Maestro Inez2503 Napisano 14 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 14 Sierpnia 2013 Miałam dzisiaj sen...w zasadzie sny... Śniło mi się,ze byłam gdzieś w jakimś niby wieżowcu,potem okazało się, ze byłam w ogromnym samolocie, wiem, ze koło mnie stała moja siostra..I była winda, pomalowana na kolor niebieski, w ogóle dość sporo było tam niebieskiego..W tym samolocie była winda..W ogóle otoczenie było takie jak na statku (jak ktoś był na statku pod pokładem, w maszynowni to mniej więcej się orientuje), była tam winda i zdaje się 8 albo 10 pieter. Dziwna sprawa, ale zaczęła koło mnie latać mucha, która była niby kimś z mojej rodziny (jakaś abstrakcja senna) i ona chciała przejechać się windą. Winda była taka żelazna,pomalowana na niebiesko, przyjechała, wsiadłam do niej z siostrą, z początku się bałam, bo tam wewnątrz było dużo drzwi i ja obawiałam się, że jak się zamkną, to się nie otworzą (to zresztą mój stały lęk w takiego typu windach),mucha wleciała z nami. Mieliśmy jechać na 6 piętro, ale winda miała kilka poleceń w pamięci, więc jeździła najpierw na inne piętra..Nagle okazało się, ze tam jest wiele miejsca i sobie usiedliśmy, jakby w jakimś ogromnym pokoju.Tam było dużo ludzi. Gadaliśmy sobie i czekaliśmy, aż w końcu na to 6 piętro pojedziemy.. Nagle zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, ja z nia wesoło rozmawiałam i zauważyłam, ze samolot płynie po wodzie (burzliwej,ale niebieskiej) i ta woda dostaje się na jego pokład, a ja zorientowałam się, że nie zadbałam o swoje bezpieczeństwo i płynę w tej wodzie, której jest coraz więcej..Pomyślałam : dam radę.. Potem znowu byłam z tymi ludźmi w pomieszczeniu, siedziałam koło jakiegoś bliżej mi nieznanego mężczyzny, on bardzo chciał, żebym go pocałowała na pożegnanie, bo ta winda już jechała na to 6 piętro, ja go pocałowałam, bo zorientowałam sie, ze on chce tylko takiego przyjacielskiego pocałunku.,Za chwilę jednak on mi dał do zrozumienia, że pocałunek ma być bardziej namiętny, pocałowałam go, ale bardzo mi przeszkadzały moje włosy...Obudziłam sie....Potem jakoś zapadłam w drugi sen, był wieczór,miałam za kilka dni spotkać się z panem, ważnym dla mnie..Szlam ulica z moim tatą, jakimś jego kolegą i nagle ze sklpeu wyszedł ten, z którym byłam umówiona, bałam się,zeby nie powiedział co nas łączy, bo w pobliżu gdzieś znalazł się mój maż... Potem spotkałam się z nim, szliśmy znowu wieczorem środkiem miasta, on mnie oficjalnie i pewnie trzymał pod rękę,a ja się bałam, żeby nas ktoś razem nie zobaczył... Połączyłam te sny, bo wydaje mi się,ze mimo róznic jeden wypływa z drugiego... S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 8 buław - jakby coś wisiało w powietrzu, bo buław lecą.. 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 9 kielichów wydaje mi się, ze chodzi o jakiś mój niedosyt 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? Rycerz Kielichów - możliwe, że ktoś z przeszłości mi sie objawi 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Głupiec Rydwan Mag możliwe,ze oznacza ona jakis spontaniczny ruch w moim zyciu 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? Król Buław Król Denarów 5 denarów niedosyt w kontaktach z mężczyznami, albo inaczej nie otrzymuję tego, czego oczekuję 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? As Mieczy Księżyc - może, że moje tajemnice wyjdą na jaw, bo z podsumy Słońce wychodzi 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość?2 denarów 5 buław tu widać wahania jakieś i spięcia 7-przed czym ostrzega sen? Królowa Buław Śmierć 3 mieczy - żebym nie podejmowała żadnych kroków, bo mogą mi przynieść rozczarowanie 8-do czego zachęca sen?. 9 mieczy As Buław 6 buław żebym pewne rzeczy sobie przemyślała zanim cokolwiek zrobię Cytuj
Kędry Napisano 14 Sierpnia 2013 Napisano 14 Sierpnia 2013 Kochana Inezko - sen o przestworzach, windach unoszących się - to symbol wzrastania i zmian winda ma kolor niebieski - symbol błękitnego nieba - duchowości - podążasz piękna drogą samorozwoju Niebagatelną rolę pełnią tu liczby - 10 nowy początek - 8 siła działania - 6 karta kochankowie w tarocie - tą liczbą rządzi Wenus - bogini miłości i partnerstwa W obydwu snach upatrywałabym zapowiedzi nowego związku - ale do nowej relacji trzeba być gotowym a Ty jeszcze nie jestes - przeszkadzają Ci włosy - do tej pory Twoje włosy były dla męża - na dzień ślubu i w późniejszym życiu - teraz musisz z nimi coś zrobić - po prostu zmienić fryzurę - dla innego mężczyzny Uważam że żcie szykuje Ci w tej materii niespodziankę Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 14 Sierpnia 2013 Kochana Inezko - sen o przestworzach, windach unoszących się - to symbol wzrastania i zmian winda ma kolor niebieski - symbol błękitnego nieba - duchowości - podążasz piękna drogą samorozwoju Niebagatelną rolę pełnią tu liczby - 10 nowy początek - 8 siła działania - 6 karta kochankowie w tarocie - tą liczbą rządzi Wenus - bogini miłości i partnerstwa W obydwu snach upatrywałabym zapowiedzi nowego związku - ale do nowej relacji trzeba być gotowym a Ty jeszcze nie jestes - przeszkadzają Ci włosy - do tej pory Twoje włosy były dla męża - na dzień ślubu i w późniejszym życiu - teraz musisz z nimi coś zrobić - po prostu zmienić fryzurę - dla innego mężczyzny Uważam że żcie szykuje Ci w tej materii niespodziankę Tak samo pomyślałam,że ja wbrew pozorom na nową relację, jakakolwiek by ona nie była, gotowa nie jestem...Bo co innego moje myślenie,a co innego, gdy staniemy przed faktem dokonanym:) Dziękuję ) Cytuj
Iwka78 Napisano 14 Sierpnia 2013 Napisano 14 Sierpnia 2013 no ciekawy sen... ja bym powiedziała, że winda symbolizuje nadchodzące zmiany, bo to ciągły ruch, ona non stop jeździ, ma w pamięci zakodowane jakieś piętra i ty nie masz na nią wpływu, musisz czekać... i tak jak w życiu - nadchodzą zmiany, które są poza twoją kontrolą, dopiero jedziesz do swojego celu, ale po drodze musisz zaliczyć kilka przystanków, czyli pewnie zmiany, na które nie masz wpływu... myślę, że też drzwi tutaj mają bardzo duże znaczenie - dużo drzwi=dużo możliwości, i lęk, że wybierzesz nieodpowiednie.... woda - symbol życia - woda burzliwa, ale niebieska - wiesz, że pewne zmiany będą cię kosztować bardzo dużo emocji, jeszcze nie jesteś gotowa na taką podróż, na taką zmianę... ale wiesz, że przyjdzie czas i pora na to i dasz radę... 6 piętro - liczba 6 - ma dwa strony medalu z jednej strony: symbol szczęścia i dobrobytu, w religii w ciągu 6 dni Bóg stworzył świat, kojarzy mi się też jeszcze z heksagramem, czyli połączeniem tego co męskie i żeńskie; a w apokalipsie to ludzka niedoskonałość i sprzeniewierzenie się Bogu... więc ta 6 to twoja nadzieje na odnalezienie szczęścia, ale równocześnie lęk przed tym.... Cytuj
SacralNirvana Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Kiedys czesto pojawial sie u mnie motyw windy... ale to w OBE... zwozenie ludzi winda gdzies tam. Hmm... Twoj sen pointerprece wieczorem. Mlode co chwila mnie teraz zajmuja, niby kapia sie w basenie, ale co chwila przylaza i cos chca. Zero koncentracji teraz potrzebnej. A rozklad fajny i sen tez ciekawy, wiec na pewno zajrze. Cytuj
