Ysabell Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam, Stawiałam karty w sprawie związku. Chciałabym wiedzieć, jak się on rozwinie w ciągu roku. Bardzo chciałabym, żebyśmy byli razem, ale partner ma obawy i wiem, że jest koło niego inna kobieta. Pomóżcie w interpretacji. Rozkład: ---5--4-- -6--7--3-- ---1--2-- 1,2 - teraźniejsza sytuacja 3,4 - najbliższa przyszłość 5,6 - dalsza przyszłość 7 - na co zwrócić szczególną uwagę i tak: 1,2 - Sąd i 10 monet 3,4 - Księżyc, Diabeł 5,6 - Głupiec, giermek kielichów 7 - 7 kielichów Moja wersja: dwie pierwsze to karty bramy o pomyślnym wydźwięku. Oznaczają, że zaczyna się nowy etap w życiu, zawiązuje się związek, u którego podstawy leży nieziemska siła (w końcu to anioł wzywa postacie do nowego życia). Dwie kolejne karty trudno mi zinterpretować. Mam kilka pomysłów: 1)nachodzi uczucie zaślepiające, pełne namiętności i pożądania, dominacja popędów nad życiem, namiętności które odrywają od rzeczywistości, zniewalają i są niszczące dla pozostałych aspektów życia 2) kłamstwa i niedomówienia, strony nie są szczere wobec siebie, możliwość osiągnięcia szczęścia jest jedynie iluzją, skołatane nerwy 3) uczucie głębokie, namiętne, realizacja kobiecości i uwolnienie od kompleksów i tłamszących norm społecznych, akceptacja dla wzajemnych słabości. Głupiec i giermek kielichów mówią niezbyt dobrze o naturze związku. To dziecinność, nieświadomość, niedojrzałość. Niepoważny związek, raczej tylko luźna znajomość. Ale te dwie karty w tym miejscu wydaja mi się dziwne. Gdyby miały mówić o sytuacji obecnej powiedziałabym, że oznaczają początek, niewinność, zakochanie, nową znajomość, randki i flirt. Ale odległej perspektywie czasu źle mi się kojarzą. I siódma karta. Koresponduje z księżycem i wskazuje na budowanie zamków na lodzie, marzycielstwo. Czyli niezbyt dobrze. Chociaż gdyby w jej świetle przyjrzeć się pozostałym kartom, podkreśla to, co jest nie z tej ziemi - uczucie ma miarę kosmiczną w karcie Sąd, Księżycową miłość, bogactwo duchowego doświadczenia Diabła, niewinność i ufność Głupca... Trudny mi się wydaje ten układ. Pomóżcie!!! Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 18 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 18 Sierpnia 2013 1,2 - teraźniejsza sytuacja 3,4 - najbliższa przyszłość 5,6 - dalsza przyszłość 7 - na co zwrócić szczególną uwagę i tak: 1,2 - Sąd i 10 monet 3,4 - Księżyc, Diabeł 5,6 - Głupiec, giermek kielichów 7 - 7 kielichów Wygląda na to, że on kogoś ma koło siebie i jest zaspokojony i szczęśliwy. Być może jest z tą kobietą od dawna, albo jakiś czas temu do siebie wrócili, w najbliższej przyszłości wydaje mi się, że Ty za bardzo skupisz się na myśleniu o nim,to mi wygląda na uzależnienie się wręcz od targających Tobą namiętności, co może nawet doprowadzić do stanów depresyjnych..Wy się możecie kiedys przypadkowo spotkać, ale ja nie widzę (przynajmniej w tych kartach) ani związku, ani nawet bliższej relacji... Karty radzą, żebyś zeszła z obłoków na ziemię i zaczęła rozglądać się wokół siebie.Bo możliwość poznania innego mężczyzny jest, tylko Ty musisz go zauważyć Cytuj
Ysabell Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 właśnie miałam takie niedobre przeczucia, zobaczymy co to będzie. W każdym razie dzięki za pomoc, fajnie że znalazłaś czas. Pozdrawiam. Acha, tego innego faceta zauważyłaś gdzieś w tych kartach czy to tylko doświadczenie życiowe? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 18 Sierpnia 2013 Maestro Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) właśnie miałam takie niedobre przeczucia, zobaczymy co to będzie.W każdym razie dzięki za pomoc, fajnie że znalazłaś czas. Pozdrawiam. Acha, tego innego faceta zauważyłaś gdzieś w tych kartach czy to tylko doświadczenie życiowe? Wyczułam po kartach...A ironię schowaj na bok, jest zupełnie niepotrzebna.. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Inez2503 nie mogłam sobie darować dopisku... Cytuj
maddie88 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 1,2 - Sąd i 10 monet - Pan ma stabilną relację, możliwe, że z kobietą, z którą coś go już kiedyś łączyło... Wygląda na to, że bardzo poważnie rozważa powrót. 3,4 - Księżyc, Diabeł - Dużo niejasności, lęków, niepewności... Będziesz dużo myśleć o panu, ale Księżyc to przede wszystkim nasze własne obawy, znieksztłącony obraz świata spowodowany wewnętrznymi blokadami, tworzeniem fałszywych obrazów na podstawie wcześniejszych przeżyć...i wynikających z nich lęków. Na razie pozostanie tak, jak jest...pan nie określi się do końca przed Tobą. 5,6 - Głupiec, giermek kielichów - Nowa droga Postanowisz kroczyć naprzód z ufnością, że będzie dobrze, że przed Tobą jeszcze nowa miłość... Przy takich kartach zaurczenie nowym panem jest bardzo prawdopodobne 7 - 7 kielichów - No i właśnie. Raz, przestań żyć marzeniami, przeszłością...nie wzdychaj już tak do tego pana Pora wziąć się za swoje życie, bo możliwości jest wiele, ale tkwiąc w obrazach z przeszłości/ marzeniach o tym, co mogłoby być, niczego nie zmienisz... Pora zmienić postawę z biernej na aktywną I dwa, ta karta ładnie łączy się z Diabłem i Księżycem - za dużo w tym wszystkim rozmyślania, czekania, dopowiadania sobie tego i owego...tłumaczenia itp. Za dużo wkładasz w to energii (Diabeł), którą możesz spożytkować na działania przynoszące efekty, możesz kształtować swój własną ścieżkę (Głupiec), a nie pozostawać na rozmyślaniach (7 Kielichów). Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 1,2 - teraźniejsza sytuacja - Pan pogodzil sie ze swoja byla i dobrze im sie uklada 3,4 - najbliższa przyszłość - bedziesz tesknic za nim i widziec go inaczej, niz jest naprawde. Uzaleznenie widze 5,6 - dalsza przyszłość - Poznasz kogos innego 7 - na co zwrócić szczególną uwagę - na swoje otoczenie i kolegow, bo milosc zycia mozesz miec pod nosem i tak: 1,2 - Sąd i 10 monet 3,4 - Księżyc, Diabeł 5,6 - Głupiec, giermek kielichów 7 - 7 kielichów Cytuj
niiwa Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 1,2 - sytuacja obecna - Sąd i 10 monet --- te karty mówią o deklaracji wobec związku stałego, jeśli nie was to dotyczy, to tej drugiej 3,4 - najbliższa przyszłość - Księżyc, Diabeł --- tutaj jest manipulacja, niejasne sytuacje, w realu zwodzenie i seks oraz dalsza bliskość między wami 5,6 - dalsza przyszłość - Głupiec, giermek kielichów --- tu masz już nową znajomość - niewinną/ale sympatyczną, to ktoś młodszy ale odżyjesz 7 - na co zwrócić szczególną uwagę - 7 kielichów --- wciąż możesz o Nim rozmyślać, żyć złudzeniami/że coś z tego będzie - nie daj się w to wplątać - Diabeł przy nim to kłamstwo - nie daj się zwodzić i przestań żyć marzeniami. Przykro mi, ale nie widzę szans na związek z tym Panem. Cytuj
iridos Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 z kart wynika ze zle uczucia ulokowałaś długo sie będziesz taplać w tym bagienku on od tamtej nie odejdzie a ciebie będzie zwodził Cytuj
Ysabell Napisano 15 Września 2013 Autor Napisano 15 Września 2013 Po miesiącu mogę zweryfikować. Pan faktycznie chce pozostać w stabilnym związku ze swoją dotychczasową panią i absolutnie nie chce się z nią rozstać. Czasem do mnie pisze smsy o tym, że tęskni i że ma nadzieję, że mi się ułoży, bo on nigdy mnie zapomni (i podobne bzdety). Trochę go nie rozumiem, ale nie muszę. Widzę na horyzoncie innych mężczyzn, bo generalnie poszukuję, ale nic poważnego się nie kroi. Tak więc wasze interpretacje były obiektywniejsze i lepsze niż moja. Dziękuję szczególnie Inez2503 i maddie88 i Jagodowej Truskawce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi