Skocz do zawartości

wrześniowe targi

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

We wrześniu planuję pojechac na targi kosmetyczne. Zawszę jeżdzę i nigdy nie opuszczam okazji,ale postanowiłam zapytać kart jak to będzie w tym roku:D Weryfikacja za miesiąc.

Czy pojadę na targi?

9 buław, as pucharów, gwiazda-> diabeł

no i do czasu sumowania kart powiedziałabym, że pojadę pomimo jakiś oporów,ale diabeł zawsze mi mówi o rezygnacji, więc już sama nie wiem (zgłupiałam)...........

Ale załóżmy,że pojadę

Czy kupie coś na targach?

3 puchary, kochankowie, rycerz buław-> glupiec

będę się wahać, ponieważ będzie wiele atrakcyjnych rzeczy.Powinnam coś kupić, ale to będzie coś małego, coś co sprawi mi radość

Czy wykonam jakiś zabieg ? (czasem można coś zrobić w atrakcyjnych cenach, w ramach pokazów,ale nie zawsze jest możliwość)

Umiarkowanie, 6 denarów, 10bulaw-> księżyc

nie zrobię nic

Jakie będą moje ogólne wrażenia z targów (jeśli w ogóle pojadę)? haha dziwny rozkład totalne skrajności...

2 mieczy, 2 puchary, as mieczy, gwiazda -> koło f. wyjaśnienia do 2mieczy- 4 denary, do 2 kielichów-10 denarów, do asa giermek denarów

ogólnie będę miała mieszane uczucia,bo uznam, że nic tam na lepsze się nie zmieniło, choc raczej będę zadowolona, bo będzie miła atmosfera, może atrakcyjne ceny, dość surowo ocenię organizację targów. Tylko nie wiem dlaczego?co ma mi mówic giermek denarów w tym przypadku z asem mieczy? gwiazdka mówi, że raczej będzie na plus a koło,to sama nie wiem:) Dziwny rozkład.

Edytowane przez panna.marta
Napisano

Wawka czasem są w Krakowie,ale ja jestem z Wawy,więc tu mam na miejscu:D

Napisano

Chyba coś lub ktoś stanie na przeszkodzie i na nadziejach pojechania na targii skonczy się.

Załóżmy jednak, że zjawisz się tam:).

Kupisz ale będziesz się zastanawiać co wybrać (jak dziecko w sklepie z cukierkami), bo i to i tamto chciałabyś mieć, a w dodatku jakieś nowości będą kusić; ).

Z zabiegami może być krucho, bo możesz nie znaleźć nic ciekawego w promocyjnej cenie albo ktoś cię ubiegnie i trzeba będzie zapłacić 100% a to już żadna okazja ;)

Napisano

Z zabiegami może być krucho, bo możesz nie znaleźć nic ciekawego w promocyjnej cenie albo ktoś cię ubiegnie i trzeba będzie zapłacić 100% a to już żadna okazja ;)

o tak, już z rana nie ma miejsc :(

Napisano

aaa myślałam,że gdzies nie daleko mnie:D Wawka za daleko:D predzej juz krk ,ale tez:P

Diabeł mi zawsze pokazuje trudności, kłody pod nogami albo zmiane planów nie koniecznie zależnej decyzji od nas...:)

Napisano

Czy pojedziesz na targi:

Wiesz, ten diabeł z sumy może mówić również o ogromny ładunku emocjonalnym jakim traktujesz ten wyjazd, że bardzo go pożądasz i jest to dla Ciebie coś z czego nie chcesz zrezygnować. Może być taka postawa z Twojej strony, że choćbyś była chora itd. to i tak pojedziesz

Czy coś kupisz:

Kupisz. Będziesz miała nie lada rozkminę, ale ostatecznie podejmiesz decyzję o zakupie, w której może pomóc Ci mężczyzna, chociażby jakiś sprzedawca. Nie będzie to nic przesadnie drogiego czy okazałego, ale takie małe coś :) Może być również tak że kupisz coś co już posiadasz, ale beztrosko stwierdzisz, że skoro Ci się podoba, a jest okazja to trzeba brać

Czy wykonasz zabieg:Będziesz się nad tym zastanawiać, analizować ceny, ogólnie będziesz zainteresowana pewnym działaniem, ale ostatecznie odpuścisz sobie, stwierdzając że jesteś juz zmęczona albo szkoda czasu

Wrażenia:

Ja bym zakładała że ogólnie poziom będzie zadowalający chociaż bez szaleństw. Mogą być jakieś małe szczegóły które nie będą Ci odpowiadać, ale całość wypadnie pozytywnie

Napisano

jakaś niepewność jest w TObie (9 buław), ale jeśli tylko pokonasz te boboki to czeka Cię dużo radości z faktu wyjazdu i uczestniczenia na targach. Zabiegu możesz nie wykonac bo może być Ci siie trudno zdecydować, każdy może swoje zachwalac, być może jednak ktoś Cię namówi hah :) Ogólnie dobry dla Ciebie czas i korzystny byłby, więc warto jechac :okok:

Napisano
jakaś niepewność jest w TObie (9 buław),

9 Buław to jest niepewność? A ja tłumaczyłem to często jako pewność i bronienie swych racji do upadłego. W paru książkach właśnie spotkałem się z taką interpretacją i spodobała mi się właśnie taka. No cóż... uczę się.

Napisano
9 Buław to jest niepewność? A ja tłumaczyłem to często jako pewność i bronienie swych racji do upadłego. W paru książkach właśnie spotkałem się z taką interpretacją i spodobała mi się właśnie taka. No cóż... uczę się.

czasem takie niepewności czy negatywne emocje są korzystne bo budzą w nas determinacje, a początkowa niepewność zamienia się dzięki niej w odwagę i siłę psychiczną bo czujemy konieczność bronienia swych przekonań czy zasad w jakie wierzymy. W tym przypadku jednak chodzi o wyjazd więc pytająca sama musi w sobie zdeterminować się i pokonać własne niepewności dotyczące wyjazdu by faktycznie to zrobić. Czasem przeplata się lęk przemieszany z entuzjazmem tzw. adrenalina i to może symbolizować tutaj 9 buław. Dalsze karty mogą pokazać czego dotyczy ta adrenalinka ^^

Napisano

wiesz x-karty mają wiele znaczeń, nie można też jednej karty cały czas tak samo interpretować tylo patrzeć na całość.

Napisano
wiesz x-karty mają wiele znaczeń, nie można też jednej karty cały czas tak samo interpretować tylo patrzeć na całość.

No ma się rozumieć Martucha:icon_smile: Jestem tego świadomy. To jest taka - że tak powiem - jedna z głównych znaczeń tej karty dla mnie.

Napisano

To czesto taki dystans jest i obserwowanie, jak potocza sie wypadki. To czesto nazywa sie tez karta sciana. Bo blokuje dzialanie. Karta dosc pasywna, bo w negatywie wnosi brak dzialania, bardziej jest to "popatrze, jak sie systuacja rozwinie" albo "zobacze, co ktos zrobi". Z gory zaklada sie tez niepowodzenie, takze i nie ma ufnosci w powodzenie.

To negatyw. W pozytywie to zdecydowane dzialania zgodne z intuicja... i tu masz racje x-latku.

Ale kazda karta ma swoje swiatlo i swoj cien... ;) Nie trzeba stosowac odwroconych. W sumie kwestia wyczucia, co podpowiada nam intuicja.

Napisano

Czy pojadę na targi?

Będzie pod górkę z tym wyjazdem, Mo zliże, ze sama bd chciała zrezygnować bo coś ale wydaje mi się, ze ktoś może Cie namówić na ten wyjazd. Z podsuńmy jednak wnioskuję, ze będziesz średnio zadowolona

3 puchary, kochankowie, rycerz buław-> glupiec

Wydaje mi się, ze kupisz. Będzie wiele rzeczy Cie kusiło, korciło. Kupisz coś, na co ‘polowałaś’ od dawna.

Czy wykonam jakiś zabieg ? (czasem można coś zrobić w atrakcyjnych cenach, w ramach pokazów,ale nie zawsze jest możliwość)

Umiarkowanie, 6 denarów, 10bulaw-> księżyc

Oj tutaj powiedziałabym, ze ktoś bd próbował Cię naciągnąć ale się nie zgodzisz.

Jakie będą moje ogólne wrażenia z targów (jeśli w ogóle pojadę)?

2 mieczy, 2 puchary, as mieczy, gwiazda -> koło f. wyjaśnienia do 2mieczy- 4 denary, do 2 kielichów-10 denarów, do asa giermek denarów

Dojdziesz do wniosku, ze już to wszystko widziałas, fajnie odświeżyć pamiec, zakup tez będzie Cie optymistycznie nastawiał ale będziesz troche zniesmaczona tym, że nie ma zadnych nowości.

Napisano

9 buław, as pucharów, gwiazda-> diabeł, HB IX Eremita

Tu mozliwe, ze Tobie sie po prostu nie bedzie chcialo. Mozliwe, ze pojawi sie jeszcze inna opcja spedzenia czasu i ta wyda Ci sie wobec tego nieciekawa. Tu w zasadzie ten Diabel moze wskazywac, ze ewentualne trudnosci beda gdzie wynikaly z Ciebie. Wspolgra to z 9 Bulaw - takie... hmm.. jechac? nie jechac? i Eremita w podsumie, ktory zastanawia sie, czy aby mu sie chce.

I tu mysle, ze chyba nie pojedziesz.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

WERYFIKACJA!

Czy pojadę na targi?

pojechałam, był tylko mały problem i nerwy,bo za późno mi wysłano bilet,ale udało sie wszystko.

3 puchary, kochankowie VI, rycerz buław-> glupiec

kupiłam, nawet zorbiłam zabieg o którym marzyłam :D

Umiarkowanie XIV, 6 denarów, 10bulaw-> księżyc XVIII

zrobiłam bez problemu, taki o którym marzyłam (6 pucharów i księżyc- jako marzenia)

Jakie będą moje ogólne wrażenia z targów (jeśli w ogóle pojadę)? haha dziwny rozkład totalne skrajności...

jestem bardzo zadowolona,że zrealizowałam swój plan, zupełnie nieoczekiwanie :) ale nie podobało mi się pare kwestii organizacyjnych, ale to już mnie nie dotyczyło więc spoko :)