Skocz do zawartości

Zmiana pracy do końca 2013 r.

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hello

Zrobiłam sobie bilans plusów i minusów obecnej pracy... niestety minusów dwa razy tyle, co plusów...

Nie chciałam sama sobie rozkładać kart, bo zbyt emocjonalnie podchodzę do tematu, więc zrobiłam sobie rozkład internetowy...

no jakiś słaby jest... do wyniku nie ma jak dobrać i jest jedna karta, która jest ni w pięć, ni w dziesięć....

a pytanie było takie: jakie mam szanse na zmianę pracy przy spełnieniu moich oczekiwań i tu sobie pomyślałam o swoich oczekiwaniach do końca 2013 roku.

1. to jest – XIV umiarkowanie – brak równowagi, dużo obowiązków, a za to w zamian dostaję marną pensję + szarpanie się z nieobliczalnym Szefem

2. krzyżuje się – 8 denarów – jak wyżej

3. moje nastawienie – 5 denarów - wiem, że nigdy tutaj nie zostanę doceniona i nie otrzymam podwyżki, już byłam zapytać i się okazało, że nie zasługuję, bo są ważniejsze stanowiska w firmie niż moje….

4. świadomość- 2 puchary – chciałabym dogadania się….

5. podświadomość – 5 mieczy (o) – wiem, że wina nie leży po mojej stronie, tylko osobowości Szefa, który jest taki, a nie inny i przecież ja go nie zmienię….

6. mija – 10 denarów – może jakieś moje minimalne zadowolenie…?

7. nadchodzi – królowa pucharów (o) – ojjjj chyba będę jeszcze bardziej rozchwiana emocjonalnie… niedobrze… tzn. że gość będzie mnie dalej w pieniać na maksa...

8. Obawy/nadzieje – 5 buław – że nie znajdę takiej pracy jakbym chciała, bo chyba już nie jestem takim super kandydatem… marnuje się tutaj…

9. otoczenie – 4 denary (o) – otoczenie zamknięte na zmiany…..

10. wynik do czerwca 2014 r. XXI Świat – no i szkoda, że nie ma możliwości jakoś dociągnięcia, bo dla mnie to, to nic nie mówi…

chyba lepiej w domu sobie zrobić?

jak myślicie...?

Napisano

1. to jest – XIV umiarkowanie – brak równowagi, brak spkoju i stabilizacji

2. krzyżuje się – 8 denarów – brak w rozwoju, samodzielnosci, brak docenienia Twoich staran

3. moje nastawienie – 5 denarów - czujesz sie niedoceniona, opuszczona

4. świadomość- 2 puchary – chciałabyś nawiązac lepsza relacje albo znalezc cos lepszego po prpostu

5. podświadomość – 5 mieczy (o) – czujesz sie przez niego niedoceniona, oszukiwana lub ty sama szukasz w tej pracy podstepu, intrygi

6. mija – 10 denarów – nie jest juz tak fajnie jak bylo do tej pory, ten dobry okres w Twoim doczuciu juz sie konczy

7. nadchodzi – królowa pucharów (o) – bedziesz jezszcze bardziej nie ufna, troche przewrazliwiona

8. Obawy/nadzieje – 5 buław – że czekaja Cie nerwy i stres i bedziesz muiala sie tutaj patyczkowac z nimi

9. otoczenie – 4 denary (o) – nie wiem jaka jest u Ciebie w pracy atmosfera ,ale wyglada na to,ze zawisc, ze wspolpraca sie nie uklada, lamane sa powszechnie obowiazujace normy

10. wynik do czerwca 2014 r. XXI Świat – chyba odejscie gdzies indziej

Trzymaj sie kochana!

Napisano
9. otoczenie – 4 denary (o) – lamane sa powszechnie obowiazujace normy

nooo......

• Maestro
Napisano

W tej chwili jest zasiedzenie się w jednym miejscu, bez jakichś perspektyw, aczkolwiek Umiarkowanie mi mówi, że na pewno zwolnienie Ci nie grozi, ale w 8 denarów ja widzę taką nudną, żmudną pracę..Twoje nastawienie mówi : no jasny szlag, siedze tu i tyle dla Was robię,a Wy mi marnego grosza na podwyżkę nie chcecie dać. Świadomie wiesz, że nie jesteś konfliktowa i naprawdę mozna z Toba dojść do porozumienia, podświadomie wyczuwasz nieczyste zagrywki szefa.Mija okres bezpieczeństwa dla Ciebie,a widać, ze chyba zaczniesz narzekać,może nawet niekiedy przyjmiesz postawę sfochowanej królewny na zasadzie : jak mi nie płacicie tyle, co trzeba, to ja nie zamierzam się w to angażować, tak jakbyście chcieli.Masz spore nadzieję na to, ze wywalczysz swoje miejsce na ziemi, w otoczeniu jest szef, który jak ten skąpiec z bajki siedzi i wyciąga swoje dukaty po to tylko, żeby je sobie pooglądać,pozachwycać się nimi i ...schować z powrotem do szkatuły... Wynik mówi, że odejdziesz stąd :))

Napisano
Wynik mówi, że odejdziesz stąd :))

No już w tym miesiącu, po ostatniej akcji z nim, to faktycznie myślę o tym...

Napisano

przy czym swiat, to takie spokojne odejscie z wlasnej woli, zaczniesz na spokojnie szukac innych perspektyw :) Takze,to tez dobra karta w tych wszystkich,ktre sie tutaj znalazly.

Napisano

1. to jest – XIV umiarkowanie

– jest sytuacja jaką znasz, pewna

2. krzyżuje się – 8 denarów

– ale mimo poczucia stabilizacji czy pewności, czujesz wewnętrzną potrzebę dokonania zmian, ponieważ źle sytaucja obecna na Ciebie wpływa, a pewność jaką masz to za mało.

3. moje nastawienie – 5 denarów

- masz w sobie wiele emocji, nerwów przemieszanych chaotycznie ze złością, żalemz powodu zachowań innych wobec CIebie albo samego szefa

4. świadomość- 2 puchary

– bardzo zależy Ci na dobrych relacjach i ciepłej atmosferze w miejscu pracy by człowiek był dla drugiego człowiekiem a nie wilkiem

5. podświadomość – 5 mieczy (o)

– podświadomie jednak wiesz, że w obecnym miejscu pracy to niemożliwe

6. mija – 10 denarów

– mija poczucie bezpiczeństwa finansowego dzięki pracy i zarobkom stałym jakie posiadasz

7. nadchodzi – królowa pucharów (o)

– nadchodzi dominacja emocjonalna,która będzie górować nad stabilizacją finansową jaką posiadasz. Będziesz pragnęła mocniej aniżeli obecnie by dokonać zmian, poczucie wyobcowania w pracy i niedopadowania albo ogólny dyskofort w pracy który będzie doskwierać silniej.

8. Obawy/nadzieje – 5 buław

– obawy, że będą spory, podkładanie sobie świnek, a nadzieja, że uda się odeprzeć ewentualne ataki albo wywalczyć nową pracę

9. otoczenie – 4 denary (o)

–otoczenie skostniałe patrzące tylko an czubek swego nosa, skupione na własnym miejscu pracy i usilnego utrzymania statusu quo.

10. wynik do czerwca 2014 r. XXI Świat

pojawią się nowe możliwości w nowym roku, ale jakie? czy szanse wykorzystasz? Cięzko powiedzieć bo sam świat o tym nie mówi.

Napisano

Daff, ale czy Ty myślisz, że takie karty z internetu to się liczą?

może lepiej jednak w domu rozłożyć?

Napisano

uwazaj zeby cie zwolnic nie chcieli

zmiany pracy jako takiej nie widac w kartach

Napisano
uwazaj zeby cie zwolnic nie chcieli

zmiany pracy jako takiej nie widac w kartach

tu można wylecieć za jakąś głupotę... więc nie byłabym też tym zdziwiona...

Napisano
Daff, ale czy Ty myślisz, że takie karty z internetu to się liczą?

może lepiej jednak w domu rozłożyć?

w domku lepiej rozłóż po uprzednim wyciszeniu sie :tak:
Napisano

Więc rozłożyłam sobie sama... i takie cuda mi wyszły....

Jeżeli ktoś z moderatorów uważa, że to powinien być oddzielny wątek, to prosiłabym o przeniesienie lub info do mnie,to sama to zrobię.

dziękuję.

1. to jest – XV diabeł dobrane: 5 kielichów – HB XX sąd, II kapłanka – powiedziałabym, że czuję się uwięziona w tej pracy, dosłownie…

2. krzyżuje się –3 buławy dobrane 8 pucharów – HB XI sprawiedliwość -, II kapłanka - poszukiwania wyjścia z tego marazmu, duża chęć wyrwania się stąd

3. moje nastawienie X koło dobrane: królowa denarów – nie chcę zdawać się więcej na los, chcę sama decydować o sobie

4. świadomość- królowa mieczy – świadomie chcę się odciąć od tej pracy

5. podświadomość – paź denarów - nie wiem jak tego pazia ruszyć...

6. mija – 9 mieczy - rozczarowanie

7. nadchodzi – 7 denarów – nic nie robienie w tej sprawie

8. Obawy/nadzieje – 10 buław – hm… chyba boję się, że sobie nie poradzę w nowym miejscu, bo tu się cofnęłam

9. otoczenie – VIII moc dobrane: IX eremita - kurcze… chyba sprzyjające…

10. wynik do czerwca 2014 r. królowa kielichów tło: 10 pucharów, XVI wieża (dobrane 9 pucharów), As pucharów (dobrane paź buław) –HB IX eremita – no to ja nie wiem o co chodzi….

Napisano
to który mam interpretować rozkładzik :>?

ten ostatni jakbym mogła prosić....:-)

Napisano

1. to jest – XV diabeł dobrane: 5 kielichów – HB XX sąd, II kapłanka –

Uuu koleżanko – atmosfera w pracy napięta, jeden podpiernicza drugiego, widać, ze nienajlepiej się tam czujesz i szukasz czegoś nowego.

2. krzyżuje się –3 buławy dobrane 8 pucharów – HB XI sprawiedliwość -, II kapłanka
jak wspomniałam u Inez – nie interpretuje tego pytania, bo jest dla mnie niesprecyzowane

3. moje nastawienie X koło dobrane: królowa denarów

Chcesz czegoś nowego ale sytuacja na rybku nie sprzyja optymizmowi i się wahasz. Sama bys najchętniej odeszła do czegoś innego no ale ten strach. Ze może jeszcze dzien tu zostane, może dwa…

4. świadomość- królowa mieczy

jeja… wydaje mi się, ze jesteś zastraszona, trochę zrezygnowana i znów obawa…

5. podświadomość – paź denarów

gdzieś cos tam Ci świta jakis pomysł z praca ale boisz się go zrealizować, wprowadzić w życie.

6. mija – 9 mieczy

strach… może, podobnie jak u Inez, rozkład da Ci kopniaka i pokaże, ze możesz, że masz szanse

7. nadchodzi – 7 denarów

hmmm tutaj bym coś dołożyła, bo dal mnie to jest zastój albo ciągnięcie tego, co jest teraz (podobnie jak wisielec). Kiedys wypadła mi ta karta jako karta na miesiąc i cóz – pracowałam codziennie, przez 25 dni (umowa zlecenie wiec proszę się nie dziwić ;)) a z drugiej strony czekałam na wynik pewnej rozmowy. Więc tutaj widzę mały zastój ale nie taki typowy jak u wisielca ale będzie się cos działo, klarowało.

8. Obawy/nadzieje – 10 buław

że zostaniesz w tej pracy i będzie duuuużo pracy bez alternatywy

9. otoczenie – VIII moc dobrane: IX eremita

dużo rzeczy Ci sprzyja, ale powinnaś usiąść i pomyśleć, przeanalizowac to i owo.

10. wynik do czerwca 2014 r. królowa kielichów tło: 10 pucharów, XVI wieża (dobrane 9 pucharów), As pucharów (dobrane paź buław) –HB IX eremita

Coś mi się wydaję, ze z obecna pracą skończysz (możliwe nawet, ze niespodziewanie Cię zwolnią) ale znajdziesz cos, w czym się odnajdziesz. Inne samopoczucie, inna Ty. Ale musisz się ruszyć i poszukać.

Btw – dziewuchy czemu Wy nigdy rady nie wyciągacie :D dla mnie to karta ‘podstawowa’ na koniec 90% rozkładów :D

• Lubię to! 1
Napisano
Coś mi się wydaję, ze z obecna pracą skończysz (możliwe nawet, ze niespodziewanie Cię zwolnią) ale znajdziesz cos, w czym się odnajdziesz. Inne samopoczucie, inna Ty. Ale musisz się ruszyć i poszukać.

wiesz... czasami sobie myślę, że chyba takie zwolnienie to by mi ulgę przyniosło....

Btw – dziewuchy czemu Wy nigdy rady nie wyciągacie :D dla mnie to karta ‘podstawowa’ na koniec 90% rozkładów :D

no właśnie kurde nie wiem! :-P

a! dociągnę jak wrócę do domu:-)))

dziękuję Ci kochana:-***

Napisano (edytowane)

uu Iwka, sporo tych rozkładów, bo i tu dwa i u Francisa,oby karty już same nie zgłupiały :D

Ale zobaczmy co my tu mamy:)

1. to jest – XV diabeł dobrane: 5 kielichów – HB XX sąd, II kapłanka – jesteś rozczarowana tym co się tam dzieje, jesteś oszukiwana i uzależniona od kogoś, czekasz cierpliwie na zmiany, na wyjście z tej sytuacji

2. krzyżuje się –3 buławy dobrane 8 pucharów – HB XI sprawiedliwość -, II kapłanka - liczysz na zwycięskie wyjście z tej sytuacji, która cię frustruje

3. moje nastawienie X koło dobrane: królowa denarów – liczysz na zmiany, które dadzą Ci stabilizację

4. świadomość- królowa mieczy – chcesz odciąc się od pracy,od problemu , byc silną, dac radę!

5. podświadomość – paź denarów - chcesz znaleźc coś nowego

6. mija – 9 mieczy - koszmary senne, bierzesz los w swoje ręce

7. nadchodzi – 7 denarów – wyczekiwanie na efekty podjętych działań

8. Obawy/nadzieje – 10 buław – hm… że sobie nie poradzisz, że Cię to przerośnie

9. otoczenie – VIII moc dobrane: IX eremita - ogólnie jesteś pewna siebie i swoich działań, ale boisz się, że odejdziesz z pustymi rękami

10. wynik do czerwca 2014 r. królowa kielichów tło: 10 pucharów, XVI wieża (dobrane 9 pucharów), As pucharów (dobrane paź buław) –HB IX eremita – Będziesz szukała nowej pracy.Takiej pracy, która będzie bliższa Twojemu sercu pod każdym względem. 10 pucharów zwykle wskazuje też na jakiś koniec, więc możliwe, że zamkniesz ten etap w swoim życiu dopiero w przyszłym roku. Będziesz szukała wyjścia z tej sytuacji, 9 pucharów, as pucharów będą szanse i będziesz szukała lepszej, właściwszej drogi.Eremita wskazuje też na odejście od tego społeczeństwa w którym teraz tkwisz, więc obstawiam, że odejdziesz i będziesz szukała czegoś lepszego :) ale dopiero z początkiem 2014 będą jakieś konkrety.

Edytowane przez panna.marta
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)
uu Iwka, sporo tych rozkładów, bo i tu dwa i u Francisa,oby karty już same nie zgłupiały :D

Ale zobaczmy co my tu mamy:)

wiesz... człowiek tak czasami ma, że jak się na coś zafiksuje, to koniec:-))))

ps. pytanie podobne, a jednak inne:-)

Edytowane przez Iwka78
dopisane ps.
Napisano
wiesz... czasami sobie myślę, że chyba takie zwolnienie to by mi ulgę przyniosło....

a wiesz, ze właśnie takie cos poczułam... taka ulga etc... niby smutek ale 'powietrze' by z Ciebie zeszło w tym pozytywnym znaczeniu.

A prosze bardzo :D