak twierdza, zaczynasz przypominac zamek. Widac, ze zachodza w Tobie wewnetrzne zmiany, pojawiaja sie nowe mozliwosci... Dostrzegasz a moze zaczynasz wykorzystwyac wiecej, moze dostrzegasz, ze Twoje dzialania przynosza jakeis korzysci lub efekty? W kazdym badz razie powodzenia 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 14 Sierpnia 2013 10 - uczucia, emocjonalność Król Kielichów – wysoka wrażliwość, łatwo cię zranić Bardzo nad tym pracuję,bo to niestety prawda..Uczę się nie brac do siebie pewnych słów, czy stwierdzeń 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów – kierujesz się emocjami i często rezygnujesz z wyborów, które Tobie dałyby szczęście, na rzecz szczęścia rodzinnego, bo to ona jest dla Ciebie najważniejsza zgadza się, ja mimo wszystko patrzę na moją rodzinę..z wielu rzeczy rezygnowałam... 12 - intuicyjna, instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów hm… chyba chcesz, żeby Twoje dawne Ja umarło i narodziło się nowe, takie, które dba o siebie… Coś w tym jest.. 13 - kontakt z siłą Wyższą, poziom duchowy Sprawiedliwość - ja bym powiedziała, że ciągle nad tym kontaktem pracujesz i tu jesteś bardzo wyważona, nie rzucasz się na jakieś super pomysły otwierania czakr itp. Ty musisz sobie wszystko najpierw przemyśleć, krok za krokiem… Masz rację 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy – chyba raczej większych problemów nie masz, a jak są, to szybko się kończą, szybko zdrowiejesz To prawda:) 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław – jesteś silna psychicznie, ale zamknięta w sobie i przez to tracisz też sporo energii, bo jej nie oddajesz, tylko kumulujesz w sobie… Tez fakt, jestem za bardzo zamknięta, mimo iż wielu ludzi znowu uważa mnie za bardzo otwartą) Dobre:)))Ale fakt, że dużo gadam nie oznacza jeszcze otwartości:)))) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 14 Sierpnia 2013 S -sygnifikator KapłanOj tak.. uparciuch z tego Kaplana.. Nie jestes przypadkiem z Ascedentem w Byku albo Koziorozcem? Strasznie uparte znaki I nie dadza sobie w kasze dmuchac, albo sie dostosujesz albo wypad... Ogolnie osoba o wysokim poziomie moralnym, ale moze miec tak jak nasi kaplani, sklonnosc do bycia sybaryta, posiadania monopolu na rację a takze hipokryzji. Niemniej, nalezy pamietac, ze Kaplani to wyksztalceni ludzie, doradcy, w tym takze duchowi, i kasta ktora od wiekow cieszyla sie szacunkiem spolecznosci, ze wzgledu na korzysci, jakie niosla. Czesto sa to lekarze, lub pracownicy sluzb zdrowia, terapeuci, psychiatrzy, ludzie zwiazani z pomoca czlowiekowi przewaznie w caloksztalcie - zarowno ciala jak i ducha. To potezny potencjal karty. 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów Przede wszystkim energia, dobre serce, chec pomagania innym, zyczliwosc, wnikliwosc, inteligencje... w polaczeniu z Kaplanem, sprawia, ze jestes idealna osoba na wlasciwym miejscu z tym ze... moezsz byc nieco uszczypliwa (Paz bulaw czesto ma niewyparzony jezor). Jednak przewaznie, ze wzgledu na Pazia denarow, najpierw myslisz co powiedziec, potem wygarniasz kawe na lawe. Mozliwe, ze w sposob bardziej wywazony, dyplomatyczny (Paz jakby wazyl monete, probujac zlapac bilans - na mojej talii). 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik Tutaj wyglada jakbys miala pomagac innym, zwlaszcza starszym, nabywajac przy okazji pokory i szacunku dla czasu, ktory nieublaganie mija. A takze wyrozumialosci dla ludzkich slabosci (zwlaszcza ciala) i samej sie zahartowac. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów Jestes elastyczna. Umiesz sie dostosowac do sytuacji, pozornie sprzecznych, lub nawet wykluczajacych sie wzajemnie. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów Potrafisz przejsc nad tym co bylo, i isc dalej.. ale raczej nie przeskakujesz za daleko. Jestes w trakcie rozkminiania, jak tu ten smutek przerobic. Bo wciaz dochodzisz do wniosku, ze albo Ci cos nie odpowiada, albo nie zadowala, albo rozczarowywuje... I wracasz do punktu wyjscia. Jednak As mieczy ma bardzo potezny ladunek, wiec na pewno sobie z tym poradzisz, lub zaczelas radzic 8 - intelekt Królowa Denarów Jestes praktyczna, pragmatyczna realistka. Mozesz wychodzic wrecz za materialistke. Ale wlasnie to do Ciebie najlepiej przemawia - doswiadczenie i korzystane z niego. Wydaje mi sie, ze lepiej sie uczysz praktykujac, niz wkuwajac teorie na sucho. 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów Jest bardzo bogata... Niewinna. Jakby jeszcze z taka swiezoscia dziecka. Ale pamietaj, ze mimo ze dobrze jest miec w sobie wewnetrzne dziecko, powinnas miec nad nim kontrole. Wiedziec, umiec dostrzec, ze czasami cos moze byc dziecinne lub nie na miejscu u dojrzalszej osoby. Ogolnie czystosc intencji, idealy czy marzenia z dziecinstwa... Jest dobrze. 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów Jestes bardzo empatyczna, ale nie roztkliwiasz sie nad soba jak Krolowa kielichow. Ona patrzy ciagle w siebie, krol zmierza wzrokiem ciut dalej, ale tez jeszcze, jeszcze... patrzy w kielich (na mojej talii). Jest w Tobie jakas sprzecznosc... Bo w kielichu krola kieli plonie ogien. Albo poszczesci Ci sie, i dostrzezesz cos w tych plomieniach, albo ten blask oslepi Cie. 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów Chyba zdecydowanie inteligencja emocjonalna jest Twoja mocna strona, jesli nie najmocniejsza. Jednak... dobrze by bylo popracowac nad jej innymi rodzajami. Moze sprobuj zajac sie czyms, co nie jest dla Ciebie codziennoscia? Zajac sie czyms nowym... czyms zupelnie innym... 10 kieli to kres, wiecej juz nie osiagniesz.. A stojac w miejscu tak naprawde sie cofasz. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów Tak.. mysle ze stalas sie bardziej pewna siebie. czujesz sie bardziej komfortowo, niezaleznie... i wiesz, ze to Twoja wylacznie zasluga. Zaczynasz dopiero ta swiadomosc... wykorzystywac? Korzystac z niej? 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc Mysle, ze jestes kaplanka rownowagi hehehe wiesz, ze tyle otrzymasz ile dasz, ze zeby cos dostac trzeba cos stracic. Ogolnie jest taka rownowaga tutaj... chociaz bardziej... zimna i wykalkulowana, niz rownowaga wewnetrzna Umiarkowania. Chyba jeszcze czeka Cie troche pracy w tej dziedzinie, ale... jestes na dobrej drodze. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy Jestes narwana hehehe. Uwazaj na sciegna i potluczenia, wydaje mi sie ze masz sklonnosc do tego typu urazow. Moze tez dotyczyc ran cietych i klutych, jesli na cos wpadniesz.. Mozliwe ze masz slabe naczynka albo sklonnosc do siniakow, albo krwawien.. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław Mocno stoisz w miejscu, ale zamiast byc jak twierdza, zaczynasz przypominac zamek. Widac, ze zachodza w Tobie wewnetrzne zmiany, pojawiaja sie nowe mozliwosci... Dostrzegasz a moze zaczynasz wykorzystwyac wiecej, moze dostrzegasz, ze Twoje dzialania przynosza jakeis korzysci lub efekty? W kazdym badz razie powodzenia Powinnam się odnieść do każdego punktu w zasadzie, bo z każdym się zgadzam:)) Co do Rycka Mieczy to też prawda, mam słabe naczynka krwionośne na twarzy (ale dbam o to) Generalnie ogromna trafność) Cytuj
Iwka78 Napisano 14 Sierpnia 2013 Napisano 14 Sierpnia 2013 Tez fakt, jestem za bardzo zamknięta, mimo iż wielu ludzi znowu uważa mnie za bardzo otwartą) Dobre:)))Ale fakt, że dużo gadam nie oznacza jeszcze otwartości:)))) Dokładnie... mam tak samo.... jedno z drugim nie ma nic wspólnego.... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 14 Sierpnia 2013 Dokładnie... mam tak samo.... jedno z drugim nie ma nic wspólnego.... Zgadza się)) Cytuj
Gość Daffne Napisano 15 Sierpnia 2013 Napisano 15 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan jesteś ukształtowaną osobą posiadającą własne poglądy, w ktore wierzysz i nimi starasz sie kierować. 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów---> IV Cesarz, HB VI Kochankowie odziedziczyłaś po bliskich emocjonalność i umiejętność odnajdywania się lub wykorzystywania nowych okazji, stanowczość i pewność siebie w kontakcie z innymi równiez wyniosłaś odnoszę wrażenie z domu. Spontaniczne zachowania, ale i ta stanowczość w postawie, nawet czasem kamienna twarz nawet jeśli wewnątrz masz wiele wątpliwosci i wahań. Ciekawe kto w domu miał taką stanowczą postawę 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik dosłownie oświecać mroczną drogę życia zagubionym, którzy nie wiedzą dokąd i jak się udać by zaznać szczęścia. Oświecać doradztwem wykorzystując własną zdobytą mądrość i doświadczenie, które jest jak lampka Pustelnika rozpraszająca cień i mrok zagubionym, jeśli tylko zapragną kroczyć jasnością wraz z Pustelnikiem. 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów uległość i pokora wobec silnych osobowości, może też nieśmiała bywałaś w mlodości, ale teraz zdecydowanie przełamujesz te postawy. 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów doświadczenie uczy Cię samodzielnego mysłenia i pozyskiwania własnych poglądów,które moga być zupełnie odmienne od innych. Nauczyłaś się odważnego mówienia tego co myślisz bez wątpliwości czy wpada czy nie, po prostu mówisz jak coś widzisz nawet jeśli nie jest to miłe, dzięki temu atmosfera sie oczyszcza. 8 - intelekt Królowa Denarów racjonalna i twardo stąpająca po ziemi kobitka, zmysłowa, majaca w sobie to coś, z czego zdaje sobie sprawę i umie to wykorzystać na własną korzyść. Zaradność życiowa sie tu zaznacza i umiejetność rozwiązywania spraw trudnych albo pozornie nierozwiązywalnych. 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów bogata wyobraźnia, lubisz czasem odlecień marzeniami, wspomnieniami z sentymelanością w przeszłość. Też myslę, że Twoja wyobraźnia pobudza się w zespołowym działaniu, gdzie panuje entuzjazm twórczy i każdy może wnieść coś od siebie tworząc całość. Idealistka tez taka troche z Ciebie 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów posiadasz bogate wnętrze i wiele uczuć, jesteś zdolna kochać calą sobą, a czasem też skrycie podkochiwać się w kimś i nie okazać tego potraiąc utrzymać posągową twarz mimo burzy emocji w Tobie. Kurna tez tak chce umieć być takim głazem niewzruszonym mimo burzy panującej w środku. To przydatna umiejętność, zwłaszcza wtedy gdy ktoś Cię wkurza i nei chcesz dać satysfakcji pokazując emocje haha 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów kierujesz sie dobrem własnym, ewentualnie rodziny i na jej rzecz starasz się myśleć logicznie. Sądzę jednak, że bardziej kierujesz się intuicją i wnętrzem aktualnie aniżeli samym rozsądkiem i takowym rozumowaniem. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów myślę, że aktualnie nadchodzą dla Ciebie zmiany dość diametralne. Jakbyś przekształcała podejście do życia...albo raczej metodykę podejmowania decyzji z racjonalnej na kierowanie się własnym wnetrzem i poczuice pewności i słuszności gdy coś w Tobie podpowiada Ci tak i tak...powiem Ci, że to dobra droga bo rozum niejednokrotnie człowieka potrafi zawieść, a intuicja mimo braku dowodow i czasem pozornie sprzzecznych czy wydających się nielogicznymi podszeptami początkowo później często okazuje sie słuszna...przynajmneij tak w moim przyoadku bywało. Z kolei jak nie posluchalam dostawałam po łapach od życia. 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc jest kontakt, ale tylko wtedy gdy czujesz potrzebę kontaktu. Aktualnie dość rozumowo podchodzisz do kontaktu z Wyższymi Siłami, jakbyś próbowala to postrzegać rozumowo, a tu potzrene otwarcie serca i intuicji czyli wszeystkiego tego co pozasysłowe. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy uj no taran z Ciebie choć czasem mogą mieśnie boleć od wysiłku lub nerwowość, bieganina. Sercowe nerwobóle mogą się pojawiać przy wzmożonym wysiłku albo stresie, stosuj wtedy magnes jeśli coś takiego ma miejsce. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław---> XVII Gwiazda, HB VII Rydwan do poczucia siły i stabilności psychicznej potrzebowałaś poukłądania życiowego, gdyż to miało w dużej mierze ogromny wpływ na siłe psychiki. Jeśli panowała niepewność życiowa, domowa czy inna, to automatycznie sila psychiczna również stawała się bardziej niepewna i słabsza...uzależniałaś jeszcze do niedawana własną siłę od tego co posiadasz i jak stabilne jest Twe życie, jednkaże wyszłaś z tego schematu i wygląda na to, że zrozumiąłaś, że siła psychiczna jest w Tobie, a nie w rzeczach materialnych bądź iluzji stabilizacji życiowej...bo żadna stabilizacja nie da prawdziwej siły psychicznej jesli się jej nie ma w sobie i Ty już to wiesz. Rośniesz w siłę...z dnia na dzień...co odmienia Ciebie i z czasem odmieni życie wokół Ciebie... Cytuj
Trida Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Kicia zapisuję i spojrzę jutro z rana jak w pracy będę bo dziś mogę nie dać już rady Cytuj
Gość AngeloYasmine Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan - ktoś kto ma wyrobione swoje zdanie na wszystko,ktoś kto ma uregulowany stosunek do wszystkiego i system wartości 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów oj żywiołowośc działanie i dążenie do swoich wytyczonych celów ,przechodzenie przez życie z prędkością światła i pokonywanie wszystkiego co się da ,jakiś zasad. Wzbudzanie w otoczeniu spokoju światła i przyjaźni 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik -dojrzałoścći wewnętrzna mądrość bycie nauczycielem dla innych 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów dualizm ostrożnośc stabilizacja 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów kurde nie pasuje mi tutaj bo wygląda że żyjesz wspomnieniami ale kompletnie to do Ciebie nie pasuje 8 - intelekt Królowa Denarów kobieta spełniona wiedząca czego chce 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów wspomnienia marzycielstwo bujanie w obłokach 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów kochająca umiejąca dawać miłość czułość ciepło 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów chyba bardziej kierujesz się emocjami 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów ciagłe poszukiwanie drogi poprzez transformacje wewnęttrzną samej siebie,jakbys ciagle miała mało i poszukiwała doskonałości 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc--chyba jest choc ta karta mi nie leży na to pytanie 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy chyba przez ciągłe spięcia masz problemy że nie potrafisz chłodno wszystkiego przyjmować 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław joj silna babka która dąży do doskonałości Cytuj
Trida Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 S -sygnifikator Kapłan silna osobowość, spokojna, taka ‘dostojna’. Wie, czego chce. Ma wiedzę, z której korzysta. Widać też taki spokój w decyzjach, bez chaosu. Wszystko przemyślane 1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach Paź Buław 6 buław Paź Denarów Powiedziała bym, że większość swoich wartości tak na prawdę wypracowałaś sama, niekoniecznie ‘z dziada pradziada’, ale też dążenie do celu i hmm – lubisz nowości, próbować, smakować. 4 - posłannictwo,misja osoby pytającej Pustelnik masz dawać innym spokój 5 - cechy wykształcone przez wychowanie 2 denarów Twoje cechy się zmieniają i to jest u Ciebie plusem – umiejętność dostosowania się do sytaucji 6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie As Mieczy 5 kielichów konsekwencja w działaniu, nieuginanie się pod presją. Wstajesz i idziesz dalej. 8 - intelekt Królowa Denarów spokojna, opanowana kobieta. Taka – mama dobra rada 9- wyobraznia,kreatywność 6 kielichów czasami za duzo bujasz w obłokach 10 - uczucia,emocjonalność Król Kielichów nie skaczesz z kwiatka na kwiatek, stabilność uczuć (jeśli i ta druga osoba się stara etc) 11- logiczna,racjonalna część osobowości. 10 kielichów Twoja logika jest górą tylko do pewnego momentu do czasu, aż nie pojawi się właśnie ta druga połówka, aż nie wyjda na wierzch emocje. 12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości Śmierć 9 kielichów a tutaj wg mnie widać, wyższość racjonalizmu nad intuicją. Podchodzisz raczej twardo do wielu spraw. 13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy Sprawiedliwośc nie otrzymujesz ‘pomocy z Góry’ zawsze, gdy chcesz tylko wtedy, gdy tego na prawde potrzebujesz. Bo w wielu sytuacjach myslisz, ze jestes za słaba, jestes zła na Górę, ze Ci nie pomaga a Ty potrafisz sobie sama z tym poradzić i ‘zostajesz sama’ żebyś własnie bardziej w siebie uwierzyła. 14 - zdrowie fizyczne Rycerz Mieczy niby dobre ale możesz a to wybic palca przez nieuwage, a to się gdzies zadrapać. Taka trochę roztrzepana i Twoje słabości fizyczne będą wynikały bardziej z tego, ze ‘zapomniałaś szalika’ niż z powazniejszych przyczyn. 15 -siły psychiczne 4 denarów 3 buław Silna osobowość ale są sytuacje, które łatwo podcinają Ci skrzydełka, ale oczywiście tego nie okazaesz Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 17 Sierpnia 2013 silna osobowość, spokojna, taka ‘dostojna’. Wie, czego chce. Ma wiedzę, z której korzysta. Widać też taki spokój w decyzjach, bez chaosu. Wszystko przemyślane Powiedziała bym, że większość swoich wartości tak na prawdę wypracowałaś sama, niekoniecznie ‘z dziada pradziada’, ale też dążenie do celu i hmm – lubisz nowości, próbować, smakować. masz dawać innym spokój Twoje cechy się zmieniają i to jest u Ciebie plusem – umiejętność dostosowania się do sytaucji konsekwencja w działaniu, nieuginanie się pod presją. Wstajesz i idziesz dalej. spokojna, opanowana kobieta. Taka – mama dobra rada czasami za duzo bujasz w obłokach nie skaczesz z kwiatka na kwiatek, stabilność uczuć (jeśli i ta druga osoba się stara etc) Twoja logika jest górą tylko do pewnego momentu do czasu, aż nie pojawi się właśnie ta druga połówka, aż nie wyjda na wierzch emocje. a tutaj wg mnie widać, wyższość racjonalizmu nad intuicją. Podchodzisz raczej twardo do wielu spraw. nie otrzymujesz ‘pomocy z Góry’ zawsze, gdy chcesz tylko wtedy, gdy tego na prawde potrzebujesz. Bo w wielu sytuacjach myslisz, ze jestes za słaba, jestes zła na Górę, ze Ci nie pomaga a Ty potrafisz sobie sama z tym poradzić i ‘zostajesz sama’ żebyś własnie bardziej w siebie uwierzyła. niby dobre ale możesz a to wybic palca przez nieuwage, a to się gdzies zadrapać. Taka trochę roztrzepana i Twoje słabości fizyczne będą wynikały bardziej z tego, ze ‘zapomniałaś szalika’ niż z powazniejszych przyczyn. Silna osobowość ale są sytuacje, które łatwo podcinają Ci skrzydełka, ale oczywiście tego nie okazaesz Dzięki, dużo się zgadza..... Co do spokoju w podejmowaniu decyzji,to się roześmiałam, bo nie dalej niz kilka minut temu wydarłam się na dziecko za bałaganienie i wydałam mu polecenie sprzątania;))) No,ale jak piszesz "Mam dawać innym spokój" zatem pozwalam mu spokojnie zjeść śniadanie:)) To żartem oczywiście,ale faktycznie ładna interpretacja;))))) Cytuj
Trida Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Misia ja tu mówię o decyzjach trochę innego pokroju niż sprzątanie dziecięcego pokoju ale owszem - zart sytuacyjny calkiem spoko Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 17 Sierpnia 2013 Misia ja tu mówię o decyzjach trochę innego pokroju niż sprzątanie dziecięcego pokoju ale owszem - zart sytuacyjny calkiem spoko Przecież wiem:)) Ja mam spontaniczne poczucie humoru;)) Wiem, że nie każdy to rozumie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi