Skocz do zawartości

Zagraniczne praktyki

Frambuesa_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapytałam kart jak potoczy się moje życie na zagranicznych praktykach i rozłożyłam sobie Krzyż Celtycki (chyba najbardziej pasuje)

1. Pytający - 4 Buław

Oczekuję na sukcesy, mam nadzieję, że mi ta praktyka bardzo pomoże w życiu.

2. Przeszkoda dla pytającego - 6 Buław

Reakcja otoczenia, przez co mogę czuć się ograniczona i trochę obarczona "winą".

3. Istota rzeczy, to co koronuje układ - 8 Mieczy

Czuję się ograniczona, mam poczucie winy, trochę się obawiam tego wyjazdu, dużo o tym myślę (?).

4. Przeszłość dla sprawy - Śmierć

Zakończenie pewnego etapu w życiu, podjęcie decyzji i ruszenie dalej.

5. Stan obecny, który już mija - 6 Mieczy

Pozostawiam przeszłość za sobą, ruszam nową drogą, zmieniam miejsce pobytu.

6. Najbliższa przyszłość - Giermek Buław

Dużo ruchu, spontaniczności, nowości, nowe znajomości.

7. Moja aktualna pozycja życiowa - Król Buław

Hmmm... Tu nie wiem czy nie odnosi się do mężczyzny, którego poznam i który zawodowo mi pomoże. Albo że sama liczę na wysoką pozycję?

8. Otoczenie i to, na co mogę liczyć - Umiarkowanie

Uspokojenie, pomoc w razie potrzeby ze strony otoczenia, ale generalnie "powinnam radzić sobie sama".

9. Moje obawy i nadzieje - Rycerz Kielichów

Nadzieja na wybicie się, dążenie do celu..

10. Ostateczny rezultat - Mag

Praktyka przyniesie mi sporą wiedzę, dużo się nauczę, wezmę sprawy w swoje ręce.

Jak patrzę na ostateczny wynik i resztę kart to wydaje mi się, że będzie jeszcze jakiś starszy mężczyzna, który dużo zmieni w moim życiu..

Proszę o pomoc :)

Napisano

1. Pytający - 4 Buław

liczysz na rozwój ogólnie rozumiany bo i życiowy jako poszerzenie horyzontów, ale także intelektualny. Poznanie innej kultury również wzbogaca.

przeszkodą może być otoczenie, które może mieć łatwiejszy start w porównaniu z Tobą dzieki lepszej znajomości języka, znajomości kultury albo pieniążkom,których mogą mieć więcej. Może być tez obawa, że Ci ktorym wszystko dość łatwo przyszło mogą się "panoszyć" i dokuczać w jakiś sposób. Nie ma się martwić na zapas :okok:

troszkę czujesz wewnętrznych ograniczeń. Pomyśl jednak, że to tylko umysł je tworzy i są takimi małymi lub dużymi bobokami,których jak dziecko sie boimy, ale gdy tylko staniemy twarzą w twarz z tym bobokiem on nagle okazuje się ...zupełnie nie straszny :).

dokonanie sie zmian życiowych i poczynienie kroków ku dalszemu rozwojowi własnemu.

mija być może niezdecydowanie, ale tez takie troszkę poczucie braku chęci do dokonania zmian z powody przyzwyczajenia się do tego co było...wiesz jednak, że ta zmiana jest naturalna a podjęcie kroków dalszych jest korzystne, ale samo przyzwyczajenie jakoś tak wpływa demoywująco.

pojawi sie entuzjazm i większa pewność,że to dobra droga i że fajnie będzie :D

pytanie jest o aktaulną sytuację, myślę więc że masz wsparcie w rodzinie, a może w ojcu ? Ktoś Cię wspiera i dodaje energii mówiąc, że dobrze będzie że waerto itp

Będzie wpływać na Ciebie kojąco i niwelować wszelkie twe wątpliwości i obawy.

masz nadzieje, że tam Ci się spodoba, że poznasz ciekawych ludzi i ogolnie zaaklimatyzujesz się dość szybko

idzie zupełnie nowa część twego życia,która bardzo Cię wzbogaci pod każdym względem, wpłynie na Ciebie na tyle, że zmienisz siebie...samą i bardzo dużo wyniesiesz z tego wyjazdu. Na prawdę warto :))

Napisano

1. Pytający - 4 Buław

Oczekujesz, że praktyki otworzą przed Tobą wiele drzwi w przyszłości, dadzą Ci doświadczenie, stabilność i dobry start.

Zazdrość otoczenia, na Twoje sukcesy i osiągnięcia. Wiadomo, że komu powodzi sie ciut lepiej, jest zawsze na świeczniku, a nic nie wkurza bardziej niz powodzenie innych.

Twoje obawy, o nie powodzenie, nie dostanie się. Troszkę sama siebie ograniczasz i zamęczasz sie negatywnym myśleniem.

Czas na zmiany i to dosyć radykalne, które rzeczywiście już następują.

Czyżbyś już była jedną nogą na praktykach ? Będzie to podróż na inny kontynent? Bo zazwyczaj 6 Mieczy pokazuje mi prom, ewentualnie samolot przelatujący właśnie nad oceanem, morzem.

Dobre wiadomości to przede wszystkim, a to wszystko dzięki ruchowi, w jaki wprowadziłaś życie i dałaś potoczyć sie tej sprawie. Dużo ciekawostek Cię czeka, dużo odkrywania :)

Ambitna z Ciebie dziewczyna, wiesz do czego chcesz dojść i dążysz do tego. Jesteś Panią własnego życia,

Niezbyt pomocne, patrzy z daleka jak sobie radzisz, nie chce zbytnio ingerować w Twoje życie, ale gdyby coś było nie tak natychmiast sa gotowi do pomocy.

O kontakty z ludźmi czy ich polubisz, czy się odnajdziesz w otoczeniu, czy będą tak samo chętni do kontaktu i otwarci jak Ty :)

W dobrym kierunku zmierzasz, bym powiedziała. Mag wg mnie to wykorzystywanie swoich talentów i nadarzających sie okazji, które mimochodem bardzo nam pasują i dobrze się w nich odnajdujemy. Spełnienie i zadowolenie z praktyk

Pozdrawiam :)

Napisano

Czyżbyś już była jedną nogą na praktykach ? Będzie to podróż na inny kontynent? Bo zazwyczaj 6 Mieczy pokazuje mi prom, ewentualnie samolot przelatujący właśnie nad oceanem, morzem.

Tak, to inny kontynent i to już niedługo :) A to przydatna informacja na temat tej karty :)

Napisano

1. Pytający - 4 Buław

Jesteś pozytywnie nastawiona do wyjazdu. Uznajesz te praktyki za swój sukces (prawdopodobnie jeden z pierwszych na drodze zawodowej), może też niejako na nie zapracowałaś. Masz nadzieję, że to doświadczenie pomoże ci w życiu, będzie dobrym fundamentem dalszego rozwoju.

Osoby z otoczenia, które nie mogą pogodzić się z twoim wyjazdem (niektóre mogą zazdrościć, że im się to nie udało). Widocznie przewidziały dla ciebie inną przyszłość i pokrzyżowałaś im plany ;) Pewnie podszeptują, że te praktyki to zły pomysł. Przez to boisz się, że twój wyjazd - mimo że wygląda i zapowiada się atrakcyjnie - okaże się niewypałem.

Czujesz się jak w pułapce. Może masz wątpliwości, czy postępujesz słusznie. Dużo negatywnych myśli.

Zgadzam się z tobą - podjęłaś decyzję, która zmieni twoje życie.

Przytłoczenie reakcją osób z zewnątrz (rodziny może też?). Wiesz, że podjęłaś dobrą decyzję i zaczynasz odcinać się od "złego" otoczenia.

Dużo ruchu, nowych znajomości, wymiana wiadomości ze znajomymi, który zostali w kraju (smsy, e-maile), nowe przedsięwzięcia, do których podejdziesz pozytywnie.

Wiesz, czego chcesz i wiesz, że postępujesz słusznie.

Otoczenie nie nadskakujące, stojące raczej z boku, ale nie nieprzyjazne. Pomocne w razie potrzeby.

Masz nadzieję, że wyjazd przyniesie ci same plusy, dużo z niego wyniesiesz i bardzo pomoże ci w późniejszej pracy, dojściu do tego, co sobie wymarzyłaś. Martwisz się atmosferą otoczenia.

Praktyki będą dla ciebie początkiem nowej drogi, przyniosą nowe możliwości, w których będziesz mogła wykorzystać zdobytą wiedzę. Utwierdzisz się w przekonaniu, że to jest właśnie to, co chcesz w życiu robić.

Powodzenia na praktykach :)

• Lubię to! 1
Napisano

jeśli nie zostanie przełożony z jakiś powodów

to sie uda bdb z romansem w tle:icon_smile:

Napisano
jeśli nie zostanie przełożony z jakiś powodów

to sie uda bdb z romansem w tle:icon_smile:

Przełożony nie zostanie :) Hah, też właśnie patrząc na te karty intuicyjnie widzę jakiegoś faceta (Rycerz, Król..). No cóż, zobaczymy :D

Napisano

1. Pytający - 4 Buław

wygladasz tej praktyki, wyczekujesz jej

moze ten wyjazd jest troszke na sile, kosztem czegos - i przez to czujesz sie niekomfortowo

jak wyzej - zapewne musialas pokonac troche przeciwnosci, zeby pojechac

moze tez rodzinnych oporow

sprawa wyglada na dokonana - wyjazd bedzie

ostatnie klopoty/przeszkody do pokonania znikaja

praktykantka :)

mysle podobnie, ze chodzi o tego pana - on gra teraz duza role w Twoim zyciu, mzoe nawet z romansem w tle (niedlugo) -> Ryc. kiel.

akceptacja, bez zachwytow - ale i bez kladzenia klod pod nogi

moze wlasnie jakis romansik

tu widze duzy wplyw jakiegos pana - moze sporo zalatwic, ale i tez oczarowac Cie

• Lubię to! 1