Jump to content

Kot i telewizor.

_Domi_

Recommended Posts

Parę dobrych lat temu miałam przedziwna noc.

Poszłam spać, wyłączyłam telewizor z pilota położyłam jak zwykle na półeczce łóżka.

W nocy obudził mnie szum i patrzę na telewizor i nic nie ma oprócz szumu tak jak jest to zwykle, gdy nic nie leci w TV, mój kot siedział obok mnie i patrzył w telewizor i nie reagował na moje wołanie.Zdziwiłam się, ale ok myślę wyłączę i idę spać. I tak zrobiłam.

Po jakimś czasie znów się obudziłam bo telewizor znów był na chodzie, ale tym razem kot siedział przed samym telewizorem wpatrzony,wyłączyłam ze złością telewizor a kot odwrócił się powolnym obrotem i spojrzał na mnie dziwnym wzrokiem,skrzyczałam go i poszłam spać.

Ale gdy po raz trzeci sytuacja się powtórzyła a kot jak zwykle przed telewizorem to juz miałam tego dość a serce waliło mi jak młot.Wyłączyłam telewizor z gniazdka i zaświeciłam światło.

Zasnęłam dopiero nad ranem,a gdy obudziłam się przed południem znalazłam krew na poduszce, więc zaczęłam szukać źródła krwawienia i nie znalazłam. Wstałam tym wszystkim zaszokowana i poszłam do kuchni opowiedzieć o tym a tam mnie poinformowano że w nocy zmarł wujek mojego szwagra, z którym świetnie się rozumiałam i bardzo go lubiłam. Wtedy jakoś wszystko zaczęło trzymać się kupy, że tak powiem.

Nie zapomnę tej nocy do końca życia.

Edited by _Domi_

• 7 months later...

Brr...wyobrażam sobie to spojrzenie kota...mnie się raz przydarzyło coś prawie podobnego, mam na myśli koci wzrok. Wyszłam raz przed dom i zauważyłam kota, który siedział i się na mnie patrzył...mieszkam prawie na wsi więc widok kota to żadna nowość...ale ten kot....sama nie wiem, mąż wyszedł i spytał co tak stoję a ja się gapiłam na tego kota i miałam wrażenie, że patrzę w oczy mojej babci, która już wtedy nie żyła:(może to głupio brzmi, ale takie własnie uczucie mnie ogarnęło.