Erza Napisano 23 Sierpnia 2013 Napisano 23 Sierpnia 2013 S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 8 buław tę kartę podciągnęłabym do motywu widny i samolotu, który występuję w śnie; 8 buław wskazuje na dynamiczny i szybki rozwój, przebieg wydarzeń, nagłych zmian 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 9 kielichów wewnętrznie czujesz, że wiele osiągnęłaś sama, rozwijasz się, co potwierdzają sceny ze snu, nabierasz pewności siebie, pracujesz nad sobą, powoli dojrzewasz do zmian, jakie zajdą niebawem w Twoim życiu 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? Rycerz Kielichów wyżej Kędry wspomniała, że owy sen może zapowiadać zmiany w sferze uczuć i ja także poszłabym tym tropem; może pojawić się mężczyzna w Twoim życiu 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Głupiec Rydwan Mag karty są bardzo wymowne, część tego snu traktuje o Twoim rozwoju wewnętrznym, zauważ, że zarówno karta Głupca, Rydwanu i Maga są w większości talii przedstawiane w dominacji kolorystyki niebieskiej - czyli rozwoju, dynamiki (Głupiec, Rydwan), jak i kreatywności (Mag) 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? Król Buław Król Denarów 5 denarów masz pojechać na 6 piętro, a Ty póki co utknęłaś życiowo na 5 (5 denarów), zarówno monetowy (prawdopodobnie mąż), jak i buławiany (ten, o którym często myślisz) nie mogą Ci zapewnić pełni i równowagi, dopiero pojawienie się Rycerza Kielichów może gwarantować pożądane zmiany w sferze uczuć 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? As Mieczy Księżyc podświadomość chce Ci przekazać, abyś odcięła się od życia złudzeniami i nadziejami, które i tak się nie spełnią ---> ten fragment snu o tym mówi: zauważyłam, ze samolot płynie po wodzie (burzliwej,ale niebieskiej) i ta woda dostaje się na jego pokład, a ja zorientowałam się, że nie zadbałam o swoje bezpieczeństwo i płynę w tej wodzie, której jest coraz więcej..Pomyślałam : dam radę.. Potem znowu byłam z tymi ludźmi w pomieszczeniu, siedziałam koło jakiegoś bliżej mi nieznanego mężczyzny, on bardzo chciał, żebym go pocałowała na pożegnanie jesteś w stanie odróżnić co jest warte uwagi w Twoim życiu uczuciowym, sądzę, że pojawienie się odpowiedniego mężczyzny przegoni wszystkie mdłe i niejasne znajomości i relacje 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 2 denarów 5 buław tutaj prawdopodobny będzie wybór pomiędzy dwoma mężczyznami - między mężem, a tym nowy, to może być burzliwy emocjonalnie dla Ciebie okres w życiu 7-przed czym ostrzega sen? Królowa Buław Śmierć 3 mieczy sen ostrzega przed pochopnymi decyzjami i ryzykanctwem; być może na skutek Twoich działań coś może ulec definitywnemu końcowi i w rezultacie przynieście łzy, żal, poczucie ogromnej straty 8-do czego zachęca sen?9 mieczy As Buław 6 buław zachęca do pokonania lęków, do rozpoczęcia trwałych zmian w sobie, zarówno w działaniu, jak i wyglądzie, może to takie przyziemne, ale zmiana wyglądu może wpłynąć na Twoje życie 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Maestro Napisano 26 Sierpnia 2013 Moze ktoś jeszcze................................... Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 17 Stycznia 2014 Autor Maestro Napisano 17 Stycznia 2014 WERYFIKACJA Sen się sprawdził, w październiku poznałam przez net męzczyznę, który zabiega o mnie..Ja mam leki, boję się skrzywdzenia, tłumie emocje, uważam na to, zeby się nie zaangażować... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi