kamii1303 Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Kamelia 04.10-13.10 Pełna wdzięku, harmonii i ciepła. Zawsze uśmiechnięta, spokojna i serdeczna, chętnie odwiedzana jest przez tych, którzy pragną odpocząć od trosk i chaosu. Przy niej wypoczywa się, nabierając energii do dalszego działania. Dużym powodzeniem cieszy się u płci przeciwnej za sprawą delikatnego erotyzmu. W sprawach finansowych przejawia zmienne szczęście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamii1303 Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 Bez 14.10-23.10 To raczej typ samotnika. Nie lubi hucznych przyjęć ani bankietów, jeśli już musi gdzieś pójść to najlepiej czuje się w małym gronie bliskich przyjaciół. Jednak najbardziej lubi przebywać w zaciszu domowego ogniska, czytając dobrą książkę. Bardzo lubi polemizować na tematy trudne. Jest bardzo taktowny i elegancki w obejściu. Nie uznaje chamstwa, grubiaństwa i niedyskrecji. Chętnie pomaga ludziom czyniąc to w sposób bardzo delikatny. Długo nie zapomina wyrządzonych krzywd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamii1303 Posted March 5, 2009 Author Share Posted March 5, 2009 Frezja 24.10-02.11 To ostoja spokoju. Jest opanowana w każdej, nawet tragicznej sytuacji. Na jej obliczu trudno dostrzec objawy niepokoju, niezadowolenia czy smutku. Ale to tylko pozory, bowiem tak naprawdę wewnętrznie bardzo mocno przeżywa wszelkie niepowodzenia i rozczarowania. Tę niewzruszoną postawę przyjmuje przez wiele lat, aż w końcu nadmiar negatywnych uczuć skrzętnie chowanych we wnętrzu jest tak duży, że frezja zmienia się w dzikusa. Przy takim ataku wściekłości niszczy wszystko, co napotka na swej drodze, nie oszczędzając nawet przyjaciół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strangeve Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Zgadza się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soledad Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 99% prawdy, przynajmniej u mnie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Key Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Bez 14.10-23.10 To raczej typ samotnika. Nie lubi hucznych przyjęć ani bankietów, jeśli już musi gdzieś pójść to najlepiej czuje się w małym gronie bliskich przyjaciół. Jednak najbardziej lubi przebywać w zaciszu domowego ogniska, czytając dobrą książkę. Hm..nie zgadza się. Ale książkę lubię poczytać-jednak nie jest to moje najbardziej ulubione zajęcie. Bez 14.10-23.10 Bardzo lubi polemizować na tematy trudne. Jest bardzo taktowny i elegancki w obejściu. Nie uznaje chamstwa, grubiaństwa i niedyskrecji. Chętnie pomaga ludziom czyniąc to w sposób bardzo delikatny. Długo nie zapomina wyrządzonych krzywd. A druga część to cała ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oska18mel Posted July 17, 2009 Share Posted July 17, 2009 racja ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Key Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Znalazłam jeszcze coś na temat Bzu: Nad towarzystwo ludzi, także swoich bliskich, przedkłada swe życie wewnętrzne, jedyne tak naprawdę godne uwagi. Bywa artystą, naukowcem, filozofem. Umysł analityczny, nieco zdystansowany w stosunku do świata. Często bywa tym, co określa się mianem: arbiter elegancji. Nie tylko zewnętrznej, ale przede wszystkim duchowej. Najbardziej lubi swoje towarzystwo. Uważany za melancholijnego samotnika, choć w kontaktach z ludźmi ma zawsze uśmiechniętą i pogodną twarz. Środowisko jego rozmówców jest wąskie i najczęściej sprowadza się do najbliższych przyjaciół. Pomocny i serdeczny, ale nigdy nie narzucający się. Podziwiany za takt i dużą kulturę osobistą. Aby nie stracić jego sympatii, należy być bardzo czujnym, gdyż nigdy nie zapomina przykrości i wyrządzonych mu krzywd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anurma Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 jak dla mnie (5.10) to nie za bardzo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrycja28 Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 No moze 75 procent prawdy. Przynajmniej u mnie,bo nie kazdy jest przecież taki sam nawet jeśli jest spod tego samego znaku.. prawda??????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kudlisekola Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 a urodzony 11.11 to jaki kwiat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 a urodzony 11.11 to jaki kwiat? Orchidea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 KAMELIA 4.10-13.10 Spokojna. Nie poddająca się uczuciom. A jednocześnie potrafiąca tonować emocje, jakimi miotani są bliscy jej ludzie. Dlatego wszyscy chętnie szukają jej towarzystwa, szukają u niej pociechy, chociażby dobrego słowa. Za tę sympatię płaci niekiedy brakiem szczęścia w miłości. Ostatecznie w tej sferze życia zdolność wywoływania silnych emocji bywa atutem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 FREZJA 24.10-2.11 Delikatna, na pozór, Frezja to osoba miotana sprzecznymi emocjami. Bywa spokojna, wręcz cyniczna, w mgnieniu oka może jednak przekształcić się w wulkan. Obcowanie z Frezją wymaga elastyczności, czasem wręcz samozaparcia. Wyobraźmy sobie starcie dwóch wyrafinowanych cyników, albo, nie daj Boże, wulkanów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
werona Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 (edited) RÓŻA 22.09-21.10 Jesteś różyczko aktywna, artystyczna, wyrozumiała, zgodna, cenisz piękno i harmonię, jesteś również dyplomatyczna, wytworna i towarzyska. Masz zamiłowanie do dogadzania sobie oraz do luksusu. Wykazujesz się wielka inteligencją i wyobraźnią. Twoje słabe strony to nerki, dół pleców, pośladki i skóra. Możesz cierpieć a powodu cukrzycy, egzemy, wyprysków . Powinnaś unikać troski nastrojów depresyjnych. Róża ma działanie ochronne, wspomagające, przyciąga miłość, zapewnia wzajemność, pobudza namiętność, dodaje witalności i radości życia. Usuwa monotonię i znudzenie, rozwija moc twórczą, pomaga odnaleźć sens życia, pogłębia ufność i wyrozumiałość w stosunku do siebie i innych. Przesłanie: Doceń życie, gdyż jest największym darem i cudem jaki można posiąść, a wtedy odnajdziesz w nim sens. Twoja najlepsza cecha: UROK Edited September 4, 2010 by werona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anurma Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Jestem z 5.10: Spokojna. Nie poddająca się uczuciom. - no nie do końca, jeśli o mnie chodzi A jednocześnie potrafiąca tonować emocje, jakimi miotani są bliscy jej ludzie. Dlatego wszyscy chętnie szukają jej towarzystwa, szukają u niej pociechy, chociażby dobrego słowa. - w tym coś jest, wydaje mi się, że wielu ludzi mi ufa Za tę sympatię płaci niekiedy brakiem szczęścia w miłości... - to zgadza się w 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nanare Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Cudowny opis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts