panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Dostałam propozycję spotkania z Head Hunterem, który będzie próbował znaleźc dla mnie lepszą pracę. Jestem umówiona na piątek,ale to luźne spotkanie zapoznawcze. Weryfikacja w przyszły poniedziałek. Jak przebiegnie moje spotkanie? Świat XXI, wieża XVI, as buław dołożone 7 mieczy -> mag I Chyba na początku będę oczekiwała czegoś ciekawego,ale moje plany legną w gruzach, bo szansa, która się wydaje byc ciekawa może wywołac we mnie skrajne emocje a nawet poczucie, że jestem oszukana. Mag będę szukała czegoś lepszego? Czy na podstawie tego spotkania dostanę jakąś ciekawą ofertę pracy? Eremita IX, księżyc XVII, as buław dołożona sprawiedliwośc XI-> gwiazda XVII lub umiarkowanie XIV (nigdy nie wiem jak zliczac sprawidliwosc XI) Myślę, że nic ciekawego nie zaoferują, odejdę z pustymi rękami i będę się łudziła, że jest szansa, że coś mi potem zaoferują, spotkanie ma raczej charakter czysto formalny. A co wy o tym sądzicie?M. Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez panna.marta Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Spodziewasz sie duzo, ale poczujesz sie rozczarowana, jezeli nawet nie oszukana. Widac, ze bedziesz sie zastanawiac, co Ty w ogole tu robisz i czy warto w ogole sie w to angazowac. Wspolpracy moim zdaniem raczej nie bedzie. Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 tez tak sadze,az nie wiem czy isc xD Cytuj
Trida Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Jak przebiegnie moje spotkanie? Świat XXI, wieza XVI, as buław dołożone 7 mieczy -> mag I na początku bedziesz Ty zaciekawiona i taka pełna energii później, jak Pan przedstawi oferte to role sie odwróca - Tobie zrzednie mina a Pan bedzie nawijał jak nawiedzony. Oj bedziesz zawiedziona. Czy na podstawie tego spotkania dostanę jakąś ciekawą ofertę pracy?Eremita IX, księżyc XVII, as buław dołożona sprawiedliwośc XI-> gwiazda XVII lub umiarkowanie XIV (nigdy nie wiem jak zliczac sprawidliwosc XI) niestety pracy tu nie widze, raczej twoje zdenerwowanie ale As buław wg mnie to takie... pan Cie łatwo nie wypuści po całym rozkładzie to mi chodzi po głowie, czy to nie bezie cos na zasadzie avonu - tylu klientów ilu pozyskasz tyle bedziesz miała kasy. A ja mimo wszystko bym poszła, zawsze to jakies doswiadczenie to raz a dwa - to tylko karty pamietaj, ze rzeczywistość bywa rózna i wszystko moze sie zdarzyc albo podobnie jak w przypadku x-latjka mozemy xle interpretowac karty Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 No właśnie, ten facet nie da mi życ. Pisze, dzwoni itp,teraz jakąś kobitkę podesłał. Wszystko fajnie, tyle że nie ma konkretu...dlatego postawiłam karty, czy mi coś zaoferują ciekawego czy nie. Z tymi klientami,to raczej u nich tak jest. Jak to HH ile nałapią głów, tyle pewnie zarobią Pojdę jeśli nie będę miała innych planów, a noż widelec w późniejszym okresie coś zaoferują. Cytuj
Frambuesa_ Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Jak przebiegnie moje spotkanie? Świat XXI, wieża XVI, as buław dołożone 7 mieczy -> mag I Pójdziesz z nadzieją na otrzymanie fajnej oferty, ale to co Ci zaproponują sprawi, że będziesz chciała stamtąd uciec. Myślę, że pan zauważy Twoją reakcję i będzie próbował jeszcze Cię zatrzymać, używając do opisu tej pracy pięknych słów. Coś jak reklama proszku Czy na podstawie tego spotkania dostanę jakąś ciekawą ofertę pracy? Eremita IX, księżyc XVII, as buław dołożona sprawiedliwośc XI-> gwiazda XVII lub umiarkowanie XIV Myślę, że nie dostaniesz oferty pracy, jaką byś chciała i Twój zapał trochę przygaśnie. Ale powinnaś iść, nic na tym nie stracisz, a jak nie pójdziesz to się nie dowiesz Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) No ja to nawet gdybym się nudził to nie szedłbym tam. Nawet jeśli nie weźmiesz żadnej propozycji od nich, to mając Twe dane będą jakiś czas zawracać Ci głowę aż do obrzydzenia. Sama zobaczysz, co ja Ci tu będę mówić. To są ludzie szkoleni do tego, co mówić klientom, jak mówić do klientów w przypadku odmowy itp. Strata czasu, także Twych nerwów. Dawno temu byłem w podobnej agencji, raz - i mi wystarczyło. Także wiem czym to pachnie. Tyle, że oni wtedy nie byli jeszcze tacy nachalni jak teraz, jak to słyszę od innych i czytam. EDIT: W dodatku jeszcze teraz Polska, inne post-komunistyczne kraje są dobrymi terenami do działania takim nygusom. Oh, Martucha... jeszcze musisz trochę ten żywocik poznać, widzę Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez x-latek Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 X-iść zawsze można, nawet jak się nudzisz, każde spotkanie Cię czegoś nauczy. Ważne,zeby mieć świadomosc,że to co oni oferują to nie gwiazdka z nieba tylko zwracanie gitary;) W ogóle to w czwartek też mam spotkanie,ale nie bedę już kładła kart ,bo mi po tylu dziejszych próbach bzdury wyjdą.No chyba, że ktoś ma chęć looknąć Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 W ogóle to w czwartek też mam spotkanie,ale nie bedę już kładła kart ,bo mi po tylu dziejszych próbach bzdury wyjdą. Też spotkanie w takiej agencji oferującej pracę/szukającej Ci pracy? Jeśli tak, to naprawdę - dajże z tym spokój dziewczyno. Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 niee, juz normalnie w firmie docelowej X-może Ty byś mi looknął co?:> Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 niee, juz normalnie w firmie docelowej X-może Ty byś mi looknął co?:> Jak to interview Ci pójdzie? Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 tak w czwartek:) i czy w ogóle coś z tego będzie, czy znowu mi nie wypali. Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Tylko na 3 kartinki tak jak ja to robię, czy inaczej jakoś chcesz? Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 jak Ci wygodnie:D moga byc 3, jesli bedzie to czytelne. Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Szukałem z książek jakiegoś rozkładu pasującego i nic nie znalazłem. To ułożyłem taki: 1. Moja prawdziwa ocena moich szans przed rozmową - odwrócone 4 Puchary 2. Jak będzie rozmowa przebiegała? - Król Pucharów 3. Jak oni ocenią mnie? - Queen of Swords 4. Rzeczywisty rezultat - odwrócone 8 Monet/7 Pucharów/odwrócone 6 Buław I takie jaja słuchaj. Później wyciągnąłem te karty z talii, które już tu wyszły, bo od razu po wróżbie je schowałem z powrotem do talii. I dociągnąłem do ostatniej, tj. odwróconych 8 monet dwie następne. No nie bardzo to mi się widzi, nie bardzo... Swe szanse oceniasz też chyba nie za bardzo na tą pracę. Rozmowa (cokolwiek to będzie) będzie przebiegała w miłej atmosferze, może jakiś miły pan to będzie, czy w ogóle mili ludzie. Ocenią Cię analitycznie, rozsądnie, z chłodną głową. No i te ku*****ie odwrócone 8 Monet jakby mówiło tu o niekorzystnym rezultacie Ci. To tak o... Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Wszystko odwrocone Ci wyszlo? Wrozysz z odwroconych?Eh,nic tylko kulke w leb se walnac.Spotkanie ma byc z Pania. Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Wszystko odwrocone Ci wyszlo? Wrozysz z odwroconych?Eh,nic tylko kulke w leb se walnac.Spotkanie ma byc z Pania. No jak wszystkie odwrócone?... Tam masz napisane, że odwrócone to 4 Puchary i 8 Monet. Eh,nic tylko kulke w leb se walnac Niepoważna:zdziwko: A co głodem przymierasz? Aż tak źle żeby aż zastrzelić się hehe? No to jakaś miła Pani w takim razie albo cuś. Pocieszać się można w tym wypadku tylko tym, że to tylko Małe Arkaniki Ci wyszły, nic z WA. Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 No masz az polowe kart odwroconych 4 puchary, 8 moent i 6 buław,no nie jest to pocieszajace raczej... Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 A no tak, łącznie z tymi dołożonymi to są 3 odwrócone. Mówię, dobre to o tyle, że nie ma w ogóle tu żadnego WA. Innymi słowy - nie jest to do końca jeszcze tak przesądzone. Cytuj
panna.marta Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 i tak juz mi rece opadly ,ide do psychiatryka. Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 i tak juz mi rece opadly ,ide do psychiatryka. Ee tam... Just take it easy! Cytuj
x-latek Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 A na tym spotkaniu w piątek to absolutnie żadnych pieniędzy nie dawaj ****om! To są takie sępy że głowa mała. Mogą jakoś wtedy delikatnie szykanować uczestników czy jakoś tak. Zdążyli się nauczyć już z Zachodu nygusy no... Cytuj
iridos Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 albo spotkanie sie nie odbedzie bo nie pojedziesz i faceta wyrolujesz albo on ci niezły kit wciskać będzie pracy uczciwej i kasy z niej nie widać cos opartego na naciąganiu nieuczciwe ewentualnie coś co już kiedys robiłas a co nie dawało ci satysfakcji Cytuj
panna.marta Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 możliwe, że nie pójdę, bo czuję, że mi tylko kit będą wciskac. Cytuj
panna.marta Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 zrezygnowałam ze spotkania,bo to żaden konkret i wciskanie kitu. Cytuj
x-latek Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 zrezygnowałam ze spotkania,bo to żaden konkret i wciskanie kitu. I dobrze:) Cytuj
panna.marta Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 no ja już się wahałam po telefonie,ale dobrze, że odmówiłam.Jak nie ma propozycji to nie ma co sobie głowę zawracać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi