Skocz do zawartości

Poznanie Siebie

Gość Daffne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

S -sygnifikator - Rycerz mieczy

odwaga, kierowanie się intelektem w celu dokonywania zmian, przekształceń prowadzących do samozadowolenia. Czasem nadmierna porywczość i brawura, zbytnia natarczywość w chęci uzyskania tego co chcę...determinacja. Mam silne poczucie zmierzania własną drogą i coraz mocniej czuje, że nikt mi w tym ma nie przeszkadzać, jeśli spróbuje będzie zażarcie bronić swego by robić tak jak czuję wewnętrznie.

1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach -

Król monet, Królowa mieczy, 8 monet ->Mag; HB - Sprawiedliwość

odziedziczyłam szanowanie tego co mnie otacza, ojciec uczył mnie zasadniczości, logiczności, odpowiedzialności i pracowitości, z kolei mama hartowała moją psychikę ciągłym narzekaniem i niedosytem doskonałości wszystkiego co czyniłam hehe, wszystko jednak ma swój cel i korzyść.

4 - posłannictwo,misja osoby pytającej - Słońce

wnosić Jasność i Światło w ludzkie wnętrza....w czystej postaci: dobrym słowem, czynem albo innym nawet drobnym gestem. Myślę, że bogactwo wnętrza mam uzewnętrzniać i dawać czystą radość.

5 - cechy wykształcone przez wychowanie - paź buław

poniekąd żywiołowość, emocjonalność, podległość w domu z powodu silnych osobowości rodziców(król monet) (królowa mieczy) także nawyki i przyzwyczajenia. Palenie papierosków, czy inne temu podobne.

6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie -Król buław, 8 buław

nauczyłam się, że warto i trzeba dążyć do realizacji własnych pragnień, nie tyle planować co realizować i podejmowac działania w tym względzie bo samo nic nie prrzyjdzie, a jeśli nawet to mimo wszystko warto szczęściu dopomóc. Nauczyłam się także niezależności myślenia.

8 - intelekt -4 buław

żywy i ciągle aktywny, już w pewien sposób ukształtowany własnymi poglądami, ale wciąż otwarty na kolejne doświadczenia i rozwój

9- wyobraźnia, kreatywność - Cesarzowa

wyobraźnia i kreatywność płodna, pełna pomysłów i planów. Czasem myślę, że to nadaktywność w tym temacie.

10 - uczucia, emocjonalność - as buław

żywa uczuciowość, silnie emocjonalna potrafi być, ale jak intensywnie sie zapala, równie szybko może gasnąć. Zmienność niestety we mnie jest.

11- logiczna, racjonalna część osobowości - Koło Fortuny

staram się logicznie i analitycznie przenikać wszelkie zależności i możliwości na ile jestem w stanie zrentgenować sobą, w taki sposób podejmuję różne decyzje, czasem bardzo szybkie.

12 - intuicyjna,instynktowna część osobowości - Księżyc

rozwinięta dość silnie, kieruję się w życiu własnym wnętrzem i podszeptami, jak dotąd mnie nie zawiodły.

13 - kontakt z siłą Wyższą,poziom duchowy - Umiarkowanie

kontakt mam stały i zrównoważony, daje mi poczuje jedności, harmonii, ale też dodaje pewności.

14 - zdrowie fizyczne - 7 buław

zdrowie ostatnio mam nadszarpnięte. Wciąż jestem chora i się kuruję, na ogół jednak mam dobre zdrowie od dłuższego czasu.

15 -siły psychiczne - 9 monet

siła psychiczna opiera się u mnie na samostanowieniu i niezaleności umysłowej, nie posiadam jako takich autorytetów, ale uczę sie od innych bo uważam, że człowiek nawet od dziecka może się nauczyć czegoś cennego czy ważnego. Choćby wydobycia wewnętrznego dziecka, które jest równie wazne jak dojrzałosć czy obowiązkowość dla równowagi wewnętrznej.

Z góry będę wdzięczna za parę słów :przytul::kwiatek:

Napisano

Rycerz Mieczy to bardzo lotny umysl. Mnostwo pomyslo, mnostwo dzieje sie w jego glowie, wszystko chcialby realizowac. Ma potencjal Rydwanu, takze warto, aby dbal tu o rownowage swojego umyslu, poprzez rozne treningi, np. medytacja i inne rodzaje pracy z umyslem, zeby go odpowiednio hartowac. Zeby pozostac na szlaku swoich idei. I dbac o to, aby nie robic wielu rzeczy na raz. Zajmowac sie jedna rzecza, doprowadzac do konca i wtedy ruszac nastepna.

1,2,3 -podstawowy system wartości oparty o tradycje,to,co odziedziczyła osoba pytająca po przodkach -

Poszanowanie dla pracy i takie bardzo wytrwale darzenie w realizacji swoich celow. Wiesz, ze na pewne rzeczy warto poczekac a inne warto wypracowac. Jestes konkretna i szanujesz prace swoich i cudzych rak. Wiesz, co sie liczy w zyciu i podarzasz za tym.

Niesiesz optymizm i radosc. Jestes pelna energii, pokazujesz jasne strony zycia, tam, gdzie inni widza same cienie. Jestes takim plastrem miodu na zranione serca i przyjaciolka od serca dla swoich bliskich.

Radosc z zycia i zywiolowosc. Chyba nie bylas zbytnio tlumiona w domu. Tu wyglada tak, jakby rodzice dawali Ci duzo przestrzeni zyciowej i pozwalali po prostu byc soba. Z drugiej strony moze byc, ze brak Ci w pewnych sytuacjach wytrwalosci, bo moze jako dziecko nikt Ciebie nie cisnal, ze musisz to czy tamto zrobic do konca. Dawano Ci duzo swobody, co czasem sprawialo, ze nie czulas sie zbytnio zmobilizowana. Luzik i czasem rzucasz cos, bo nie czujesz bata nad soba.

6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie -Król buław, 8 buław ---> IX Eremita, HB VIII Sprawiedliwosc

Takie dosc instynktowe i czasem impulsywne powiedzialabym, dzialania. Jestes osoba bardzo zywiolowa i temperamenta i czasem dzialas pod wplywem impulsu, ot teraz! od razu! A czasem dobrze byloby chwile ochlonac i odczekac, zastanowic sie, rozpatrzyc cos na spokojno. Mozliwe, ze wtedy decyzja i dzialanie z niej wynikajace, bylyby zupelnie inne.

8 - intelekt -4 buław

Harmonijny, zrownowazony. Masz w sobie takie zadowolenie z siebie, z tego, co juz wiesz, co masz, umiesz z tego w pelni korzystac i siegac po swoje atrybuty. Taka baza, na ktorej mozesze i wiesz, jak to robic, budowac dalej.

No bardzo ladnie. Na tym miejscu jedna z ladniejszych kart. Cesarzowa, jako plodna pod kazdym wzgledem, takze i pod wzgledem kreatywnosci i wyobrazni nie ustepuje... Masz ogromne zasoby. :) Tylko korzystac.

Emocjonalna, przy okazji bardzo temperamenta. :) Podchodzisz do uczuc cala soba, nigdy na pol gwizdka. Angazujesz sie bardzo mocno.

Starasz sie we wszystkim upatrywac pozytywnych stron, mozliwosci, umiesz z nawet nieciekawej sytuacji zrobic cos, z czego nadal mozesz wyciagnac korzysc. Jestes cierpliwa, uwazna, pogodna i potrafisz tym tez zarazac ludzi.

No. Bardzo silnie. Dla mnie Ksiezyc to bardzo duchowa karta, tu wskazuje na laczenie tych dwoch swiatow, ale tez na silny kontakt z wlasnym wnetrzem (Eremita).

No tu pelna harmonia jest... :) I ta karta wskazuje na opieke sil wyzszych. Takze ladny kontakt.

Tak, tu moze wynikac z przepracowania, stresu takze... Musisz na siebie uwazac, przede wszystkim odpoczywac, angazowac sie tylko w sprawy, ktore sa wazne i niezbedne, inne zwyczajnie na ten czas odrzucac.

Ladnie bardzo. Jestes przede wszystkim swiadoma swojej wartosci a to sprawia, ze umiesz odpowiednio sie zarowno ochronic przed czyimis wplywami, jak i po prostu przebic przez zycie, zeby bylo dobrze.

Dbasz tu o siebie i odpowiednio tez regenerujsze siebie po roznych stresach.

Napisano

Rycerz Mieczy to bardzo lotny umysl. Mnostwo pomyslo, mnostwo dzieje sie w jego glowie, wszystko chcialby realizowac. Ma potencjal Rydwanu, takze warto, aby dbal tu o rownowage swojego umyslu, poprzez rozne treningi, np. medytacja i inne rodzaje pracy z umyslem, zeby go odpowiednio hartowac. Zeby pozostac na szlaku swoich idei. I dbac o to, aby nie robic wielu rzeczy na raz. Zajmowac sie jedna rzecza, doprowadzac do konca i wtedy ruszac nastepna.

bardz trafnie, od dziecka generalnie mam miliony pomysłów na minutę, staram się jednak uczyć koncetracji by za bardzo się nie rozpraszać na detalach bo niestety mam taką tendencję przez co w natłoku myśli gubię istotę sprawy i podstawę dążeń hehe... często nazywałam to ADHD umysłowe :D

Radosc z zycia i zywiolowosc. Chyba nie bylas zbytnio tlumiona w domu. Tu wyglada tak, jakby rodzice dawali Ci duzo przestrzeni zyciowej i pozwalali po prostu byc soba. Z drugiej strony moze byc, ze brak Ci w pewnych sytuacjach wytrwalosci, bo moze jako dziecko nikt Ciebie nie cisnal, ze musisz to czy tamto zrobic do konca. Dawano Ci duzo swobody, co czasem sprawialo, ze nie czulas sie zbytnio zmobilizowana. Luzik i czasem rzucasz cos, bo nie czujesz bata nad soba.

hm mój ojciec temperował mnie ostro ucząc posłuszeństwa i nieprzejawiania swej nadpobudliwości, którą nauczyłam się trochę tłumić, zduszać w sobie. Dopiero po 20 paru latach na nowo odzyskiwałam siebie samą wyzwalając się uzewnętrzniając siebie bez obaw o strofowanie hehe. Aktualnie oczywiście jest swobodnie i szanuje się inność drugiego bo już za stara jestem, ale w młodości byłam nadpobudliwa więc z drugiej strony nie dziwie się. Może wiec tu negatyw tej karty wychodzi :mysli:

6,7 - cechy wykształcone poprzez zdobyte doświadczenie -Król buław, 8 buław ---> IX Eremita, HB VIII SprawiedliwoscTakie dosc instynktowe i czasem impulsywne powiedzialabym, dzialania. Jestes osoba bardzo zywiolowa i temperamenta i czasem dzialas pod wplywem impulsu, ot teraz! od razu! A czasem dobrze byloby chwile ochlonac i odczekac, zastanowic sie, rozpatrzyc cos na spokojno. Mozliwe, ze wtedy decyzja i dzialanie z niej wynikajace, bylyby zupelnie inne.

tak, doświadczenia przezyte wyłoniły moje ukryte cechy, jakich nie byłam wczesniej świadoma...jestem bardzo temperamentna i żywiołowa, dlatego straam się ostro trzymać w ryzach bo jak uwolnię swego Diabła to polecę na żywioł :D A tego nei chce...chyab dlatego własnie wychodził mi często Diabeł jako zahamowanie, z powdowu obawy, że samej siebie nie skontroluje .

No bardzo ladnie. Na tym miejscu jedna z ladniejszych kart. Cesarzowa, jako plodna pod kazdym wzgledem, takze i pod wzgledem kreatywnosci i wyobrazni nie ustepuje... Masz ogromne zasoby. :) Tylko korzystac.

tak to pasuje to Rycerza mieczy...jak pisałam ADHD umysłowe :haha:

Emocjonalna, przy okazji bardzo temperamenta. :) Podchodzisz do uczuc cala soba, nigdy na pol gwizdka. Angazujesz sie bardzo mocno.

pokrywa się to ładnie z tym co wyzej napisałam. Angazuje sie cała, dlatego...będąc świadoma tego jak mam zdwajam ostrożność względem potencjalnych Panów by nie władować sie w kłopot.

Starasz sie we wszystkim upatrywac pozytywnych stron, mozliwosci, umiesz z nawet nieciekawej sytuacji zrobic cos, z czego nadal mozesz wyciagnac korzysc. Jestes cierpliwa, uwazna, pogodna i potrafisz tym tez zarazac ludzi.

tak, to prawda...wszędzie i we wszystkim staram się dostrzec lekcję życiową...zrozumienie wszelkich zależności karmicznych daje mi takie podejście.

Dziękuje pięknie Sacral :bukiet::serduszka:

Napisano

jesteś inteligentną osobą i korzystasz z zasobów swojego intelektu - energicznie posuwasz się do przodu i realizujesz swoje przedsięwzięcia

twarde stąpanie po ziemi - zdolności intelektualne - praowitosć oraz uczciwość w kreowaniu rzeczywistości nie oszukiwać nikogo

optymizm - jesteś takim słoneczkiem dla innych - rozjaśniasz im życie

taka trochę żywiołowość - zbytnia spotanicznosć

realizować plany - szukać być komunikatywnym - wykorzystywać energie

8 - intelekt -4 buław

ładnie ukształtowany -

jesteś panią swojego losu - kreatywna kobitka na wszystkich poziomach

ogromny potencjał jest w tym zakresie ale od Ciebie zależy jak go wykorzystasz

starsz się iść z duchem czasu - wykorzystujesz okazje jakie daje Ci los

poznajesz swoją głebię - poszerzasz swoją osobowość

kontakt harmonijny - otrzymujesz tyle ile na daną chwilę Ci trzeba

spalasz sie nadmiernie stąd mogą być Twoje przypadłości

czujesz się slna wewnętrznie - korzystasz ze zgromadzonej mądrości - starasz sie być panią swojego życia

Napisano

Masz otwarty umysł, nie ma dla Ciebie rzeczy nie możliwych, jeśli tylko na coś wpadniesz starasz się to realizować. Skupiasz się również na rozwoju intelektualnym, jak i duchowym, taki dobry duch. Lubisz marzyć.

Szacunek do pieniądza i żyłkę do ich zarabiania, ale wiesz, również, ze nie ma nic za darmo, w końcu bez pracy nie ma kołaczy. Bardzo cenisz sobie poczucie sprawiedliwości, nie osądzasz ludzi na podstawie opini o nich, a zdecydowanie starasz sie ich poznać. Nauczyłaś się wykorzystywać nadażające sie okazje i predyspozycje nie tylko dla siebie, ale i na korzyść innych.

Skojarzyło mi się z dbaniem o ludzi, dawaniem nadziei i wskazywanie im kierunku.

Ciekawość, ruchliwość, ale i otwartość, potrafisz zaintrygować człowieka i sprawić, że przysiądzie na dłużej do rozmowy, powiedziałabym hipnotyzujesz.

Nie dajesz się manipulować, cenisz sobie wolność, tak wiec mimo Króla Buław, nie starasz się wpływać i nakazywać innym. Wskazujesz drogę do wyjścia, pomagasz do niej dotrzeć, ale wiesz, że siłą nic nie zwołujesz, za to marchewką na pewno.

8 - intelekt -4 buław

Stabilność i bezpieczeństwo, piękne podstawy do rozwoju, który trwa i to z coraz lepszymi rezultatami.

Jak najbardziej wysoka! Masa pomysłów czekająca na realizację.

Aktywność i nie pozostawanie biernym, nie czekasz na kontakt sama wyciągasz rękę, ośmielasz innych. Jesteś bardzo otwarta osobą i również zachęcasz do tego innych.

Logika w postępowaniu jak najbardziej zachowana, ale czasem mimo planu stabilnego i pookładanego nie wszystko można przewidzieć i logicznie wytłumaczyć, czasem sie po prostu nie da.

Chyba, nie ma lepszej karty ka Kapłankowego Księżyca ;)

Wyważony, nie naciskasz na szybki kontakt i cuda, wszystko działa w miare płynnie.

Jakaś bakteria chyba zaatakowała i lekko zwaliła z nóg. Grypa?

Jesteś osobą stabilną, pewną siebie i zadowoloną z siebie, starasz się dbać również o swoje otoczenie, jednak życie jak i psychika jest poukładane, harmonijne i oby tak dalej :)

ufff mój drugi post, chyba dziś już nie dam rady wiecej napisać :)

Pozdrawiam

Napisano

silna osobowość, wiesz czego chcesz, do czego zmierzasz. Potrafisz na chłodno ocenić sytuację. Nie kierujesz się emocjami, raczej logiką i zdrowym rozsądkiem.

Widać, że oboje rodzice mieli na Ciebie bardzo duży wpływ i wiele od Ciebie wymagali. Taryfy ulgowej tutaj chyba nie było… Powiedziałabym, że ojciec miał wpływ na Twoje postrzeganie rodziny i związków, a matka często chyba Ci docinała słownie – miała tzw. cięty język….

4 - posłannictwo, misja osoby pytającej - Słońce

znaleźć w sobie pozytywne cechy, cieszyć się nimi

dużo dziecięcej energii, takiej która rozpiera… i nie wiadomo jak znaleźć dla niej ujście… duża też dziecięca pomysłowość przez to, nie wiem, czy nie chwytanie kilku srok za ogon… duża wiara w ludzi…

nauczyłaś się realizować to, czego pragniesz i tutaj nie czekasz na żadne „lepsze czasy” itp. po prostu działasz, jesteś typem „wykonawcy”

8 - intelekt -4 buław

masz natłok myśli, tysiące myśli fruwa Ci po głowie, ale 4 też mówi o pewnym zamknięciu, chyba jednak nie na wszystko ta głowa jest otwarta…

no tak Cesarzowa jest płodna w każdym obszarze, więc myślę, że za wszystko, co byś się wzięła to masz szanse przemienić w złoto. Dużo też Ci daje kontakt z innymi kobietami, przebywanie z nimi, rozmowy, debaty itp. bo ty lubisz dyskusje i wymianę zdań. To Cię nakręca do filozofowania

uuuu duża porywczość… szybko się zapalasz, potrzebujesz czasu, aby ochłonąć i przemyśleć pewne sytuacje

myślę, że jesteś świadoma tego, że życie to tak naprawdę koło fortuny, raz na dole, raz na górze. Przyjmujesz to na bary i tyle

12 - intuicyjna, instynktowna część osobowości - Księżyc

o ładna karta… mocno rozbudowany instynkt skojarzyło mi się to wręcz z takim zwierzęcym, co to najpierw wyczuwa zmiany w powiewie wiatru…

13 - kontakt z siłą Wyższą, poziom duchowy - Umiarkowanie

zrównoważony. Jest stały kontakt i przepływ

nie wiem, czy tutaj jakiejś nadwrażliwości nie ma z dziecięcych lat, albo może alergia, czy coś… bo to tak, jakbyś ciągle musiała na coś uważać, na jakiś czynnik, który może wywołać chorobę/jakieś osłabienie

jesteś świadoma swoich atutów i potrafisz z nich świadomie korzystać…

Napisano

Ciekawość, ruchliwość, ale i otwartość, potrafisz zaintrygować człowieka i sprawić, że przysiądzie na dłużej do rozmowy, powiedziałabym hipnotyzujesz.

wiesz co, a już mi mówiona, że moje spojrzenie jest specyficzne i hipnotyzujące. Także trafiłaś w 10, ale zastanawia mnie jak to uczyniłaś po tej karcie bo ja bym tu w życiu się dopatrzyła się hipnotyzowania :D

Jakaś bakteria chyba zaatakowała i lekko zwaliła z nóg. Grypa?

oj od prawie 2 tygodni się kuruję: od wymiotów po grypopodobobne dolegliwości łącznie z gorączką, ale już dochodze do siebie :) Fakt, 7 buław może wskazywać na walkę organizmu z zapaleniami :)

Jesteś osobą stabilną, pewną siebie i zadowoloną z siebie, starasz się dbać również o swoje otoczenie, jednak życie jak i psychika jest poukładane, harmonijne i oby tak dalej :)

oby oby :slonko:

Pięknie Ci dziękuję Sówko za niezwykle trafne spostrzeżenia - świetna intuicja :okok:

Napisano

8 - intelekt -4 buław

masz natłok myśli, tysiące myśli fruwa Ci po głowie, ale 4 też mówi o pewnym zamknięciu, chyba jednak nie na wszystko ta głowa jest otwarta…

celna uwaga, nie jestem jeszcze na wszystko otwarta, 4 to taka stabilna struktura, stałe poglądy, aczkolwiek moja żywiołowość wnosi zmiany niewielkie. Także niby mam swoje poglądy, ale są one pozornie niezmienne.

nie wiem, czy tutaj jakiejś nadwrażliwości nie ma z dziecięcych lat, albo może alergia, czy coś… bo to tak, jakbyś ciągle musiała na coś uważać, na jakiś czynnik, który może wywołać chorobę/jakieś osłabienie

a tu pięknie się pokazała moja walka z chorobą, wymioty, grypa z gorączką...już na szczęście przechodzi :))

Dziękuje Ci ogromnie :bukiet::kwiatek:

Napisano

Kicia ja tak na szybko, bo zaraz kończę pracę :D

Duzo pomysłów, lotny umysł ale na drodze do doskonałości, wciąż dążysz, wciąż szukasz.

Widać poszanowanie tradycji rodzinnych, powaga w stosunku do moralności, do praw i obowiązków/ Praca nad sobą, dążenie do celu

Nieść słońce, światełko w tunelu innym.

Emocjonalność, żywiołowość, działanie ale jednocześnie też nutka infantylności takich dziecinnych pomysłów i dziecięcego zapału

Pewność siebie, chęć działania, pewność swoich racji i przekonań, których się trzymasz. Nie zmieniasz często zdania (w podsunie siła, która tez mówi sama za siebie ;))

8 - intelekt -4 buław
4 buławy – 4 filary każdy mocny I stabilny. Nie osądzasz po pozotach.

Kobieca – jak to u matki – musi być duża i mocno rozwinięta, by nadążać za dziećmi (piszę to oczywiście w przenośni :))

Zastanawiam się, czy czasem nie jesteś zbyt wybuichowa, czy nie reagujesz zbyt gwałtownie na niektóre rzeczy, zbyt impulsywnie. Z jednej strony żywiołowość (plus dla ciebie) ale każdy kij ma dwa konce a tu jest nim właśnie ta impulsywność

No nie do konca taka racjonalna, czasami uczucia i emocje biorą górę nad Tobą.

Wysokorozwinięta. Księżyc zawsze mi wskazywał na mocno rozwiniętą intuicje. Chociaż tuttaj też może być kłopocik z ‘nadinterpretowaniem’

Tak jak pisałaś – zrównoważony

Powiedziałabym, ze poza standardowymi ‘przeziębieniami’ nie grozi Ci nic powaznego.

Tutaj widze takie hmm… opierasz sie na tym, co sama osiągnęłaś, sama wypracowałaś – Ty I nikt inny. Nie sugerujesz się innymi (co jest w sumie na plus) ale możesz mieć kłopociki z proszeniem o pomoc innych

Napisano
Emocjonalność, żywiołowość, działanie ale jednocześnie też nutka infantylności takich dziecinnych pomysłów i dziecięcego zapału

mam w sobie radość dziecka, wraz z tą całą czystą radością i infantylnością haha uwielbiam to :D

Zastanawiam się, czy czasem nie jesteś zbyt wybuichowa, czy nie reagujesz zbyt gwałtownie na niektóre rzeczy, zbyt impulsywnie. Z jednej strony żywiołowość (plus dla ciebie) ale każdy kij ma dwa konce a tu jest nim właśnie ta impulsywność

prawda, czasem reaguje zbyt gwałtownie, ale staram się siebie okiełznywać.

No nie do konca taka racjonalna, czasami uczucia i emocje biorą górę nad Tobą.

ehe - coż poradzić :bezradny:

Tutaj widze takie hmm… opierasz sie na tym, co sama osiągnęłaś, sama wypracowałaś – Ty I nikt inny. Nie sugerujesz się innymi (co jest w sumie na plus) ale możesz mieć kłopociki z proszeniem o pomoc innych

oj no taka zosia samosia ze mnie...także mam z tym mały kłopot :D

Dzieki - bardzo celnie :buziak:

• Maestro
Napisano

Dla mnie ta karta oznacza ryzykanta, kogoś kto nie boi się iść naprzód,jednak zdarza się,że działa zrywami,rezygnuje nagle, gdy coś mu nie pasuje, ma ostry języczek i jest szczery;)

wiesz,że aby otrzymać jakieś korzyści,trzeba też coś z siebie dać, jak w powiedzeniu "pieczone gołąbki same nie wpadną do gąbki";),nauczona jesteś pracowitości,wiesz,że trzeba się uczyć, aby wejść na wyżyny,jednocześnie po przodkach otrzymałaś zręczny intelekt, bystrość, umiejętność wyciągania wniosków i kojarzenia faktów, zmysł praktyczny i umiejętność planowania

oświecanie innych, pokazywanie jasnej strony życia, nauka, że niezależnie od tego jak nam się toczy nasze życie,zawsze powinniśmy mieć w sobie wiarę w powodzenia każdego przedsięwzięcia

dużo zapału,radości, energii,wygląda mi to tak, jakbyś była najmłodsza w rodzinie,taka mała słodka córeczka;)

dążenie do celu,będąc wyposażoną w dużą pewność siebie,energiczność i stanowczość,wiesz czego chcesz,jesteś odpowiednio ukierunkowana

8 - intelekt -4 buław

żywiołowy,poparty odpowiednią wiedzą, ładnie ukształtowany

bardzo fajna karta;) Masz pewnie dużo pomysłów, umiesz realizować swoje plany i zamierzenia, dużo talentów..To karta płodności,jesteś więc niezwykle "płodna" jeśli chodzi o kreatywność:)

jest iskra zapalna, umiesz się zapalić, gdy coś Ciebie zaintryguje, tu jest więcej energiczności niż uczuciowości jako takiej,ale jak to buławy są, a potem mogą polecieć...hen...

powiedziałabym,że zmienna,w zależności od sytuacji, od okoliczności,raz kierujesz się logiką,a raz odpychasz to od siebie

duża intuicja, odczuwasz jakby poza sobą, tzn.niby czegoś nie widać, ale TY swoje wiesz, swoje wyczuwasz, widzisz to,czego zwykłym okiem nie widać...."...czucie i wiara silniej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko.." jak pisał Adam Mickiewicz

ładnie zharmonizowany, nie ma odchyleń w tę, czy w tamtą stronę, jest ładna równowaga, ta karta też mówi o wsparciu anielskim, pewnie masz wsparcie aniołów:)

trochę nerwów z nim jest,zresztą sama o tym piszesz,to jakby walka o polepszenie zdrowia,mam nadzieję, że niebawem Twoje problemy w tej dziedzinie zanikną

jesteś silna,niezależna, wiesz czego chcesz:) Zresztą 9 zazwyczaj są Twoimi kartami, aż dziwne, że nigdzie nie ma Pustelnika;)))

Napisano

Dla mnie ta karta oznacza ryzykanta, kogoś kto nie boi się iść naprzód,jednak zdarza się,że działa zrywami,rezygnuje nagle, gdy coś mu nie pasuje, ma ostry języczek i jest szczery;)

no ryzykant ze mnie bywa, zwłaszcza gdy czuje, że warto. Ostry jęzor i szczerość też, ale nie zawsze mi to na dobre wychodzi :haha:

dużo zapału,radości, energii,wygląda mi to tak, jakbyś była najmłodsza w rodzinie,taka mała słodka córeczka;)

a bardzo trafnie, jestem najmłodsza z rodzienstwa :D Mała, ale już niekoniecznie słodka haha xD

bardzo fajna karta;) Masz pewnie dużo pomysłów, umiesz realizować swoje plany i zamierzenia, dużo talentów..To karta płodności,jesteś więc niezwykle "płodna" jeśli chodzi o kreatywność:)

mhm aż za dużo czasem tej kretywności w głowie bo robi mi się mętlik.

duża intuicja, odczuwasz jakby poza sobą, tzn.niby czegoś nie widać, ale TY swoje wiesz, swoje wyczuwasz, widzisz to,czego zwykłym okiem nie widać...."...czucie i wiara silniej mówią do mnie niż mędrca szkiełko i oko.." jak pisał Adam Mickiewicz

odczuwam wielowymiarowo jeśli można tak powiedzieć, dzięki temu dostrzegam więcej zalezności i ćwiczy się odczuwanie.

ładnie zharmonizowany, nie ma odchyleń w tę, czy w tamtą stronę, jest ładna równowaga, ta karta też mówi o wsparciu anielskim, pewnie masz wsparcie aniołów:)

na mojej karcie jest Aniołek, a no jakieś wsparcie mam :D

jesteś silna,niezależna, wiesz czego chcesz:) Zresztą 9 zazwyczaj są Twoimi kartami, aż dziwne, że nigdzie nie ma Pustelnika;)))

chyba wyszłam z fazy Pustelnikowania i zamieniła się w 9 monet,która wiecznie mi towarzyszy od pewnego czasu :)

Bardzo celne uwagi - wielkie dzięki :bukiet:

Gość AngeloYasmine
Napisano

jesteś wygadaną zdeterminowaną kobieta która chłodno kalkuluję wszystko na zimno,ktos kto prze do przodu bez względu na konsekwencje:)

Tata nauczył Cię odpowiedzialności poszanowania do materii pieniędzy i rodziny jako wartości bardzo ważnych, mama natomiast ciągle narzekała i uczyła cie może to źle zabrzmi ale takiej oziębłości rozumu bez pokazywania uczuć ,żebyś chłodno wszystko kalkulowała,od dawna rodzina twoja przekazywała poszanowanie pracy ale tez czegoś co jest poza standartem i odpowiedzialności:)

świecić przykładem ocieplać otoczenie pokazywać uśmiech i humorem znosić napięcia w najbliższym otoczeniu

żywioł ,dążenie do działania ,pokonywanie przeszkód

działanie ciągle wychodzi ci działanie i dążenie do doskonałości

8 - intelekt -4 buław

otwarty umysł na nowości

wyobraźnia i kreatywność płodna, pełna pomysłów i planów-zgadzam się:)

zmienność i szukanie złotego środka

wydaje mi się że zdajesz się na los mimo wszystko

rozwinięta dość silnie,działasz intuicją

masz kontakt i to dobry

chyba sama sobie robisz problemy ze zdrowiem nie wiem ale może przez przeciązenie????

ciągle się uczysz ale masz mocne podstawy oparte na dziedzictwie rodzinnym...

Powodzenia DAfff:):):)

Napisano

jesteś wygadaną zdeterminowaną kobieta która chłodno kalkuluję wszystko na zimno,ktos kto prze do przodu bez względu na konsekwencje:)

no tak jest z reguły ostatnimi czasy :bezradny:

Tata nauczył Cię odpowiedzialności poszanowania do materii pieniędzy i rodziny jako wartości bardzo ważnych, mama natomiast ciągle narzekała i uczyła cie może to źle zabrzmi ale takiej oziębłości rozumu bez pokazywania uczuć ,żebyś chłodno wszystko kalkulowała,od dawna rodzina twoja przekazywała poszanowanie pracy ale tez czegoś co jest poza standartem i odpowiedzialności:)

Bardzo celnie, mama uczyła mnie odporności na gadanie i ciskanie po mnie że wszystko co robie robię źle albo nie tak jak ona by chciała ahha Także szkoła hartowania osobowiści była od dziecka, a teraz jestem jej za to wdzięczna.

działanie ciągle wychodzi ci działanie i dążenie do doskonałości

mhm bo dużo działam jak entuzjazm i radosc obudziło chcenie :)

wydaje mi się że zdajesz się na los mimo wszystko

raczej biorę go w swoje ręce i sama Losem własnym kieruje, a oczywiście to co ode mnie niezależne to przyjmuje lub nie w zależności od tego czy mi coś odpowiada.

chyba sama sobie robisz problemy ze zdrowiem nie wiem ale może przez przeciązenie????

sama sobie nie robię problemów, wirus i grypa rozłożyła a nie dawałam ku temu powodów :bezradny:

ciągle się uczysz ale masz mocne podstawy oparte na dziedzictwie rodzinnym...

a tu myślę, że mocne podstawy niezależnego myslenia głównie wypracowałam sobie sama, bardziej na przekór rodzicom bo to silne dominujące osobowości. Zwłaszcza mieczowa mamusia :haha:

Dziekuje bardzo Yasmine :bukiet::kwiatek:

Ps.punkciki przyznam jak mnie system puści bo rozdałam dziś za dużo i muszę odczekac 24 godziny.